forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 25/06/2013 : 07:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ljudi, umro je jučer Richard Matheson u 87. godini; mislim da je suvišno prepričavati što je se napisao i što je sve snimljeno na temelju njegovih predložaka.

R.I.P.
Al brate 87. godina...potpisujem odmah

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2013 : 11:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao ništa od njegovih novijih novela, no vidim po godinama da je bio aktivan sve do kraja. 2012. mu je izašla zadnja knjiga. Svaka čast... To je valjda jedno od zanimanja koje možeš koristiti sve dok te tijelo i pamet služi.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/07/2013 : 00:19:45  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Opet sam sa inspektorom Renkom, ovaj put u knjizi Staljinov duh.
I kao što mi je u prethodnoj radioaktivnost izbijala iz knjige sada mi svako malo dođe da odigram partiju šaha:))

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/07/2013 : 00:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Danas je 130. godišnjica Franza kafke! Zaguglajte!
I pazite da se ujutro ne probudite i ugledate kukca u ugledalu, ili vas pak bez pitanja odvedu optuženog za zločin za koji pojma nemate!

Kakav vam je stari Kafka?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 03/07/2013 00:40:27
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/07/2013 : 00:37:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobar je Kafka. Klasik. Za ono vrijeme bila je to revlucija. Ako ćemo gledati uopćeno, postoji dosta pisaca koji su bolji ali što se tiče pisaca koji su bili pioniri i koji su poslužili kao uzor drugim velikanima - Kafka je tu uvijek pri vrhu liste.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 03/07/2013 : 08:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay
Kakav vam je stari Kafka?

Kao u nogometu kad kažeš Nijemci su Nijemci, tako i u književnosti - Kafka je Kafka :)))

Nema se tu puno što reći, mislim ima, ali nema u kontekstu pitanja i odgovora "Kakav je?", mislim, kužite što hoću reći :)

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/07/2013 : 10:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kod Kafke se uvijek znalo da će atmosfera u knjizi biti...ha Kafkijanska:))
u svakom slučaju, odličan pisac

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/07/2013 : 10:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
Dobar ako ga ekranizira netko, a pogotovo Orson Welles!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/07/2013 : 10:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
Jooj..Kafka, Staljin, ruski spijunski...

I sad ja dođem ovdje i kazem da sam konacno, konacno ugrabila vrijeme
za sebe i primila se citanja trilogije Fifty Shades of Grey..mmmm
Da javljam novosti uzivo? Ili da sutim?

edit:

za sad sam na 42 stranici knjige 1.
Napeto je poput krimica i trilera zajedno
Njihov prvi susret, Anastasie i Christiana Greya, kada ga ona dođe intervjuirati, njegova igra dvosmislenim rijecima, pogledima, toplo-hladno-goruce..izludjuje me ovaj uvod u dubinu medju njima koja slijedi, ali mi nije dosadan..i minuta citanja mi beskonacno traje, vrijeme je relativno.. kroz opise sam uvucena u svaki detalj, i moja koza se najezi, prije no procitam da se najezila Anna.. ovo je igra sa zivcima, toliko dobra, da ne zelim da zavrsi..

idem sad. dosta je bilo..

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 05/07/2013 11:01:04
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2013 : 00:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Hm, Christian Grey me neodoljivo asocira na Doriana Graya, ili griješim. Narcisoidan, manipulator, sadist itd., ne miriši na dobro.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 06/07/2013 09:13:33
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/07/2013 : 00:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Martin Cruz Smith:VUKOVI JEDU PSE

