Author |
Topic |
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2872 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 30/07/2013 : 22:51:26
|
Warner (kao i ostali studiji) dobiva 55% od karata na domaćem tržištu i oko 50% na svjetskom tako da su male šanse da će film pokriti troškove (kao što reče Bushido ostali su Kina i Japan pa su šanse veće od 0).
Novac je novac, svejedno gdje je zarađen, tako da se zarada po svijetu jako pazi i važna je za odluku o nastavku. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12950 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 31/07/2013 : 00:07:58
|
quote: Originally posted by dante
quote: Originally posted by Mr. Bushido Tako je možda bilo prije, ali danas je i svjetska kino-zarada postala važna. Promjenili su se uvjeti poslovanja, a i sami studiji svojim filmovima ciljaju na specifična tržišta (poput posebne verzije filma Iron Man 3 za kinesko tržište).
Ma znam, samo sto se oni ne zadovoljavaju time sto ce pokriti budzet, oni zele namlatiti puste pare u stotinama milijuna profita Pacific Rim ce mozda uzeti maksimalno 300 mil na svjetskom trzistu, ako i toliko, a s obzirom da su na ovaj film ulozili sigurno preko 250 mil, to je njima kikiriki. To je kao da na kladionici ulozis 1000 kuna da bi zaradio 1200, ne isplati se.
Pričekajmo sa zlokobnim prognozama nakon premijera u Japanu i Kini.
A ne treba ni zaboraviti da ovakvi filmovi često imaju dobru prodaju na DVD-u i Blu-rayu. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12950 Posts
Posted - 31/07/2013 : 00:11:50
|
quote: Originally posted by swamp thing
Del Toro je super, ako mu se omakne sa Lavkraftom, moze komotno da se oproba sa drugom svojom zeljom - Swampyjem :)
Već radi na tome. A s obzirom na uspjeh filma Man of Steel, sad smo bliže tome.
quote: Rumors in November 2012 suggested that Guillermo del Toro was working on a Justice League Dark film titled Heaven Sent. It would feature Deadman, The Spectre, Swamp Thing, Constantine, The Phantom Stranger, Zatanna, Zatara, Sargon the Sorcerer and Etrigan the Demon. Del Toro later confirmed in January 2013 that he is working on such a movie, with the working title, Dark Universe, and is hiring a screenwriter for the film. Del Toro revealed Swamp Thing, Constantine, The Spectre, Deadman, Zatanna and Zatara were characters in the story. In March 2013, del Toro gave an update on the movie at WonderCon 2013, while talking about his film Pacific Rim. He revealed that the story bible was complete and he hoped to start the screenplay soon. Production would begin after his next project, Crimson Peak. The film's story would center around John Constantine recruiting Swamp Thing, Etrigan the Demon, Deadman, Spectre and Zatanna. The film would not be an origin story, with each character already established and elements of their backstory coming into play throughout the film. Del Toro also revealed that Floronic Man will be in the film. In May 2013, del Toro revealed that his script features Constantine, Swamp Thing, Madame Xanadu, Deadman and Zatanna as the team, with other "in the mix". He also revealed that he was still waiting for the go-ahead from Warner Bros. Pictures. Del Toro revealed in an interview with MTV in July 2013 that he hopes the DC Cinematic Universe, which started with Man of Steel, will become as cohesive as the Marvel Cinematic Universe, and he added that if there was any correlation to that universe and this film, he would honor it.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 31/07/2013 : 02:18:36
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ma ovaj ce film razvaliti po Aziji. Fucka se njima za kvalitet, daj ti Godzillu i ima da posvrsavaju u kinima. Nece biti iznenadjenje ako ovaj film tamo porusi sve rekorde po gledanosti. Da ne pricam o narednom Godzilla filmu. Kazem ja, da Del Toro snimi Godzilla vs. King Kong, tek ono sa wrestling borbama, prica ionako nije potrebna, to bi puklo u azijskim kinima ko atomska bomba. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 31/07/2013 : 02:20:19
|
Rumors in November 2012 suggested that Guillermo del Toro was working on a Justice League Dark film titled Heaven Sent. It would feature Deadman, The Spectre, Swamp Thing, Constantine, The Phantom Stranger, Zatanna, Zatara, Sargon the Sorcerer and Etrigan the Demon.
Koji ce to biti trash! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12950 Posts
Posted - 31/07/2013 : 02:44:36
|
quote: Originally posted by King Warrior
Rumors in November 2012 suggested that Guillermo del Toro was working on a Justice League Dark film titled Heaven Sent. It would feature Deadman, The Spectre, Swamp Thing, Constantine, The Phantom Stranger, Zatanna, Zatara, Sargon the Sorcerer and Etrigan the Demon.
Koji ce to biti trash!
