forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Jesam li ukrao ako sam »skinuo« strip sa neta?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 06/02/2013 : 19:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message  Reply with Quote
ajmo malo metafizički gledat; zakaj se skida strip?

ne zato kaj je svima gušt čitat skenirani već radi cijene.

bi li niža cijena omogućila (nije bitno više jel strip ili knjiga) širu dostupnost proizvoda i ne bi došlo do downloadiranja i ilegalnog skidanja?

također, snimanje muzike sa radija, jel krađa ili nije? znači, tu imamo ulogu posrednika.

osobno, kad neko izda nekaj, to bi trebalo biti javno dostupno svima, bio on film, muzika, knjiga ili strip.

sad, koja je alternativa?

zabraniti internet? može, al neka onda posrednici (knjižnice,izdavači(cd,knjige...),distributeri,televizija,radio) omoguće široku dostupnost i cijenu prilagođenu pučanstvu.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8032 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/02/2013 : 19:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by djule

ako sve više ljudi čuje za nekog autora, glumca, pjevača, izdavača, crtaća, strip... postoji puno veća šansa za potražnjom pa i time većom šansom za autora da dojde do probijanja i veće zarade. iskreno, ne vjerujem da se ijedan autor obogatio zahvaljujući količinskoj prodaji materijala.

Ako piratizuješ muzički album, i tako je dobro piratski "distribuiran" da svi imaju piratsku verziju, a retko ko legalnu, šta će se desiti?

Sem što će pevač imati manju zaradu od CD-a, za njega će se dosta čuti, jer milioni uživaju u njegovom albumu, pa će on to dobro naplatiti kroz koncerte, reklame, tv nastupe...

Ali šta je bilo sa kompozitorima na albumu, aranžerom, producentom, studijskim muzičarima? Pretpostavimo da su dobili fiksnu svotu, ali skromnu, jer niko nije bio siguran da će album postati hit. Ali da bi se obezbedili oni su potpisali ugovor i za procenat od prodaje albuma, ako bude hit.

Koje prodaje, kad se prelila u nelegalni tok? Dok pevač mlati pare po nastupima, oni koji su stvorili muziku, tekst itd dobili su sitniš, a usrećili su milione ljudi i omogućili pevaču da postane zvezda.

Nisu li oni totalno oštećeni - pokradeni?

od svakog prodanog CD-a grupa ili pivač/ica maju zaradu od 8-12 %
odnosno večinu zarade na tome diže kompanija koja je izdala CD

Ne menja stvar. Nemojmo prebacivati priču na to da li je pravilno ko treba da uzima najviše.
Ja sam pored pevača pomenuo kompozitore, studijske muzičare, producenta, aranžere - a lanac je užasno dug: mikseri, tehničari, prodavci, vozači, vlasnici diskografskuh kuća, ali i svi obični ljudi koji u njima rade, proizvođači cd-a, kutije, štampari omota, dizajneri, troškovi svih materijalnih sredstava, reklame...
Go to Top of Page

djule
Senior Member

1019 Posts

Member since 09/06/2011

Posted - 06/02/2013 : 19:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send djule a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne menja stvar. Nemojmo prebacivati priču na to da li je pravilno ko treba da uzima najviše.
Ja sam pored pevača pomenuo kompozitore, studijske muzičare, producenta, aranžere - a lanac je užasno dug: mikseri, tehničari, prodavci, vozači, vlasnici diskografskuh kuća, ali i svi obični ljudi koji u njima rade, proizvođači cd-a, kutije, štampari omota, dizajneri, troškovi svih materijalnih sredstava, reklame...

mikseri,tehničari,vozači i svi obični ljudi imaju stalan prihod zarade(plaću), ne ovise sigurno o tom jel izdavač popularan ili ne, on su dio pogona koji mora proizvodit cd-ove,kutije, mikseri miksaju i severinu i zagrebačku filharmoniju...

nemojmo kruške i jabuke miješat

Edited by - djule on 06/02/2013 19:32:27
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 06/02/2013 : 19:35:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot

quote:
Originally posted by Zagor12

Da, to je krađa, kao i torrent filmova, igara i glazbe. Ali ipak to radim.

