forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Mišljenje o....Down by Law!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 23/06/2013 : 19:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Prometej 4/4

priča - već viđena, ali višeslojno i zanimljivo prikazana
gluma - dobra s nekoliko odličnih rola!
scenografija- vrhunska
kinematografija vrhunska
glazba
- i više nego zadovoljavajuće prati sliku, gotovo simbioza slike i zvuka!
opći dojam- odlična ZF priča o dolasku dvije ekspedicije na, jedinima poznat a drugim nepoznat, planet s različitim ciljevima. Ljudskoj ekspediciji u potrazi za svojim stvoriteljima (injžinjerima, kak ih sami članovi ekspedicije zovu), koji upravo čine (šalju svoju vojsku) drugu ekspediciju sa zadatakom uništavanja onih koji ih ugrožavaju. Svrha ljduske ekspedicije je vjećita potraga za besmrtonšću u kojoj su prikazane obilježja znanstvenih ekspedicija, ali i najniže ljudske osobine. Vlastita kčer ambicioznog oca ostavlja da napusti brod, iako je vjerojatno uz pomoć jedinog robota na brodu zna da bi to moglo, za sve koji napuštaju brod u posljednoj ruti, biti kobno.
Sve u svemu dolazi do sukoba ponovo probuđenih "članova" nepoznate vrste, preostalih članova "ekspedicije" koju šalju injžinjeri i ljudske posade broda zvanim Prometej. Rezultat sukoba je odlazak s planete ljduske članice posade Elizabeth i robota Davida (bez njega nema povratka na Zemlju) uz poruku da je ovaj planet istražen i nema svrhe da se čovjek ovdje vraća, na mjestu gdje vlada samo smrt. Međutim, nisu oni jedina bića koja su ostala na životu. Tu se na kraju javlja i još jedan "Osmi putnik" koji se rađa iz tijela člana (koji je stradal nakon borbe s pripadnikom planetskog domoroca) posade koju su poslali injžinjeri. A jesi li Zemljani poslušali Elizabethinu poruku saznajemo u jednom drugom film s kojim ovaj film, između ostalog, ima i tu poveznicu. Naravno, riječ je o filmu "Alien" snimljenom 23 godine ranije od samog "Prometheusa"!
I ovaj put nam je režiser R. Scott podaril jednu vizualno neprikosnovenu filmsku čaroliju, vrlo dobre priče sa zanimljvim raspletom (nudi nastavak priče a opet je zaokružena cijelina, koja na sva postavljena pitanja do kraj i odgovara) sa jako dobrim i svim ostalim elementima koji čine jedan film. Nema tu neke velike originalnosti u izvedbi akcije, dobrog dijela prikaza same priče ili spekakularnih režiserskih i montažnih poteza ali film odiše finom atmosferom. Naravno da u samoj priči ima sličnosti s njegovim prvim (a ukupno drugim dugometražnim) ZF filmom i da se to osjeća, ali "Prometej" je u potpunosti ipak drugi i drugačiji film. Vizualno impresivno, uhu ugodnu, razumu zanimljivo i zahtjevno koliko treba (imam dojam da je višeslojna priča razumljva i funkcionalna uz različita tumačenja) ovaj film je svakako preporuka!

p.s. a mene čeka još jedno uživanje uz ovaj film, i to premijera 3. dimenzije uživanja u filmovima! :-<

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 23/06/2013 : 21:53:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 23/06/2013 : 22:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prometej 4/4

priča - ima potencijal, ali realizacija je katastrofalna
gluma - prosječna, niko ne odskače
scenografija- kod Skota uvijek odlična
kinematografija -II-
glazba - dobra
opći dojam- priča vrijeđa inteligenciju, najveće razočarenje 2012. godine (da, veće i od TDKR). Motivi i aktivnosti likova su totalno besmisleni, film ima više rupa od švajcarskog sira, a zašto je angažovan Gaj Pirs da glumi starca na samrti mi još uvijek nije jasno. Težak promašaj Skota. Vizuelni efekti su fantastični.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 24/06/2013 : 00:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Uh, meni najvece razocaranje i to ne samo prosle godine. Necu otvarat stare rane...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/06/2013 : 01:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

