forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Kino Danas
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 06/10/2013 : 18:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Riddick (2013)

Trinaest godina kasnije, stiže nam treći dio Riddick sage, nazvan jednostavno Riddick.
Planet tame mi je prvi film nakon Aliena koji je uspio povezati ključne elemente za uspješan SF horror. Napokon smo dobili odličan atmosferičan SF horror, sa nenadjebivim kriminalcem/pozitivcem.

Riddick počinje dobro, scenografija je jako dobra, podsjeća na "Planet Tame", što po meni nikako nije loše. Nažalost to je gotovo sve što je dobro u ovom filmu.
Riddick se u ovom filmu pretvara u teškog mistika, koji gotovo da više ništa ne radi osim što zauzima macho poze i plasira već otrcane fraze.
Negativci su bez veze, priča predvidljiva. Na svakom "koraku" se osjete posljedice smanjenog budžeta tako da je akcija svedena na minimum.

Radnja uglavnom ide ovako: Riddick je iza stijene i plasira nekakvu turbo rečenicu sa svojim opakim glasom. U sljedećoj sceni Riddick je već na vrhu "kamp kućice" i plasira novu rečenicu. Kratki blackout, bum-tras i Riddick je na novoj lokaciji, a loši momci su u vječnim lovištima.

Vin Diesel djeluje staro i tromo, nekako kao da mu se nije dalo previše umarati pa se sve svelo na njegov "sexi" glas i legendarne cvike, tako da pomalo podsjeća na Horatia iz serije CSI.

Sve u svemu gledljivo, ali ništa više od toga. Zadnjih 30 min. sam jedva čekao da film završi jer sam ostao bez kokica.

Ocjena: 5.3 / 10

Edited by - stripofil on 06/10/2013 18:33:04
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 13/10/2013 : 19:27:42  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Gravity (2013)

Pripreme za Gravity su bile stvarno opsežne. Poslušao sam soundtrack (više puta), pogledao trailere, pročitao hrpu recenzija.
Očekivanja su napokon opravdana. Film koji ljubitelji SF-a moraju pogledati.

Velika zamjerka ide Cinestaru koji je iz samo njima poznatog razloga film odlučio prikazati u dvorani koja je malo veća od mog dnevnog boravka.
Što je najbolje prije filma je tri puta prikazana reklama za IMAX, dodatno trljanje soli na ranu.

Nego vratimo se samom filmu. Na nekoliko mjesta sam pročitao nekakve usporedbe sa Odisejom, što je potpuno besmisleno. Dva potpuno različita filma, i gotovo da nemaju ništa zajedničko. Gravity je čista SF akcija sa minimalnim elementima drame.

Sandru inače ne smatram glumicom koja spada u sam vrh, ali u ovom filmu je svoj posao odradila vrlo dobro. Clooney standardno jako dobar.
Kad bi nešto mijenjao u filmu, vjerojatno bi izbacio ili promijenio nekoliko monologa koji su na granici namjernog izazivanja emocija i pomalo nepotrebni. Sve ostalo je na mjestu.

Vizualno jako dobar prema odličan, 3D odličan, glazba vrlo dobra uz nekoliko po meni prenaglašenih prekida, ali jasno je zašto je to tako napravljeno.

Ono što je najbitnije su atmosfera i ambijent koji će vas jednostavno progutati i na polovici filma ćete zaboraviti da sjedite u kino dvorani. Pred kraj filma sam otkrio da sa obje ruke grčevito držim rukohvate, naravno to je bilo nakon što su kokice "planule".

Ocjena: 8.8 / 10
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 13/10/2013 : 19:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
The Conjuring (2013)

Nekako sam se nadao da ću napokon pogledati zanimljiv horor, gdje će se strava postići dobrom pričom, a ne "naglim" zvučnim efektima i blic scenama raznih "čudovišta". Nažalost očekivanja su jedno, a stvarnost drugo.

Ovaj film isključivo ocjenjujem prema sloganu pod kojim se reklamirao "Based on the real events".

Sama tema mi je potpuno odbojna, isfurana i dosadna. Klasični egzorcizam koji mi je prestao biti zanimljiv još u doba kada sam prvi put pogledao "Omen". Jedini noviji film koji mi je donekle bio gledljiv na tu temu je bio "Exorcism of Emily Rose", također sniman prema istinitom događaju, ali i puno uvjerljiviji od "Conjuringa".