King, netko treba samo za tebe snimiti jedan pošten film o Zagoru, samo da ne budeš toliko općenito nadrkan na filmove. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/07/2013 : 08:41:45
|
quote: Originally posted by swamp thing
Del Toro je super, ako mu se omakne sa Lavkraftom, moze komotno da se oproba sa drugom svojom zeljom - Swampyjem :)
Već radi na tome. A s obzirom na uspjeh filma Man of Steel, sad smo bliže tome.
quote: Rumors in November 2012 suggested that Guillermo del Toro was working on a Justice League Dark film titled Heaven Sent. It would feature Deadman, The Spectre, Swamp Thing, Constantine, The Phantom Stranger, Zatanna, Zatara, Sargon the Sorcerer and Etrigan the Demon. Del Toro later confirmed in January 2013 that he is working on such a movie, with the working title, Dark Universe, and is hiring a screenwriter for the film. Del Toro revealed Swamp Thing, Constantine, The Spectre, Deadman, Zatanna and Zatara were characters in the story. In March 2013, del Toro gave an update on the movie at WonderCon 2013, while talking about his film Pacific Rim. He revealed that the story bible was complete and he hoped to start the screenplay soon. Production would begin after his next project, Crimson Peak. The film's story would center around John Constantine recruiting Swamp Thing, Etrigan the Demon, Deadman, Spectre and Zatanna. The film would not be an origin story, with each character already established and elements of their backstory coming into play throughout the film. Del Toro also revealed that Floronic Man will be in the film. In May 2013, del Toro revealed that his script features Constantine, Swamp Thing, Madame Xanadu, Deadman and Zatanna as the team, with other "in the mix". He also revealed that he was still waiting for the go-ahead from Warner Bros. Pictures. Del Toro revealed in an interview with MTV in July 2013 that he hopes the DC Cinematic Universe, which started with Man of Steel, will become as cohesive as the Marvel Cinematic Universe, and he added that if there was any correlation to that universe and this film, he would honor it.
Jedva cekam |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 31/07/2013 : 10:03:45
|
King, netko treba samo za tebe snimiti jedan pošten film o Zagoru, samo da ne budeš toliko općenito nadrkan na filmove.
Nadrkan sam na filmove na koje se baci nekoliko stotina miliona dolara, price i dijalozi laufaju po jednim te istim sablonom vec 1000x vidjenim. Sto je za nekoga novitet, ja pa skoro svaku scenu mogu unaprijed da predvidim, dok po prvi put gledam film. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2056 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 31/07/2013 : 11:00:10
|
Pa, nemoj ih gledati. Sasvim je jasno što je za očekivati od takvih filmova jer im je ogroman budžet više hendikep nego prednost - da, lijepo to sve izgleda, ali nema riskiranja. Ne znam čemu tolika ogorčenost, nije baš da zbog blokbastera na bilo koji način trpe manji, opskurni, kvalitetni filmovi.
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Posted - 31/07/2013 : 12:01:32
|
quote: Originally posted by fler
Pa, nemoj ih gledati.
Ne moze to tako, tako reci ne postoji film koji nisam pogledao. Veliki sam filmofil i gutam sve redom. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2056 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 31/07/2013 : 13:07:55
|
Tu se slažem, i ja gledam svašta (ako vrijeme dopusti, čak i one sumnjive kvalitete), ali sam s vremenom naučio uskladiti očekivanja obzirom na film koji mislim pogledati.
Pacific Rim - meni osobno iznimno zabavan i odlično režiran (valjda nema kadra u kojemu se ne vidi što se točno dešava, za razliku od Bay stila), s briljantnim VFX elementima i vrlo uvjerljivo prikazanim omjerom veličina (kad 70-metarski Jaeger mlati s brodom u rukama, imaš osjećaj da, pa, 70-metarski Jaeger mlati s brodom u rukama).
Sve to ga ne čini objektivno dobrim filmom, dapače, ali u okvirima žanra - svakako. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/07/2013 : 18:59:18
|
King, netko treba samo za tebe snimiti jedan pošten film o Zagoru, samo da ne budeš toliko općenito nadrkan na filmove.
Nadrkan sam na filmove na koje se baci nekoliko stotina miliona dolara, price i dijalozi laufaju po jednim te istim sablonom vec 1000x vidjenim. Sto je za nekoga novitet, ja pa skoro svaku scenu mogu unaprijed da predvidim, dok po prvi put gledam film.
A sto bi htio Matrix ..a onda uzas od nastavaka ..ili |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 31/07/2013 : 18:59:59
|
quote: Originally posted by fler
Pa, nemoj ih gledati.
Ne moze to tako, tako reci ne postoji film koji nisam pogledao. Veliki sam filmofil i gutam sve redom.