[quote]
Prometej 4/4

kinematografija -II-
glazba - dobra
opći dojam- priča vrijeđa inteligenciju, najveće razočarenje 2012. godine (da, veće i od TDKR). Motivi i aktivnosti likova su totalno besmisleni, film ima više rupa od švajcarskog sira, a zašto je angažovan Gaj Pirs da glumi starca na samrti mi još uvijek nije jasno. Težak promašaj Skota. Vizuelni efekti su fantastični.

al svejedno 4 od 4 zvijezdice

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
657 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 24/06/2013 : 13:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Prometej 1/4

priča - ukratko: užas nad užasima, već smo o tome razglabali...Jako iritantni likovi sa totalno neshvatljivim i nelogičnim postupcima, cijela priča jako nategnuta...
gluma - dobra ali s obzirom na loš scenarij i dobri glumci ostavljaju loš dojam
scenografija- na nivou, tu film jedino dobro prolazi, tu je ocjena 3/4
kinematografija- film je vizualno vrlo lijep
glazba - moram priznati da se ne sjećam što je dobar znak, znači da je galzba fino uklopljena
opći dojam- katastrofalan, jedno od najvećih razočaranja godine (bok uz bok s TDKR kako netko reče prije mene) ako ne i desetljeća pogotvo što sam puno očekivao od Scotta nakon njegovih par lošijih filmova u zadnje vrijeme. Nije bitan više taj film nego se bojim da niti nastavci ne mogu popraviti dojam, no u nadi je spas, možda Scott ipak u nastavku napravi neko čudo, tj vidjet ćemo tko će pisati scenarij :)
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/06/2013 : 17:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lorda

Prometej 1/4

priča - ukratko: užas nad užasima, već smo o tome razglabali...Jako iritantni likovi sa totalno neshvatljivim i nelogičnim postupcima, cijela priča jako nategnuta...

sve osim priče ocjeniš sa dobrim i više i onda u općem dojmu popljuješ film, kao da je riječ o knjizi pa se gleda samo priča.
Puno kontradiktornosti pa ni ne čudi da je "priča jako nategnuta" a ona nemre biti jednostavnija. Dvije ekspedicije dolaze u sukob na neutralnom planetu gdje vrebaju i ugroženi domoroci, u kojoj na kraju balade preživi po jedan član koji odlazi svaki na svoju stranu, kak su i došli. Kaj tu pobogu ima biti nategnuto?
A kad ovak jednostavne stvari izazivaju nategnutost, bojim se i pitati o nelogičnostima u ZF filmu
Uvijek je bilo, da iako gledamo istu stvar predodžba onog kaj vidimo nije ista i to je ljepota umjetnosti!

Edited by - dosada on 24/06/2013 17:25:18
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/06/2013 : 18:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

sve osim priče ocjeniš sa dobrim i više i onda u općem dojmu popljuješ film, kao da je riječ o knjizi pa se gleda samo priča.
Puno kontradiktornosti pa ni ne čudi da je "priča jako nategnuta" a ona nemre biti jednostavnija.

da si stavio još neke kategorije unutar kojih bi se mogao ocijenit film, recimo scenarij, atmosfera u filmu, likovi...onda bi bila druga stvar. ovdje imamo tri kategorije - scenografija, kinematografija (oboje, po meni, bi mogle doć pod jednu kategoriju) i glazba - koje ti mogu ostavit potpuno suprotan dojam. može se desit da ti se glazba i kinematografija svide, a da ti film po scenariju i radnji bude bezveze.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/06/2013 : 18:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Puno kontradiktornosti pa ni ne čudi da je "priča jako nategnuta" a ona nemre biti jednostavnija.

da si stavio još neke kategorije unutar kojih bi se mogao ocijenit film, recimo scenarij, atmosfera u filmu, likovi...onda bi bila druga stvar. ovdje imamo tri kategorije - scenografija, kinematografija (oboje, po meni, bi mogle doć pod jednu kategoriju) i glazba - koje ti mogu ostavit potpuno suprotan dojam. može se desit da ti se glazba i kinematografija svide, a da ti film po scenariju i radnji bude bezveze.

ili nijednu kategoriju!

