Author |
Topic |
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 19/11/2012 : 07:45:54
|
Ja sam siguran da se ovo gore alext malo tera segu sa nama, de su mladi tu je i sala. Duboko verujem da ce covek u sledecem javljanju postaviti neku cestitu tablu. |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/11/2012 : 13:06:53
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
i onaj moj ne bas uspeli clanak ima oko 4500 pregleda
Koji clanak, nisam ga citao.. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
MisterYES
Average Member
Bosnia and Herzegovina
559 Posts
Member since 01/10/2003 |
Posted - 19/11/2012 : 14:32:32
|
Zavisi od uzrasta. Kada sam bio teenager bili su mi nema dalje, nedavno pročitam i djelovalo mi je mnogo manje pompezno. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4528 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 19/11/2012 : 15:18:41
|
meni se nikad nisu svidili. nedavno sam opet pročitao i samo potvrdio ono što sam i prije znao. To nije onaj pravi Zagor, kakvog ja volim. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 19/11/2012 : 21:06:25
|
alext, stvarno nas zajebavas... I pri tome ne kontas da mnogi od nas as vole taj spori pripovjedacki stil Bonellija. Nametati svoje misljenje je uvijek kontraproduktivno. OK, shvatili smo da je odgovor na pitanje da su Demoni ludila precijenjen strip, ali mi nije jasno kakve veze random tabla Tarzana ima sa tim? |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 19/11/2012 : 21:58:14
|
Nisam Divove citao u komadu nekoliko godina, jer ih cuvam za ponovo uzivanje, ali ne vjerujem da su precijenjeni i u njima mi bas pase ta razduljenost za razliku od nekih Nolittinih Zagora gdje gegovi uzimaju vecinu prvog stripa.
S Kingom nema zezanja, covjek je Zagorov advokat, cita stripove svih svjetskih skola da dokaze svima da je Zagor jedan od najvecih, ako ne i najveci. (Milsim da je bas to netko izjavio ovdje na forumu prije nekoliko godina, cini mi se Curunir). |
www.epicentercomics.com |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/11/2012 : 23:01:41
|
quote: Originally posted by D.J.
S Kingom nema zezanja, covjek je Zagorov advokat, cita stripove svih svjetskih skola da dokaze svima da je Zagor jedan od najvecih, ako ne i najveci. (Milsim da je bas to netko izjavio ovdje na forumu prije nekoliko godina, cini mi se Curunir).
Tako nekako. Da bi se moglo o necemu suditi mora se poznavati i konkurentsko stivo, a ja hvala bogu nikad ne kazem ne kada su stripovi u pitanju, niti imam predrasude prema odredjenim lektirama. Pomalo cudno ako kazem da mi je Bonelli po omiljenosti na zadnjem ili mozda predzadnjem mjestu, ako sagledamo glavne cetiri stripovske teritorije, ali Zagor mi je ipak najomiljeniji junak. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8008 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/11/2012 : 23:18:10
|
quote: Originally posted by Elderane84
alext, stvarno nas zajebavas... I pri tome ne kontas da mnogi od nas as vole taj spori pripovjedacki stil Bonellija. Nametati svoje misljenje je uvijek kontraproduktivno. OK, shvatili smo da je odgovor na pitanje da su Demoni ludila precijenjen strip, ali mi nije jasno kakve veze random tabla Tarzana ima sa tim?
Ko koga zajebava? Vi Zagorovci ostale sa izjavama tipa "jedan od najboljih stripova svih vremena" ili se zezate među sobom kao neka interna šala?
Zagor spada u lako pulp štivo i ne može da uđe ni u istu kategoriju sa ozbiljnim stripovima koji zaista imaju umetničku vrednost (pogledati samo Fibrin katalog, npr) - to bi svakom moralo da bude jasno. Dakle ne može ni da se poredi - pa ni ova epizoda.
Samo ono što se trenutno objavljuje na našim prostorima - Habibi, Moebius, Jezovnik, Fosterov Tarzan, Chaboute Omnibus, Gaša, Dino Batalja, Bar kod Džoa, Gospodari ječma, Micheluzzi - Marcel Labrume/Petra cherie , Pinokio, Kramb, Betmen: Godina prva, Rip Kirby, Buscemin Conan, Gibrat - Matteo/Odgoda , Zvijezde, Toppi - Kolekcionar, Daredevil - sve to su bolji stripovi od Demona ludila, neki nemerljivo bolji! |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 19/11/2012 : 23:25:33
|
Zaboravio si Texa! |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8008 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 20/11/2012 : 00:05:20
|
quote: Originally posted by alexts
alext, stvarno nas zajebavas... I pri tome ne kontas da mnogi od nas as vole taj spori pripovjedacki stil Bonellija. Nametati svoje misljenje je uvijek kontraproduktivno. OK, shvatili smo da je odgovor na pitanje da su Demoni ludila precijenjen strip, ali mi nije jasno kakve veze random tabla Tarzana ima sa tim?
