forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR - ZA ILI PROTIV
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8584 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 19/08/2012 : 23:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
bogati telleru, neda mi se ni čitat cijeli tvoj reply..sigurno si opet po ko zna koji put išao pripovjedat svoju stripovsku prošlost.Ja tebe kao ne razumijem, a ti očigledno uopće ne razumiješ sarkazam prisutan u mom postu.. brate telleru, ne mogu ti pomoć svi Zagori ovog svijeta

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18890 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/08/2012 : 23:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

bogati telleru, neda mi se ni čitat cijeli tvoj reply..sigurno si opet po ko zna koji put išao pripovjedat svoju stripovsku prošlost.Ja tebe kao ne razumijem, a ti očigledno uopće ne razumiješ sarkazam prisutan u mom postu.. brate telleru, ne mogu ti pomoć svi Zagori ovog svijeta

žao mi, mogao bi pročitat poštivajući moj trud....
a za sada pomoč Zagorova mi nije potrebna,ni ničija druga....
ja se trudim a ti i ne pročitaš.....ajme, paro,razočarao si me...razumem ja sarkazam,ne boj se...i kad je sakriven....
pozdrav brate!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 19/08/2012 : 23:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Naravno da mi je drag, nisam jos u kategoriji onih koji su ga prerasli Nije mi drago samo sto se toliko forsira u odnosu na sve drugo. A i kad se forsira bar da se ide na nove neobjavljene price a ne da se svi izdavaci preklapaju. A JA odiseju niko da krene
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8584 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 19/08/2012 : 23:54:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
evo telleru pročitao, iako sam znao da sam 95% toga već ranije negdje čitao
ali ako na svemu što imaš zahvaljuješ prvenstveno Zagoru..onda i ja volim Zagora

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18890 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/08/2012 : 00:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

evo telleru pročitao, iako sam znao da sam 95% toga već ranije negdje čitao
ali ako na svemu što imaš zahvaljuješ prvenstveno Zagoru..onda i ja volim Zagora

takvog te volim brate
možda sam pretjerao,nije sve Zagorova zasluga ali da se i danas u 46-toj osiječam ko dijete,to sigurno..
uživaj u onome što voliš...to je moto života...
obečavam da te više neču u nočne sate gnjavit dugim postovima...jbg.
ja sam na poslu danas i treba skratit vrijeme do prve jutranje kave....a sama nostalgija danas, na Kanalu A Bitka na Neretvi a tema Kingova koja te vrati skoro na početak životnog puta...
neću više smarat sa tim Zagorom, obečavam........bar do jutra.

Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 20/08/2012 : 00:19:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Zagor je prvi strip koji sam kupio na kiosku.
Zagor je prvi strip kojeg sam pročitao.
Zagor me je "povukao" u svijet stripa i tek nakon njega sam upoznao i ostale junake koji bi mu trebali biti zahvalni :).
Zagora sam kao klinac najviše obožavao čitati, u jednom momentu sam ga se prezasitio jer sam svaku priču pročitao 100 puta pa sam sve stripove prodao i nakon par dana sam shvatio da ja jednostavno ne mogu bez Zagora i da ga moram imati u kolekciji pa makar ga i ne čitao i tako sam ponovo sve te priče počeo kupovati nazad.
Zagorove priče sam prerastao pa ih u današnje vrijeme sve teže "prožvakam" ali ipak svako malo me neka priča podsjeti na mlađe dane kada sam uživao čitajući Zagora i u Zagoru su "sakrivene" mnoge uspomene i zbog toga je moj izbor opcija 1.
U osobnoj kolekciji imam preko 900 Zagora, sve edicije su kompletirane i to dovoljno govori o tome koliko mi je taj junak drag.