Može, kak ne bi mogel! Pogotovo kad ne shvaćaš vizualno motivacijske slike koje fotografija filma šalje prema gledatelju (baš me zanima koliko je ljudi uočilo karkterizaciju dvaju likova u njihovom prvom kadru!? Riječ je o sceni s Meredith Vickers i Janekom na samom početku kad ocrtavaju svoje osobine kojem pri kraju film i ispoljavaju). Ili kad u jednoj pustolovnoj priči tražiš priču iz nekog drugog film (čitaj, pogrešna očekivanja)...

Edited by - dosada on 24/06/2013 18:18:18
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/06/2013 : 18:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ne ulazim u detaljniju raspravu; neutralac, samo iznosim svoje mišljenje

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
657 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 24/06/2013 : 18:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prometej 1/4

Puno kontradiktornosti pa ni ne čudi da je "priča jako nategnuta" a ona nemre biti jednostavnija. Dvije ekspedicije dolaze u sukob na neutralnom planetu gdje vrebaju i ugroženi domoroci, u kojoj na kraju balade preživi po jedan član koji odlazi svaki na svoju stranu, kak su i došli. Kaj tu pobogu ima biti nategnuto?
A kad ovak jednostavne stvari izazivaju nategnutost, bojim se i pitati o nelogičnostima u ZF filmu
Uvijek je bilo, da iako gledamo istu stvar predodžba onog kaj vidimo nije ista i to je ljepota umjetnosti!

A gle, jasno da se o ukusima ne raspravlja, nekima je taj film super drugima je sranje i to je tako otkad je svijeta i vijeka. Bolje je da film izaziva takve oprečne reakcije nego da nikoga ne zanima... Tako da nemam ništa protiv da je nekima film super.

Što se tiče moje ocjene i to bez obzira što je film vizualno lijep jednostavno ne mogu a da mu ne dam jako lošu ocjenu.Inače nisam od onih ljudi koji se jako zapjene pljuvajući ili nekritički hvaleći nekakav film ili glazbu, no eto do Alien mitologije mi je stalo i krivo mi je jer mislim da će upropastiti cjelokupnu franšizu (ako ne računam AvP katastrofa filmove)... Ovaj film izaziva takve rasprave isključivo zato što ga je režirao Ridley Scott i zato što bi se trebao doticati mitologije Aliena. Vjerojatno ne bih bio toliko strog da režiser nije Scott i da nije cijelo brdo love utučeno u to. Da je to neki B filmić bilo bi to ok...

A što se tiče nelogičnosti u filmu nisam mislio na SF dio nego na cjelokupni tijek radnje; znači užasno glupi likovi, njihovi nelogični postupci, bespotrebne komplikacije sa "crnom tvari" itd, da ne ulazim u detalje, već je to milijun puta razglabano... No da je to bio cilj da likovi budu takvi ili da je to parodija, koju bi recimo snimio Chevy Chase i ja bih se smijao no s obzirom da film pretendira da bude relativno ozbiljna SF priča rezultat je po meni katastrofalan...

Evo vidiš kako se trudim i biram riječi da ne naljutim fanove ovog filma
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/06/2013 : 18:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ne znam jesi uočil moj odgovor DIvanu o vizualnoj karakterizaciji i motivaciji likova!?
Zanima me jesi uočil tu vizualno karakterizaciju M. Vickers (direktor cijele misije) i kapatena broda Janeka s početka filma?
I koliko si dalje obračal pažnju na takve detalje?
Znači nikakva rasprava o ukusima, čisto objektivno saznje koliko tko pronalazi u filmu kad ga gleda ;)

Edited by - dosada on 24/06/2013 19:02:56
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 24/06/2013 : 19:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