Film prikazuje zapise samoproglašenog demonologa Warrena i jedan od njihovih slučajeva, koji je navodno bio toliko strašan da ga do danas nisu iznosili u javnost. Eto prve laži.
Inače Warreni imaju debelu "filmsku" karijeru, prema njihovim zapisima je snimljeno već nekoliko horora, od kojih je najpoznatiji "The Amityville Horror". Priča za koju je sam odvjetnik obitelji Lutz izjavio kako se radi o izmišljotini koju su smislili jednu mračnu večer "over a bottle of wine".
Navodno su Warreni nagovorili obitelj da prihvati njihovu priču kako bi postali popularni i naravno bogati. Svečenik iz priče je također demantirao cijelu priču.
E sad što je od toga istina, a što nije...

Ono što mene iritira je istjerivanje đavla i ostalih demona na načine koji idu isključivo jednoj ustanovi u prilog.
Neka mi netko objasni zašto bi se ta silna "čudovišta" trebala bojati križa (koji je čovjek izmislio kao prikaz Isusove smrti) i navodne "svete" vodice. O čitanju Bibilije, koje se demoni tako strašno boje bolje da i ne pričam.

Zbog svega navedenog meni je film bio dosadan, naivan i po tko zna koji put je prikazao već tisuću puta prožvakanu temu. Nekako sam se nadao da će biti zabilježena koja znanstvena činjenica, ali ništa od toga.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 13/10/2013 : 21:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
kako to da si "The Conjuringu" dao 5,3 od 10?

po onome što si napisao ja bi rekao da ne zaslužuje ni 3 od 10

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Felagund
Average Member

Croatia
872 Posts

Member since 01/10/2010

Posted - 13/10/2013 : 21:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Felagund a Private Message  Reply with Quote
Pogledao Rush i Gravity ovaj tjedan (za prvi kupili ulaznice, za drugi se svercali:D).

Rush - Odlican film. Nisam imao nikakvu povjesnu podlogu o tom dogadaju i o njima dvojici, tako da nisam znao sto ce se dogadati u filmu, sto mi je jako drago. Oba glumca su poprilicno dobro odradili svoj posao. 8/10

Gravity - Takoder odlican film. Za razliku od stripofila ne mislim da su trebali izbaciti one scene nego su trebali uzeti bolju glumicu. Koliko god da se Sandra trudila, da je bila neka bolja glumica te scene bi bile jako dobre, ovako su nepotrebne. Za Clooney-ja se slazem. I mozda su mogli na par sitnica poraditi, ali dobro, necu sad o tome govoriti i spoilati film ljudima koji nisu gledali. 8/10

Sve je relativno (E = mc^2)

Edited by - Felagund on 13/10/2013 23:34:22
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/10/2013 : 22:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

Riddick se u ovom filmu pretvara u teškog mistika, koji gotovo da više ništa ne radi osim što zauzima macho poze i plasira već otrcane fraze.
Radnja uglavnom ide ovako: Riddick je iza stijene i plasira nekakvu turbo rečenicu sa svojim opakim glasom. U sljedećoj sceni Riddick je već na vrhu "kamp kućice" i plasira novu rečenicu. Kratki blackout, bum-tras i Riddick je na novoj lokaciji, a loši momci su u vječnim lovištima.

Vin Diesel djeluje staro i tromo, nekako kao da mu se nije dalo previše umarati pa se sve svelo na njegov "sexi" glas i legendarne cvike, tako da pomalo podsjeća na Horatia iz serije CSI.

i ja sam ovo ovako doživio
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 14/10/2013 : 00:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Gravity je sjajan film, jedan od najboljih ove godine. Nisu mi baš jasne ove kritike na račun Bullockove, mislim da je odlično odradila svoju ulogu. Mislim, meni je već s fizičkog aspekta njena gluma impresivna. U filmu ima jedan prekrasan kadar kada se lebdeći u zraku sklupča poput djeteta u maternici. Bullockova je majstorski izvela potrebne pokrete i gestikulacije.

To je jedan aspekt filma koji mi se izrazito svidio. Iako cjelina funkcionira kao jedan dugi akcijski kadar koji traje skoro 90 minuta, ipak ima jednu suptilnu nit koja se provlači cjelim djelom, a koja filmu daje određenu slojevitost, baveći se s nekoliko tema i ideja.

