Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 22/10/2012 : 18:17:19
|
U prodaji na Sajmu knjiga u Beogradu, a od naredne nedelje i u striparnici!
Šta je Granvil, grafička novela koja otvara novu Darkwoodovu ediciju „Supernova serijali”?
Kratak, ali nimalo jednostavan odgovor bio bi: stimpank detektivsko-politički triler koji se odigrava u ukroniji i sa životinjama koje pričaju kao glavnim likovima. Nema sumnje da bi ovakva postavka dovela do stripa koji bi u rukama manje sposobnog autora bio prenatrpana, konfuzna i pretenciozna papazjanija. Ali ne i u rukama Brajana Talbota.
Granvil prati avanture detektiv-inspektora Lebroka iz Skotland jarda i njegovog pomoćnika detektiva Pacija u kvaziviktorijanskom dobu. Lebrok je ogromni jazavac koji ima intelekt oštar poput Šerloka Holmsa, ali je skloniji akciji nego što je to slučaj sa čuvenim detektivom... a takođe i podložniji emocijama. I slučajevi kojima se bavi će uzdrmati čitav njegov svet...
Naizgled jednostavan slučaj ubistva odvodi inspekotra Lebroka u Pariz, u nasilni svet političkih intriga iza kojih se krije ogromna zavera...
106 strana, kolor, HC, A4 format.
Privju:
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Granvilprivju.pdf
Sumanuti ubica "Besni pas" Mastok beži iz zatvora, i na inspektoru Lebroku je da ga ponovo uhvati... ali koju mračnu tajnu krije Mastokova prošlost?
104 strane, kolor, HC, A4 format.
Privju (malo skraćen i seckan da ne bi spojlovao kraj prethodne knjige):
http://www.darkwood.co.rs/assets/files/pdfdownloads/Granvilljubavimojaprivju.pdf
Cene po knjizi su sledeće:
* sajamska - 1450 dinara * promotivna - 1600 dinara * konačna - 1950 dinara
Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli prilikom izrade ovog izdanja.
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 22/10/2012 : 22:02:05
|
Nemam pojma šta je ovo, ali obožavam te stripove sa životinjama u ulozi ljudi...
Vidim, svidjelo se ljudima na Amazonu. Mislim da će i meni... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 22/10/2012 22:13:16 |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 04/11/2012 : 20:21:24
|
Pročitao sam Granvil 1. Meni je baš legao strip, dopada mi se, priča mi je zanimljiva. Sam Lebrok mi je veoma interesantan kao lik, inteligentan, pronicljiv, deluje kao neki dobrica, ali je s druge strane mnogo zajeban. Kad dođe do frke ume pošteno da udari.
Prevod meni ne smeta, možda ima par greškica na par mesta (recimo kad Pegaz kaže "upucajte ovog ovnara", mislim da je trebalo pisati "govnara" :D ), ali sam u suštini zadovoljan samim prevodom, kao i adaptacijom imena.
Crtež mi se isto dopao, kao i kolor.
E da, možda je malo bezveze što nema efekata, zvukova, onomatopeje. Ono kad pucaju i kad se tuku da piše BUM, TRAS, BAM, nekako mi je čudno bez toga. |
IG: @bricktoygrapher |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Member since 20/03/2006 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 04/11/2012 : 21:35:00
|
quote: Originally posted by Zlix
(recimo kad Pegaz kaže "upucajte ovog ovnara", mislim da je trebalo pisati "govnara" :D )
Nije. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3274 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 04/11/2012 : 22:06:26
|
Pročitao izvanredno dobra albuma, koji ubrajam u top 3 letos - talbot: granvil 1 i 2 Ljubavi moja
steampunk SF sa antropomorfnim životinjama (koje šetaju svoje miljenike isto ali prave životinje!). Glavni junak je holmsu sličan jazavac - inšpektor lebrok, zajeban tip koji na prvi pogled izgleda saosječajna dušica. Scenarij i crtanje super. Izdanje za čistu 10 - relijefne korice i besprekorni tisak. Ima dobrih dosjetka, engleskog humora, Paci je nenadmašan..."socijalistične republike britanija", ljudi su "testoliki - radna snaga", nemaju pasoša ni državljanskih prava, takmiče sa robotima za poso, oni su brezdlaka vrsta šimpanza.. Ukratko 2 x 102 stranice super stripa. I swear! Puno hvala DW za Granvil - you made my weekend. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 06/11/2012 : 20:16:27
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Nemam pojma šta je ovo, ali obožavam te stripove sa životinjama u ulozi ljudi...
Vidim, svidjelo se ljudima na Amazonu. Mislim da će i meni...