Zasto?
Nemoj vise!

Jer nemam love a želio bih pogledati film, igrati igru, slušati glazbu... S neta skidam samo američke stripove, Bonellijeve imam na svakom koraku...

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 06/02/2013 : 19:41:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message  Reply with Quote
Ma kakva kradja, pustite to kraju... zasto bi neko bio nazvan lopovom zato sto skine skeniran strip a onaj koji ga je skenirao i okacio na internet se smatra nacionalnim junakom i pritom mu niko ne zabranjuje da to radi, da postavlja na net tu "kradenu" robu. Budimo realni, svako od nas uzima ono sto nam je na raspolaganju i svi (bez izuzetka) volimo dzabicu.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/02/2013 : 19:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PAJDO
Vezano uz prvi navod; Ono iskreno svaka čast na toj izjavi jer je danas ovako nešto jako teško čuti!!!

Nažalost.

quote:
Originally posted by PAJDO
Uz drugi navod (ne znam kako ide ovo sa ovim odvojenim odgovorima);
Točno da ga nisi nazvao licemjerom već lopovom (jer nije ukrao tablet, ali je strip), a s tim si poslije doveo u vezu i licemjerje. Ne branim ja Zagor-Te-Neya zato jer je u pitanju osoba koju poznajem već zato šta ima xyz Zagora-Te-Naya (znam kako ovo zvuči) koji također tako čitaju stripove vjerovatno i oko tebe ali to neće nikada priznati. Na kraju krajeva nekome taj strip nije dostupan, možda (mada teško, da ne kažem nemoguće) mu nije dostupna knjižnica, ali eto je internet (možda roditelji sve financiraju), ali baš hoće pročitati neki strip i šta sad bi mu trebalo zabraniti da ga skine? Ne vjerujem.

Ma po stoti put: ja sam svjestan u kakvim uvjetima ljudi žive i kakav nam je standard itd itd. Ne pokrećem križarske ratove protiv skenova niti downloada (a vjeruj mi da bi mogao, da hoću. Lako se može ustanoviti veza između skenova i onih koji su posudili te stripove u knjižnicama i skenirali ih, ja sutra mogu otići na policiju i tim ljudima navaliti hrpu nevolja na vrat, da želim), svjestan sam da postoje studenti, klinci itd itd, ljudi koji si to ne mogu priuštiti i ono, nije mi baš pravo da se to skenira, ali pretvaram se da za to ne znam i ne vidim...

Ljudi kažu da su stripovi danas luksuz. Ali kad mi dođe netko tko kaže "nema se para za sve, kupio sam tablet, pa sad čitam skenirane stripove", kako očekuješ da ne popizdim? Ako su stripovi luksuz, što je onda tablet?

A onda se ti isti ljudi čude što se naklade stripova smanjuju, a cijene dižu, kako stripa nema na kioscima itd itd.

Trouble will find me
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 06/02/2013 : 19:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Da, jeste krađa. Nije poenta da li to radimo ili ne, da li ja to radim (a radim) ili ne. Ali ako već skidaš stripove i čitaš ih na tabletu onda ne treba da se to natrljava na nos izdavaču rečenicama tipa :"Amo reć da sam umisto njega (tableta) moga kupit metabarune, moebiusa i eto vrh bogova.
Samo pare su umisto tebi išle nekom tipu. Nemoš sve imat u životu."
To je baš onako bezveze. Još jednom, iako većina nas to radi fakat jeste krađa, ali mora postojati granica ukusa kada se o tome javno govori. Isto tako može da se drmne i strip iz striparnice pa da se onda vratiš da ispričaš prodavcu kako si ga sa guštom čitao uz kafu u Grinetu.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/02/2013 : 20:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

ako sve više ljudi čuje za nekog autora, glumca, pjevača, izdavača, crtaća, strip... postoji puno veća šansa za potražnjom pa i time većom šansom za autora da dojde do probijanja i veće zarade. iskreno, ne vjerujem da se ijedan autor obogatio zahvaljujući količinskoj prodaji materijala.

