Author |
Topic  |
milandj3
Average Member

.JPG)
Serbia
615 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 09/09/2012 : 17:43:33
|
quote: Originally posted by cat claw
A mesec prosao da zaista nisam nesto spacijalno krizirao.
Jednom sam samo sanjao da sam povukao pravi dim, i to u jednoj NS ulici u kojoj nisam bio najmanje 40 godina. Onda sam pogledao koja je marka cigarete ne bi' li provalio ko me to zajebo... A na cigareti je umesto Pall Mall ili tako nesto bilo odstampano malim crvenim slovima ''evangelista''...
Ko mi to sve rastumaci, skidam mu kapu...
Iskreno se nadam da se ono evangelista odnosi na Lindu a ne na one sto smaraju...    
to je nesto zbog jovovicke... |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/09/2012 : 18:17:14
|
quote: Originally posted by IGMAN2
Evo, ima skoro deset godina da sam prestao pušiti. Jednog jutra, nakon kašljucanja, cigaretnog smrada iz usta i žutih prstiju, jednostavno sam rekao dosta. I to je bilo to. Bez kriza, a bio sam na skoro dvije kutije dnevno.
Kad kažem kriza, mislim na tjelesnu ovisnost, a ne na ritualne navike. Kava bez cigarete mi je bio ko... gledat film bez zvuka. Nije mi više prijala pa sam se ostavio i kave. Da mi se sad ostaviti Cocacole i šečera...
Najteže mi je bilo što sa rukama sad bez cigarete. i dan danas znam se ponekad uhvatiti, dok sam u nekom kafiću i sl., da nesvjesno posegnem za nečijom kutijom na stolu 
Nisam baš neki čvrsti karakter, pa ako sam ja mogao, baš i ne kužim kako je to drugima tako teško.
Čestitam na ustrajnosti. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/09/2012 : 18:20:18
|
quote: Originally posted by Zagor12
Da vam iskreno velim, u nepunih 15 godina svog života imao sam oho-ho prilika da počnem pušiti, ali nisam nikada okusio ni dim. Ni neću. Jedino ako jednog dana vidim neku zgodnu curu kako puši cigaretu, onda ću doći pored nje i frajerski zapaliti cigaretu .
I pobljuvati se kasnije...
37 godina i nikada zapalio. Toliko mi je odbojan taj miris i ideja trovanja pluća da mi nije nikada palo na pamet da zapalim. A daleko sam od sveca, radio sam svašta. Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi puše. Moj brat je pušač. Kada ga pitam šta će mu to, on nema odgovor... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
milandj3
Average Member

.JPG)
Serbia
615 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 09/09/2012 : 18:52:00
|
quote: Originally posted by Obi-wan
37 godina i nikada zapalio. Toliko mi je odbojan taj miris i ideja trovanja pluća da mi nije nikada palo na pamet da zapalim. A daleko sam od sveca, radio sam svašta. Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi puše. Moj brat je pušač. Kada ga pitam šta će mu to, on nema odgovor...
vrlo kompleksno pitanje... ja sam bio aktivan pusac nekih godinu dana svog zivota. to je bilo pre oko sedam godina, a ostavio sam duvan zato sto jednostavno ne dozvoljavam da zavisim od bilo cega. Bilo je to u trenutku kada sam shvatio da mi je cigareta postala prva misao ujutro kako otvorim oci.
A kako sam poceo? Gledao sam neki film, nesto "kroz prasume juzne amerike", jebem li ga, neki nas road movie gde Mima Karadzic i Bata Zivotinja jure neku ribu po putu. I sad na kraju svega u nekoj drumskoj kafani se odvija policijski uvidjaj. Inspektora igra cuveni Pedja Milinkovic, najcuveniji filmski epizodista. Sedi on tako za stolom i zapisuje u blokce ono sto mu prica ova zenska. Kad je zavrsio, samo je onako opusteno spakovao tefter, uto konobarica donosi kafu, on se ljubazno zahvali, izvadi paklo, cigaretu nonsalanto tresne o paklo i zapali. Zatim se lepo uvali u onu stolicu, uvlaci dim i lagano srce kaficu. Misli mu odlutale negde daleko, uziva covek, opsta nirvana. E ta scena je bila toliko sugestivna da sam pomislio: ocu i ja ovako! I bilo je zaista lepo. Kazu ljudi od iskustva da treba konzumirati duvan s merakom. Cigareta nikad ne sme biti sredstvo smirivanja nervoze. Problem je ipak u tome sto se sve vremenom otme kontroli pa ljudi uglavnom postanu neumereni. |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 09/09/2012 : 19:39:06
|
quote: Originally posted by milandj3
Gledao sam neki film, nesto "kroz prasume juzne amerike", jebem li ga, neki nas road movie gde Mima Karadzic i Bata Zivotinja jure neku ribu po putu. I sad na kraju svega u nekoj drumskoj kafani se odvija policijski uvidjaj. Inspektora igra cuveni Pedja Milinkovic, najcuveniji filmski epizodista. Sedi on tako za stolom i zapisuje u blokce ono sto mu prica ova zenska. Kad je zavrsio, samo je onako opusteno spakovao tefter, uto konobarica donosi kafu, on se ljubazno zahvali, izvadi paklo, cigaretu nonsalanto tresne o paklo i zapali. Zatim se lepo uvali u onu stolicu, uvlaci dim i lagano srce kaficu. Misli mu odlutale negde daleko, uziva covek, opsta nirvana. E ta scena je bila toliko sugestivna da sam pomislio: ocu i ja ovako! I bilo je zaista lepo.
