forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Dražen Petrović - "Košarkaški Mozart"
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 08/09/2012 : 21:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Zna se šta tamo žele - šou.

Ovo je definicija NBA lige u jednoj rečenici.

?????? ? ???????
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 21:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ah Galis.

Da nije bio Grk, voleo bih da ga duplo vise. Ovako, dobar deo preteen godina sam proveo psujuci onog malog cigankastog amera grckog porekla koji uvaljuje i na boga ne misli. Igrac i po, grcki drazen klasican. Esencija kosarke - napuniti kos...i kraj. Oscar Schmidt je bio slican. Kao i Doron Jamchi.

Marculionis je imao sve predispozicije da bude sovjetska verzija Danilovica - unistila su ga slaba kolena.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/09/2012 : 21:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ajkula

quote:

Ma to tamo je putujući cirkus!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 08/09/2012 : 21:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

quote:

Ma to tamo je putujući cirkus!

And that's reason why we love it!

?????? ? ???????

Edited by - Ajkula on 08/09/2012 21:48:23
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/09/2012 : 22:43:50  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

quote:
Originally posted by Ernie Pike

Iako i ja mislim da je Petrovic bio najbolji igrac od svih navedenih, potcjenjivanje Sabonisa je totalno neumjesno. Sabonis je veliki igrac i realni kandidat za najboljeg ikad.
Kako prema Cosicu nisam objektivan, kao prave kandidate dodat cu i Kukoca i Dalipagica.

niko Sabonisa ne podcjenjuje..po meni najveci europski centar svih vremena..i dobro usporedba sa Shaqom nije bas najbolja jer je Sabonis ima uz onu visinu i masu bolji osjecaj za sut (nerjetko je gada trice) ali mislim da cete skuzit na sta mislim..

Usporedba sa Shaqom nema smisla.
Ne samo radi šuta nego zbog apsolutno svih košarkaških kvaliteta koje je ima.
Shaq je dominira isključivo zbog svoje fizičke dominacije.

nisam se u tom trenutku moga siti ni jednog drugog..evo reci cu ime najveceg - Hakeem Olajuwon (tehnicki apsolutno nedodirljiv)..

nemoj tako, Olajuwon nije evropljanin, jer među svim ,,ne amerikancima'' za Dražena nema nema mesta ni u top 10...

dava sam usporedbu europskih kosarkasa sa amerima..sta ti nije jasno..jeli citas ti uopce moje postove..aj odrasti prvo pa dodi raspravljat..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 08/09/2012 : 23:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Iako i ja mislim da je Petrovic bio najbolji igrac od svih navedenih, potcjenjivanje Sabonisa je totalno neumjesno. Sabonis je veliki igrac i realni kandidat za najboljeg ikad.
Kako prema Cosicu nisam objektivan, kao prave kandidate dodat cu i Kukoca i Dalipagica.

niko Sabonisa ne podcjenjuje..po meni najveci europski centar svih vremena..i dobro usporedba sa Shaqom nije bas najbolja jer je Sabonis ima uz onu visinu i masu bolji osjecaj za sut (nerjetko je gada trice) ali mislim da cete skuzit na sta mislim..

Usporedba sa Shaqom nema smisla.
Ne samo radi šuta nego zbog apsolutno svih košarkaških kvaliteta koje je ima.
Shaq je dominira isključivo zbog svoje fizičke dominacije.

nisam se u tom trenutku moga siti ni jednog drugog..evo reci cu ime najveceg - Hakeem Olajuwon (tehnicki apsolutno nedodirljiv)..

nemoj tako, Olajuwon nije evropljanin, jer među svim ,,ne amerikancima'' za Dražena nema nema mesta ni u top 10...

dava sam usporedbu europskih kosarkasa sa amerima..sta ti nije jasno..jeli citas ti uopce moje postove..aj odrasti prvo pa dodi raspravljat..

Ja 6 godina ne mogu da čekam

?????? ? ???????
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/09/2012 : 23:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Nemoj se ljutit ali nekad znas nehotice izbacit ljude iz takta..vjerovatno zbog godina..naucit ces ajde ima vrimena..

da je Petrovic najveci..i pozdravi starog..

