meni je hip hop/rap još najbolje i sel, problem mi je kaj ne komibinira toliko glazbu. Uzima vestern teme za svoju vestern dramu, nimalo "tarantinovski"....da ne govorim kak je uvodna pjesma ista kao i u filmu iz 60-tih. A to je onda kopiranje, a Taratino dosad nije kopiral vec je kombiniral vec postojece...razlika je velika!
Tarantino ne kopira on reciklira , ali kvalitetno.
e problem je kaj u Djangu kopira...početak u potpunosti! E sad druga je priča kaj hrpa ljudi nije gledala Corbuccijevog Djanga pa ima je uvodna pjesma iznenađenje. I meni je bila iznenađenje, ali neugodno jer od QT-a očekujem upravo kvalitetnu reciklažu a ne doslovnu kopiju!
Teziste vjerovatno lezi na tome da je ovo prvi QT remake , ili bolje receno Reboot.. Ako uzmemo to u obzir, onda je uvodna scena Collateral Damage
remake, nikako....u suštini DU nema veze ni sa špagetima (je vestern ali ne špageti), a još manje s Corbuccijevim Djangom i Django franšizom uopće. e sad koliko sam shvatil ovaj pojam reboot (prema usporedbi Batsya, Burton-Nolan) to bi DU mogel biti!
Kao sto rekoh..kopirane sekvence, glazba..Collateral Damage.
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Originally posted by Mr. Bushido Tarantino možda voli homagirati, posuđivati i odavati počast, ali njegovi filmovi nisu direktno bazirani na drugim filmovima.
tak je bilo dosad, zato me i čudil izbor uvodne pjesme...i nekih kasnijih još tema koje je ubacil u DU (:
Pogledao. Počne dobro, ima dobrih djelova, likova (Jackson najjači), ali pred kraj se sve zasere totalno i ostavi pitanje 'što mi je ova glupost trebala'? Nije skroz loš film, ima nekih dobrih strana, ali sve u svemu preprerazvikan. 5/10
Pogledao. Počne dobro, ima dobrih djelova, likova (Jackson najjači), ali pred kraj se sve zasere totalno i ostavi pitanje 'što mi je ova glupost trebala'? Nije skroz loš film, ima nekih dobrih strana, ali sve u svemu preprerazvikan. 5/10
Go Back To The Shire Frodo
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Originally posted by mr murdoc ..ne pratis..vidim .
ne, s obzirom da mi 98% takvih naslova nisu u fokusu zanimanja...da ne govorim kak me zanimaju samo snimljeni filmovi, a ne ono kaj se tek treba snimiti!
Originally posted by mr murdoc Kao sto rekoh..kopirane sekvence, glazba..Collateral Damage.
Ne bi se složio. Prije bi rekao da se radi o posveti i odavanju poštovanja, upravo zato određeni elementi nisu mijenjani već samo copy-paste. Gdje ćeš većeg priznanja i divljenja.
Originally posted by mr murdoc Kao sto rekoh..kopirane sekvence, glazba..Collateral Damage.
Ne bi se složio. Prije bi rekao da se radi o posveti i odavanju poštovanja, upravo zato određeni elementi nisu mijenjani već samo copy-paste. Gdje ćeš većeg priznanja i divljenja.
E stvarno..napisah vec ,Ajmo ga onda nazvati reciklazni Hommage jebote
Originally posted by dosada iskreno nisam siguran u ovaj pojam i njegovo značenje...rekoh da o njemu znam samo na osnovu primjera iz Batmana i po tom mi DU tu odgovara...
a o remaku kod DU nema govora!
Reboot je definicija za povratak na početak i stvaranje nove priče. Glavni likovi su isti, ali sve ostalo može biti potpuno drugačije. Dobar primjer je spiderman ili već spomenuti batman.
Remake zadržava priču, radnja može biti prilagođena novom dobu, može se odvijati na drugom mjestu, čak i likovi mogu biti drugačiji, ali sama priča ima zajedničku radnju. Npr. Psiho ili Sedmorica veličanstvenih.
ne, s obzirom da mi 98% takvih naslova nisu u fokusu zanimanja...da ne govorim kak me zanimaju samo snimljeni filmovi, a ne ono kaj se tek treba snimiti!
Zazmiri onda na jedno oko , ili jedno bar otvori. Radi se o topicu koji prosljeduje informacije buducih i projekata u produkciji.. 2% su dovoljna za tebe.. Neki drugi koji ga prate uzivaju neki visi postotak
Originally posted by dosada iskreno nisam siguran u ovaj pojam i njegovo značenje...rekoh da o njemu znam samo na osnovu primjera iz Batmana i po tom mi DU tu odgovara...
a o remaku kod DU nema govora!
Reboot je definicija za povratak na početak i stvaranje nove priče. Glavni likovi su isti, ali sve ostalo može biti potpuno drugačije. Dobar primjer je spiderman ili već spomenuti batman.
Remake zadržava priču, radnja može biti prilagođena novom dobu, može se odvijati na drugom mjestu, čak i likovi mogu biti drugačiji, ali sama priča ima zajedničku radnju. Npr. Psiho ili Sedmorica veličanstvenih.
Ako nisam u pravu slobodno me ispravite.
mi ovdje govorimo o Django Unchained..ili se varam?
Zazmiri onda na jedno oko , ili jedno bar otvori. Radi se o topicu koji prosljeduje informacije buducih i projekata u produkciji.. 2% su dovoljna za tebe.. Neki drugi koji ga prate uzivaju neki visi postotak
nek se film prvo snimi pa bumo onda vidli zaslužuje li pažnju
toliko je toga snimljenog i vrhunskog da u 3 života ne bi stigel pogledati sve kaj me zanima, a sad još da se zamaram nečim kaj se tek treba snimit...nema šanse!
Originally posted by mr murdoc [E stvarno..napisah vec ,Ajmo ga onda nazvati reciklazni Hommage jebote
Ne možemo ga strpati u samo jednu kutiju kad je taj homage samo manji dio filma, upravo zato je i jasno da se radi o posveti.
To ti je kao kad na pizzu nakapaš malo Tabasca, što sam upravo napravio i na taj način odao priznanje Edmund McIlhennyu.
Koji je kurac homage nego posveta..jebote , a QT i jest dobar bas zbog toga sto se naveliko posluzuje vec snimljenim scenama ubacujuci nove , ali genijalne dijaloge..QT je 90% dijaloga i 20% originalne optike