[quote]
Prometej 4/4

kinematografija -II-
glazba - dobra

al svejedno 4 od 4 zvijezdice

Ma nisam ni skontao ove zvjezdice Eto, 2/4, ali navučeno...
Btw, može film biti raskošan koliko hoće (efekti, scenografija, kinematografija, kostimi, kankašmi...), ali ako je priča, tempo, karakterizacija likova promašena, mo'š ga jebat.
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
657 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 24/06/2013 : 19:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne znam jesi uočil moj odgovor DIvanu o vizualnoj karakterizaciji i motivaciji likova!?
Zanima me jesi uočil tu vizualno karakterizaciju M. Vickers (direktor cijele misije) i kapatena broda Janeka s početka filma?
Znači nikakva rasprava o ukusima, čisto objektivno saznje koliko tko pronalazi u filmu kad ga gleda ;)

Ne znam kako da to objasnim a da opet ne uđem u bespotrebne rasprave. Kao što rekoh nekome se film sviđa nekome ne i to trebamo prihvatiti. Ja sam jasno rekao zašto mi se film ne sviđa. Ne moramo biti stručnjaci za vizualno-auditivne medije da bi mogli imati mišljenje o Prometheusu. No ne sporim da netko tko ima više znanja o recimo filmskoj režiji ili je veći filmofil ili ima bogatije opće znanje može naći još neke pozitivne stvari za veću ocjenu...
Ja sam laik i prosječan gledatelj filmova ali sam ih dovoljno nagledao da mogu stvoriti svoje mišljenje o filmu. Jasno da je Scott majstor, bilo bi debilno misliti da on danas nije u stanju stvoriti kvalitetan film a po mom mišljenju ovaj film to nije usprkos vizualnoj karakterizaciji Vickers i Janeka na početku filma

I da ponovim na kraju: likovi su mi antipatični, ponašaju se totalno iracionalno i glupo, priča je konfuzna i nategnuta itd. Ja to ne mogu progutati i to je tako ali dozvoljavam da netko misli drugačije...
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 24/06/2013 : 20:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
eh taj Prometej

Edited by - sretan on 24/06/2013 20:08:41
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/06/2013 : 20:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne znam kako da to objasnim
a da opet ne uđem u bespotrebne rasprave. Kao što rekoh nekome se film sviđa nekome ne i to trebamo prihvatiti. Ja sam jasno rekao zašto mi se film ne sviđa. Ne moramo biti stručnjaci za vizualno-auditivne medije da bi mogli imati mišljenje o Prometheusu. No ne sporim da netko tko ima više znanja o recimo filmskoj režiji ili je veći filmofil ili ima bogatije opće znanje može naći još neke pozitivne stvari za veću ocjenu...
Ja sam laik i prosječan gledatelj filmova ali sam ih dovoljno nagledao da mogu stvoriti svoje mišljenje o filmu. Jasno da je Scott majstor, bilo bi debilno misliti da on danas nije u stanju stvoriti kvalitetan film a po mom mišljenju ovaj film to nije usprkos vizualnoj karakterizaciji Vickers i Janeka na početku filma

I da ponovim na kraju: likovi su mi antipatični, ponašaju se totalno iracionalno i glupo, priča je konfuzna i nategnuta itd. Ja to ne mogu progutati i to je tako ali dozvoljavam da netko misli drugačije...

samo da jednostavno odgovoriš jesi ili nisi ;)

bez nepotrebnog filozofiranja...

Edited by - dosada on 24/06/2013 20:15:11
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
657 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 24/06/2013 : 20:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Haha, nije bitno da li sam ja nešto uočio ili nisam i ne vidim zašto bi to bio razlog da se film proglasi remek-djelom (ili bilo koji drugi element koji se nalazi u filmu). Uopće me toliko ne zanima tehničko-režijski aspekt filma ili nekakva lukava režiserska dosjetka ili što god na što ciljaš. Film pada na scenariju i to je to. Jasno da je vizualno-audio-tehnički dio filma važan, no meni kao(da opet ponovim) filmskom laiku je bitna priča i tu mi film ne prolazi...

Shvatio sam da je ova tema namjenjena forumašima da se izjasne koliko im se sviđa pojedini film a većina nas smo samo obični gledatelji filmova, valjda postoje drugi specijalizirani forumi na kojima se raspravlja u detalje o scenografiji, režiji, rakursima, plaćama glumaca, cateringu itd No nemam ništa protiv da netko potkovaniji kaže nešto i na tu temu.