Glazba fino zaokružuje film, dajući kadrovima svojevrsni ritam i tempo. Kamera je samo takva, ovo je možda jedan od najbolje snimljenih filmova koje sam imao priliku gledati.

quote:

Pripreme za Gravity su bile stvarno opsežne. Poslušao sam soundtrack (više puta), pogledao trailere, pročitao hrpu recenzija.

Nije mi baš jasno, zašto ljudi imaju potrebu svrstati ovaj film u kategoriju SF-a? Zato što se radnja odvija u svemiru? Odrednica "SF" podazumijeva da film sadrži elemente fantastičnog, izmaštanog. Toga u filmu Gravity baš i nema.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 14/10/2013 00:43:41
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/10/2013 : 08:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nije mi baš jasno, zašto ljudi imaju potrebu svrstati ovaj film u kategoriju SF-a? Zato što se radnja odvija u svemiru? Odrednica "SF" podazumijeva da film sadrži elemente fantastičnog, izmaštanog. Toga u filmu Gravity baš i nema.

Obzirom da se film slobodno poigrava činjenicama (od ne uvijek logičnih kretanja judskih tijela u bestežinskom stanju do suprotnog kretanja ostataka satelita od onog samih satelita - za još vidjeti donje linkove), odnosno da ih tretira s osloncem na maštu, jer su realno nemoguće, ovo ipak jest SF.

http://science.time.com/2013/10/01/what-gravity-gets-right-and-wrong-about-space/

http://www.tportal.hr/scitech/znanost/291002/Sto-astrofizicari-kazu-o-filmu-Gravity.html

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 14/10/2013 : 08:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao Gravity, ali ti si upravo rekao da su Umri muški, Fast and Furious 6 i ostali akcijski filmovi ujedno i SF.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/10/2013 : 10:32:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Bitan je kontekst i širi žanrovski okvir.
Svakako, i gegovi koje su izvodili Buster Keaton i Harold Lloyd nisu bili mogući, pa njihovi filmovi ipak nisu SF. S obzirom na količinu nemogućih situacija četvrti i peti Umri Muški i Fast & Furious, baš kao i recimo James Bond odavno ili bilo što slično, graniče s SF-om, ali tu je bitan realistički kontekst. Iako Toma Cruisea na kraju prve Nemoguće misije eksplozija helikoptera u tunelu na "nemoguć" način odbaci na vlak, što je rezultiralo smijehom u kinu na projekciji, to ipak nije SF.
Ako netko na slobodan i maštalački način barata određenim znanstvenim činjenicama, štoviše ako čitav film načelno počiva na takvim činjenicama i s jedne strane inzistira na realističnosti a s druge ju iznevjerava, onda to jest SF.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/10/2013 : 11:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
nije Gravity SF...
a zna li tko kako su snimali one bestežinske situacije?
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/10/2013 : 11:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

kako to da si "The Conjuringu" dao 5,3 od 10?

po onome što si napisao ja bi rekao da ne zaslužuje ni 3 od 10

Ipak sam ga uspio pogledati. Film ima i drugih elemenata osim priče zbog kojih zaslužuje tu ocjenu.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/10/2013 : 11:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Felagund

Pogledao Rush i Gravity ovaj tjedan (za prvi kupili ulaznice, za drugi se svercali:D).

Rush - Odlican film. Nisam imao nikakvu povjesnu podlogu o tom dogadaju i o njima dvojici, tako da nisam znao sto ce se dogadati u filmu, sto mi je jako drago. Oba glumca su poprilicno dobro odradili svoj posao. 8/10

Gravity - Takoder odlican film. Za razliku od stripofila ne mislim da su trebali izbaciti one scene nego su trebali uzeti bolju glumicu. Koliko god da se Sandra trudila, da je bila neka bolja glumica te scene bi bile jako dobre, ovako su nepotrebne. Za Clooney-ja se slazem. I mozda su mogli na par sitnica poraditi, ali dobro, necu sad o tome govoriti i spoilati film ljudima koji nisu gledali. 8/10

Rush idem sutra pogledati, očekujem dobar film.

