forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 528

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/05/2013 : 20:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nije stvar samo u promjeni uzrečice, kao ni u svakoj promjeni zasebno (znao je Dylan i dosad tu i tamo koristiti komp i mob), ali sve one zajedno - dakle i mijenjanje auta, i eliminacija i promjena značenja sporednih likova, i uvođenje tehničkih novina, i promjena uzvika - neizbježno moraju rezultirati drastičnim promjenama karaktera lika i čitateljske percepcije njega.
Što se tiče poveznice s Nathanom, i tamo je prije 15-ak mjeseci rečeno da se "vraća na početak", a ovo do sad što možemo naslutiti i nešto sitno vidjeti upućuje na to da ovaj Nathan nije onaj iz prvih 250 brojeva.
Ok, strpimo se dok ne vidimo konkretne promjene, ili barem najave istih, da ne pušemo na hladno.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 21/05/2013 : 20:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Koliko ja znam nikakva promjena auta se nije spominjala... A eliminacija sporednih likova... Zašto ne? U svakom kvalitetnom stripu se izmjenjuju likovi, to je prijeko potrebno.

quote:
Razumem šta hoćeš reći, ali u serijalima koje si pomenuo reč je o paralelnim i međusobno nezavisnim svetovima, otud i promene u naslovima. Ovde, kako se čini, to neće biti slučaj.

Ne nužno. DC je ponovno lansirao cijeli svoj glavni univerzum, Spider-Man je nedavno zamijenio tijelo sa Doc Ockom u regularnoj seriji, da ne spominjem sve one zavrzlame otprije (One more day, Ben Reilly...).

I nije Recchioni glup čovjek, neće upropastiti serijal, dapače.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 21/05/2013 : 21:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
ima razlike, Natana su reformisali povratnik bez snage Sierra i Mirko Perniola koji je radio neciljive Zagore, stoga je taj projekat od pocetka osudjen na propast
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/05/2013 : 22:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Nadajmo se i da Groucho dobije tumor na mozgu, pa onda tumor umire od trovanja slabim salama.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/05/2013 : 22:19:38  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Evo članka u kojem se govori što će se promijeniti u Dylanu:
http://www.cravenroad7.it/news/2013/05/cosa-cambiera-in-dylan-dog/

Citiram Djoleta:
quote:
Krejvenroudovci kažu: Sklavi je ispizdeo na poslednjih nekoliko godina epizoda i pozvao sve scenariste na razgovor, ali se to na kraju svelo na Paolu i RRobea; tamo im je napravio primer kako izgleda i kako ne izgleda scenario za jednu epizodu Dilana; pali su dogovori za neke promene.

A te promene su: Blok ide u penziju, ali naravno ostaje kao očinska figura (spekuliše se da će nam se pojaviti inspektor Gorman iz one priče koju su planirali Paola, Rrobe i Meda, ali ju je Gualdoni zabranio); Vels i Trelkovska umiru; Dilan će koristiti kompjuter i mobilni; tarifa se menja sa 100 funti na dan na 100 funti na sat; i nema više Judo plesaču (ostaje da se vidi šta će pričati, kažu da Rrobe lobira za "Hell's bells").

Ne kažu otkud im informacija, ali pošo je Rrobe član foruma, deluje očigledno.

Mislim da su ovdje malo pretjerali. 100 funti na sat
Što Dylana će unajmiti bankari da riješi financijsku krizu u Italiji
I ne treba ubijati spordene likove nego ih se malo manje spominje i riješena stvar. A Bloch pa nije on još za penziju jer na što će se onda živcirati. Bilo bi bolje da posvoji Dylana

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 21/05/2013 : 22:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Sudeći po ovom članku, sve ove promjene i imenovanja novog urednika su napravljene na Sclavijev zahtjev.
http://www.fumettodautore.com/notizie/fumetti/4290-sbe-cambio-di-supervisore-per-dylan-dog-e-novita-dylaniate-parla-paola-barbato

Edited by - solar on 21/05/2013 22:44:59
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 21/05/2013 : 22:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Eto vam ga na, tradicionalisti...

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/05/2013 : 22:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
AKo rade promjene onda to treba biti kao na Zagoru. Malo pomalo. Ubaciti pokoju odiseju, nove likove, stare neprijatelje itd.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 21/05/2013 : 22:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

AKo rade promjene onda to treba biti kao na Zagoru. Malo pomalo. Ubaciti pokoju odiseju, nove likove, stare neprijatelje itd.

To su, blago rečeno, nikakve promjene.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/05/2013 : 23:01:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:
Originally posted by bjelolasica

To su, blago rečeno, nikakve promjene.

Da, ali barem nije potpuno promjenjen lik.

Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 21/05/2013 : 23:35:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ne nužno. DC je ponovno lansirao cijeli svoj glavni univerzum, Spider-Man je nedavno zamijenio tijelo sa Doc Ockom u regularnoj seriji, da ne spominjem sve one zavrzlame otprije (One more day, Ben Reilly...).

Nisam rekao da je bilo ko glup, čak suprotno, bez umetanja reči, moliću, naročito kada je reč o iznošenju mišljenja o nekome.

