forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 28/11/2012 : 09:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Tražio sam smajlija za Hrkljuš, ali ovo je najbliže tome

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 30/11/2012 : 09:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote

Dean Koontz
Iskoristi noć
VBZ

Pročitao sam nekoliko Koontzovih knjiga pa mogu reći da ova ne spada u najbolja njegova djela, ali svakako spada u vrlo dobre uratke. Zvijezda ovog romana je Koontz osobno jer njegov način pripovijedanja je nesvakidašnji i poziva čitatelja da nanovo čira rečenice i oduševljava se inteligencijom samog pisca.
Priča je ponovno smještena u Moonlight Bay(Oni koji su čitali Ponoć znaju kakvo je to mjesto) te u staru napuštenu vojnu bazu koja zjapi prazna u predgrađu. Nakon nekoliko otmica male djece, glavni junak Snow, koji pati od XP-poremečaja i ne smije na svjetlo nikakve vrste već samo smoje bauljati po noći, počne istraživati te otmice. I to je u principu radnja ove knjige, no... Nemojte misliti da je sve onako kako se čini. Zaplet i je možda banalan i potpuno američki, ali.. Uz mutirane majmune, uz gorilu iz Čuvara, super genetski modificiranog psa i mačka, uz nekoliko ludih ideja o paralelnim svemirima, svatko onaj tko želi vidjeti što se skriva u napuštenoj vojnoj bazi mora pročitati ovu knjigu.
Kao i svaka Koontzova knjiga i ova se čita u jednom dahu.Ja sam jedva čekao kada ću nastaviti tamo gdje sam stao.Svakako preporuka uz sitne kritike na baš ne razrađenu priču i nedefiniranu poruku.
Kratko: Horor-sf, bolji od prosjeka.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/12/2012 : 10:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Sirius B, SF&horror&fantasy dvomjesečnik novijeg datuma! Sedam brojeva izašlo je dosad, a objavljeno je niz odličnih novijih kraćih i dužih priča. Dosta ih je bilo u nominacijama za Huga ili Nebulu ili druge žanrovske nagrade; dok su neke pokupljene iz ropotarnice daleke povijesti SF-a. Napravio sam neki svoj top (thir)te(e)n priča prema osobnom odabiru iz raznih žanrova:

Paolo Bacigalupi: Pumpa šest (Pump Six; 2008.)
Paolo Bacigalupi: Kockar (The Gambler, 2008.)
Cory Doctorow: Ja, čamac na vesla (I, Row-Boat; 2006.)
Charles Stross: Propadanje bitova (Bit Rot; 2011.)
Richard Matheson: Čelik (Steel; 1956.)
Lavie Tidhar: Noćni vlak (The Night Train; 2010.)
Ken Liu: Papirnati zvjerinjak (The Paper Menagerie; 2011.)
Susanne Samuelsson: Vlak (Tag; 2011.)
John Scalzi: Božji pogoni (The God Engines; 2009.)
Walter M. Miller Jr.:Mračni blagoslov (Dark Benediction, 1951.)
Tim Pratt: Nemogući snovi (Impossible Dreams, 2006.)
Rachel Swirsky: Dama koja je ubrala Crveno Cvijeće pod Kraljičinim prozorom (The Lady Who Plucked Red Flowers Beneath the Queen's Window; 2010.)
Eugie Foster: Grešnik, pekar, pisac, svećenik; crvena maska, crna maska, gospodin, zvijer (Sinner, Baker, Fabulist, Priest; Red Mask, Black Mask, Gentleman, Beast; 2009.)

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 06/12/2012 : 10:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Na kraju knjige piše, da je ovo nešto između Kafke i Alana Forda. Naravno, na turski način.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 10/12/2012 : 09:23:57  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Nije baš za u sci-fi, ali svejedno:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-20657939

British astronomer and broadcaster Sir Patrick Moore has died, aged 89.

Sir Patrick presented the BBC programme The Sky At Night for over 50 years, making him the longest-running host of the same television show ever.

He wrote dozens of books on astronomy and his research was used by the US and the Russians in their space programmes.