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18890 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 20/08/2012 : 00:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barney

Zagor je prvi strip koji sam kupio na kiosku.
Zagor je prvi strip kojeg sam pročitao.
Zagor me je "povukao" u svijet stripa i tek nakon njega sam upoznao i ostale junake koji bi mu trebali biti zahvalni :).
Zagora sam kao klinac najviše obožavao čitati, u jednom momentu sam ga se prezasitio jer sam svaku priču pročitao 100 puta pa sam sve stripove prodao i nakon par dana sam shvatio da ja jednostavno ne mogu bez Zagora i da ga moram imati u kolekciji pa makar ga i ne čitao i tako sam ponovo sve te priče počeo kupovati nazad.
Zagorove priče sam prerastao pa ih u današnje vrijeme sve teže "prožvakam" ali ipak svako malo me neka priča podsjeti na mlađe dane kada sam uživao čitajući Zagora i u Zagoru su "sakrivene" mnoge uspomene i zbog toga je moj izbor opcija 1.
U osobnoj kolekciji imam preko 900 Zagora, sve edicije su kompletirane i to dovoljno govori o tome koliko mi je taj junak drag.

Go to Top of Page

jimy1968
New Member

USA
124 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 20/08/2012 : 00:49:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jimy1968 a Private Message  Reply with Quote
...pa koliko sam batina dobio u osnovnoj zbog Zagora trebao bih da ga mrzim,ali sto reci prvi strip koji sam procitao(ili bolje reci prelistao)bio je Zagor i od tada pa do dan danas mi je najdrazi Bonelli junak,i iako sto su neke njegove avanture malo detinjaste jos uvijek sam najradosniji kad vidim nove Zagorove stripove na prodaji...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/08/2012 : 01:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Usporediti cu zene i neke zagorove epizode...

Ponekad je tesko s njima, ali jos teze bez njih....

Opcija 1 , ali i drugi se citaju....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 20/08/2012 01:40:51
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 20/08/2012 : 01:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller
par tužnih i pustih godina do 94 kad na kiosku ugledaš LOV NA VUKA i opet tvog najdražeg junaka...opet padneš u delirij kojeg obogačuješ mjesečnim izletom u Občine(kod Trsta)i tamo ko blesav nabaviš stripove na potpuno stanom jeziku...pola gepeka makarona i sireva a pola stripova na talijanskom...
sada mjesečno na stripove ode 150-200 eura i zahvalan sam bogu i državi,prvi mi daje zdravje a druga platu da si te stripove i uz porodicu(skvo+dvoje zlatne dijece) mogu priuštit...

govore ti da si glup,nostalgičan,šašav,emancipiran,nerazgledan i tup je čitaš naivne pričice ili još gore peti reprint Zagora od prvog broja.....neka, važno da si ti sretan....

sada je vrijeme da svako pleme ima svoju Močvaru Mo-hi-la ili svoj Darkvud.

Bravo !

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 20/08/2012 : 10:20:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Parafraziracu Gandija, "volim Zagora, al' mi Zagorovci idu na kurac". Samo je na Balkanu Zagor dobio dimenziju Dostojevskog, Ferri i Donatelli su "umetnici", a Sclavi i Nolitta nobelovci. Al', i tu ima nekog levog sarma, i ne bi ni bilo toliko zabavno da nema krugova koji gube centar i tome slicnih pokusaja uzdizanja Zagora na Nietzcheov nivo.

Uzeo si mi rijeci iz usta!
Mogu slobodno potpisati sve sto si napisao.
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 20/08/2012 : 10:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Zagor je prvi strip koji sam kupio

Zagor je prvi strip koji sam procitao

Zagor je prvi strip junak kojeg sam u potpunosti prodao, prestao citati

uvijek na prvom mjestu :)
Go to Top of Page

Zagor i Chico
New Member

Croatia
214 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 20/08/2012 : 11:04:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Chico a Private Message  Reply with Quote
Strip koji mi je mama kupila u vlaku da ju ne gnjavim i u kojeg sam se "zaljubio" kad sam ga pročitao...dns ne mogu bez njega...moji najbolji prijatelji Zagor i Chico
Zagor zauvijek
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 20/08/2012 : 11:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Istina, nisam se preko Zagora zaljubio u stripove, ali nešto gledam sinoć u ormane sa stripovima, i kontam da cele dve police u po dva reda stoje samo Zagorovi stripovi.