Kada mi je kum prije dosta godina pokazivao slike kako je kao klinac sa starcima bio na krstarenju Dnjeprom, bio sam oduševljen. Cijeli taj Istok uvijek mi je bio privlačan i stalno sam ponešto proučavao o njemu, čitao, gledao, slušao, informirao se. Taj svijet stepa, pustopoljina, pijanih Rusa, Ukrajinaca i ostalih, svijet gdje se dva grada i dan danas povezuju cestom od šodera, ukratko sjebani svijet, uvijek mi je bio privlačan. Prije dvije godine prijatelj mi je bio u Sibiru. Glavni razlog je bila pomrčina ali zapravo je išao vidjeti zemlju i ljude. Inače, ono što se priča o udavačama je istina, ima ih na svakom koraku. Nego, vratimo se na Ukrajinu. Osim lijepog krajolika, velikog Kijeva i moćnog Dnjepra, ova država ima i Pripijat. Riječ je o jednom lijepom i pitoresknom gradu od 50 000 stanovnika koji je imao nezgodnu sreću da se pored nalazi pored stanovite nuklearne elektrane. Eh, u toj nuklearki se onda desio određeni incident, pa su stanovnici Pripijata ljubazno zamoljeni da sa 1100 autobusa napuste svoje prebivalište. I tako je Pripijat postao pusti grad, grad duhova, te grad skvotera, pljačkaša ikona i poneke skupine znanstvenika koji istražuju posljedice nuklearne katastrofe. Zvuči kao savršeno mjesto za krimić.
Naš stari znanac Arkadij Renko istražuhe smrt bogatog biznismena, pripadnika NovoRuske elite, Paše Ivanova, čovjeka koji je imao sve, a opet skočio je sa desetog kata svog apartmana u Moskvi. Nikoga nije bilo u apartmanu osim njega. Kamere ništa nisu snimile. Osiguranje nije bilo probijeno. nitko ništa nije vidio. Očito samoubojstvo. Ili možda ne? Renko sumnja. Ali kako je netko mogao ubiti nekoga u najčuvanijem stanu u Moskvi, a da usput nitko i nije bio u njemu? E, tu počinje prava priča. Nakon nekih osamdesetak strana, radnja se prebacuje u černobilsku oblast, tzv. Zonu, odnosno najviše na grad Pripijat. Ono što Smithu izvrsno uspijeva je spojiti dinamičnost radnje, izrazitu osebujnost i karakternost likova, opise krajolika i povijest nesreće u jednu cjelinu koja daje izrazito kvalitetno štivo za čitanje. To je zapravo glavna kvaliteta knjige. Na dvije strane imate povijest Černobila, jurnjavu za ubojicom, lokalno stanovništvo koje pije 80%-nu rakiju, seks i radioaktivnost. Priča jednostavno migolji od jedne teme do druge dajući izvrsnu narativnu cjelinu u koju se melankolični Arkaša izvanredno uklapa.Likovi su izrazito raznoliki, a opet taku ruski, ukrajinski - znate što mislim. Inače, za razliku od Parka Gorkog, ova knjiga se ne dešava u sovjetsko vrijeme nego početkom novog tisućljeća tako da je Arkaša ovdje u potpuno novom svijetu koji čine milijarderi kriminalci i hrpe kockarnica, ali opet je to ona stara Moskva. U svakom slučaju, atmosfera iz Parka Gorkog je i dalje tu, što je definitvno pozitivno.Izvrstan zaplet, dobra naracija i dinamična radnja daju ovom krimiću dozu kvalitete koju mnoge knjige mogu samo poželjeti.

Svakako pročitajte.

Izvrstan dokumentarac

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 06/07/2013 00:37:13
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 06/07/2013 : 00:46:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Hm, Christian Grey me neodoljivo asocira na Doriana Graya, ili griješim. Narcisoidan, manipulator, sadist itd., ne miriši na dobro.
Svaka čast na trudu, za čitanje takvog nečeg nemam želudac.

Ne mogu vjerovati da takvo nesto od tebe citam.
Molim argumente. Sto tocno na temelju asocijacije pretpostavljas da je toliko odvratno, da ti tripice ne smetaju zelucu ko lwoodu, ali za ovo vec znas da nemas zeludac. Procitao? Cuo ponesto o radnji?
Ja jos ne znam sto ocekivati, ali..takva reakcija od tebe

edit: sat vremena kasnije, odustajem od citanja jer se ne mogu koncentrirati. J. mi je pokvario raspolozenje za knjigu i ne mogu
u takvom nastaviti citati. I tko zna hocu li sutra moci citati Greya, strašnog.
Ustajem po neku drugu..
.. nista..necu knjigu, ode u SF..nadam se da u siriusu necu naletjet na tebe, gospon Johnny.

Edited by - Just_Charlie on 06/07/2013 01:52:26
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2013 : 09:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Uuups, oprosti, nisam ni slutio da bih mogao isprovocirati takvu reakciju.
Samo što je sve što sam čitao o tim knjigama upućivalo na to da je riječ o nečemu što bi mi loše palo na literarni "želudac".
Evo, ako će to što pomoći, povlačim drugu rečenicu i prepuštam te svijetu Christiana Greya / Doriana Graya...

Edit: izbrisano!

