Author |
Topic |
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 10/09/2012 : 15:38:07
|
quote: Originally posted by King Warrior Almanasi dosta variraju. Covjek koji je dosao s kisom je dobra epizoda, Krvavo pismo jedan od najgorih Zagora ikad.
Priče poput te, i neke malčice bolje, jesu dokaz da se ide na onu grupaciju od 40 i kusur hiljada starih kolekcionara Zagora (mislim na Italiju) koji će da kupuju raznorazne edicije upravo po sistemu kolekcionarstva, a ne kvaliteta. Opet, ne kažem da u tim edicijama tu i tamo nema kvalitetnih priča, ali redovnoj seriji je sve do ove JA sage bila više nego potrebna svaka dobra priča. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
Edited by - Rick on 10/09/2012 15:43:46 |
|
|
guderian
Junior Member
303 Posts
Member since 10/07/2009 |
Posted - 10/09/2012 : 15:42:54
|
quote: Originally posted by Zagor12
U Crnom gospodaru se priča razvija dosta dobro sve do dolaska u Golnor. Nakon toga strip postaje živi užas. Likovi su bezveze, sve je traljavo izvedeno, ima toliko elemenata iz LOTR-a da bi mi trebalo mjesec dana da ih sve izbrojim. Ne znam zašto svi otkidaju na onog Morda koji je po meni najbezvezniji i najsmješniji negativac ikad u Zagoru. Kraj je kriminalan, ostavlja dojam kao da ga je Sclavi napisao nabrzinu, samo da se priča završi. Kao da čitam Bleka ili Marka- ima toliko djetinjastih stvari da je to užas... Donatelli je također ispod razine, samo je zadnji nastavak nacrtao kako treba. Epizoda za zaborav.
Crni gospodar mu je brz ali bi mu ipak trebalo mjesec dana da nabraja sličnosti sa LOTR-om. Interesantno! Istina je jedino za kraj koji je bez veze. Ali Princ vilenjaka i zadnja pojava Kandraksa su jednostavno treča klasa u odnosu na Crnog Gospodara,Plamenu lobanju,Na krilima noći ili ako vam je draže Horda(e)zla. Crtež u princu vilenjaka odnosno sjenčanje je katastrofa,priča jadna i nezanimljiva.Te oni patuljci znaju za Golnor i druge dimenzije (samo su zemljani kreteni koji ne znaju ništa)i eto Zagor i Chico bez neke posebne dramatike tamo ušetaju (isto i u povratku Kandraksa)i maltene uz dobru dozu zafrkancije sređuju demone iz maltene samog pakla.Puno realističnija mi je Zagorova reakcija na Morda i Chicovo drhtanje brade.Dakle,kraj Plamene lobanje je poprilično zbrzan i loš ali cijela priča je puno čitljivija od ove dvije.Pa i po današnjim mjerilima. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 10/09/2012 : 15:46:31
|
quote: Originally posted by guderian Istina je jedino za kraj koji je bez veze. Ali Princ vilenjaka i zadnja pojava Kandraksa su jednostavno treča klasa u odnosu na Crnog Gospodara,Plamenu lobanju,Na krilima noći ili ako vam je draže Horda(e)zla. Crtež u princu vilenjaka odnosno sjenčanje je katastrofa,priča jadna i nezanimljiva.Te oni patuljci znaju za Golnor i druge dimenzije (samo su zemljani kreteni koji ne znaju ništa)i eto Zagor i Chico bez neke posebne dramatike tamo ušetaju (isto i u povratku Kandraksa)i maltene uz dobru dozu zafrkancije sređuju demone iz maltene samog pakla.Puno realističnija mi je Zagorova reakcija na Morda i Chicovo drhtanje brade.Dakle,kraj Plamene lobanje je poprilično zbrzan i loš ali cijela priča je puno čitljivija od ove dvije.Pa i po današnjim mjerilima.
Kao što već negde rekoh- ova druga pomenuta je priča u kojoj je lagano mogao da učestvuje i neki drugi lik. Znatno slabije od Plamene lobanje (tako je ja zovem ). Donateli ne toliko loš, bar prosečan.