Ako piratizuješ muzički album, i tako je dobro piratski "distribuiran" da svi imaju piratsku verziju, a retko ko legalnu, šta će se desiti?

Sem što će pevač imati manju zaradu od CD-a, za njega će se dosta čuti, jer milioni uživaju u njegovom albumu, pa će on to dobro naplatiti kroz koncerte, reklame, tv nastupe...

Ali šta je bilo sa kompozitorima na albumu, aranžerom, producentom, studijskim muzičarima? Pretpostavimo da su dobili fiksnu svotu, ali skromnu, jer niko nije bio siguran da će album postati hit. Ali da bi se obezbedili oni su potpisali ugovor i za procenat od prodaje albuma, ako bude hit.

Koje prodaje, kad se prelila u nelegalni tok? Dok pevač mlati pare po nastupima, oni koji su stvorili muziku, tekst itd dobili su sitniš, a usrećili su milione ljudi i omogućili pevaču da postane zvezda.

Nisu li oni totalno oštećeni - pokradeni?

od svakog prodanog CD-a grupa ili pivač/ica maju zaradu od 8-12 %
odnosno večinu zarade na tome diže kompanija koja je izdala CD

zavisi s koje strane gledaš.za neku veliku grupu možda nije ni bitno šta večina love ode diskografskoj kuči jerbo če skupit lovu na turnejama ili po samoj količini prodanog.
ali opet kad računaš da otprilike 90 % ne ide njima i to je u qurcu.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/02/2013 : 20:04:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky
LOL! kako patetično. sada nam, za svaki skinuti strip, nabijaš osječaj krivice i grižnju savijesti zbog potencijalne propasti, ne samo strip izdavača, čitavog izdavačko-tiskarskog dijela industrije. i svih tih obitelji koje žive od toga. pa možda i čitave ekonomije.

živimo u luđačkoj i mafijaškoj državi.
zbog toga propadaju industrije i ekonomije.

Patetično je kad se ne radi o tvojoj koži. A nije patetično kad ti plačeš kako si završio faks, a nemaš posla, kako je država jadna ovo ono? Pitaj konkretne prevoditelje, lektore, dizajnere, striparnice, tiskare je li im to patetično.

Potencijalne propasti? Strip izdavači će propasti, prije ili kasnije. Ovakvo se stanje neće moći unedogled održavati. Prodaja pada, naklade se smanjuju, samim tim se cijene podižu i to je spirala iz koje je jako teško izaći.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Born To Run
Average Member

901 Posts

Member since 05/01/2009

Posted - 06/02/2013 : 20:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Born To Run a Private Message  Reply with Quote
Skidanje stripova sa neta je zločin bez žrtve !

Please allow me to introduce myself
I'm a man of wealth and taste
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/02/2013 : 20:19:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

ajmo malo metafizički gledat; zakaj se skida strip?

ne zato kaj je svima gušt čitat skenirani već radi cijene.

bi li niža cijena omogućila (nije bitno više jel strip ili knjiga) širu dostupnost proizvoda i ne bi došlo do downloadiranja i ilegalnog skidanja?

također, snimanje muzike sa radija, jel krađa ili nije? znači, tu imamo ulogu posrednika.

osobno, kad neko izda nekaj, to bi trebalo biti javno dostupno svima, bio on film, muzika, knjiga ili strip.

sad, koja je alternativa?

zabraniti internet? može, al neka onda posrednici (knjižnice,izdavači(cd,knjige...),distributeri,televizija,radio) omoguće široku dostupnost i cijenu prilagođenu pučanstvu.

praktički nemoguče.
recimo imaš država šta filtriraju razne sadržaje ali nema šanse da ikad potpuno uspiju u tome.
svit je danas preglobaliziran otiša je daleko tehnološki da bi se to moglo totalno kontrolirat

