Author |
Topic  |
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 14/07/2013 : 15:17:37
|
quote: Originally posted by markotamara
Neznam zasto pljuju po verniju pa ovaj covjek je nasljednik ferria jer kad njega ne bude verni je taj koji ce crtati sve naslovnice jer u protivnom svi drugi da to rade u istili bi naslovne strane na koje smo navikli
Verni je i moj favorit... Ali i Nuccio bi mogao to raditi, a da ne osjetimo preveliki "stres"... Verni je postao toliko dobar da je to strašno, ovaj gigant potvrđuje tko je legitimni maestrov nasljednik  |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 15/07/2013 : 14:37:02
|
Baš me ugodno iznenadio ovaj gigant. Bure na tragu atmosfere kakvu je Nolitta znao stvoriti. 8/10 |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
macca1985
New Member

Croatia
244 Posts
Member since 25/07/2010 |
Posted - 15/07/2013 : 21:23:54
|
quote: Originally posted by velka031
Neznam zasto pljuju po verniju pa ovaj covjek je nasljednik ferria jer kad njega ne bude verni je taj koji ce crtati sve naslovnice jer u protivnom svi drugi da to rade u istili bi naslovne strane na koje smo navikli
Verni je i moj favorit... Ali i Nuccio bi mogao to raditi, a da ne osjetimo preveliki "stres"... Verni je postao toliko dobar da je to strašno, ovaj gigant potvrđuje tko je legitimni maestrov nasljednik 
Da i izvrsni Nuccio bi to mogao raditi, ali koliko sam shvatio teško da hoće, kad mu treba tri godine za rad na jednom stripu i crtanje mu nije glavni posao u životu. Dobro, za naslovnice treba svakako mnogo manje vremena, ali ipak bi trebao biti stalno aktivan s njihovim kreiranjem.
Što je on uopće nacrtao osim one maestralne priče s vukodlakom? Znam da radi (ili je završio) na specijalcu "Grabežjivci". Ali je li još nešto nakon toga?
Tako po svemu sudeći, ostaji majstor Verni  |
Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever! |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
Posted - 15/07/2013 : 23:27:43
|
quote: Originally posted by macca1985
quote: Originally posted by velka031
Verni je i moj favorit... Ali i Nuccio bi mogao to raditi, a da ne osjetimo preveliki "stres"... Verni je postao toliko dobar da je to strašno, ovaj gigant potvrđuje tko je legitimni maestrov nasljednik 
Da i izvrsni Nuccio bi to mogao raditi, ali koliko sam shvatio teško da hoće, kad mu treba tri godine za rad na jednom stripu i crtanje mu nije glavni posao u životu. Dobro, za naslovnice treba svakako mnogo manje vremena, ali ipak bi trebao biti stalno aktivan s njihovim kreiranjem.
Što je on uopće nacrtao osim one maestralne priče s vukodlakom? Znam da radi (ili je završio) na specijalcu "Grabežjivci". Ali je li još nešto nakon toga?
Tako po svemu sudeći, ostaji majstor Verni 
I ja znam samo za vukodlaka i grabežljivce... Neka bude Verni  |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 16/07/2013 : 00:25:52
|
Definitivno Verni je prevazišao sve one početne manjkavosti "statičnosti"... zadnje njegove epizode su fenomenalno nacrtane... Verni postaje No1 |
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 16/07/2013 : 09:39:32
|
Po mojem mišljenju priča je vrhunska, napeta do kraja i ima onu pravu Zagorovsku atmosferu. Likovi su odlični, Četverooki, Tonka, Winter Snake... negativci također. Za Vernija mogu samo ponoviti - Car vasione! Ima mi još par dobrih novijih, ali nitko ne dočarava tako dobro atmosferu Darkwooda. Osim Ferrija i Torricellija naravno... Meni se čini po tri zadnja specijalca: Zračna banda, Čovjek iz Mavericka i sada ovaj koji pobediše smrt da Zagor ponovo ulazi u formu. Nadam se da neće više biti Atlantide i ostalih mumbo-jumbo Boselli bullshita zbog kojih sam ga svojevremeno bio prestao kupovati. A sada sam opet redovan na trafici ;) |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 16/07/2013 : 19:29:29
|
Odlican gigant.Sigurmo najbolji rad Vernija do sada, za mene je on svakako najbolji crtac Zagora trenutno, i mislim da nema potrebe da ga uporedjujemo sa Ferrijem iz zlatnog vremena, jer on taj nivo nikad nece moci dostici, jer najkasnije na dinamicnim scenama se vidi ogromna razlika,,,evo naprimjer jedna strana iz epizode Granicari,i nevjerujem da cemo ikad vise vidjeti da neki crtac nacrta ovakve table, ni Verni ni Nuccio, nazalost