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 08/09/2012 : 23:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
majka onog malog galisa imala je puno puno puno jugoslovenskih a možda i evropskih jebača...barem rečima. Kako nam je on zagorčao, a ne samo nama, i talijanima i španjolcima i rusima, evropsko prvenstvo 87. Taj mali crni amer nafukao nam u dva navrata cca 70 poena (i onaj janakis pa fazulas...mjkujimbožju) al smo jih rasturili u zagrebu u finalu 89-e. hehehe i to sa skoro 30 razlike u finalu! Totalni razčefuk. Ekshibicija za 10+.

Iako je ovo tema Dražena moram ovo da napišem: po meni naj Yu tim je bio onaj iz Manile 78 a odmah posle ovaj iz Zagreba 1989. 1970 svecko prvenstvo na poziciji 3.

Edited by - trolodtroje on 09/09/2012 00:01:26
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 23:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
89 je mogao samo da gleda, ono je verovatno najbolji tim u istoriji evropske kosarke. Jedina konkurencija mu je onaj iz 91. Al onaj iz 89 je tukao i za usi vukao.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 08/09/2012 : 23:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemoj se ljutit ali nekad znas nehotice izbacit ljude iz takta..vjerovatno zbog godina..naucit ces ajde ima vrimena..

Dobro, kako ti kažeš, stariji i iskusniji čoveče...
Šta da kažem, pozdravio te brni ?

?????? ? ???????

Edited by - Ajkula on 08/09/2012 23:38:12
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/09/2012 : 23:39:01  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dobro, kao ti kažeš, stariji i iskusniji čoveče...
Šta da kažem, pozdravio te brni ?

reci mu - pozdrav iz Vodica..

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 08/09/2012 : 23:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

majka onog malog galisa imala je puno puno puno jugoslovenskih a možda i evropskih jebača...barem rečima. Kako nam je on zagorčao, a ne samo nama, i talijanima i španjolcima i rusima, evropsko prvenstvo 87. Taj mali crni amer nafukao nam u dva navrata cca 70 poena (i onaj janakis pa fazulas...mjkujimbožju) al smo jih rasturili 89-e. hehehe

Duda je to 89-te super smislio. Na Galisov ulaz izadje Kukoc, Galis ga svojim visokim lobom prebaci, a loptu doceka Vrankoviceva banana.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16466 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 08/09/2012 : 23:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2012&mm=09&dd=06&nav_id=640890

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 09/09/2012 : 00:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

Duda je to 89-te super smislio. Na Galisov ulaz izadje Kukoc, Galis ga svojim visokim lobom prebaci, a loptu doceka Vrankoviceva banana.

je je ... to je bio modus operandi - iz drugog plana KABOOOM!

koja sječanja...žena me več gleda da mi nije puklo nešto. evo cerekam se ko budala...
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 09/09/2012 : 00:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

89 je mogao samo da gleda, ono je verovatno najbolji tim u istoriji evropske kosarke. Jedina konkurencija mu je onaj iz 91. Al onaj iz 89 je tukao i za usi vukao.

kasno sam editirao moj post ali evo ponavljam:

Iako je ovo tema Dražena moram ovo da napišem: po meni naj Yu tim je bio onaj iz Manile 78 a odmah posle ovaj iz Zagreba 1989. 1970 svecko prvenstvo na poziciji 3.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10270 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 00:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ufff, svašta si ti napisa, pa da ne pišen jedno po jedno ovde ću:
Uglavnon, mislija san da ne postoji veći fanatik za exYU košarku od mene, al moran ti priznat da si dobar.
Dominacija reprezentacije u te 3 godine, isto ka i Jugoplastikina u klupskoj košarci je ono zbog čega mislin da su ti igrači bili bolji od svih prethodnih generacija. Isto tako mislin da je Partizan, a ne Barcelona bija druga najjača momčad Evrope. Glupo mi je pisat o Koraću, Ćosiću, Dalipagiću jer ih nisan gleda, ali zbog gori navedenoga mislin da su Petrović,Kukoč,Rađa,Divac,Paspalj,(meni i Zdovc) ipak bili nešto posebno.
Meni je čak draža generacija 91 jer u Zagrebu je za onakvo rasturanje možda pomoga domaći teren, publika, jači motiv(to in je prvo zlato), dok je ono u Rimu bilo pravo ruganje protivnicima. Taljani su u finalu bili smiješni. Sićan se ka danas kako se Nikitović smija Ruskoniju kojen je Rađa radija malu dicu.