Za Gravity stoji tvoja primjedba, lako moguće da bi netko taj dio filma odradio bolje, meni osobno je Sandra tu bila na tankom ledu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47232 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/10/2013 : 11:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

The Conjuring (2013)

Nekako sam se nadao da ću napokon pogledati zanimljiv horor, gdje će se strava postići dobrom pričom, a ne "naglim" zvučnim efektima i blic scenama raznih "čudovišta". Nažalost očekivanja su jedno, a stvarnost drugo.

Ovaj film isključivo ocjenjujem prema sloganu pod kojim se reklamirao "Based on the real events".

Sama tema mi je potpuno odbojna, isfurana i dosadna. Klasični egzorcizam koji mi je prestao biti zanimljiv još u doba kada sam prvi put pogledao "Omen". Jedini noviji film koji mi je donekle bio gledljiv na tu temu je bio "Exorcism of Emily Rose", također sniman prema istinitom događaju, ali i puno uvjerljiviji od "Conjuringa".

Film prikazuje zapise samoproglašenog demonologa Warrena i jedan od njihovih slučajeva, koji je navodno bio toliko strašan da ga do danas nisu iznosili u javnost. Eto prve laži.
Inače Warreni imaju debelu "filmsku" karijeru, prema njihovim zapisima je snimljeno već nekoliko horora, od kojih je najpoznatiji "The Amityville Horror". Priča za koju je sam odvjetnik obitelji Lutz izjavio kako se radi o izmišljotini koju su smislili jednu mračnu večer "over a bottle of wine".
Navodno su Warreni nagovorili obitelj da prihvati njihovu priču kako bi postali popularni i naravno bogati. Svečenik iz priče je također demantirao cijelu priču.
E sad što je od toga istina, a što nije...

Ono što mene iritira je istjerivanje đavla i ostalih demona na načine koji idu isključivo jednoj ustanovi u prilog.
Neka mi netko objasni zašto bi se ta silna "čudovišta" trebala bojati križa (koji je čovjek izmislio kao prikaz Isusove smrti) i navodne "svete" vodice. O čitanju Bibilije, koje se demoni tako strašno boje bolje da i ne pričam.

Zbog svega navedenog meni je film bio dosadan, naivan i po tko zna koji put je prikazao već tisuću puta prožvakanu temu. Nekako sam se nadao da će biti zabilježena koja znanstvena činjenica, ali ništa od toga.

nije ista šema u ova dva filma

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/10/2013 : 12:17:12  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
quote:

Nisam ga svrstao u SF, barem ne sa tom rečenicom.
Napisao sam Film koji ljubitelji SF-a moraju pogledati.
SF u 90% slučajeva vežemo uz nekakve svemirske teme i kada se spomene svemir SF-ovcima odmah zasjaje okice. Ukratko, mislim da će svi koji vole klasični SF uživati i u ovom filmu.

E sad, i ako se nismo najbolje shvatili, drago mi je da si otvorio novu raspravu oko definicije SF-a.
Precizno definirati SF je jako teško.
Science Fiction se kod nas prevodi kao Znanstvena Fantastika, po meni je to Fantastika diskutabilno jer bi preciznije bilo Fikcija ili grublje Izmišljotina.
Meni se ova definicija sviđa: "realistic speculation about possible future events, based solidly on adequate knowledge of the real world, past and present, and on a thorough understanding of the nature and significance of the scientific method".

Kod Gravitya se radi o teoriji sa puno elemenata fikcije. Mislim da su zadovoljeni i "S" i "F". U svakom slučaju film prikazuje fikciju, nešto što još nitko nije napravio/doživio. Također je tu dosta fiktivnih situacija i elemenata, npr. u filmu su ISS, Hubble i kineska stanica jako blizu. U stvarnosti je orbita u kojoj se Hubble kreće oko 250km "iznad" orbite u kojoj je ISS. U filmu su sve tri stanice vidljive sa pozicije Hubble teleskopa, a put od jedne do druge traje par minuta, što znači da se astronaut kreće brzinom od par tisuća metara u sekundi.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 14/10/2013 : 12:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Varijacija na temu.

Ako ti se ne gleda sve premotaj na 2:50
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 14/10/2013 : 15:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Rush idem sutra pogledati, očekujem dobar film.

