Author |
Topic  |
kasper
Advanced Member

10913 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 02/02/2013 : 14:44:19
|
quote: Originally posted by stbojan Aj kad sam se vec nasao na nekakvoj listi i da se oglasim:
1. Najpre... mrzim liste! 2. Nisam se pretplatio - ("odlicna stvar, obavezno se uzima, svaka cast") to ni ne znaci 3. Sigurno cu kupiti strip - ("odlicna stvar, obavezno se uzima, svaka cast") to upravo znaci 4. Kada cu ga kupiti (pretplata ili kasnije)... oprostices, ali to se tice samo mene i mojih planova/mogucnosti - u ovom konkretnom slucaju, da sam video ovaj topic pre 21.01. i da pretplata traje nesto duze, sigurno bih gledao da ustedim, ali avaj nisam ga video ranije (mozemo da diskutujemo zasto) i pretplata ne traje duze, a moj budget za stripove u ovom mesecu je apsolutno prekoracen 5. Ne znam cemu sve ovo (lista i prebrojavanje), a pritom mislim i da nece da radi - kako za strip, tako i za izdavaca...
Bolje da se manemo toga i da neko kaze jos nesto pametno o samom stripu... u cilju prave promocije i podrske... tnx.
Bojane , za početak, opusti se malo. Nikoga ovde nisam prozvao sa ovom listom (vidim da ni Nesvrstani nije ukapirao), a naročito ne tebe koji si napisao ono šta si napisao. Pokušao sam da se našalim jer je Colt rekao da je jednocifreni broj pretplatnika, pa sam ja izvukao sve one koji su najavili da će se pretplatiti, ali i one koji su napisali nešto u tvom fazonu, da pokažem da nas sigurno ima više. A usput sam hteo i malo da bocnem "one" koji su mnogo "glasni" - znam da to nije moj problem, ali stvarno je bezveze da se na sav glas viče "kupujem sigurno" "ludilo, ovo se mora nabaviti",... a onda ništa - i ne mislim da je neko sa onog spiska takav,jednostavno sam iskoristio priliku da se našalim sa ovakvom situacijom.
I kasper je slično kao i ti napisao "računaj na mene", što nikako ne znači da će se pretplatiti.A čovek se već nekoliko puta izjasnio da ga ne zanimaju pretplatne cene i da isključivo uzima strip kada ga vidi u rukama.A opet je završio na "listi". |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
stbojan
New Member

Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 02/02/2013 : 16:23:44
|
quote: Originally posted by Colt
quote:
@Colt Ti ko da si ljut na ljubitelje stripa? Šta ti to triba? Nemoj se ljutit ali nema te dugo po forumu, a kad si tu najčešće prosipaš gorčinu. Ne bi tija da se to dogodi ali ako ne ide, čemu mazohizam?
Odakle si ovo izvadio? Da li ja kritikujem ljude sto nisu uzeli u pretplati? To da li ce i na koji nacin nabaviti taj strip je apsolutno njihov prerogativ i njihovo pravo. Mi smo se potrudili da na izvestan nacin citaocima olaksamo nabavku albuma koji ce izaci bez obzira na to da li se pretplati njih sto ili nijedan. Mozda si pod mojim "ostrijim tonom" mislio na "U ovom slucaju verujem da dobar deo onih koji su razmisljali da se pretplate rezonovao "Nema potrebe, dobicu strip po pretplatnoj ceni u bilo kom trenutku". Kao sto rekoh, voleo bih da se citaoci koji budu zeleli ovaj album ponasaju isto onako kao i sa nabavkom stripova od drugih izdavaca u trenutku kada istekne pretplata". Ovo je napisano sa razlogom, obzirom na to da me koji sat ranije kontaktirao taj-i-taj u svrhu isticanja teksta cija je sadrzina otprilike "Care, pretplata istekla ali legenda poput tebe to nece zameriti pa cu ti platiti 1200 kad stignem, majstore nad majstorima!". Mozda gresim, ali nisam primetio da se tako postupa u slucajevima drugih pretplata, vec ljudi prijavljuju da su uplatili i da cekaju da im strip stigne i sl, a ako nisu, cekaju naredni trenutak da kupe po trzisnoj ceni. Citaoci u Srbiji ce uvek moci da kupe BJTRR u Alan Fordu, Beopolisu, Vulkanu, preko nas, kod nekog samostalnog distributera itd itd ali ne po pretplatnoj ceni jer bi to bilo neposteno prema onima koji su se pretplatili. I ja se nadam da ljudi to shvataju.
