Author |
Topic |
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 08/06/2009 : 16:51:20
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ja mislim da je bilo čak i previše svemirskih borbi... Čemu to, ST nikad nije bio za otvorene fajtove između brodova, za to postoji Star Wars!
zaboravio si drugi dio moje rečenice... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/06/2009 : 09:17:59
|
Evo našao tko još govori i tko je možda kriv za izreku u ST-u "Živi sretno i berićetno" - tako je prevodio i Predrag Raos u prijevodu knjige "Fizike zvjezdanih staza" od Kraussa... Ipak ovo i nije tako nova fora. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/06/2009 : 14:10:47
|
Meni to zvuči kao da se jedan bećarac obraća drugom |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 26/06/2009 : 14:16:29
|
Meni se dopada "zhivi sretno i bericetno."
Zapravo, veci problem mi je sretno, jer, zashto ne "dugo i bericetno," dok mi se bericetno dopada jer reflektuje arhaizam rechi "prosper" koja je sve osim svakodnevne u engleskom. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 29/06/2009 : 14:00:23
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Meni se dopada "zhivi sretno i bericetno."
Zapravo, veci problem mi je sretno, jer, zashto ne "dugo i bericetno," dok mi se bericetno dopada jer reflektuje arhaizam rechi "prosper" koja je sve osim svakodnevne u engleskom.
Da, samo što ona druga fraza ima dvadeset i nešto godina uporabe u ST prijevodima... Zašto Dylan nakon više 10 godina uporabe i dalje govori Stotinu mu vampira, a svi znamo da on to u talijanskom nikada nije izgovorio? Jel je pravilnija ili jer su se ljudi navikli (da ne kaže navukli)?
A i berićetno nije baš ustaljena riječ u hrvatskom govoru, barem sjeveru i središnjem dijelu...
Mada, moram priznati i ja da berićetno puno više govori nego sretno. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7816 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 29/06/2009 : 14:13:02
|
bezveze je to berićetno... to mi je nekako više "slangovski" (naglašavam ovo slangovski pod navodnicima, da ne budem krivo shvaćen)... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 21:05:25
|
quote: Originally posted by DeeCay
A i berićetno nije baš ustaljena riječ u hrvatskom govoru, barem sjeveru i središnjem dijelu...
Upravo mi se zato i dopada - niko danas vishe u engleskom ne koristi prosper. Tako da je bericetno prikladnija od neke druge rechi koja je u svakodnevnoj upotrebi. |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9409 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 06/12/2012 : 17:46:39
|
Shit, James T. Kirk protiv Sherlocka Holmesa! Osjećam da će biti dobro... |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 06/12/2012 : 18:40:59
|
Yes, please!
Jedino mi se ne sviđa ova odvratna Inception 'muzika' u traileru koju koriste za sve i svašta. Trebali su stavit temu iz prvog filma. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
Posted - 13/05/2013 : 10:51:59
|
Pogledao film
Jako dobro mi je legao, napet cijelo vrijeme, dobra priča, dobra gluma - sjajno sve poveznao |
There can be only one, me! |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7313 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13154 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 19/05/2013 : 15:47:01
|
Meni je film više nego dobar, znatno iznad očekivanja, pogotovo kad ga usporedim s onim sranjem od prije 4 godine, čiji sam sadržaj uglavnom zaboravio već par dana nakon što sam ga gledao. Ovaj novi ST zaslužio je onu visoku ocijenu na imbd-u. |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 19/05/2013 : 22:43:59
|
Idem gledat film sad u srijedu i to ce mi biti prvi film koji idem gledat u 3d-u(i to jos extreme), tako da se stvarno nadam da je film vrijedan toga(3d-a). |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 19/05/2013 : 23:51:35
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Meni je film više nego dobar, znatno iznad očekivanja, pogotovo kad ga usporedim s onim sranjem od prije 4 godine, čiji sam sadržaj uglavnom zaboravio već par dana nakon što sam ga gledao. Ovaj novi ST zaslužio je onu visoku ocijenu na imbd-u.
i onda meni drugi vele: kaj ti kvalitetu filma ocjenjuješ po osvojenim oscarima i zlatnim malinama... |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Felagund
Average Member
Croatia
872 Posts
Member since 01/10/2010 |
Posted - 22/05/2013 : 23:54:04
|
Evo vratio se iz kina. Prvo sto se tice 3d-a; nije los, osjeti se razlika i ima par scena gdje je dost fora, no definitivno mi nije nesto sto bih smatrao neophodnim i cist sumnjam da cu opet nesto ic gledat u 3d-u (osim ako ne budem prisiljen nepostojanjem 2d projekcije za neki film koji jako zelim gledati u kinu). Buduci da mi vid i ovako nije bas nesto najbolji, ovaj 3d mi je jos dodatno pomogao naprezanju ociju sto mi nije bas bilo najugodnije, a skuzio sam i da kad fokusiraju kameru na nekog lika, da u pozadini ostale stvari postanu previse mutne (npr. dok dva lika pricaju tako da je jedan okrenut licem kameri, a drugi ledima, ovaj koji je okrenut licem se vidi super, a ovaj koji je okrenut ledima je nesto malo zamuceniji).