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 06/02/2013 : 20:19:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Najjača banda na svijetu je napravila pravila koja idu njima u prilog i nazvala ih zakon.
Jedno od milijuna tih pravila kaže da je skidanje stripova sa neta krađa.
Ako ne poštujete njihova pravila vi ste kriminalac i ako vas uhvate kaznit će vas (zakon jačeg).
Ovo nema nikakve veze sa moralom jer su oni koji su načinili pravila ljudi bez morala, a pravila nemaju veze sa pravdom. Konkretno, vi piraterijom štetite nosiocu prava i riskirate kaznu ali samo zato što su pravila loše osmišljena (namjerno ili slučajno).
Hoću reći da na ovo pitanje ne postoji jednostavan odgovor.
Dat ću vam paralelu:
Rat je i nadređeni oficir vam naredi da pucate. Vi pucate i ubijate čovjeka. Da li ste vi krivi? Da li ste ubica? Da li je trebalo odbiti naređenje i završiti u zatvoru ili pred streljačkim vodom?
U pitanju je naravno nemoguća pitanja i konfliktne situacije jer su pravila igre sačinili oni koji su vas poslali da ubijate. Nema pravih odgovora na vaše dileme, samo je.... u zdrav mozak od sila koje su iznad malog čovjeka.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 06/02/2013 : 20:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Pa sada masa dobrih stripova nije dostupna u RH, a poštarina i sl. da naručim cijelu kolekciju Hexa bi bila preskupa iz za Kreza

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

magnus
Junior Member

Slovenia
341 Posts

Member since 22/08/2004

Posted - 06/02/2013 : 20:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send magnus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by magnus

Nije!...ako si kupio originalno papirnato izdanje stripa. Ako nemas originala, onda je!
Isto je sa muzikom...ako si prije 25 godina kupio album neke grupe(vinil ili kasetu), onda danas mozes slobodno downlodati isti album u mp3 obliku.

znači da bi moga downlodat tribaš imat original? kakvog onda ima smisla downlodiranje?

Odes na godisnji odmor...sa sobom poneses 50 stripova na tabletu i citas na plazi

Today's readers are tomorrow's leaders
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/02/2013 : 20:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nije!...ako si kupio originalno papirnato izdanje stripa. Ako nemas originala, onda je!
Isto je sa muzikom...ako si prije 25 godina kupio album neke grupe(vinil ili kasetu), onda danas mozes slobodno downlodati isti album u mp3 obliku.

znači da bi moga downlodat tribaš imat original? kakvog onda ima smisla downlodiranje?

Odes na godisnji odmor...sa sobom poneses 50 stripova na tabletu i citas na plazi

neman tablet

Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 06/02/2013 : 20:41:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Krađa je, odnosno fleksibilna krađa.
Nitko još to ne shvača ozbiljno, bilo obični građani bilo pravosuđe.
A za tu krađu postoji mali miljun razloga.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

magnus
Junior Member

Slovenia
341 Posts

Member since 22/08/2004

Posted - 06/02/2013 : 20:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send magnus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

neman tablet

Mozda imas Walkman MP3 Player, pa slusas muziku (legalno) u mp3 obliku...ne trebas sobom nositi vinilke...isti ti je slucaj u autu

Today's readers are tomorrow's leaders
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 06/02/2013 : 20:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je ipak veći gušt napunit torbu stripovima za godišnji

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 06/02/2013 : 20:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Patetično je kad se ne radi o tvojoj koži. A nije patetično kad ti plačeš kako si završio faks, a nemaš posla, kako je država jadna ovo ono? Pitaj konkretne prevoditelje, lektore, dizajnere, striparnice, tiskare je li im to patetično.