A uvidjaj je bio o silovanju. I jos se secam te scene u kojoj muski svedok kaze nesto u stilu, provocirala je, pije pivo na grlic :D :D :D Secam se i kasnije kad ta riba u bekstvu hoce da iznajmi sobu u motelu, a ovaj sluzbenik joj kaze "bungaaaaaaaaaaalovi". TO je sve cega se secam :D
|
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 19:47:03
|
THAT'S IT ! Sad jos da nadjes i ostale soc drame iz te ere - "ruzina osveta", "sangarepo ti ne rastes lepo"...i da ti platim pice na miru i tisini. :D |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 09/09/2012 : 20:54:43
|
37 godina i nikada zapalio. Toliko mi je odbojan taj miris i ideja trovanja pluća da mi nije nikada palo na pamet da zapalim. A daleko sam od sveca, radio sam svašta. Nikada mi nije bilo jasno zašto ljudi puše. Moj brat je pušač. Kada ga pitam šta će mu to, on nema odgovor...
odbojan, kažeš? iskreno - meni se od malih nogu gadio duhan i taj smrad, i to toliko da (i danas) sam odbijao uzeti i kutiju u ruke.
zašto ljudi puše? to samo oni znaju. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 20:56:44
|
Cigareta nikad ne sme biti sredstvo smirivanja nervoze. Problem je ipak u tome sto se sve vremenom otme kontroli pa ljudi uglavnom postanu neumereni.
ona ne smije a ni ne može biti sredstvo smirivanja nervoze. zašto? zato što nakon svega budeš još nervozniji. |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 09/09/2012 : 21:06:24
|
Zašto ljudi puše?
Otkad je sveta i veka, gitara i cigareta su bili osnovna sredstva konformizma. A kako je ipak lakše kupiti paklo cigareta, nego naučiti svirati gitaru i vući je svuda sa sobom... |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 09/09/2012 : 21:39:56
|
Kada se navuces postane potreba posle predje u ritual, a u nekim situacijama legne kao budali samar i nema sladje stvari na svetu. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 21:43:42
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
Cigareta nikad ne sme biti sredstvo smirivanja nervoze. Problem je ipak u tome sto se sve vremenom otme kontroli pa ljudi uglavnom postanu neumereni.
ona ne smije a ni ne može biti sredstvo smirivanja nervoze. zašto? zato što nakon svega budeš još nervozniji.
Pusio si, pa znas ? |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 22:52:28
|
quote: Originally posted by Mairosu
Pusio si, pa znas ?
znam na temelju iskustva s mojim starcima  |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 22:58:41
|
Pusio si, pa znas ?
znam na temelju iskustva s mojim starcima 
Citajuci tvoje postove po forumu, ti si covek sa puno jakih stavova baziranim na 2nd hand iskustvima. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:09:45
|
a dobro, vidim da ti imaš dosta iskustava iz prve ruke pa sad znam kome da se obratim 
osim toga, jel sve stavove moraš formirat na temelju vlastitih iskustava?
inače, zaboravio sam reći, ne samo na temelju iskustva sa starcima, nego i sa frendovima koji puše  |
Edited by - Darth Ivan on 09/09/2012 23:11:37 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/09/2012 : 23:12:06
|
quote: Originally posted by Zagor12
Da vam iskreno velim, u nepunih 15 godina svog života imao sam oho-ho prilika da počnem pušiti, ali nisam nikada okusio ni dim. Ni neću. Jedino ako jednog dana vidim neku zgodnu curu kako puši cigaretu, onda ću doći pored nje i frajerski zapaliti cigaretu .
I pobljuvati se kasnije...
ka da tebe neko pita zašto si radia svašta  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:13:42
|
ona ne smije a ni ne može biti sredstvo smirivanja nervoze. zašto? zato što nakon svega budeš još nervozniji.
gluposti. cigara baš smiri čoveka. kolike su glave spašene zahvaljujuči cigarama  |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:14:41
|
Otkud znam, ne pusim, nisam nikad pusio, i samim time ne znam jel cigareta smiruje kad si nervozan. Znam da smiruje moju zenu.