Ne, nisan ni reka da ti kriziraš ljude. Nevezano samo za ovaj slučaj, steka san dojam da ti se sve skupa nekako zgadilo odkad si krenija u izdavaštvo. Nisan s tobon nešto posebno komunicira, ali znali su me tvoji postovi dobro nasmijat a gušta san i pročitat tvoju recenziju. Toga više nema, sada se uglavnon javljaš samo sa (lošin)vijestima. O tebi osobno ili ka izdavaču ne mislin ništa loše, dapače. Samo san iznija svoj dojam.
|
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9217 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 02/02/2013 : 16:34:26
|
Nije svako podjednako vičan izdavačkom poslu. Dok je Colt najavljivao Tardija, pa sprovodio istraživanje da li da bude pretplate, pa raspisao pretplatu, pa se pretplatni rok završio... u međuvremenu je Komiko izbacio drugi Tardijev album u prodaju, odradio javnu promociju i krenuo da ga lagano (ras)prodaje.
Ali dok god Colt bude imao interes, ili bar želju, da izdaje stripove, neka to čini, jer ljubiteljima stripa njegova izdanja dobro dođu i bolje im je da ih bude. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3278 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 02/02/2013 : 16:55:04
|
quote:
Bolje da se manemo toga i da neko kaze jos nesto pametno o samom stripu... u cilju prave promocije i podrske... tnx.
Založba ZRC:
"Tardi je z Vojno v jarkih vsekakor uspel ustvariti eno izmed pripovedno in likovno najprepricljivejših kritik prve svetovne vojne. V seriji tragicnih zgodb o posameznikih, ki so se znasli v vojni, orisuje obup, njihovo trpljenje v jarkih ter zeljo po prezivetju in vrnitvi domov. Vojna v jarkih je enkraten prikaz necloveške brutalnosti, nicvrednosti cloveških zivljenj v vojni, politicnega izrabljanja patriotizma in nesmiselnosti vojne."
trenutačno Tardi sa ovim stripom u vodečem položaju kod glasanja "naj strip v Sloveniji 2012"
i svakako preporučujem. Jes tragika i abotnost prvog sveckog rata, kao i svakog (osim možda Honduras-Salvador 1969), a ima i pokoji humorni insert. |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 02/02/2013 : 20:00:20
|
quote: Originally posted by alexts
Nije svako podjednako vičan izdavačkom poslu. Dok je Colt najavljivao Tardija, pa sprovodio istraživanje da li da bude pretplate, pa raspisao pretplatu, pa se pretplatni rok završio... u međuvremenu je Komiko izbacio drugi Tardijev album u prodaju, odradio javnu promociju i krenuo da ga lagano (ras)prodaje.
Ali dok god Colt bude imao interes, ili bar želju, da izdaje stripove, neka to čini, jer ljubiteljima stripa njegova izdanja dobro dođu i bolje im je da ih bude.