Potencijalne propasti? Strip izdavači će propasti, prije ili kasnije. Ovakvo se stanje neće moći unedogled održavati. Prodaja pada, naklade se smanjuju, samim tim se cijene podižu i to je spirala iz koje je jako teško izaći.

ja radim. za 1600 kuna mjesečnog stručnog osposobljavanja u centru za socijalnu skrb. ja jednostavno moram odraditi godinu pripravničkog i položiti državni ispit, a ovo je jedini način. a sa ovom mizerijom od naknade ne očekuj da ću kupovati previše stripova, čak niti išta više nego kada sam bio nezaposlen.

tebi su pirati krivi, a meni država. a problem je ipak puno obuhvatniji i na kraju ipak nas dvojica imamo istog neprijatelja; ovaj sistem koji nas obojicu ne mazi previše.
Go to Top of Page

magnus
Junior Member

Slovenia
341 Posts

Member since 22/08/2004

Posted - 06/02/2013 : 21:03:32  Show Profile Show Extended Profile  Send magnus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Meni je ipak veći gušt napunit torbu stripovima za godišnji

Slazem se...ja isto ponesem nekoliko stripova sa sobom, kad idem kod vas na more. I ne samo to... svake godine kod vas u Hrvatskoj nabavim gomilu stripova i sa njima se vracam u Sloveniju
Ono sa tabletom sam naveo samo kao opciju...mozda neko to prakticira...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/02/2013 : 21:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

neman tablet

Mozda imas Walkman MP3 Player, pa slusas muziku (legalno) u mp3 obliku...ne trebas sobom nositi vinilke...isti ti je slucaj u autu

neman ni to.
a u autu slušan uglavnom oriđiđi CD-e

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/02/2013 : 21:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

quote:
Originally posted by Markos

ja radim. za 1600 kuna mjesečnog stručnog osposobljavanja u centru za socijalnu skrb. ja jednostavno moram odraditi godinu pripravničkog i položiti državni ispit, a ovo je jedini način. a sa ovom mizerijom od naknade ne očekuj da ću kupovati previše stripova, čak niti išta više nego kada sam bio nezaposlen.

tebi su pirati krivi, a meni država. a problem je ipak puno obuhvatniji i na kraju ipak nas dvojica imamo istog neprijatelja; ovaj sistem koji nas obojicu ne mazi previše.

to nije rad.to je robovlasništvo.

Edited by - lwood on 06/02/2013 21:10:11
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4102 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 06/02/2013 : 21:44:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Kojot

quote:

Da, to je krađa, kao i torrent filmova, igara i glazbe. Ali ipak to radim.

Zasto?
Nemoj vise!

Jer nemam love a želio bih pogledati film, igrati igru, slušati glazbu... S neta skidam samo američke stripove, Bonellijeve imam na svakom koraku...

Americke mozes,samo nemoj Bonelijeve!
Ps.....skidam i ja sve sto je dobro,samo ne stripove.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1615 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 06/02/2013 : 22:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Imam nekih 4-5 gigabajta skeniranih stripova, uglavnom Druna i neke Mange. Imao sam prilike da kod drugara i na raznoraznim sajmovima vidim i Dilana, i Teksa i ko zna koga sve ne skeniranog, ali me nekako to nije zanimalo, niti mislim da je to "pravi" strip.
E sad, šta je dobro a šta nije dobro, izmenili su se kriterijumi u odnosu na neka vremena pre nas. Uzeti tuđe jeste krađa, ali kako to samom sebi, pre svih ostalih, da priznaš. Kad kupiš na ulici filomove ili serije ili šta god drugo, da li se osećaš kao da nešto kradeš - nisam siguran. Prihvatamo to zdravo za gotovo, i piraterija je postala svakodnevna i normalna. Ko od nas ima legalan softver na računaru? Koliko firmi ima legalan softver, bar na Balkanu? Svaka čast ljudima koji to imaju.
Ali pre svega smatram da nije fer stripove koji su objavljeni na nekom od svima nama razumljivih jezika skenirati i prosleđivati. Nije fer prema izdavačima koji se sigurno nisu obogatili na njima.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 06/02/2013 : 22:42:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
jel to krađa što je on napravio?

jest.

isto kao i downloadanje filmova sa torrenta.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000