Da , to je i moj kriz |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 06/08/2013 : 12:37:26
|
jučer sam ponovio Panov labirint. pao mi je na "gledljivo". s druge strane sam uvjeren da murdok, bušido, ken2 i ekipa liberalista egzaltira nad Labirintom. općenito uzevši, ništ me više ne zadovoljava, sve je to sfušano, pogrešno, dosadno. pričam o novim filmovima, od 2000. naovamo. devedesete još tu i tamo. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9458 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 11/08/2013 : 11:47:15
|
Meni je film odličan. Vizualno prelijep. Priča je obična ali je je znalački ispričana pa usprkost rupama teče savršeno. U ovom mixu svega i svačega Del Toro je napravio odličnu posvetu japanskoj kulturi velikih robota i čudovišta (u to se nekako savršeno uklapaju i klišeizirani likovi), nečemu što očito voli. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2872 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 19/08/2013 : 22:18:12
|
Ma ovaj ce film razvaliti po Aziji. Fucka se njima za kvalitet, daj ti Godzillu i ima da posvrsavaju u kinima. Nece biti iznenadjenje ako ovaj film tamo porusi sve rekorde po gledanosti. Da ne pricam o narednom Godzilla filmu. Kazem ja, da Del Toro snimi Godzilla vs. King Kong, tek ono sa wrestling borbama, prica ionako nije potrebna, to bi puklo u azijskim kinima ko atomska bomba.
Japanci nisu pretjerano zainteresirani, ali je film u Kini do sada zaradio preko 100MUSD. Ako za Kinu vrijede ista pravila oko podjele novca, film je pokrio službeni budget. Ne mogu se sjetiti ni jednog drugog holivudskog hita koji je zaradio više u Kini (ili bilo kojoj drugoj državi) nego u SAD. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 20/08/2013 : 19:43:09
|
To vam cijelo vrijeme i govorim.. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12950 Posts
Posted - 02/09/2013 : 12:41:56
|
Hehehehe... Ovaj film je toliko dobar da sam ga proteklih dana pogledao čak dva puta u kinu.
Ovo je najbolji blockbuster koji sam imao priliku gledati ove godine.
Ne samo da su glumci, efekti i glazba odlični, već je i likovima dato dosta prostora, te su svi fino zaokruženi.
Del Toro je sjajno apsolvirao gradivo. Cijelo vrijeme sam imao osjećaj kao da gledam igranofilmsku adaptaciju Gunbustera, Evangeliona, Mazingera ili Gundama. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 02/09/2013 : 19:06:42
|
Hehehehe... Ovaj film je toliko dobar da sam ga proteklih dana pogledao čak dva puta u kinu.
Ne samo da su glumci, efekti i glazba odlični, već je i likovima dato dosta prostora, te su svi fino zaokruženi.
Del Toro je sjajno apsolvirao gradivo. Cijelo vrijeme sam imao osjećaj kao da gledam igranofilmsku adaptaciju Gunbustera, Evangeliona, Mazingera ili Gundama.
Naravno |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 02/09/2013 : 19:57:23
|
quote: Originally posted by stinky
jučer sam ponovio Panov labirint. pao mi je na "gledljivo". s druge strane sam uvjeren da murdok, bušido, ken2 i ekipa liberalista egzaltira nad Labirintom. općenito uzevši, ništ me više ne zadovoljava, sve je to sfušano, pogrešno, dosadno. pričam o novim filmovima, od 2000. naovamo. devedesete još tu i tamo.
Dovraga..sve mi to govori da staris |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 07/09/2013 : 23:00:17
|
Del Toro je sjajno apsolvirao gradivo. Cijelo vrijeme sam imao osjećaj kao da gledam igranofilmsku adaptaciju Gunbustera, Evangeliona, Mazingera ili Gundama.
DajDajDaj, Bushido, nisam se htio javljati, ali ovo je ipak malćice previše ! Smatrao sam te nagledanim i načitanim i čovjekom od ukusa... sve do ovog filma
Dao si me (sa još nekima ovdje) nagovoriti da odem pogledati ovo čudo od filma. Što je najgore i ja sam nagovorio moja dva poznanika da idu sa mnom, jer kao- provjereno je dobar! Kasnije su me krasno prcali. Morao sam šutit -bio sam kriv jer sam lakovjeran. Hvala Bushido, hvala Murdoc
Eto, nisam čak htio to ni komentirati ovdje. Rekoh, prešutjet ću, neću da se Bushido smije mojoj naivnosti.
Ali ovo - Išao ga je gledati tri puta! Kao što rekoh, ovo je malćice previše, pa čak i da si mazohista! Čak mi je i onaj 'Robot Jox' bio smisleniji.
Sa ovom tvojom zadnjom rečenicom se slažem. U stvari nije samo da imaš osjećaj da gledaš japanski crtić - to i je crtić, samo igrani. Možda sam, kao dijete, odgledao previše tih Robo anima... Goldrakea, Mazingera, Daitana, Voltrona...i masu svih drugih 'kako se više i zovu' robota, pa sam od filma očekivao nešto više od još jedne epizode crtića. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 07/09/2013 : 23:15:03
|
Sorry frend..moj uvodni post govori sve |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 07/09/2013 : 23:33:05
|
Ma, sve ok, Murdoc U stvari, ako ne razmišljaš puno, film može proći kao lagana zabava.
Iznenadio me je Bushido sa njegovim višestrukim gledanjem, pa sam malo u afektu reagirao. Ni Acina izjava mi baš nije pomogla Nikako nisam očekivao da netkom ovaj film može biti taaako dobar da ga opet i opet gleda u kinu. Ajd da ga imaš na DVDu pa da neke scene ponoviš...
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
Topic |
|
|