Ne smetaju mi pusaci. Ako neko hoce nikotin u organizmu, sta imam ja da mu branim ? |
 |
|
cat claw
Advanced Member

5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 09/09/2012 : 23:14:52
|
Tja. Nekome i benzin smrdi, a neko obozava da nabije nos u otvor za rezervoar. Meni duvan nikada nije smrdeo. Stvar ukusa i sredine u kojoj si rastao. Ja sam odrastao medju pusacima tako da nisam sticao odbojnost. Tacno je ono za ritual, to je ono sto najvise nedostaje kada se ostavi duvan... Sto se navike tice, mislim da se pusaci iz prosle generacije jako razlikuju od moje generacije. Oni su ''zdravo'' pusili pravi duvan i sticali samo nikotinsku zavisnost koju je bilo relativno lako savladati. Moja generacija je po svemu sudeci zrtva duvanske industrije koja je pocela da ''oplemenjuje'' cigarete kojestarijama koje izazivaju narkomansku zavisnost. Obiju i Darthu dajem za pravo da danasnja govna od cigareta smrde. Neposredno pred ostavljanje duvana, dobio sam motalicu i pravi hercegovacki duvan. Naspram onog mog djubreta Pall Malla, ovo iz motalice dodje ko zdrava hrana. Picka i krompiraca, najblaze receno.  |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:18:08
|
osim toga, jel sve stavove moraš formirat na temelju vlastitih iskustava?
Recimo da nije bilo neophodno skakati sa krova zgrade da bih znao da cu da poginem :D
Viceve na stranu, treba proci pa suditi, u dobrom delu slucajeva. Ti cenis filmove jer su dobili oskara, ne cenis jer su dobili maline, pljujes kukoca jer si gledao YT kompilacije i mislis da ce cigare ne smiruju jer si video promil promila populacije kojima to ne ide. Jebiga prijatelju. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:19:32
|
Otkud znam, ne pusim, nisam nikad pusio, i samim time ne znam jel cigareta smiruje kad si nervozan. Znam da smiruje moju zenu.
očito ćeš morat iskusit pa da vidiš 
quote: Ne smetaju mi pusaci. Ako neko hoce nikotin u organizmu, sta imam ja da mu branim ?
aha, drugim riječima, za tebe je ok što netko truje sebe i druge? |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:21:35
|
quote: Originally posted by cat claw
Tja. Nekome i benzin smrdi, a neko obozava da nabije nos u otvor za rezervoar. Meni duvan nikada nije smrdeo. Stvar ukusa i sredine u kojoj si rastao. Ja sam odrastao medju pusacima tako da nisam sticao odbojnost. Tacno je ono za ritual, to je ono sto najvise nedostaje kada se ostavi duvan... Sto se navike tice, mislim da se pusaci iz prosle generacije jako razlikuju od moje generacije. Oni su ''zdravo'' pusili pravi duvan i sticali samo nikotinsku zavisnost koju je bilo relativno lako savladati. Moja generacija je po svemu sudeci zrtva duvanske industrije koja je pocela da ''oplemenjuje'' cigarete kojestarijama koje izazivaju narkomansku zavisnost. Obiju i Darthu dajem za pravo da danasnja govna od cigareta smrde. Neposredno pred ostavljanje duvana, dobio sam motalicu i pravi hercegovacki duvan. Naspram onog mog djubreta Pall Malla, ovo iz motalice dodje ko zdrava hrana. Picka i krompiraca, najblaze receno. 
  |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:21:42
|
quote: Ne smetaju mi pusaci. Ako neko hoce nikotin u organizmu, sta imam ja da mu branim ?
aha, drugim riječima, za tebe je ok što netko truje sebe i druge?
Ne verujem u 2nd hand smoke. Valjda bih odavno umro da je to nepobitna cinjenica. Mene, ergo, ne truju. |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 09/09/2012 : 23:30:06
|
Viceve na stranu, treba proci pa suditi, u dobrom delu slucajeva.
ok.
quote: Ti cenis filmove jer su dobili oskara, ne cenis jer su dobili maline
po čemu si to zaključio? te nazovi nagrade su jednostavno nagrade. slično kao nagrada Saturn, Grammy etc. koje ne znače da ako je neki film osvojio to i to da je to mjerilo njegove kvalitete u cjelini.
razlog zašto stalno ističem - taj i taj film je osvojio oscara/zlatnu malinu/nešto teće je zato što su mi te ceremonije u zanimljive za gledanje. i to je to. zlatnu malinu pogotovo jer mi je najzanimljivije vidjet da je taj i taj film proglašen najgorim filmom godine, osvojio malinu za najgoreg glumca etc.
quote: pljujes kukoca jer si gledao YT kompilacije
jesam li ja igdje rekao da je on loš ili katastrofalan košarkaš?
quote: i mislis da ce cigare ne smiruju jer si video promil promila populacije kojima to ne ide. Jebiga prijatelju.
pitanje je: ako poznaš nekoga tko se nakon što je popušio cigaretu smirio, koliko dugo je ta smirenost trajala? |
 |
|
Topic  |
|