Što se detinjastih stvari u kontekstu Zagora tiče... uf... |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
Edited by - Rick on 10/09/2012 15:47:43 |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Posted - 10/09/2012 : 23:44:07
|
Neko se negde zapitao kako bi izgledao Brindizijev Zagor.
|
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 11/09/2012 : 16:00:06
|
slažem se. Princ vilenjaka i zadnji Kandraks su možda najgore epizode u zadnje vrijeme. Inače uvijek pročitam Zagora u jednom dahu, ali ovo sam jedva pročitao do kraja. quote: Originally posted by guderian
U Crnom gospodaru se priča razvija dosta dobro sve do dolaska u Golnor. Nakon toga strip postaje živi užas. Likovi su bezveze, sve je traljavo izvedeno, ima toliko elemenata iz LOTR-a da bi mi trebalo mjesec dana da ih sve izbrojim. Ne znam zašto svi otkidaju na onog Morda koji je po meni najbezvezniji i najsmješniji negativac ikad u Zagoru. Kraj je kriminalan, ostavlja dojam kao da ga je Sclavi napisao nabrzinu, samo da se priča završi. Kao da čitam Bleka ili Marka- ima toliko djetinjastih stvari da je to užas... Donatelli je također ispod razine, samo je zadnji nastavak nacrtao kako treba. Epizoda za zaborav.
Crni gospodar mu je brz ali bi mu ipak trebalo mjesec dana da nabraja sličnosti sa LOTR-om. Interesantno! Istina je jedino za kraj koji je bez veze. Ali Princ vilenjaka i zadnja pojava Kandraksa su jednostavno treča klasa u odnosu na Crnog Gospodara,Plamenu lobanju,Na krilima noći ili ako vam je draže Horda(e)zla. Crtež u princu vilenjaka odnosno sjenčanje je katastrofa,priča jadna i nezanimljiva.Te oni patuljci znaju za Golnor i druge dimenzije (samo su zemljani kreteni koji ne znaju ništa)i eto Zagor i Chico bez neke posebne dramatike tamo ušetaju (isto i u povratku Kandraksa)i maltene uz dobru dozu zafrkancije sređuju demone iz maltene samog pakla.Puno realističnija mi je Zagorova reakcija na Morda i Chicovo drhtanje brade.Dakle,kraj Plamene lobanje je poprilično zbrzan i loš ali cijela priča je puno čitljivija od ove dvije.Pa i po današnjim mjerilima.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 11/09/2012 : 16:43:26
|
Zadnji Kandraks je odlična epizoda, najjezovitiji Zagor kojeg sam ikad pročitao |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 11/09/2012 : 18:11:52
|
quote: Originally posted by guderian
Crni gospodar mu je brz ali bi mu ipak trebalo mjesec dana da nabraja sličnosti sa LOTR-om. Interesantno! Istina je jedino za kraj koji je bez veze. Ali Princ vilenjaka i zadnja pojava Kandraksa su jednostavno treča klasa u odnosu na Crnog Gospodara,Plamenu lobanju,Na krilima noći ili ako vam je draže Horda(e)zla. Crtež u princu vilenjaka odnosno sjenčanje je katastrofa,priča jadna i nezanimljiva.Te oni patuljci znaju za Golnor i druge dimenzije (samo su zemljani kreteni koji ne znaju ništa)i eto Zagor i Chico bez neke posebne dramatike tamo ušetaju (isto i u povratku Kandraksa)i maltene uz dobru dozu zafrkancije sređuju demone iz maltene samog pakla.Puno realističnija mi je Zagorova reakcija na Morda i Chicovo drhtanje brade.Dakle,kraj Plamene lobanje je poprilično zbrzan i loš ali cijela priča je puno čitljivija od ove dvije.Pa i po današnjim mjerilima.
Imamo različite stavove...
quote: Crni gospodar mu je brz ali bi mu ipak trebalo mjesec dana da nabraja sličnosti sa LOTR-om. Interesantno!
I ti sam vrlo dobro znaš što sam želio reći i nema razloga da budeš sarkastičan...
