forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Dark Knight Rises
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 05/08/2012 : 15:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Gledo prije par nedelja. Dobri su, ali Nolanovi su milje iznad njih u kvalitetu. O Schumacherovim i ne treba gubiti daha.
Stavise, to ti ovdje uopste nije ni tema, nego je tema TDKR.
;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/08/2012 : 15:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Gledo prije par nedelja. Dobri su, ali Nolanovi su milje iznad njih u kvalitetu. O Schumacherovim i ne treba gubiti daha.
Stavise, to ti ovdje uopste nije ni tema, nego je tema TDKR.
;)

a po čemu su Nolanovi bolji?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 05/08/2012 : 15:32:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Vec sam o ovome govorio dosadi u ranijim postovima, pogledaj malo prvih par stranica topica, ne daje mi se sve ponavljat ponovo.
Ali ako cemo samo jednu stvar odvojit (a ima ih makar 20), onda je to lik Bruce Wayne/Batman, koji je u Nolanovim rukama totalno humaniziran i puno bolke odradjen.
Burtonov uopste nije lik; vise je covjek koji se oblaci u Batmanov kostim, bez ikakve dimenzije i dubljine.
Mogo bi ti navest jos gomile prednosti Nolanovog Batsa, ali istrosen sam vise.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/08/2012 : 15:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ajd može onda kasnije

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 05/08/2012 15:52:34
Go to Top of Page

Mac
Average Member

Bosnia and Herzegovina
576 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 05/08/2012 : 16:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mac a Private Message  Reply with Quote
Jeste li primjetili da je Blake crtao Nightwing-ov znak?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/08/2012 : 17:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mac

Yeep..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 05/08/2012 : 17:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam ga prije 2 dana u IMAX-u.
Ne vjerujte svim ovim hejterima jer je rijec o odlicnom filmu koji se mora pogledati.
Burtonovi Batmani, uz sve svoje kvalitete, obican su vodvilj prema ovim filmovima.
Kao sto je napisao ovaj tip u recenziji gore, prica je dostojno dovrsena!
Bane mi je fenomenalan i steta sto nije jos bolje razraden.
Ostala glumacka ekipa na visini. Cak je i Catwoman dobra ispala:)
Strasan film!
9,5/10.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/08/2012 : 20:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
jel vi bre ljudi znate sta pricate? :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 05/08/2012 : 20:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Izgleda da ne

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 05/08/2012 : 22:45:57  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Dark Knight Rises
Njegov prikaz Gothama kroz nekakvu pjescano smedu lecu kamere je totalno promasen jer me taj grad pod tim svjetlom vise podsjeca na LA nego na New York .
...
Burtonovi Batmani ostaju najboljom filmskom adaptacijom...

U potpunosti se slažem. Jedini i pravi batman je po meni Burtonov. Atmosfera, likovi, kamera. Posebno mi je dobar drugi dio Batman returns, savršeno.

Nolanov Batman je dobar akcioni film i to je to. Uživao sam u njegova prva dva dijela, nije baš da sam pao sa stolice od oduševljenja, ali filmovi su mi bili dobri. Ali po meni to nije Batman, nego više nekakav maskirani karate junak. Nolan je od fikcije pokušao napraviti stvarnost, iskreno jedino to mu je i ostalo. Očito je i uspio s obzirom da je večina oduševljena. Ja i dalje najviše uživam u Burtonovoj verziji.
Nolan je napravio blockbustere, Burton umjetnost
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/08/2012 : 00:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

U potpunosti se slažem. Jedini i pravi batman je po meni Burtonov. Atmosfera, likovi, kamera. Posebno mi je dobar drugi dio Batman returns, savršeno.

Nolanov Batman je dobar akcioni film i to je to. Uživao sam u njegova prva dva dijela, nije baš da sam pao sa stolice od oduševljenja, ali filmovi su mi bili dobri. Ali po meni to nije Batman, nego više nekakav maskirani karate junak. Nolan je od fikcije pokušao napraviti stvarnost, iskreno jedino to mu je i ostalo. Očito je i uspio s obzirom da je večina oduševljena. Ja i dalje najviše uživam u Burtonovoj verziji.
Nolan je napravio blockbustere, Burton umjetnost

ovo bi recimo bila poprilično precizna deskripcija.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 06/08/2012 : 01:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
The Dark Knight Rises ili Nolan's Redemption.

Neću puno mudrovati, sve je več rečeno, pa par nepotrebnih usporedbi.
Puno, puno puta bolji od Inceptiona.
Lošiji od Beginsa i DK.
Lošiji od Avengersa.

Ima gluposti, prešao je u znatno over-the-top, što nisam očekivao.
Catwoman mi je u početku smetala. Ne glumica, nego lik. No, onda sam vidio u kom smjeru film ide i shvatio da je to Batman.
Ne 'realistični', kakvim se u prijašnjim nastavcima trudio biti (iako nije). Ne obični akcijski blockbuster. Batman!
I shvatio sam da je i Catwoman bilo stvarno lijepo za vidjeti, koliko god bila glupa.