[URL=http://www.directupload.net] [/URL] |
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29636 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17086 Posts
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 16/07/2013 : 20:04:02
|
quote: Originally posted by supermark
meni ovo nije ništa posebno i nije mi jasno to dizanje čovjeka u nebesa ima hrpe boljih crtača
Ne razumijes ti to, druze. |
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Posted - 16/07/2013 : 21:04:06
|
meni ovo nije ništa posebno i nije mi jasno to dizanje čovjeka u nebesa ima hrpe boljih crtača
Da, kao sto rece senokute: "Ne razumijes ti to, druze!" Verni daje onaj dasak starog Ferrija, zbog toga ga ljudi gotive, i ja takodje. Neko ko ne gotivi Ferrija, tesko da ce gotiviti Vernija. Verni je odlican na Zagoru, ne na Dylanu, Texu ili nekom trecem, on je stvoren da crta Zagora. Jasno je da nece nikad biti Ferri, ali kao sto rekoh, on nam daje taj mali dasak Ferrija i samog Zagora, iz onog doba kada su mnogi od nas upravo zbog njih dvojice i zavolili strip.
Verni je u ovom stripu uspjeo da napravi nesto sto je do sada samo Ferriju kod Zagora poslo za rukom, a to je da se sav najezim. Govorim o stranicama 109 i 110 iz ovog giganta. Fino je bilo opet imati taj osjecaj, za koji sam mislio da ga vise nikad necu osjetiti u nekoj novoj Zagorovoj prici. |
Edited by - King Warrior on 16/07/2013 21:04:43 |
 |
|
macca1985
New Member

Croatia
244 Posts
Member since 25/07/2010 |
Posted - 16/07/2013 : 21:06:27
|
quote: Originally posted by King Warrior
Da, kao sto rece senokute: "Ne razumijes ti to, druze!" Verni daje onaj dasak starog Ferrija, zbog toga ga ljudi gotive, i ja takodje. Neko ko ne gotivi Ferrija, tesko da ce gotiviti Vernija. Verni je odlican na Zagoru, ne na Dylanu, Texu ili nekom trecem, on je stvoren da crta Zagora. Jasno je da nece nikad biti Ferri, ali kao sto rekoh, on nam daje taj mali dasak Ferrija i samog Zagora, iz onog doba kada su mnogi od nas upravo zbog njih dvojice i zavolili strip.
Verni je u ovom stripu uspjeo da napravi nesto sto je do sada samo Ferriju kod Zagora poslo za rukom, a to je da se sav najezim. Govorim o stranicama 109 i 110 iz ovog giganta. Fino je bilo opet imati taj osjecaj, za koji sam mislio da ga vise nikad necu osjetiti u nekoj novoj Zagorovoj prici.
+1  |
Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever! |
 |
|
Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 16/07/2013 : 21:08:41
|
Evo zasto.

Cast nostalgicarima, ali ja nemam namjeru gledati jedne te iste poze u 100 razlicitih epizoda (inace, u samim epizodama Zagor je 70% precrtavan/plagiran na ovaj nacin, tj. Verni precrtava od Ferrija ne samo poze, vec i ostale likove, a katkad i cijele kadrove). A kad bi kojim slucajem Verni crtao iz svoje glave, nema veze neka ostane ovaj 'ferijevski' stil, bilo bi to puno bolje. Tada bi imali nešto novo a sa tim 'ferijevskim' smekom. Za sada, on i dalje precrtava, doduse manje, ali precrtava i to mu unistava dinamiku koja bi bila puno bolja da crta iz svoje glave.
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 16/07/2013 : 21:51:04
|
quote: Originally posted by King Warrior
Da, kao sto rece senokute: "Ne razumijes ti to, druze!" Verni daje onaj dasak starog Ferrija, zbog toga ga ljudi gotive, i ja takodje. Neko ko ne gotivi Ferrija, tesko da ce gotiviti Vernija.
   |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22361 Posts
Posted - 16/07/2013 : 21:52:20
|
Za precrtavanje se vecinom kaze kada to neko doslovno precrta, a ovo nije precrtano, ali ok, kontam sta hoces da kazes. Ipak, mislim da se slicne poze mogu naci i kod svih drugih crtaca. On se drzi Ferrijevog stila, od sjencenja do kadriranja, tako da je to ok. |
 |
|
Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 17/07/2013 : 00:05:14
|
Nek'se on drzi Ferrijevog stila, ali neka crta iz svoje glave. U ovom gigantu je to podosta primjenjivao, tako da je progres ocit. Vidjecemo kako ce dalje Verni napredovati.