Za Bodirogu mi ja žaj šta ga nisan puno gleda, jer u njegovo vrime kod nas baš nije bilo prilike gledat njegove utakmice.Ono malo šta san ga gleda na TV-u,i jedan put uživo u Splitu u dresu Panatinaikosa san vidija da se radi o čudu od igrača.
I moje mišljenje je da zbog načina na koji je igra bolje da nije otiša u NBA.Slično ka i naš Vujčić.

Šta se ostalih evropskih igrača tiče, više-manje si ih sve spomenija, i slažen se u svemu šta si napisa.
Stvarno je u to vrime u ciloj Evropi, a prvenstveno u tadašnjen SSSR-u bilo strašnih igrača, međutin poprilično ih je teško uspoređivat sa današnjin evropskin igračima jer oni nisu imali nikakvu šansu doć do NBA lige.U to vrime razlika u fizici je bila nepremostiva. Moje mišljenje je da bi u današnje vrime i Perasović bija NBA igrač, a kamoli ovi koje si ti nabroja.
Nisu samo Marčulionisu stradala kolina. I Rađa je ima isti problem.
U to vrime evropski košarkaši jednostavno nisu mogli igrat 82 utakmice+play off godišnje.

Šta se Galisa tiče, ja san tek prije 2-3 godine prominija mišljenje o njemu. U ono vrime mi je iša na živce(Zbog eura 87 naravno) i doživljava san ga ka divljega pistolera, ali nakon jedne rasprave ovde na forumu di ga je Ken2 žestoko branija, malo san se zainteresira i pročita dosta o njemu. Kad san vidija kakvi je igrački put ima, i da je 7-8 sezona bija na prosjeku od priko 40 koševa nema druge nego.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 09/09/2012 00:33:53
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10270 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 00:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

majka onog malog galisa imala je puno puno puno jugoslovenskih a možda i evropskih jebača...barem rečima. Kako nam je on zagorčao, a ne samo nama, i talijanima i španjolcima i rusima, evropsko prvenstvo 87. Taj mali crni amer nafukao nam u dva navrata cca 70 poena (i onaj janakis pa fazulas...mjkujimbožju) al smo jih rasturili 89-e. hehehe

Mislin da su ga čuvali Kukoč i Paspalj.
Jedino su ga oni mogli limitirat na 30-35.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 09/09/2012 : 00:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Cak ga ni Kukoc i Paspalj nisu mogli sami cuvati.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10270 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 00:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Cak ga ni Kukoc i Paspalj nisu mogli sami cuvati.

Zato i kažen da su ga oni mogli limitirat na 30-35
A da ga je tribalo udvajat, to je istina.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 00:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

k za exYU košarku od mene, al moran ti priznat da si dobar.
Dominacija reprezentacije u te 3 godine, isto ka i Jugoplastikina u klupskoj košarci je ono zbog čega mislin da su ti igrači bili bolji od svih prethodnih generacija. Isto tako mislin da je Partizan, a ne Barcelona bija druga najjača momčad Evrope. Glupo mi je pisat o Koraću, Ćosiću, Dalipagiću jer ih nisan gleda, ali zbog gori navedenoga mislin da su Petrović,Kukoč,Rađa,Divac,Paspalj,(meni i Zdovc) ipak bili nešto posebno.