Bane je ok, ništa posebno. Evil Spockov glas na pojačalu.
Akcija odlična. Film predvidljiv, no epičan.

8/10

SPOILER
Jedna od glupljih zamjerki ide imenu policajca.
Robin? WTF!
Nemam ništa protiv njega, i očekivao sam da bi mogao biti Robin, no pravo ime mu je Dick Grayson.
Za koje budale su išli izmišljati da mu je ime Robin?

SPOILER END

Prije gledanja DKR ponovio sam Begins i DK. I ne znam je li zato jer sam puno previše puta gledao Begins, ili mi je stanje uma bilo drukčije, no ovaj put mi se DK činio boljim. Vidjet ću još. No oba su fenomenalni.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 06/08/2012 : 02:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

The Dark Knight Rises ili Nolan's Redemption.

Puno, puno puta bolji od Inceptiona.
Lošiji od Beginsa i DK.
Bolji od Avengersa.

Ima gluposti, prešao je u znatno over-the-top, što nisam očekivao.
Catwoman mi je u početku smetala. Ne glumica, nego lik. No, onda sam vidio u kom smjeru film ide i shvatio da je to Batman.
Ne 'realistični', kakvim se u prijašnjim nastavcima trudio biti (iako nije). Ne obični akcijski blockbuster. Batman!
I shvatio sam da je i Catwoman bilo stvarno lijepo za vidjeti, koliko god bila glupa.

Bane je ok, ništa posebno. Evil Spockov glas na pojačalu.
Akcija odlična. Film predvidljiv, no epičan.

8.5/10

SPOILER
Jedna od glupljih zamjerki ide imenu policajca.
Robin? WTF!
Nemam ništa protiv njega, i očekivao sam da bi mogao biti Robin, no pravo ime mu je Dick Grayson.
Za koje budale su išli izmišljati da mu je ime Robin?

SPOILER END

Prije gledanja DKR ponovio sam Begins i DK. I ne znam je li zato jer sam puno previše puta gledao Begins, ili mi je stanje uma bilo drukčije, no ovaj put mi se DK činio boljim. Vidjet ću još. No oba su fenomenalni.

Ovo sto si odozgo reko je manje-vise ono sto i ja mislim. U BOLD sam stavio par razlika nasih misljenja, ali sve ostalo je isto.

Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
380 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 06/08/2012 : 07:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
Osobno mislim da nema smisla usporedivati TDKR s Avengersima jer su to dva totalno drukcije stilski postavljena filma, novi batman je character study filma prvotno a avengersi su nista drugo nego akcijski iflm prvotno
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 06/08/2012 : 12:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Ma kome ti to?

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 06/08/2012 : 12:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krscho

Osobno mislim da nema smisla usporedivati TDKR s Avengersima jer su to dva totalno drukcije stilski postavljena filma, novi batman je character study filma prvotno a avengersi su nista drugo nego akcijski iflm prvotno

Ima ih smisla uspoređivati, jer su oba filmovi.
Isto tako mogu uspoređivat DKR s Godfatherom ako hoću.
Nitko mi to ne može zabraniti.

To sam čisto bezveze usporedio na bazi ovogodišnjih vrhunskih superhero filmova.
Avengersi su me ipak više zapanjili, zabavili i nasmijali.

Ostaje još ASM za pogledati, no ne žuri mi se. Teško da im je uopće blizu. No, vjerojatno će biti ok.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/08/2012 : 13:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:
Originally posted by Mac

Yeep..

hm....

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 12/08/2012 : 23:09:37  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Evo pogledao sam i ja napokon to čudo od Batmana :)

Kad bi bio zločest napisao bi da je film "pretentious piece of shit", ali biti ću dobar pa ću napisati da će vam pružiti 2:30h dobre zabave. I to je to.
Klasični blockbuster sa solidnom pričom, hrpom efekata i pomanjkanjem originalnosti.

Prema pročitanim komentarima večina se žali da je film predugačak, meni nije bio predugačak. Traje taman koliko treba.
Drugi komentari su na račun Bane-a i Catwoman, svi su oduševljeni sa jednim i drugim.
Meni su katastrofa i Bane i Catwoman.
Od Catwoman i nisam puno očekivao, A.H. mi je i inače loša glumica. Ovdje je dodatni problem što ju je Nolan pretvorio u pljačkašicu sefova, hmm??
Sreća da pingvin nije u filmu jer bi on vjerojatno postao lokalni diler friške ribe :)
Uglavnom da Catwoman nema u filmu mislim da nitko ne bi niti primjetio. E da i zasrao je totalno njen kostim, ovaj više izgleda kao da ide na maskenbal.

Bane, što reči, na momente zvuči kao Yoda. Samo sam čekao da kaže "The force is strong with you, my Batman".
Nikakav poseban dojam mi nije ostavio taj Bane.