Svidelo se davno i Orvelu,pa je napisao "Životinjsku farmu"... |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10253 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 08/08/2013 : 19:39:21
|
Pročitao nedavno, baš mi se svidjelo, super strip. A vidim sada i to, da je u međuvremenu na engleskom izašao i treči deo :) |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 08/08/2013 : 20:09:24
|
Strip nekako ima neku auru koja djeluje smirujuće na mene što mi baš odgovara. Sviđa mi se što su likovi predstavljeni kao životinje. Zanimljivo je razmišljati o tome da li je za pojedini lik izabrana odgovarajuća životinja (fizički i psihički). Glavni lik koji se na prvu čini totalno ukalupljen u kalup Sherlocka Holmesa, me u par navrata žestoko iznenadio. Sveukupan dojam vrlo dobar, kupovat ću i dalje, ako bude... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 15/08/2013 : 18:47:32
|
meni je fantastičan - stilom pričom referencama dugo nisam uživao u nečem takvom a bio mi potpuni neznanac kad sam ga uzeo |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21164 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/08/2013 : 23:47:19
|
ja ih još nisam nabavio |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 15/08/2013 23:47:52 |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 16/08/2013 : 12:21:30
|
Potpuno sam zaboravio na ovaj strip, sada moram preispitati odluku da ga ne kupim. Nadam se da je bolji od Blacksadea koji je bio dosta nahvaljen a mene se nije uopće dojmio. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
Edited by - Ignus on 16/08/2013 12:22:29 |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10253 Posts
Posted - 16/08/2013 : 12:31:31
|
quote: Originally posted by Ignus
Potpuno sam zaboravio na ovaj strip, sada moram preispitati odluku da ga ne kupim. Nadam se da je bolji od Blacksadea koji je bio dosta nahvaljen a mene se nije uopće dojmio.
Meni nije bolji od Blacksada al ne zato šta nevalja nego zato šta mi je Blacksad odličan. Blacksad mi je 9/10 Granvil 8.5/10 Ono šta mi je definitvno bolje u Granvilu je priča. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 16/08/2013 : 15:23:33
|
Crtež mi je u blacksadu odličan ali priče mi škripe (pročitao sam prva 3 albuma ) ako Granvil ima bolji scenarij onda bi mi se moga sviditi |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10253 Posts
Posted - 16/08/2013 : 16:09:37
|
quote: Originally posted by Poli
Same here. Oba dva su "vrh". Jedino mi je Blacksad 4 malcice nisko pao.
Nisan još čita. Nije valjda toliko lošiji od prva tri? |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8264 Posts
Member since 25/01/2010 |
Posted - 16/08/2013 : 16:13:31
|
Potpuno sam zaboravio na ovaj strip, sada moram preispitati odluku da ga ne kupim. Nadam se da je bolji od Blacksadea koji je bio dosta nahvaljen a mene se nije uopće dojmio.
+1 Nešto mu fali. |
Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985 |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8264 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21164 Posts
Posted - 16/08/2013 : 16:25:57
|
i ja sam već pisao nešto slično Bleksed ima fenomenalan crtež, fenomenalnu ideju, ali ne-toliko-dobru priču.I dalje mi je to dobar strip, ali nikako odličan.
Nadam se da je kod Granvila bolji scenario. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10253 Posts
Posted - 16/08/2013 : 16:37:57
|
quote: Originally posted by anto
i ja sam već pisao nešto slično Bleksed ima fenomenalan crtež, fenomenalnu ideju, ali ne-toliko-dobru priču.I dalje mi je to dobar strip, ali nikako odličan.
Nadam se da je kod Granvila bolji scenario.
Ja san subjektivan prema Blacksadu jednim dijelom zbog crteža a jednim dijelom jer mi noir paše. Svjestan san da scenaristički nije nekakav vrh, al meni je izuzetno drag. Granvil definitivno ima puno bolji scenario, i moja jedina zamjerka je kolor na nekin mistima jer mi je predigitalan(Možda pričan gluposti o digitalnom koloru, al moj dojam je takav) |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21164 Posts
Posted - 16/08/2013 : 16:41:59
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by anto
Nadam se da je kod Granvila bolji scenario.
Ja san subjektivan prema Blacksadu jednim dijelom zbog crteža a jednim dijelom jer mi noir paše. Svjestan san da scenaristički nije nekakav vrh, al meni je izuzetno drag. Granvil definitivno ima puno bolji scenario, i moja jedina zamjerka je kolor na nekin mistima jer mi je predigitalan(Možda pričan gluposti o digitalnom koloru, al moj dojam je takav)
i meni je noir omiljena tema - i utoliko mi je žalije što je scenarista nije bolje iskoristio. |
|
|
Topic |
|