Apsolutno. Mi smo se opredelili da ovo radimo amaterski upravo zato što smo znali da je za profesionalni nivo izdavastva ipak potrebno "nesto vise". |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 02/02/2013 : 20:54:56
|
Meni je iskreno bilo veoma drago kada sam cuo da ce i PP objaviti nesto od BD skole, a Tardija nikad dosta. Ocekivao sam bolji prijem pretplate od strane ljubitelja BDa, ali se ocigledno tu nesto desilo. Mozda je jedan od razloga i mnostvo izdanja koja se u zadnje vreme nude u pretplati pa ljudi jednostavno ne mogu sve da isprate i onda biraju prioritete. Mozda su i drugi razlozi u pitanju, ali sada ionako nema vise svrhe to potencirati. Nadam se da ce ovo izdanje kada bude izaslo iz stampe ipak dobiti podrsku veceg broja ljudi i da cemo od ovog izdavaca videti jos BD naslova. |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 02/02/2013 : 21:32:48
|
Tacno tako, pretplata je zavrsena i sada se prelazi na finalizaciju stripa. Trebalo bi da bude gotovo do kraja februara a u prodaji ce da kosta oko 2000 dinara. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 02/02/2013 : 21:55:50
|
Tacno tako, pretplata je zavrsena i sada se prelazi na finalizaciju stripa. Trebalo bi da bude gotovo do kraja februara a u prodaji ce da kosta oko 2000 dinara.
Verujem da ce mnogi zaliti sto se nisu pretplatili na ovu knjigu, ali ko im je kriv sada, platice punu cenu i to sa poprilicnom razlikom u odnosu na pretplatnu...u tome je i bila svrha pretplate, da svi budu zadovoljni, i da se izadje u susret onima koji odmah zele da nabave ovo izdanje... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 02/02/2013 : 22:46:12
|
Jel to sad neka kazna za ove sto se nisu pretplatili?Zar nije s pocetka pisano da bi cena u knjizarama trebala biti oko 1500?Malo mi je nelogicno da oni koji se nisu pretplatili treba da izdvoje 70% vecu sumu za strip.No kako bude,kome odgovara uzece kome ne odgovara nece. |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 02/02/2013 : 22:49:27
|
Pa trebalo je da bude okvirno 1600 ali obzirom na opservacije iskusnijih ljudi na strip-sceni ("Ipak je Komiko objavio za 1000 dinara izdanje u vecem tirazu, sa dvostrukom manjim brojem strana, u znatno manjem formatu, slabijoj opremi i gde su prava svakako jeftinija"), zakljucili smo da nema smisla da mi radimo ispod 2000. Valjda i izdavac sme nesto da zaradi... |
 |
|
Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts
Member since 09/03/2012 |
Posted - 02/02/2013 : 23:55:53
|
Pa trebalo je da bude okvirno 1600 ali obzirom na opservacije iskusnijih ljudi na strip-sceni ("Ipak je Komiko objavio za 1000 dinara izdanje u vecem tirazu, sa dvostrukom manjim brojem strana, u znatno manjem formatu, slabijoj opremi i gde su prava svakako jeftinija"), zakljucili smo da nema smisla da mi radimo ispod 2000. Valjda i izdavac sme nesto da zaradi...
Teško da ćete da zaradite ako vam cene budu visoke. Na primer, ja sam planirao da ga kupim kasnije, ako bi cena bila oko 1500, ali ako bude preko 2000, teško. |
?????? ? ??????? |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Elesar
New Member

Serbia
261 Posts
Member since 14/03/2009 |
Posted - 03/02/2013 : 00:33:36
|
Pretplata (iliti prenumeracija) postoji od davnina, i sasvim je prirodno i logicno da cena tokom pretplatnog perioda bude 30-50% niza. Nekada su se tako kupovali kompleti knjiga, enciklopedije, u poslednje vreme je to slucaj i sa stripovima. Izdavac obezbedjuje sredstva za stampu i pratece aktivnosti, a kupci imaju priliku da nabave po povoljnijoj ceni. Meni bi bilo cudno (i krajnje nepravedno prema onima koji zele to da kupe u pretplati) da je razlika izmedju ove i krajnje cene 200-300 dinara, kao sto je to vec, na zalost, bio slucaj sa nekim izdanjima na domacoj sceni. Jer, ne vidim onda smisao pretplate. |
strenvvm et virtvte |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 03/02/2013 : 02:47:54
|
quote: Originally posted by Ajkula ali ako bude preko 2000, teško.