...i više nego dobar. Iako pomalo sterilan sam događaj koji Howard opisuje je toliko zanimljiv da te sam vodi kroz film, a prikaz svijeta F1 je maestralan. I vizualno i sadržajno, baš sjajno pogođen film!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47232 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/10/2013 : 15:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by lwood

Varijacija na temu.

Ako ti se ne gleda sve premotaj na 2:50

al bojin se da me nisi razumia . ta dva filma se dodiruju al nisu ista.
napisaču navečer opširnije

EDIT:

Razlika između ova dva filma (uzeču za primjer baš ova dva iz 70-tih):

http://www.imdb.com/title/tt0070047/?ref_=sr_1

i

http://www.imdb.com/title/tt0075005/?ref_=fn_al_tt_1

u prvom imaš opsjednutost znači nekog demona ,zloduha,entitet štagod očeš.
i to se manifestira psihički i fizički.
ovo nije čisto krščanska tematika (iako se u samom filmu lagano propagira katolicizam,al dobro nije toliko to ni bitno).
opsjednutost ne postoji samo u krščanstvu,odnosno postojala je i prije njega.
imaš recimo "islamsku "varijantu:
http://www.imdb.com/title/tt1153085/?ref_=fn_al_tt_1

Drugi film Pretkazanje (The Omen) je inspiriran Biblijom (konkretno Ivanovim Otkrivenjem )i simbolički i po priči je usko krščanski.
znači nema opsjednutosti u smislu da demon obuzima neko tijelo nego je samo to tijelo demon,odnosno Antikrist.
na sličnu šemu je i npr:
http://www.imdb.com/title/tt0063522/?ref_=fn_al_tt_1

iako s manje simbolike.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.

Edited by - lwood on 14/10/2013 22:06:08
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/10/2013 : 19:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kod Gravitya se radi o teoriji sa puno elemenata fikcije. Mislim da su zadovoljeni i "S" i "F". U svakom slučaju film prikazuje fikciju, nešto što još nitko nije napravio/doživio. Također je tu dosta fiktivnih situacija i elemenata, npr. u filmu su ISS, Hubble i kineska stanica jako blizu. U stvarnosti je orbita u kojoj se Hubble kreće oko 250km "iznad" orbite u kojoj je ISS. U filmu su sve tri stanice vidljive sa pozicije Hubble teleskopa, a put od jedne do druge traje par minuta, što znači da se astronaut kreće brzinom od par tisuća metara u sekundi.

To je ono što sam gore rekao, samo na drugačiji način.
Da citiram samog sebe
quote:
Ako netko na slobodan i maštalački način barata određenim znanstvenim činjenicama, štoviše ako čitav film načelno počiva na takvim činjenicama i s jedne strane inzistira na realističnosti a s druge ju iznevjerava, onda to jest SF.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/10/2013 : 19:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Uskoro film po meni najboljoj sf knjizi Enderova igra.
Očekivanja su tolika da me film mora razočarati...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/10/2013 : 21:12:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

ovo apsolutno nema nikakvog smisla
znači SF je ako:
-se prikazuje fikcija, odnosno nešto što još nitko nije napravio/doživio
-ako sadrži fiktivne situacije i elemenate

znači, to su svi filmovi Steven Seagala

Edited by - supermark on 14/10/2013 21:14:51
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/10/2013 : 21:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Vadiš iz konteksta.
Kako sam gore napisao, važni su kontekst i širi žanrovski okvir filma, ali i proze i stripa, pa tako svi dosadašnji Seagali otpadaju, kao i Buster Keatoni i Harold Lloydovi koje sam spomenuo, i Umri muški i Fast & Furious.
Ovo dolje se referiralo samo na ono što je stripofil napisao.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 14/10/2013 : 21:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
kakve veze ima proza i strip sa filmom?
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/10/2013 : 21:49:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Govorim o kontekstu i žanrovskom okviru općenito, u ovom slučaju filma ali isto vrijedi i za stripove i prozu.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47232 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/10/2013 : 21:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:

ovo apsolutno nema nikakvog smisla
znači SF je ako:
-se prikazuje fikcija, odnosno nešto što još nitko nije napravio/doživio
-ako sadrži fiktivne situacije i elemenate

znači, to su svi filmovi Steven Seagala

ovo si namjerno napisa jer znaš da ne podnosin tog lika

Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000