- Torricelli je predobro dočarao atmosferu u Princu Vilenjaka isto kao što je to napravio Donatelli u Crnom Gospodaru. - Imaš pravo da se Zagor i kompanija prelako obračunavaju sa onim stvorovima ali opet to je meni tisuću puta bolje od Hordi zla. - Zagorova reakcija na Morda i Chicovo drhtanje je tako naivno i djetinjasto da ne želim trošiti riječi oko toga. - Crni gospodar je najlošiji Sclavijev Zagor. Zapravo, Thunderman je još gori, ali ne vjerujem da je Sclavi kad ju je stvarao želio napraviti "ozbiljnu" epizodu.
... Sve u svemu, ukusi su stvarno različiti, ali postoje da se o njima raspravlja. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 11/09/2012 : 23:45:17
|
Thunderman je ozbiljna mrlja na Sclavijem radu na Zagoru, Vuk Samotnjak i Demon ludila su remek djela, ostalo je između... |
|
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 12/09/2012 : 09:31:29
|
quote: Originally posted by velka031
Thunderman je ozbiljna mrlja na Sclavijem radu na Zagoru, Vuk Samotnjak i Demon ludila su remek djela, ostalo je između...
Thunderman je meni sasvim solidan,ima puno gorih i smarajucih zagora |
Nemam potpis... |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 12/09/2012 : 11:01:36
|
meni nije loš taj tandermen, vuk samotnjak je jedan od boljih Zagora uopće, a demone ludila nikad nisam volio, niti sam shvačao zašto ga svi ostali toliko hvale. |
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 12/09/2012 : 11:45:52
|
quote: Originally posted by adriano
meni nije loš taj tandermen, vuk samotnjak je jedan od boljih Zagora uopće, a demone ludila nikad nisam volio, niti sam shvačao zašto ga svi ostali toliko hvale.
Otprilike zato što je jedini Zagor u kom je glavni junak, makar i u paralelnoj dimenziji, imao muda da odabere stranu, umesto da ceo život održava ravnotežu...
Jedini Zagor gde se psihološki razmatra sve ono što je Zagor, onaj rezervni tas na vagi koji služi da izravna situaciju, a često je morao da bude teg od 2 tone radije nego od 15 grama...
To je jedan "what if..." Zagor koji će se svakako morati desiti pre ili kasnije, jer ne može Zagor do kraja života (doduše, može) ostati u 1830/40-im... |
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
|
|
zagor fan
New Member
Croatia
163 Posts
Member since 09/03/2011 |
|
zagor fan
New Member
Croatia
163 Posts
Member since 09/03/2011 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 12/09/2012 : 14:09:51
|
Iritira ovo mrzovoljno biranje boja... Uzmu jednu boju za kožu ovih Arapa, i samo mrvicu promene da stave za boju koliba, isto tako za kožu vojnika, njihove rukavice, kaiševe, kosu i brkove...
A medaljoni oko vratova ovih Arapa čas bezbojni, čas sivi, čas zlatni... Ono... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/09/2012 : 15:08:17
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Iritira ovo mrzovoljno biranje boja... Uzmu jednu boju za kožu ovih Arapa, i samo mrvicu promene da stave za boju koliba, isto tako za kožu vojnika, njihove rukavice, kaiševe, kosu i brkove...
A medaljoni oko vratova ovih Arapa čas bezbojni, čas sivi, čas zlatni... Ono...
Slazem se. Ovo vec sada pomalo podsjeca na kolorisanje Zagorovih naslovnica. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 12/09/2012 : 15:13:28
|
Pa ne znam baš... Slažem se da je traljavo kolorirano, ali to je prva tabla koju sam ikad vidio da je tako izvedena u Reppublicinom izdanju.
Sve u svemu, teško da nešto može biti lošije obojano od Zagorovih naslovnica iz redovne serije. Možda jedino ako daš flomaster i bojice nekom djetetu od tri godine. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
-jeremija-
Senior Member
Serbia
1611 Posts
Posted - 12/09/2012 : 15:21:50
|
Uopšte, velika većina onih koje je radio mladi Ferri... Uslovno rečeno mladi. I stvarno k'o dete od tri godine koje je lepo obojilo Zagora i onda se smorilo a ostalo ostavilo belo |
|
|
Topic |
|