Kompletan dojam koji likovi ostavljaju Nolan pokušava postići monolozima i dijalozima. I tu je na momente prenaporan. Previše se trudio napraviti intelektualce od likova, pa tako likovi na momente podsjećaju na CSI kad H. i ona plavojka vode dijalog i jedan drugome objašnjavaju stvari koje bi valjda oboje trebali znati, pa je iz aviona vidljivo da to objašnjenje ide zbog publike. Efekt je imbecilan jer likovi umjesto da izgledaju pametno ispadnu glupi. Stavi vražjeg naratora ako želiš nešto objasniti, kad već fali maštovitosti.
Uostalom tko očekuje da Batman postane Ajnštajn, a Bane Nikola Tesla.

Catwoman 2 / 10
Bane 3 / 10
Alfred 6 / 10
Batman 8 / 10
Robin 7 / 10

I za kraj, meni to i dalje nije Batman.
Isto kao što Gotham City nije Gotham već New York.
Izgubila se ona bajkovitost, mistika i originalnost koju je Burton stvorio.
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 13/08/2012 : 10:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Što ti je reći kako se ukusi razlikuju, meni je ono što je Burton snimao djetinjasto i previše, i sve ovo što si ti napisao da ti ne valja meni je zbog toga Batman postao možda i najbolji stripovski film (iako mi nije medju najdražima nikad bio), za mene je Nolan bog i batina jer je uspio napraviti film koji je pa gotovo realan, i ne želim u batmanu bajkovitost, ne želim Catwoman koja skače poput mačke sa zgrade na zgradu, ne želim da Gotham izgleda kao neki kineski grad iz 2200-e godine... Ne znam, možda vama koji ste čitali batman stripove ovi filmovi i nisu toliko vjerni, ali za mene koji nisam nikad pročitao ni jedan broj batmana, i do Nolana su mi batmanovi filmovi bili smijurija ovo mi je revolucija, genijalna akcijska trilogija sa odličnim glumcima i odlično odrađeno, a Bane mi je prejak lik, da se čovjek naježi...

Edited by - Davor2403 on 13/08/2012 10:01:06
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 13/08/2012 : 10:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
a nije li catwoman i bila pljackasica sefova u pocetku :)

There can be only one, me!
Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/08/2012 : 10:28:09  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message  Reply with Quote
sinoć ga i ja pogledao. meni je film sranje. na stranu to kaj je na trenutke nepovezan, djetinjast i glup ono kaj užasno iritira ja politička poruka ovog filma. u trenutku kad se dešavaju pizdarije u svijetu,od arapskih revolucija, fejzbuk prosvjeda, okupacija wall streeta, batman u ovom filmu doslovno staje na stranu onih 1%(čiji je član, jer eto korporacija wayne je uništavanjem burzovnih podataka popušila lovu) protiv kojih se bori ostalih 99%.

bale je roknuo burzu, svi tobože u panici,a sam bale veli narodu(ok,na krivi način pod prisilom oružja i kasnijeg pokušaja uništavanja gothama atomskom bombom) da je ovo njihov grad i nek preuzmu kontrolu nad njime,ali točne se vide političke poruke iz ovog filma.

policija, državni aparat i sistem u liku bruce waynea koji tobože je mesija jer eto pomaže sirotištima su good guys, dok narod koji živi u kanalizaciji, izlazi na površinu, bori se protiv sustava koji ga je upravo zbacio dole na najniže grane je u ulozi negativca.

sve u svemu,na stranu kaj je film pic of šit s obzirom na reklamu, jedino je ok ga pogledat radi efekata i ak nema se kaj radit 2 i pol vure, jasna politička poruka se šalje narodu,a to je da 1% i dalje treba biti zaštićeno kao lički medved dok ostalih 99% nek i dalje trune u kanalizaciji.

Edited by - djule on 13/08/2012 10:29:14
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 13/08/2012 : 12:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Catwoman i jeste pljačkašica sefova (u stripu). Na stranu to što je A.H. bila bezveze u ovom filmu. Meni je Bane bio dobar negativac. Politička poruka se može posmatrati i kao poruka borbe protiv anarhije, što je meni OK.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/08/2012 : 12:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djule
sve u svemu,na stranu kaj je film pic of šit s obzirom na reklamu, jedino je ok ga pogledat radi efekata i ak nema se kaj radit 2 i pol vure, jasna politička poruka se šalje narodu,a to je da 1% i dalje treba biti zaštićeno kao lički medved dok ostalih 99% nek i dalje trune u kanalizaciji.

kaj bi ovo podebljano trebalo značiti ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 13/08/2012 : 12:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message  Reply with Quote
jebiga, vidiš da mi se miješaju ćirilica i latinica, trebalo je pis, a ne pic :D
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 13/08/2012 : 13:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by djule

jebiga, vidiš da mi se miješaju ćirilica i latinica, trebalo je pis, a ne pic :D

i kad tome dodamo fonetsko izražavanje, lako se greši ;)

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000