Sto se tice samog filma, meni je dost dobar, no daleko od toga da zasluzuje takvu ocjenu kakvu ima na imdbu. Problem je sto se film razvija dosta sporo i onda u zadnjih pola sata ima puno toga nabacanog:khan umre, pa kirk umre, pa je khan ziv, pa se spock suta sa njim, pa je onda na kraju i kirk ziv. Smatram da su to mogli malo bolje tempirat. Druga stvar je ona klasicna boljka vecine novijih filmova: predvidljivost. Twist se da dosta lako pretpostavit, a i ovi dogadaji na kraju koje sam spomenu su isto dosta iskliseizirani. No, buduci da nisam od filma ocekivao neko remek djelo, ja sam zadovoljan. Dva sata zabave i izvrstan Benedict Cumberbatch(ima epic glas, nisu mogli nac boljeg za Smauga/Necromancera). |
Sve je relativno (E = mc^2) |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 23/05/2013 : 15:40:02
|
Pozdrav ekipa. ;)
Jučer sam i ja napokon skoknuo do kina, imao sam pauzu od skoro 2 mjeseca, posao me ubija... Uglavnom novi ST je daleko bolji od prethodnog filma. Početak je malo zbrzan i kopija prethodnog, ako se sjećate u prvom Kirk iz nekog samo njemu poznatog razloga vozi do ruba litice i u zadnji tren iskače iz auta i ostaje visiti na rubu litice. Valjda kako bi nam dali do znanja da je još kao klinac živio na rubu, LOL. Slično počinje i ovaj dio, tako da mi je taj početak niš' posebno.
Film diže Sherlock (Benedict), odlična uloga, odrađeno upečatljivo i kako treba. Obratite pažnju na njegov glas u filmu, po meni je tako trebao zvučati Nolanov Batman, a ne kao preserator. Ovo je glas koji tjera strah u kosti.
Ona mala plavojka je totalni višak u filmu, loša gluma, djeluje mi kao da je tamo zalutala. Ako su je ubacili radi jedne scene u donjem rublju onda su nas toga mogli poštediti jer i onako od kad je interneta sise iskaču iza svakog kantuna.
Kirk solidan, po meni je i dalje ta cijela njegova ekipa malo prebalava da bi im dao Enterprise na korištenje, ali što je tu je.
Minus ide za loš pokušaj humora, isforsirano i umjetno, moglo je to puno šarmantnije i duhovitije. Drugi minus ide za pretjerivanje u odnosu Kirk - Spock, opet previše isforsirano i umjetno. Treći minus je za nepotrebne plaćkave scene, ali očito ameri obožavaju igrati na tu kartu i biti patetični do boli.
Sve u svemu jedan od boljih ST filmova, možda je u mom slučaju plus što nisam imao nikakva očekivanja, tako da sam se na kraju ugodno iznenadio. Film je pun akcije, scene su dosta dobro snimljene, malo fali te istraživačke žice, da se osjeti to prostranstvo svemira, ali što je tu je, od ove ekipe mislim da je to maksimum.
Ono što je zanimljivo je da se meni kao ljubitelju SF-a film svidio, ali se svidio i ostatku ekipe koji baš i nisu trekkie orijentirani. :) Očito je J.J. pogodio omjer. Odoh vidjeti što Sheldon kaže za film. ;) |
|
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
Davor2403
Average Member
Bosnia and Herzegovina
766 Posts
Member since 24/08/2010 |
Posted - 25/05/2013 : 10:21:16
|
Meni kojega nikada prije Star Trek nije zanimao i nisam pratio, i u biti znao praktično ništa o Star Treku, i kojemu nisu ništa valjale serije koje su se prikazivale po tv-u, ova dva nova od J.J. Abramsa su odlična.. Taman fino snimljeno za sve nas nove, koji po prvi put gledamo Star Trek, odlični glumci i odlični efekti, 2 sata fine zabave - ja zadovoljan! |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 25/05/2013 : 12:37:28
|
Tako i mom bratu.
Dok sam ja fan starih Star Trekova, sve serije sam odgledao barem dvaput, kao i filmove. I sviđaju mi se i stari, ali bome i ovi novi. |
|
|
Topic |
|