Edited by - panzer on 10/12/2012 09:24:10
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 11/12/2012 : 09:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
http://www.sffworld.com/

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 12/12/2012 : 12:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
[url=http://postimage.org/][/url]
[url=http://postimage.org/]pic upload[/url] [url=http://postimage.org/][/url]
[url=http://postimage.org/]upload pic[/url]

Odavno nijesam pročitao bolju spejs operu od ove dvije knjige - pametna priča, jako dinamična (gotovo da nema predaha), nema razvlačenja na hiljadu strana (obje knjige su obima oko 350 strana - idealno) i sad mi je krivo čto nijesam kupio i dvije preostale knjige: The last colony i Zoe*s tale, a imao sam priliku.
Ukratko, ali bez otkrivanja bitnih stvari (valjda): svemir je naseljen raznim, uglavnom, neprijateljki nastrojenim živuljkama i sve svemirske rase se takmiče u ekspanziji i zauzimanju životnog prostora. Priča prati pripadnike Snaga Kolonijalne Odbrane i njihovih specijalaca kroz razne za čovječanstvo kritične situacije. Pisac je odlično osmislio sistem Odbrambenih snaga o kome neću ništa reći jer bi u protivnom nekom budućem čitaocu uskratio slatko otkrivanje djelova slagalice.
Prva knjiga je bolja ali ni druga ne zaostaje puno kvalitetom.
Preporuke!!!!!!

...

Edited by - vope on 12/12/2012 13:07:12
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/12/2012 : 13:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Čitao sam od Scalzija samo odličnu kraću priču Božji pogoni (The God Engines; 2009.), i vidio ove njegove romane Old man's war i nastavke. To bih rado pročitao. Militaristički SF jelda, ko Haldemanov Forever war ili Heinleinovi Troopersi - bolje, ili u rangu?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 12/12/2012 : 13:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
I Haldemanova i Hajnlajnova knjiga nose kritiku ili daju određen lični osvrt (Hajnlajn kao bivši mornarički oficir a Haldeman kao učesnik rada u Vijetnamu) ka ratu kao društvenoj pojavi, mogao bih da kažem da u odnosu na Skalcijeve knjige posjeduju određenu dubinu mada i sam Skalci na određen način kritikuje ratnu mašinu, naročito u drugoj knjizi. Interesantno je da se obje knjige pominju u The ghost brigades kao štivo koje vojnici treba da pročitaju (fin detalj poštovanaja mladog pisca ka starim veličinama).
Skalcijeve knjige nijesu bolje (od Svemirskih vojnika sigurno ne) ali su dinamičnije i sa dobro osmišljenim pričama, tako da mogu reći da ne zaostaju puno za starom gardom.

...
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2990 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 12/12/2012 : 17:32:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
@Vope
I meni se svidio Old Man's War. The Ghost Brigades je skinuta s police i slijedeća je na redu za čitanje.
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 15/12/2012 : 11:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Kratka priča (20. stoljeće):
1 Le Guin, Ursula K. : The Ones Who Walk Away from Omelas (ss, 1973)
2 Clarke, Arthur C. : The Star (ss, 1955)
3 Asimov, Isaac : The Last Question (ss, 1956)
4 Willis, Connie : Even the Queen (ss, 1992)
5 Dickson, Gordon R. : Call Him Lord (ss, 1966)
6 Ellison, Harlan : Jeffty Is Five (ss, 1977)
7 Bisson, Terry : Bears Discover Fire (ss, 1990)
8 Heinlein, Robert A. : The Green Hills of Earth (ss, 1947)
9 Bradbury, Ray : There Will Come Soft Rains (ss, 1950)
10 Haldeman, Joe : None So Blind (ss, 1994)

Sad sam se sjetio još jedne priče koju mi je neki dan prijatelj predložio da pročitam:

Kraljevi pijeska - George R.R. Martin (Sirius br.99)

Više nego odlična priča o ljudskoj psihi, moći i načinu na koji čovjek postaje sam sebi najgori neprijatelj.

Ocjena: 11 od 10 :))

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 15/12/2012 : 21:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote

Žestina
Dean Koontz

Jezivi horor triler od kojeg doslovno staje dah kada ga čitate, ali na kraju se pretvara u klasičnu amaričku sapunicu s hepiendom.

Što reći, knjiga je stvarno majstorski napisana i vrijedi svake sekunde čitanja. Prati serijskog ubojicu koji ubija na sve brutalne i više brutalne načine i u tome uživa. No, ni sam ne sluti da je u njegovoj kamp-kućici slijepi putnik(glavni ženski lik) koji ga na sve načine pokušava zaustaviti goloruke. Radnja je napeta cijelim tim dijelom, ali kada on skuži da je ona unutra...onda počinje šou...