Ko koga zajebava? Vi Zagorovci ostale sa izjavama tipa "jedan od najboljih stripova svih vremena" ili se zezate među sobom kao neka interna šala?
Zagor spada u lako pulp štivo i ne može da uđe ni u istu kategoriju sa ozbiljnim stripovima koji zaista imaju umetničku vrednost (pogledati samo Fibrin katalog, npr) - to bi svakom moralo da bude jasno. Dakle ne može ni da se poredi - pa ni ova epizoda.
Samo ono što se trenutno objavljuje na našim prostorima - Habibi, Moebius, Jezovnik, Fosterov Tarzan, Chaboute Omnibus, Gaša, Dino Batalja, Bar kod Džoa, Gospodari ječma, Micheluzzi - Marcel Labrume/Petra cherie , Pinokio, Kramb, Betmen: Godina prva, Rip Kirby, Buscemin Conan, Gibrat - Matteo/Odgoda , Zvijezde, Toppi - Kolekcionar, Daredevil - sve to su bolji stripovi od Demona ludila, neki nemerljivo bolji!
Svako moze da prica samo o "najboljim stripovima svih vremena" koje je procitao. Ni meni Demoni ludila nisu jedan od najboljih stripova uopste, nisu mi cak ni u top 5 Zagorovih prica. Ali, to ne znaci da mozes po starom, dobrom maniru mnogih da ubacis bilo kakvu tablu nekog stripa, i proglasis je za remek djelo u odnosu na Zagora. Meni to smeta, a ostalo, kako god ti volja. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 20/11/2012 : 00:11:09
|
quote: Originally posted by alexts
Samo ono što se trenutno objavljuje na našim prostorima - Habibi, Moebius, Jezovnik, Fosterov Tarzan, Chaboute Omnibus, Gaša, Dino Batalja, Bar kod Džoa, Gospodari ječma, Micheluzzi - Marcel Labrume/Petra cherie , Pinokio, Kramb, Betmen: Godina prva, Rip Kirby, Buscemin Conan, Gibrat - Matteo/Odgoda , Zvijezde, Toppi - Kolekcionar, Daredevil - sve to su bolji stripovi od Demona ludila, neki nemerljivo bolji!
Nu vidi djavla, osim jezovnika, zvijezde(???) i batalje sve sam ostalo citao. Demon ludila ih tuce sve zajedno za dvije klase. Neki od nabrojanih stiva su zaista smijesni da se spominju medju boljim albumima. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 20/11/2012 : 00:36:00
|
quote: Originally posted by King Warrior Neki od nabrojanih stiva su zaista smijesni da se spominju medju boljim albumima.
Slazem se. Gasa je zaista smesan i stvarno se ubraja (spominje) medju, ispravicu, NAJboljim 8) |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 20/11/2012 : 07:27:14
|
Veseli alext , uleposao mi i ovo jutro. Ima na Balkanu sveta, tako, voli da teoretise sve tu nesto kao lepo prica, al kad treba nesto konkretno da kaze ili da zakljuci bolje da je svo vreme cutao. Fosterov Tarzan, Labrume/Petra cherie su mu necitljivi, a i vise od toga, ovi bodu oci i dusu. A za Marcel Labrume i Jezovnika razumem sto ih neko ceni, mnogi su rasli uz te i takve stripove, logicno je da se ta ljubav nastavi kroz zivot. Ko sto ljudi vole Kerca. |
Edited by - kasper on 20/11/2012 10:38:46 |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 20/11/2012 : 07:34:08
|
quote: Originally posted by Jasko
Slazem se. Gasa je zaista smesan i stvarno se ubraja (spominje) medju, ispravicu, NAJboljim 8)
Gasa je najbolji , njega ne treba nigde ubrajati |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Posted - 20/11/2012 : 10:07:26
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Meni je upao u oko Betmen: godina prva kao jedan od stripova koji su mi bas seli. Ne bih ga nikako stavio iznad DL iz prostog razloga-katastrofalan crtez
Slazem se, najbolji strip koji ima potpuno los crtez |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 20/11/2012 : 11:03:10
|
a crtez, slozices se i za to verujem, je minimum 50% naracije kada je strip u pitanju. Setim se takodje Betmen:crno i belo, prica sa onim gradjaninom sto na najmanje odstupanje od pravila (ranije zatvaranje banke, povlastice za odredjenu vrstu ljudi na ulazu na zabavu, mangupi u kinu koji provociraju umesto da gledaju bla bla) okrvavi svoje ruke. Prica kao prica je zaista dobra, solidna, pije vode. Ali crtez, majko mila...
Ferri je mozda ogranicen sa svojim stilom stare italijanske skole, ali price do DL i nesto posle je uvek uspevao da prenese, emotivno i narativno. Nesto sto mnogima ne uspeva |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
sinister
Average Member
Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 20/11/2012 : 11:55:30
|
Malo pretjerujete za Batman: Godina prva. Ako ovo nije bar solidan crtež, onda ne znam šta je.
|
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
|
|
Topic |
|