Da, volim tog lika. Zagor je klasika, nešto kao Alan Ford. O čijem kvalitetu se ne diskutuje. To je prvi svestrani Bonelijev lik. Dakle nije klasični smor poput Teksa gde ni epizode sa Mefistom nisu toliko zanimljive koliko Zagorove sa Helingenom. A najdraže su mi svakako one sa Endrjuom Kejnom, u carstvu Songaja. Zagor ima ponešto za svakoga. Bili to zombiji, bili to svemirci, bili ludi naučnici, najobičniji vigilanti, romantične pizdarije ili šta god ti duša poželi.

Jedina mana je što premalo Zagorovih prijatelja umire. Mislim, tako se gubi na ozbiljnosti celog serijala. Upravo zato su najkvalitetnije epizode poput one "Zbogom, crveni brate". Po meni je jedina mana to stalno vraćanje istih, recikliranje starih likova...

Ali kada bih birao između Zagora i Teksa, birao bih Zagora. Isto i kada bih birao između Zagora i Nathana, Dilana, Marka, Nika, Dampira, Misterije...

Za Mr Noa bih morao dvaput da razmislim, isto i za Brendona, Barona ili Demijana.

Magičnog bih u svako doba dana izabrao ispred Zagora upravo jer ne poseduje manu koja muči Zagora.

Ali da je Zagor loš lik, to ne bih mogao da kažem. Istrošen, možda. Loš, nipošto.

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/08/2012 : 11:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nije baš da ga mrzim, više ga samo "ne volim". Nedavno sam pokušao pročitati Demon ludila od VČ jer je priča bila hvaljena na forumu i odustao sam, jer mi se smučilo. Smatram da Zagiju ne trebaju te "dubokoumne" priče, čak su me neke scene i nasmijale, poput one kad Zagor i Chico lete po nebu držeći se za rub barunove letjelice, izgledalo je kao da se Sclavi izruguje Zagoru sa opisom kako je i na taj način ušao u indijanske legende. Zbog toga puno više volim Texa, koji je sve ono što jedan strip takve tematike treba biti - puno akcije, događanja, a ne s nekakvim psihološko-psihijatrijskim promišljanjima tko je lud, a tko nije. Nije to samo na osnovu jedne epizode, bilo je još sličnih s pričom koja je bliža Dylanu (Dugin most, npr.). Shvaćam da većini ljudi on budi nostalgične uspomene, pa je zato odnos glasova ovakav, shvaćam i da ima odličnih epizoda, naravno (Zimska Zmija, Morska strava, Teksaški rendžeri), ali ipak ne mogu reći da ga volim.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/08/2012 : 11:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Naravno da volim Zagora.
Bez Zagora zivot bi bio mnogo manje zanimljiv.
Zagor mi da odmor od dosadne svakodnevnice,ucenja{ili mozda bolje reci mucenja} i prosto te oraspolozi.
Neka je nama Zagor jos dugo ziv i zdrav i obradovao jos mnogim odlicnim pricama!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/08/2012 : 15:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
opcija jedan

no comment

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 20/08/2012 : 16:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Naravno opcija jedan Znam recimo pojedine zagovornike od ranije, za koje bi se ladno mogli reći da su za opciju dva, što bi očito bila greška, jer su i oni i te kako za opciju jedan
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/08/2012 : 22:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Naravno opcija jedan Znam recimo pojedine zagovornike od ranije, za koje bi se ladno mogli reći da su za opciju dva, što bi očito bila greška, jer su i oni i te kako za opciju jedan

I ja sam iznenadjen(pozitivno). Evo trenutnog stanja:

Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4810 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 20/08/2012 : 23:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
tex ali naravno opcija 1... kome zagor nije drag...

sangue navajo
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 21/08/2012 : 10:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Mrzim ovo smeće od stripa i dabog da krepa.