Više sam puta rekao da je Koontz tata-mata za živčane horor trilere od kojih se baš uznemirite do jaja. Ovaj je jedan od njih i preporučam ga svakome tko voli takvo štivo.
Neke rečenice su predobre: "Noć diše." - meni jedna od najboljih:))
Iako je kraj, kao što sam rekao, dosta predvidljiv i uvelike je pridonio tolikom uspjehu knjige u Americi. LJudi puše takava hepiend sranja, a Koontz to konta i zgrće lovu. Tja, ipak, nije on Stanislaw Lem da se bazira na kvaliteti... Samo štancaj Dean... Na kraju, i ja sam kupio knjigu, a serem po Amerikanerima.

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 17/12/2012 : 16:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
The End - Visions of Apocalypse badava:
https://www.smashwords.com/books/view/263577
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 17/12/2012 : 16:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Forum za ljubitelje steampunka:
http://brassgoggles.co.uk/forum/

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 17/12/2012 : 21:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote

Procitao skoro 500 stranica da bih saznao ono sto pise na koricama ali nema veze idemo dalje jos 4 do kraja.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/12/2012 : 08:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Fred Saberhagen:BERSEKERSKI TRON

Ah, nema ništa bolje od dobre stare space - opere, naročito kada je rade stari majstori. Uzeh u ruke ponovo šesti MONOLITH a tu je jedna od glavnih zgoda upravo ova Saberhagenova knjiga. Borba ljudi i mašina u svemiru - to je uvijek zagarantirani uspijeh:)) Bersekeri su roboti, mašine stvoreni sa ciljem uništavanja i to u najširem mogućem obliku. Ostatak su sukoba koji se desio u davnim vremenemima između dvije civilizacije, te sada vode rat protiv ljudi. Posjeduju inteligenciju i različitih su veličina - od veličine samopopravljajućih asteroida do malih jedinica veličine čovjeka. Ali priča nije ni približno jednostavna i pisac ovdje uvodi izrazito kompleksnu radnju koja uključuje nove urote starih neprijatelja, neočekivane saveznike i još neočekivanije izdaje, a sve je to odjeveno u plašt kontinuirane akcije i neizvjesnosti. Knjiga pršti uzbuđenjima i dinamikom te svaka strana nudi nove sukobe, izdaje i spasenja. Kraj je i više nego odličan i prvo što poželite je nabaviti sve priče iz serijala.
Obavezno pročitati i nadati se da nikada nećemo sresti ovakvog neprijatelja.

Makar, nema te mašine koja može nadmašiti ljudsku okrutnost.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 18/12/2012 : 09:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
"Novo" kod nas:

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 18/12/2012 : 10:16:09  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 18/12/2012 : 11:10:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Mladjo:
Opako mi se svidio taj roman, toliko da sam napravio spisak (podugačak) berserk-knjiga za nabavku. Vrhunska spejs-opera.
Zbog tog naslova i zbog Igrača igara taj mi je monolit od hrvatskih najbolji.

...
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 18/12/2012 : 11:27:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote

Izvrstan roman, nakon nekoliko knjiga drugih pisaca koje mi nisu legle, ova mi je došla kao naručena.
Andrić me do sada nije razočarao, pa bilo da se radi o "Drini", "Travničkoj hronici" ili "Omer paši latasu".
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 19/12/2012 : 10:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Još jedna fantasy knjiga badava (ali samo tri dana):
http://www.amazon.com/dp/B007VXJH8U

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 21/12/2012 : 08:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Pročitao "Hotel kod poginulog alpiniste"...

Hehehe...Uživancija!!!

Krenuo MONOLITH 002...pa imam što raditi do Uskrsa:)

Edited by - Pirgavi on 21/12/2012 08:09:00
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 21/12/2012 : 10:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Dobra knjigica za obnoviti več postoječe znanje ili naučiti nešto novo.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17910 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 21/12/2012 : 14:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
jel se isplati čitati ovaj točak vremena???
al iskreno

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 21/12/2012 : 14:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

jel se isplati čitati ovaj točak vremena???
al iskreno

ne

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.75 seconds. Snitz Forums 2000