Mene nitko neće uvjeriti da je Prometheus dobar film...

Edited by - Lorda on 24/06/2013 21:32:25
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/06/2013 : 22:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Haha, nije bitno da li sam ja nešto uočio ili nisam

kak nije
quote:
Shvatio sam da je ova tema namjenjena forumašima da se izjasne koliko im se sviđa pojedini film...

i je, ali se ponekad i upozori na pojedinosti koje nisu vidljive na prvu!
quote:

ali ti slobodno skrene pozornost na ono kaj sam ne uočiš ;)

evo o ovome pričam.... poruka kroz pjesmu potpuno je jasna "ne možeš biti s onim koga voliš, onda voli onog s kim jesi". Potpuno značenje dobiva na kraju kad ipak ne možeš voljeti nekoga s kim jesi (to je samo pjesma) vec spašavaš (samoubilački čin zalijetanja Prometeja u brod inžinjera) one koje voliš iako nisi s njima! I onda govoriti kak karakterizacija likova nisu odrađeni kak treba

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 00:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Haha, nije bitno da li sam ja nešto uočio ili nisam

kak nije
quote:
Shvatio sam da je ova tema namjenjena forumašima da se izjasne koliko im se sviđa pojedini film...

i je, ali se ponekad i upozori na pojedinosti koje nisu vidljive na prvu!
quote:

ali ti slobodno skrene pozornost na ono kaj sam ne uočiš ;)

evo o ovome pričam.... poruka kroz pjesmu potpuno je jasna "ne možeš biti s onim koga voliš, onda voli onog s kim jesi". Potpuno značenje dobiva na kraju kad ipak ne možeš voljeti nekoga s kim jesi (to je samo pjesma) vec spašavaš (samoubilački čin zalijetanja Prometeja u brod inžinjera) one koje voliš iako nisi s njima! I onda govoriti kak karakterizacija likova nisu odrađeni kak treba

To je vjerovatno najjadniji dio filma, patetičan do jaja, i nema veze sa dobrom karakterizacijom likova. Ako neko zamisli kako bi super bilo ubaciti nešto na početku (ili sredini) filma, a što će imati smisla na kraju, ne mora da znači da će to i izvesti kako treba. Pa pogledaj samo kako se članovi posade ponašaju! Oni su toliko promašeni, da imam osjećaj da je to ekspedicija bande nafuranih i izgubljenih klinaca, a ne doktora, inžinjera i kojekakvih stručnjaka.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/06/2013 : 01:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Mislim da na svijetu citavom nema tolikih picajzla kao sto su stripofili, pogotovo kad je pitanju trazit dlake na jajetu (u vezi filmova, uglavnom).

Oni bi na tri koraka od smrti zbog gladovanja spasiocu vratili koru hljeba koju im pokljanja zato sto je "previse bajat".

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 10:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
To je vjerovatno najjadniji dio filma, patetičan do jaja, i nema veze sa dobrom karakterizacijom likova. Ako neko zamisli kako bi super bilo ubaciti nešto na početku (ili sredini) filma, a što će imati smisla na kraju, ne mora da znači da će to i izvesti kako treba. Pa pogledaj samo kako se članovi posade ponašaju! Oni su toliko promašeni, da imam osjećaj da je to ekspedicija bande nafuranih i izgubljenih klinaca, a ne doktora, inžinjera i kojekakvih stručnjaka.

jel nekaj patetično ili ne ovisi o subjektu koji promatra objekt...

ovdje nema nikakve patetike, pogotovo kaj je ovo samo kraj jedne odlično režirane scene. Puno je važniji za karakterizaciju razgovor koji prethodi, gdje u jednom kratkom segmetu vidimo odlučnosti i spremnost kapetana broda i ambicioznost direktora misije. Ambicioznost koja ima granice, Vickersova zna kad stati da ne ugrozi vlastito bivstvo za razliku od svog oca (ne vidim nijedan nelogičan potez samog Weyland).
Nekakve nelogični poteze dr. Shaw ili Hallowaya kao ni robota Davida tokođer nisam uočil, a nisam uočil ni da ih itko konkretno može navesti (poteze). Samo sam uočil da se piše kak su im potezi nelogični i sl.
Uglavno se to svodi na razlike koji je netko sposoban uočiti a netko nije. Ukoliko mu se to sve ne nacrta tj. kroz dijaloge ne otkrije!