Kako ne. Potpuno se razumemo.

quote:
Meni je čak draža generacija 91 jer u Zagrebu je za onakvo rasturanje možda pomoga domaći teren, publika, jači motiv(to in je prvo zlato), dok je ono u Rimu bilo pravo ruganje protivnicima. Taljani su u finalu bili smiješni. Sićan se ka danas kako se Nikitović smija Ruskoniju kojen je Rađa radija malu dicu.

Malo je gorko secanje na '91 zbog povlacenja Zdovca (Divac je pricao da je plakao kad je odlazio), ali i to je bio premocan tim.

quote:
Stvarno je u to vrime u ciloj Evropi, a prvenstveno u tadašnjen SSSR-u bilo strašnih igrača, međutin poprilično ih je teško uspoređivat sa današnjin evropskin igračima jer oni nisu imali nikakvu šansu doć do NBA lige.U to vrime razlika u fizici je bila nepremostiva. Moje mišljenje je da bi u današnje vrime i Perasović bija NBA igrač, a kamoli ovi koje si ti nabroja.
Nisu samo Marčulionisu stradala kolina. I Rađa je ima isti problem.
U to vrime evropski košarkaši jednostavno nisu mogli igrat 82 utakmice+play off godišnje.

U ono vreme, da bi kao evropljanin otisao u NBA, morao si biti jebeno najbolji u svim parametrima. Nije bilo dosta da ti skaut pogleda DVD gde zakucavas u svoj dvoristu. Danilovic je otisao u Heat sa reputacijom najboljeg evropskog beka - kad se vratio, harao je jos koju godinu za Virtus, u tada najjacoj italijanskoj ligi. Kukoc je otisao a da nije bilo finala koje nije osvojio, isto Radja. Paspalj je jedini otisao onako malo na blic, ali Paspalj je uvek bio "svoj" i jebiga.

Pricam Zlotvoru bas na FB, posto on nije imao priliku gledati te ekipe, da se cesto puta potceni ucinak fizikalaca na terenu. Nisam siguran da li bi Jugoplastika bila onako raspevana da Sobin i Savic nisu tukli rovovske bitke pod kosem, pogotovo mi je Sobin ostao u pamcenju kao izuzetno jeben igrac (Savic je vec imao neku finiju tehniku). Svaki je dobar evropski tim imao tako nekog enforcera. Zato i danas kad me pitaju koji je najbolji centar u YU posle raspada, bez dvojbe kazem - Rebraca. U tim sastavima krnje Jugoslavije, imao si na terenu trojicu igraca u prvoj postavi koja su umela dodati kako si hteo, pa Divceva finesa nije bila toliko krucijalna. On jeste imao jak ucinak na EP 95 i OI 96, ali ipak, reprezentacija je dozivela svoj apsolutni vrhunac kada je Rebraca bio u zenitu karijere 97-98. Nabio je misice, razradio tehniku, napravio signature potez (sut iz okreta koji se tesko branio), i bio jebeno neumoljiv u reketu. Sa njime si mogao u rat. Secam se intervjua Prkacina koji je igrao protiv njega kada je presao u PAO '99 - "jebiga, on primi loptu, zagradi se i poentira, ja mogu samo da ga mrzim". Partija koju je Rebraca pruzio u finalu SP '98 protiv Rusije, pogotovo sekvenca u finisu kada je izborio skok u napadu, poentirao, pa u odbrani izblokirao zakucavanje Mihajlova, je antologija balkanske kosarke.

A glede Radje...

Jos se secam, i milion puta sam ovo pricao, i na forumu. PAO je igrao Euroligu sa Zvezdom, imali su dream team, Bodiroga i Radja, svez iz NBA, su im bili zvezde. Godina je '98, znaci rat i sranja jos svezi, Pionir pun da puniji bit ne moze. Buka je bila grozna - ali kad bi Radja primio loptu, buka bi se UCETVOROSTRUCILA. Bodiroga se prilicno usrao i odigrao slabo, ali Radja ? Radja nam se najebao mile majke. Ubacio tipa 25 komada uz mozda 2 promasaja iz igre. Radio je sta je hteo, i to verovatno na jednom zdravom kolenu. Retko vidjena dominacija...

