Ljudi, ne pljujte ovdje javno po Ludensu, inace ce oni sad namjerno da vam najave pogresan sledeci broj u Zagor/Dylan izdanju, ili da objave jubilarca u crno bijeloj varijanti, ili skroz da sjebu numerologiju u svakom od svojih izdanja.
Kada već spominjete da su nešto zeznuli u obradi postavio sam pitanje i Tex topiku ali ovde ima više ljudi pa da pitam da li u najnovijem texu 118 imate nekoliko strana sa crnim flekama (negde od 10 do 23 ne sve već jedno 6-7)*
Kada već spominjete da su nešto zeznuli u obradi postavio sam pitanje i Tex topiku ali ovde ima više ljudi pa da pitam da li u najnovijem texu 118 imate nekoliko strana sa crnim flekama (negde od 10 do 23 ne sve već jedno 6-7)*
To je da se malo prisjetimo starih dobrih vremena.Prodaja dobro ide,a svi ti primjerci ce biti vrijedni jednog lijepog dana,samo ce trebati naci ciji je otisak originalniji.
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Odlican gigant. Burattini ovde nije pravio uobicajeni, lagani uvod u epizodu nego nas je odmah bacio u akciju i zaplet i odmah na pocetku Zagorov kraj!
Svidja mi se kako je vodjena prica sa ove dve paralelne radnje od pre 2 meseca i sada. Najbolja scena je ona na 109. strani, odlicna atmosfera. Svojim sencenjem je Verni stvarno verno prikazao kisu i iznenadjenje Indijanca. {Verni-verno}
Nas forumas King je par puta spomenuo kako u Zagoru u poslednje vreme nedostaju emocije .Ova epizoda je bas pogodila u emocije sa smrcu Olafa. Iako je bio gad, nije bio zao i zrtvovao je svoj zivot radi Zagora i njegovog ugleda kod Indijanaca. On nikada nije bio zao nego je zbog porpdicne tragedije i politickih problema kasnije u zivotu upao u pogresno drustvo, ali u ovoj epizodu se iskupio za sve sto je ucinio.
Ne svidja mi se Tonka u ovoj epizodi, mnogo je mlak kao da mu Zagor nije najveci prijatelj i krvni brat. ZImska zmija skace na Red Warriora, a Tonka stoji sa strane i nista ne cini. Izgubio je onu odsecnost i ponos koji je imao kod Nolitte.
Mala zanimljivost: na stranici 76 se vidi citav Darkvud i ona litica iznad reke me je podsetila na onu liticu sa kraja epizode Lovci na ljude{ original 29,30} kada se Zagor na njoj pojavljuje i sprecava okrsaj Indijanaca i trapera.
Verni ovde rastura, tako dobro crta da sam neke kadrove pomislio de je nacrtao sam Ferri iz 70-tih ili 80-tih.
Sve u svemu odlican gigant koji odise duhom najboljih prica iz zlatnih 70tih !
Tonka je skuliran i discipliniran. Zbog toga i jest najbolji Zagorov frend. Nije Tonka zaslužio da sumnjamo u njega samo zato što se nije bacio na Red Wariora kao ludi Winter Snake. : ) Čudi me što Winter Snake sa takvim karakterom još nije popio metak u nekom sukobu. Tonka je bolji i pametniji poglavica. On se bori kad treba a ne za show. : )
Meni je Winter Snake ipak draži, velik kao neprijatelj i još veći kao prijatelj... Nezaboravnom epizodom "Poruke smrti" ušao je u legendu za sva vremena :)
Problem je uglavnom metodičke prirode...Burattini je hteo istaći različite karaktere poglavica koji u njegovim epizodama čine neki darkwoodski trio fantasticus (ako se setite prethodnih epizoda, pogotovo "Manituove škrinje"), a u svetu književnosti i psihologije grupa od troje ljudi je uvek interesantna pošto se tada najviše ističu razlike jedne individue u odnosu na ostalo dvoje. Tonka je trebao predstavljati razum nasuprot Winter Snakeovom naglošću i prgavošću. To je nameravao, ali je i loše izveo, pa Tonka par puta ispada kao kukavica ali isto tako imamo scene u kojima on vodi glavnu reč pred celom gomilom ratnika
Ma dobro mislim da je Bure samo pokazao karakterne osobnie koje je Nolitta ugradio u Snakea i Tonku. Tonka je oduvjek bio mirniji poglavica koji je znao prikazati svoju borbenu stranu u sukobu, ali bi prvo pokušao promisliti o svemu dok s druge strane Winter je oduvijek bio usijana glava koja ima lukavstvo i znanje, ali je nekako uvijek se bacao u sukob bez da bi o tome dva puta razmislio i ukalkulirao sve činbenike.
Imam samo jedan komentar - davno nisam pročitao boljeg Zagora! Sjajan strip!
Danas ponovo pročitao strip. Lagano, na miru, dok su klinac i žena spavali. I apsolutno se slažem sa Goksijem. Znači, ima onu atmosferu koja me je još kao klinca privukla Zagoru, i stripovima uopšte. Jednom rečju fenomenalno!!!
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Imam samo jedan komentar - davno nisam pročitao boljeg Zagora! Sjajan strip!
Danas ponovo pročitao strip. Lagano, na miru, dok su klinac i žena spavali. I apsolutno se slažem sa Goksijem. Znači, ima onu atmosferu koja me je još kao klinca privukla Zagoru, i stripovima uopšte. Jednom rečju fenomenalno!!!
Kod Deeja u ladici vec nekoliko dana...Samo ssto nije
To Dee drži napetost da ljudi mogu jo jednom u miru pročitati gigant ili mora kupiti dodatni prostor na internetu jer dok se to uploada Prošao sam ga još jednom i vidim neke stvari bolje nego prije