"DC je ponovno lansirao svoj univerzum"- o tome upravo i govorim, tako nešto je jedino moguće u slučaju o kojem govorimo, ali to lansiranje nije preinačilo Supermenov lik, na primer. Niti crtu njegovog karaktera.

Mislim da tradicionalno u kontekstu Dilana ne prepoznaješ kao suštinsko, a u ovoj prepisci bi to svakako trebalo da učiniš.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."

Edited by - Rick on 21/05/2013 23:35:37
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9583 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/05/2013 : 07:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sudeći po ovom članku, sve ove promjene i imenovanja novog urednika su napravljene na Sclavijev zahtjev.
http://www.fumettodautore.com/notizie/fumetti/4290-sbe-cambio-di-supervisore-per-dylan-dog-e-novita-dylaniate-parla-paola-barbato

Nemoj jako se oslanjati na članke koje objavi Fumetto d'autore, barem ne u vezi Recchionija. Postoji određeno neprijateljstvo između ljudi koji uređuju tu stranicu i njega. Naravno da je dobro imati i drugu stranu priče ali mislim da su dosta subjektivni u pisanju i često zlonamjerni.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 22/05/2013 : 10:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Ne shvatam onako niske ocene na recenziji ova prica je mnogo bolja od ,,Kluba strave i uzasa",

Malo objašnjenje: kako je to bila moja prva recenzija, jel, neiskusnog junoše, nisam baš najbolje shvatao kako funkcioniše sistem ocjenjivanja, tj. način dolaženja do procenta. Ovako, ocjena jeste previše niska - ovaj specijal zaslužuje preko sedamdeset "procenata", scomovskom skalom govoreći; ako ništa drugo a ono radi autentičnog nihilističkog ugođaja iz vremena kada je isti još uvijek bio relevantan, smislen i neukaljan sa previše meta-stripovanja.

Mičeluzijev crtež je takođe odličan, groteska kakva se i tražila u ovakvom scenariju. Tada mi je bio... preveliki šok. Kako ne cijeniti te zblentavo-zadrigle izraze lica, raspadajuće-ljigava tijela i momente skliznuća u ludilo?

Dobar Dilan, naročito u poređenju sa današnjim epizodama. Simpatično je kako Sklavi organski spaja metafizičku grotesku, šaradu bezumlja ("upravljači univerzuma", raspadanje atoma) sa ovozemaljskom splater-radnjom; u cjelinu - besmisla i nepostojanja slobode, nizanja užasa koji se završavaju najgorim - entropijom. Jer čak i Zlo želi postojati, vječno, kao i svi mi.

Doduše, nihilizam "Strave iz..." je ipak prožet vrckastim duhom, crnim humorom, jednom samo-svješću koja shvata tragiku i to joj daje priliku da joj se naceri u lice; Dilan još uvijek djela kao detektiv, istražitelj, svijest u pokretu i pokušaju. Dok je, recimo, drugačije u "Martiju", gdje je taj nihilizam spušten na nivo autističnog kmečanja, introvertnih krika - koji vrijede utoliko manje zato što se nikada ne suočavaju sa "monstrumima"; tom paradom "normalnih" koji na kraju stripa napučuju ulice. Bolje je i biti rastrgnut od strane čudovišta, ali pokušati, mjesto pasivnog kontempliranja kroz prozor. (ovo je na tragu Stinkijeve sjajne analize "Martija")

Edited by - Mhejl on 22/05/2013 10:33:11
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 22/05/2013 : 14:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rick

quote:

Nisam rekao da je bilo ko glup, čak suprotno, bez umetanja reči, moliću, naročito kada je reč o iznošenju mišljenja o nekome.

"DC je ponovno lansirao svoj univerzum"- o tome upravo i govorim, tako nešto je jedino moguće u slučaju o kojem govorimo, ali to lansiranje nije preinačilo Supermenov lik, na primer. Niti crtu njegovog karaktera.

Mislim da tradicionalno u kontekstu Dilana ne prepoznaješ kao suštinsko, a u ovoj prepisci bi to svakako trebalo da učiniš.

Krivo smo se razumjeli - nisam mislio da si ti napisao da je Recchioni glup, već se tako činilo iz cjelokupnih postova skeptičnih forumaša.

Još uvijek ne razumijem kako bi promjena obične, blesave, nebitne UZREČICE mogla promijeniti lik u suštini, za kompjutere i mobitele je već razumljivo, ali što ako Dylan bude primoran zbog nekih događaja koji će uslijediti koristiti te tehničke gadgete? Ne vidim da je itko mislio o tome na taj način, a to je vrlo moguće.

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9583 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/05/2013 : 14:34:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
http://prontoallaresa.blogspot.it/2013/05/dylan-gate.html

Recchioni je upravo demantirao dobar dio ovih naklapanja koje su na Craven Roadu onako senzacionalistički predstavljene. Odgovori su mu sasvim smisleni, možda i "prečisti" ali ne preostaje nego da mu vjerujemo. Naklapanja su počela od onoga što izgleda da je bio Sclavijev mejl s natuknicama za uzak krug scenarista koji bi trebali počet radit na novom/starom Dylanu.