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 09/09/2012 : 00:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

kasno sam editirao moj post ali evo ponavljam:

1970 sam bio u pelenama pa ne mogu komentirati. Uvijek sam smatrao reprezentaciju iz 89-te najboljom svih vremena, ali kad se prisjetim Manile i ekipe koja je tad igrala (Cosic, Dalipagic, Kicanovic, Delibasic, Slavnic, Jerkov, Knego, Radovanovic, Vilfan, Krstulovic, Zizic, Skroce) mala je razlika. Prije toga su osvojili tri europska prvenstva za redom, a nakon toga OI u Moskvi.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16466 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 01:02:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
buka bi se UCETVOROSTRUCILA. Bodiroga se prilicno usrao i odigrao slabo, ali Radja ? Radja nam se najebao mile majke. Ubacio tipa 25 komada uz mozda 2 promasaja iz igre. Radio je sta je hteo, i to verovatno na jednom zdravom kolenu. Retko vidjena dominacija...

Secam se ovoga. Kad god bi primio loptu, navijaci su pravili neki jeziv huk/zvuk, da mi se ledila krv u zilama. Meni je ono bilo zaista jezivo i sablasno. Cak su i neke svece palili.. j t, ko sekta neka..brrr

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 09/09/2012 01:03:47
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 09/09/2012 : 01:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
kakvo dobro stivo se stvara na ovom topicu..bravo samo nastavite tako..

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 01:29:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Kad spominjemo legendarne reprezentacije, ne sme se prevideti i cuvena omladinska reprezentacija koja je osvojila svetsko zlato u Bormiju 1987. Pod dirigentskom palicom Svetislava Pesica, koji je ove omladince na pripreprama na Staroj Planini samo njemu znanim metodima torture uoblicio u paklenu masinu, padali su svi redom nicice - a tu pre svega treba spomenuti selekciju USA koju je trenirao Larry Brown, i za koju su tada igrali perspektivni Gary Payton i Larry Johnson, izmedju ostalih. U prvom mecu, Kukoc je prosto obrisao patos sa Amerima u jednoj od najboljih partija ikada vidjenih na omladinskim turnirima : 37 poena, od cega 11 trojki iz 12 pokusaja. Ko zna sta su Ameri tada mislili, dok ih je spaljivao klinac od 210cm sa rukom Chrisa Mullina.

U finalu je bila jos jedna rutinska pobeda protiv istog protivnika, ali su zvezde ovaj put bile Divac i Radja.

Tim iz Bormija :

Djordjevic, Ilic, Pavicevic, Kukoc, Alibegovic, Avdic, Radja, Divac, Pecarski, Koprivica i jos par likova koji su bili epizodisti kako tu, tako i u karijerama. Zanimljivo je da od Nebojse Ilica ne postade nista, a Pesic je tvrdio da je to "najbolji suter koga je ikad trenirao". Istina, pamtim Ilica kako je jednom ubacio 70 poena, posle je imao solidnu rolu u Caceresu u Spaniji, al' daleko da je doziveo predvidjenu slavu.

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3274 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 09/09/2012 : 01:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

1970 sam bio u pelenama pa ne mogu komentirati. Uvijek sam smatrao reprezentaciju iz 89-te najboljom svih vremena, ali kad se prisjetim Manile i ekipe koja je tad igrala (Cosic, Dalipagic, Kicanovic, Delibasic, Slavnic, Jerkov, Knego, Radovanovic, Vilfan, Krstulovic, Zizic, Skroce) mala je razlika. Prije toga su osvojili tri europska prvenstva za redom, a nakon toga OI u Moskvi.

Možda najbolja vanjska linija YU svih vremena Dalipagot, Kicanovic, Delibasic, Slavnic za mene. Rasturili ruse gde su igrali belostenji, žarmuhamedov i sergej belov. a čosič, radovanovič i žižić su napravili ogroman poso zaustavljajuči onog giganta Tkačenka.
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000