A ono sto zagovaram radi Nuccio, dakle, Ferri mu je referenca, ali izvedba je uglavnom njegova. Pogledajmo primjere plana i poze, kadrove on ne 'precrtava'.
PLAN

'POZA' PRIMJER
 I dok Verni 'precrta' sa gotovo 90% preciznoscu, Nuccio to dosta izmjeni i jos uradi svojim stilom koji iako podsjeca na Ferrija, ipak je vise njegov nego Ferrijev.Tako imamo Ferrijevski smek, a opet ujedno i nesto novo.
Takode, tacno je da i drugi crtaci 'precrtavaju' pocesto Ferrijeve face,uglavnom poze, ali to urade SVOJIM stilom pa to automatski vec izgleda drugacije. |
Edited by - Brdar on 17/07/2013 00:13:43 |
 |
|
mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts
Member since 06/08/2004 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19320 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 17/07/2013 : 08:17:22
|
Nuccio je dobar, ali ima manu i on...pogledaj samo Zagora u pojasu...tanak ko neka brineta.-.možda bi bilo bolje da se što se toga tiče i on ugleda na Ferrijevog Zagora...Verni možda i kopira ali kopira maestra pa to ne može ispasti loše....Verni i Nuccio vračaju nostalgičarima onaj Ferrijevski duh i meni je to dosta.... za naslovnice bi radije Vernija a može i Nuccio, ostali nisu na tom nivoju... VERNI za razliku od ostalih crtača koji stagniraju stalno napreduje, to je vidljivo u tom gigantu svakome...od amatera se razvio u dobrog crtača i jednog od stuba Buratinove ekipe...šteta samo što zadnje radove radi u kombinaciji sa lošim Sediolijem, njega čak ni Verni ne može puno popravit...iako zadnji Sediolijev maxi i nije tako loše nacrtan....možda i on iznenadi ko Verni....blago se Zagoru sa tim crtaćima. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 17/07/2013 : 08:36:33
|
quote: Originally posted by teller
Nuccio je dobar, ali ima manu i on...pogledaj samo Zagora u pojasu...tanak ko neka brineta.-.možda bi bilo bolje da se što se toga tiče i on ugleda na Ferrijevog Zagora.
Ne treba zaboraviti da je Nuccio nacrtao samo jednu priču, dok ih je Verni već odradio 6-7. I Ferriju je trebalo pet-šest godina da dođe u "pravu formu". Nuccio već sada rastura i crta bolje nego ova dvojica u "početnim fazama", a da ne govorimo o tablama za "Predatore" koji izlaze sljedeće ljeto u Italiji. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29636 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 17/07/2013 : 09:54:42
|
quote: Originally posted by senokute
Ne razumijes ti to, druze.
očito |
 |
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 17/07/2013 : 10:15:45
|
Vi s pozama tražite dlaku u jajetu. Mislim da su Zagorovi stripovi namijenjeni zabavi i opuštanju, a ne kritici na razini kao kad Butković recenzira restorane i sere o nikom bitnim detaljima. Pričajmo o atmosferi... ja kada sam otvorio ovaj gigant osjetio sam onaj ljepljivi miris Darkwooda, lijane i logorske vatre, zlo u zraku i svjetlo u Zagorovom srcu... i zato volim Vernija, jer mi je vratio taj osjećaj |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 17/07/2013 : 10:36:06
|
quote: Originally posted by ike666
Vi s pozama tražite dlaku u jajetu. Mislim da su Zagorovi stripovi namijenjeni zabavi i opuštanju, a ne kritici na razini kao kad Butković recenzira restorane i sere o nikom bitnim detaljima. Pričajmo o atmosferi... ja kada sam otvorio ovaj gigant osjetio sam onaj ljepljivi miris Darkwooda, lijane i logorske vatre, zlo u zraku i svjetlo u Zagorovom srcu... i zato volim Vernija, jer mi je vratio taj osjećaj
   |
 |
|
Topic  |
|