Edited by - Johnny Difool on 06/07/2013 09:14:21
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2013 : 09:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ mladjo

Već godinama imam i ovaj Cruzov roman, i nikako da ga pročitam iako mi se Havanski zaljev jako svidio.
Ovog ću se ljeta posvetiti njemu.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 06/07/2013 : 12:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
@:Ti! Trujemo se svakakvim svinjarijama, truju nas svakakvim svinjarijama..pa sta se ne bi jednom prepustila trovanju necim sto me nece ubiti, niti je opasno na bilo koji nacin. I jos si nesto malkice samo smetnuo s uma - Zena sam! I idem se trovati jednom u zivotu, i jos nesto..i vas cu ovdje isto. (bit cu blaga..not)
I dobro jutro, evo Carli tocna ko urica - u podne.

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/07/2013 : 15:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

@ mladjo

Već godinama imam i ovaj Cruzov roman, i nikako da ga pročitam iako mi se Havanski zaljev jako svidio.
Ovog ću se ljeta posvetiti njemu.

Dobar ti je cijeli taj serijal o inspektoru Renku.

Evo popisa svih knjiga iz serijala:

1) Park Gorkoga
2) Zvijezda sjevernjača
3) Red square - neobjavljeno kod nas
4) Havanski zaljev
5) Vukovi jedu pse
6) Staljinov duh
7) Three stations - neobjavljeno kod nas
8) Tatiana - izlazak (u originalu) planiran za ovu godinu)

Sinoć baš završio Staljinov duh

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/07/2013 : 15:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
A evo i par naslovnica stranih izdanja:

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/07/2013 : 15:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Također je kod nas izašla (u izdanju Algoritma) i Špijunska baza Tokio. To je, inače naziv pod kojim je knjiga objavljena u Engleskoj, dok je u Americi objavljena pod nazivom December 6

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/07/2013 : 15:56:23  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Inače, jak mi je ovaj natpis na Wolves eat dogs:The iron curtain has fallen but the shadow remains...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2013 : 17:06:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Imam i Špijunsku bazu Tokio i Vukovi jedu pse, ali ih također još nisam čitao.
Odavno sam čitao Park Gorkog, još u drugoj polovini 80-ih kad je kod nas bio aktualan film s Williamom Hurtom i Leejem Marvinom.
Uvijek ista priča, dugo se brusim na nešto, a onda otkrijem nešto drugo (Flannery O Connor, Nesbo, Kathy Reichs, Henning Mankell...) pa na ono zaboravim. I tako godinama.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 06/07/2013 : 17:15:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Tijekom protekle dvije godine sam pročitao četiri romana Kathy Reichs, prema kojima se kao snima serija Kosti.
Kažem "kao" jer serija nema veze s romanima. Serija je zajebantska i dosta komična, a romani su teški mrak.
Temperance Brennan je forenzička antropologinja koja po Sjevernoj i Južnoj Americi te Kanadi lovi serijske ubojice.
I tu nema niti mrvu humora ni gubljenja vremena na gluposti, nego je sve vrlo ozbiljno i prilično mračno, što je i logično budući uvijek lovi psihopate s kojima nema zezanja.
Od njenih romana koje sam dosad pročitao najtoplije preporučam:

- Kobno putovanje
- Rituali smrti
- Već su bile mrtve

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/07/2013 : 18:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nisam ovo čitao ali sad sam na krimićima pa možda ipadne koji od tih. Ma nema se vremena za sve...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 06/07/2013 : 18:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Ja sam zdrobio Ramu II, i sad krećem dalje s valjkom u svemiru... No, za ljeto ostavljam tri prekrasna tvrdo ukoričena izdanja Grofa Monte Krista iz 1964. Matica Hrvatska - već se oblizujem...

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 06/07/2013 : 22:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Rama mi je najdraži Clarkeov roman, pročitao sam dvojku, pa jedva trojku. Tu sam stao. Malo je tu Clarkea.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 07/07/2013 : 00:50:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote
quote:
.. romani su teški mrak...
..
I tu nema niti mrvu humora ni gubljenja vremena na gluposti, nego je sve vrlo ozbiljno i prilično mračno, što je i logično budući uvijek lovi psihopate s kojima nema zezanja.

Od njenih romana koje sam dosad pročitao najtoplije preporučam:

- Kobno putovanje
- Rituali smrti
- Već su bile mrtve

Dragi Johnny,

možeš li mi, molim te, pojasniti sebe?
Ovo je dovoljno..ostatak pitanja sam znaš, kao i ostali koji znaju o kakvom se mraku radi..da ne trošim riječi..

A za moju SIVU nemaš želudac?!

sam si si ovo smjestio..nisam ti ja kriva..

Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000