evo, stavit će zbog tebe 1999 i svi sretni. |
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Posted - 03/02/2013 : 11:58:51
|
Darkvud je to najbolje odradio. Imate pretplatnu cenu koja je extra povoljna. Kada se pojavi strip, cena skače za 15 do 20(i kusur) posto i imate promotivnu cenu. Kada istekne određeni period, ostaje konačna cena koja je 40 do 50(i kusur) posto veća u odnosu na pretplatnu.
Sa obzirom da je PP daleko manji izdavač, za očekivati je da ti postotci budu veći.Predlažem Coltu da uvede promotivnu cenu od 1600 dinara i svi srećni.Znači imali bi: 1.pretplatna cena (istekla) 1200 dinara 2.promotivna cena (dva meseca po izlaženju) 1600 dinara 3. puna cena 1999,99 dinara
Colte, tvoje mišljenje? |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Posted - 03/02/2013 : 14:46:53
|
Obzirom na reakcije preko PM tipa "Auh bre, pa nemojte da idete da zaradite nesto, daj makar na vama da ustedimo", da kazem da ce cena biti 1600-1800, u zavisnosti od knjizare. Ne moze covek ni da se nasali. Te stvari oko promotivnih cena, pretpostavljam, izdavaci koji su u isto vreme i knjizara mogu sebi da dozvole. Darkwood u svetu stripa, Laguna, Dereta itd u svetu knjiga. Ne vidim kako bi to funkcionisalo sa izdavacima koji nemaju sopstvene prodajne objekte. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 03/02/2013 : 17:27:26
|
Pa otvorite i vi striparnicu. Zagreb ima tri, zar je Beograd nesto manji? 
Naravno, salim se. Sve je jasno.
Super sto ste uopste pokrenuli pretplatu pa i uz slabiji odaziv.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 03/02/2013 : 23:30:40
|
kako gotova pretplata, pa nije nista pisalo na dw forumu. ne mogu ja u pasulj da gledam |
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9217 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
feniks
Senior Member

1924 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 04/02/2013 : 12:01:29
|
Mislim da se Born šalio Ja ne kupujem stripove u preplati i ne živim u Srbiji.(Ali mi ne smeta što sam na spisku- pozdrav za Antu ) Neću stavljati fotku ja i primjerak tardijevog albuma na forum vec ću je poslati na mejl FP 
Suština ove akcije nije bila u tome da se pokrene sistem preplate za FP izdanja već da se vidi koliko je realna priča i pisanje određenog broja ljudi koji su tražili istu. Pokazalo se da ti "fanovi" vole FP ali se preplaćuju kod drugih izdavača jer za FP izdanja se ne trebaju cimati Bože moj oni su fanovi FP a Kolt je drugar... I tako sada Kolt može da napravi svoj spisak
P.S. Onaj moj post Racunaj da sam se preplatio bio je ironičan jer znam da postoje takvi likovi.Nadam se da će se feniksovci držati ovdje napisane politike i da neće "pokleknuti" na patetične priče kvazidrugara. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21610 Posts
Posted - 04/02/2013 : 12:37:41
|
 i tebi pozdrav druže
neka se onda slika tvoj sugrađanin Pijani patak (ipak je on manekenski nastrojen) sa tarddijem, pa okači tu sliku kao dokaz |
 |
|
feniks
Senior Member

1924 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 04/02/2013 : 13:55:52
|
Neces njega vidjeti s tim izdanjem. Koliko ja znam ne odmice se od izdanja onog lika s piticom na grudima. A ovaj Anto kako ti znas gradju pijanog patka |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
Topic  |
|