Edited by - dosada on 25/06/2013 10:18:27
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 25/06/2013 : 10:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Slazem se s dosadom..Prometheus je dobar uradak..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 25/06/2013 : 10:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

meni je najzanimljivije kaj ljudi pokušavaju biti "pametniji" nek kaj jesu pa ovaj višeslojan (največa kvaliteta filma uz audio-vizualni dojam) film tumače na sebi nedostupne načine pa pronalze "nelogičnosti". I to su oni potezi koje oni ne bi povukli i odmah su nelogični

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 25/06/2013 : 10:45:58  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by brni

meni je najzanimljivije kaj ljudi pokušavaju biti "pametniji" nek kaj jesu pa ovaj višeslojan (največa kvaliteta filma uz audio-vizualni dojam) film tumače na sebi nedostupne načine pa pronalze "nelogičnosti".

Scott je od pocetka zna sta zeli u filmu i uspia je do kraja izgurat sve ideje i osobno mene je uvjeria..u niti jednom momentu filma ja nisam pomisla "koji sad q****"..nisam siguran ali mislim da sam negdi cita da ce biti nastavak..ako nastavak bude dobar onda ce ovaj prvi dio jos vise dobiti na tezini..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 25/06/2013 10:52:30
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 25/06/2013 : 10:56:52  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jel nekaj patetično ili ne ovisi o subjektu koji promatra objekt...

ovdje nema nikakve patetike, pogotovo kaj je ovo samo kraj jedne odlično režirane scene. Puno je važniji za karakterizaciju razgovor koji prethodi, gdje u jednom kratkom segmetu vidimo odlučnosti i spremnost kapetana broda i ambicioznost direktora misije. Ambicioznost koja ima granice, Vickersova zna kad stati da ne ugrozi vlastito bivstvo za razliku od svog oca (ne vidim nijedan nelogičan potez samog Weyland).
Nekakve nelogični poteze dr. Shaw ili Hallowaya kao ni robota Davida tokođer nisam uočil, a nisam uočil ni da ih itko konkretno može navesti (poteze). Samo sam uočil da se piše kak su im potezi nelogični i sl.
Uglavno se to svodi na razlike koji je netko sposoban uočiti a netko nije. Ukoliko mu se to sve ne nacrta tj. kroz dijaloge ne otkrije!

Ne znam koliko si aktivan bio na temi o Prometeju, kada je bio aktuelan. Tada je hrpa forumaša navodila i te 'poteze' pored ostalih loših stvari. Ja bih sad morao ponovo da odgledam film da to pažljivije seciram, što neću uraditi zato što je film bezveze. Ono čega se ja sjećam su retardirani potezi geologa (koji puši gandžu!!!toliko o ozbiljnim medicinskim i psihološkim testovima prije putovanja u svemir!!!se izgubi u pećini koju je pažljivo skenirao i bez problema se kretao prije toga), biologa (definitivno najsmješniji dio filma, susret sa crnom tvari i 'jeguljom', neprocijenjivo ), likovi na brodu apsolutno ne obraćaju pažnju na likove u pećini dok ne izbije sranje, iako su u stalnom kontaktu, sjećam se da kapetana živo zaboli racku,...a da ne pričam o pripremljenosti misije - ide se na nepoznat planet, nastanjen ko zna čim, a nigdje nekih članova obezbjeđenja, pa trebalo bi ih biti hrpa. Ne mogu da se sjetim svega, ali znam da sam pri gledanju svakih par minuta uviđao takve rupe u scenariju i takve nelogičnosti da je to jezivo.
Ali dobro, to kaj neko nije mogel te greške utvrditi pri gledanju, to je problem sa njegovim sposobnostima...možda bu utvrdil pri ponovljenim gledanjima
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000