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
893 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 21/08/2012 : 10:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Nisam glasao jer mi Zagor nije drag ali ga isto tako ne mrzim ( zašto bi , nije mi ništa loše učinio ). Jednostavno ga ne volim.
Ne osećam nikakvu nostalgiju vezano za Zagora . Odavno sam , kao desetogodišnji klinac ( a to je bilo prilično davno ) shvatio da su npr. Bluberi , Riđobradi , Talični , Valijant , Asteriks itd. nešto daleko bolje , interesantnije i kvalitetnije od Duha sa sekirom.
Mene su recimo odmah osvojile PSDZ pa mi ovaj kao i gore navedeni stripovi ( i još mnogi drugi iz tog vremena ) izazivaju nostalgične misli.
Kada je VČ krenuo , redovno sam uzimao sve oduševljen činjenicom da strip ponovo dobija neko svoje malo mesto na pozornci popularne kulture u Srbiji ali sam vremenom prestao sa određenim serijalima , konkretno sa gore navedenim junakom u glavnoj ulozi . Pokušao sam da ga čitam , ali nije išlo.
Još nešto , neko je gore napisao da je Feri legenda . Mislim da greši . Legende su Hal Foster , Prat , Žiro , Uderzo .... Feriju čast na trajanju i ogromnom opusu ali to je samo kvantitet . I Desimir Žižović Buin je nacrtao na stotine epizoda Mirka i Slavka ( svaka čast , takođe ) pa ipak nije u rangu sa Maurovićem ili Lobačevim .

What a long strange trip it's been
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5086 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 21/08/2012 : 11:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

quote:
Originally posted by teller
par tužnih i pustih godina do 94 kad na kiosku ugledaš LOV NA VUKA i opet tvog najdražeg junaka...opet padneš u delirij kojeg obogačuješ mjesečnim izletom u Občine(kod Trsta)i tamo ko blesav nabaviš stripove na potpuno stanom jeziku...pola gepeka makarona i sireva a pola stripova na talijanskom...
sada mjesečno na stripove ode 150-200 eura i zahvalan sam bogu i državi,prvi mi daje zdravje a druga platu da si te stripove i uz porodicu(skvo+dvoje zlatne dijece) mogu priuštit...

govore ti da si glup,nostalgičan,šašav,emancipiran,nerazgledan i tup je čitaš naivne pričice ili još gore peti reprint Zagora od prvog broja.....neka, važno da si ti sretan....

sada je vrijeme da svako pleme ima svoju Močvaru Mo-hi-la ili svoj Darkvud.

Bravo !

SUPER!
"važno da si sretan" - jer jao onome tko već sa 40 izgubi duh, dobije trbušinu, izgubi kosu, život provede uz pivo i gledanje nogometa - moš se objesit takav
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •

Edited by - DOMI on 21/08/2012 11:11:34
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 22/08/2012 : 10:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
ZA

Odrastao na Zagoru, prva ljubav iz djetinstva; imam naravno sve što je izašlo od njega od 68 na ovamo osim Zagor Klasika i nekih kratkotrajnih izdanja (Abaton, Vaninni, itd...)

A što reći, volim ga i dalje, čitam ga i dalje ali danas prednost imaju neki drugi Boneliji i raznorazni albumi. Recimo, nisam niti jednog Zagora pročitao u zadnjih šest mjeseci i onda dođe lijepo godišnji, pa se zavalim u hladovinu na plaži i između ulazaka u more udri po Zagorima!

Nisam baš zadovoljan sa serijalom zadnjih desetak godina, ima dosta slabih epizoda s prosječnim crtačima i scenaristima. Da su priče zanimljive barem blizu onima u npr sjevernoameričkoj odiseji nakon "Nestalog istraživača" danas sigurno ne bih prvo u ruke uzeo sedamnaesti broj Brad Barrona, a Zagora ostavljao da čeka u ladici.
Nadam se boljim vremenima za njega...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 22/08/2012 : 11:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Vidi se da je Zagor bio i ostao stripovski kralj Balkana, bravo momci!!!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.78 seconds. Snitz Forums 2000