Uz to kaže da će mu pomoći u urednikovanju Franco Bussata koji će za razliku od njega i raditi u SBE a koji je i urednik Orfana.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 22/05/2013 : 14:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Evo, neće se mijenjati uzrečica. Jel vam sad srce na mjestu?

Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9583 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 22/05/2013 : 14:48:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ljude koje želi Rrobe u redakciji su: Barbato, Simeoni, Ambrosini, Bilotta i Medda. Volio bi imati bar po jednu priču godišnje od Chiaverottija i Rujua. On sam računa da bi godišnje mogao napisati oko 300 stranica Dylana Doga.

http://www.ddcomics.it/2013/05/22/futuro-dylan-dog-recchioni-curatore/

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29661 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 22/05/2013 : 15:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još uvijek ne razumijem kako bi promjena obične, blesave, nebitne UZREČICE mogla promijeniti lik u suštini, za kompjutere i mobitele je već razumljivo, ali što ako Dylan bude primoran zbog nekih događaja koji će uslijediti koristiti te tehničke gadgete? Ne vidim da je itko mislio o tome na taj način, a to je vrlo moguće.

supermark će ti nacrtati
mijenjanje uzrečice ne mijenja lik u suštini
korištenje mobitela ne mijenja lik u suštini
korištenje kompjutora ne mijenja lik u suštini
ali mijenjanje uzrečice, korištenje mobitela, korištenje kompjutora i slične promjene zajednički mijenjaju lik u suštini

sad kužiš?
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/05/2013 : 15:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Djole:
OK, kaže RRobe na blogu sledeće:

* nije bilo tajnih sastanaka, već je Sklavi razgovarao sa nekoliko autora i tražio predloge za revitalizaciju serijala. Usvojen je Rekionijev predlog.

* revitalizacija se radi zato što je DD serijal koji gubi najviše čitalaca (mada, posle Teksa, ima i najviše da ih izgubi)

* Gualdoni je radio u skladu sa direktivama iz Bonelija, a direktive su bile - tradicionalno & konzervativno (k'o bi rek'o)

* Rekionijeve direktive su - promene, dovođenje Dilana u današnjicu (kao lika, tako i stripa) i pravljenje priča koje bi i Sklaviju mogle da se dopadnu.

Obećava više detalja sutra.

quote:
Ali ih daje danas.

Hoće li umreti neki likovi? Ako je do njega (a jeste), neće, jer ubijanje postojećih likova, osim u izuzetnim narativnim okolonostima, nije dobra ideja. Što se, u stvari, čita - možda.

Hoće li promeniti svoju uzrečicu? Neće. Ali neće je baš ni uvek korsititi po svaku cenu, možda uleti neko Bloody hell.

Kompjuteri i mobilni? Verovatno da, samo da nađu načina da to ima smisla.

Blok u penziji? Da, radiće se na tome.

Promena tarife? Da, ali koga briga.

Edited by - solar on 22/05/2013 15:09:59
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/05/2013 : 15:07:25  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:

Nemoj jako se oslanjati na članke koje objavi Fumetto d'autore, barem ne u vezi Recchionija. Postoji određeno neprijateljstvo između ljudi koji uređuju tu stranicu i njega. Naravno da je dobro imati i drugu stranu priče ali mislim da su dosta subjektivni u pisanju i često zlonamjerni.

Znam da se "gledaju preko puškometa", čini mi se da je prije mjesec dana bila neka svađa...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 22/05/2013 : 15:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

supermark će ti nacrtati
mijenjanje uzrečice ne mijenja lik u suštini
korištenje mobitela ne mijenja lik u suštini
korištenje kompjutora ne mijenja lik u suštini
ali mijenjanje uzrečice, korištenje mobitela, korištenje kompjutora i slične promjene zajednički mijenjaju lik u suštini

sad kužiš?

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 22/05/2013 : 15:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
http://daily.wired.it/news/cultura/2013/05/22/come-cambiera-dylan-dog-recchioni-65257.html
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 22/05/2013 : 16:15:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
pa, ono, kozmetičke promjene... A ja očekivao promjene do temelja, umjesto Groucha dolazi kao pomoćnica njegova majka Morgana; Dylan seli svoje sjedište u Milano, skoči se na deset godina poslije, etc

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 22/05/2013 : 19:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

pa, ono, kozmetičke promjene... A ja očekivao promjene do temelja, umjesto Groucha dolazi kao pomoćnica njegova majka Morgana; Dylan seli svoje sjedište u Milano, skoči se na deset godina poslije, etc

Aha, pa da konzervativni fanovi (kojih je hvala Bogu ohoho) podignu udar na Recchionija. Kako da ne!

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/05/2013 : 20:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
kao hc fan moram reci da je svaka promena dobrodosla (osim ubijanja velsa i trelkovske). cini se da je ovo pravi covek za datu poziciju, a i ticu se izgleda dopadaju njegove ideje.
krajnje je vreme za promene, makar to bila i nova tarifa :D

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page
Page: of 528 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.71 seconds. Snitz Forums 2000