forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Zovite ju Zemlja - Ivan Lutz - objavljena prva
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 6

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 25/10/2013 : 15:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Konačno stigla i treća tura. One prve dvije planule u trenu. Ne znam što je razlog, ali neka tako ostane.
Hvala svima na odvojenom vremenu za čitanje.

Evo ga linkadžija:
http://www.superknjizara.hr/?page=knjiga&id_knjiga=89125

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2879 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 13/11/2013 : 17:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Napokon sam kupio knjigu (na Interliberu). Javit ću utiske.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/11/2013 : 15:00:01  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
sad je bum kupil prvom prilikom
Inače Ivane svaka ti čast na strpljenju što se tiče nas forumaša - da sam ja napisao knjigu i da mi je još nitko od forumaša nije recenzirao , steral bi ih sve u q**ac

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 17/11/2013 : 17:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

sad je bum kupil prvom prilikom
Inače Ivane svaka ti čast na strpljenju što se tiče nas forumaša - da sam ja napisao knjigu i da mi je još nitko od forumaša nije recenzirao , steral bi ih sve u q**ac

Da sam svaki puta dobio kunu kada je netko rekao da će kupiti knjigu prvom prilikom...vjerojatno bih vas sterao :) No, sva sreća imao onih koji ne govore da će kupiti već kupe, zato i knjige gotovo i nema na tržištu. A to što nema recenzije na najdražem mi forumu, govori više o vama nego o meni :) (jel ti ovo dovoljno ili da psujem :)))))

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/11/2013 : 17:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dovoljno
Ispali smo p***e (ja prvi) ali ću to, što se mene tiče, ispraviti prvom prilikom
A što ako recka bude nagativna, onda ćeš htjeti da knjigu nisam nikad ni kupio

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 17/11/2013 : 21:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dovoljno
Ispali smo p***e (ja prvi) ali ću to, što se mene tiče, ispraviti prvom prilikom
A što ako recka bude nagativna, onda ćeš htjeti da knjigu nisam nikad ni kupio

Nije važno je li recka negativna ili pozitivna. Ne može se knjiga svakome svidjeti, to je jasno ko dan. Ona je tu da izazove reakciju - ma kakva bila. A čitatelji... e oni su ti koji su odvojili vrijeme na mene i moju knjigu i to im nikada neću moći vratiti; zato je svatko, tko je pročitao moj roman do kraja, za mene dragocijen i ja sam pred njim ponizan, ma koliko to glupo zvučalo.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/11/2013 : 22:00:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Nisam kupio knjigu iako je bila preda mnom na sajmu u BG.
Knjiga nije bila skupa, a ja sam ljubitelj fantastike.
Moj problem je malo slobodnog vremena, a toliko toga za pročitati. Imam neki popis u glavi i da sam kupio knjigu ne bi došla među prvih 200 knjiga koje planiram čitati. I samo bi stajala na polici godinama.
Samo da dam primjer - Zadužbina još nije došla na red...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 17/11/2013 22:02:24
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/11/2013 : 23:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Zadužbina?!!
Čekaj, nisi pročitao Zadužbinu?!!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 18/11/2013 : 08:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zadužbina?!!
Čekaj, nisi pročitao Zadužbinu?!!

Nekako mi je pošlo za rukom da ju preskačem 25 godina u knjižnici. Od nedavno imam i na polici pa se nadam da će doći na red uskoro...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/11/2013 : 17:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Bog mi je svjedok sam je tražio i tražio po Interliberu, davio prodavače (doduše bila je nedjelja), no bez uspjeha. Pokušava li mi to sudbina nešto reći?! Superknjižari ne dam 30kn za ptt. To je skoro pola cijene knjige. Eto, iskreno. Kupit ću sljedećom prilikom kad naiđem na nju, nije sad da nemam što čitati. Iako se prodaje ko luda, pa se autor sigurno ne može požaliti da ljudi ne kupuju (što sam ja jedna mala kap u galaktičkom moru čitatelja).

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/11/2013 : 17:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Dobro ček, jel se može kupiti u Algoritmu ili profilu?

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/11/2013 : 17:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro ček, jel se može kupiti u Algoritmu ili profilu?

Ma kaki... samo preko superknjižare, online. Ili na sajmovima gdje je Laguna (Interliber kao jedna). ILi u knjižarama diljem Srbije.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/11/2013 : 18:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
E jbga
Reći ću kumu da kupi, sad je baš u Srbiji

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/11/2013 : 18:15:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

E jbga
Reći ću kumu da kupi, sad je baš u Srbiji

Daj reci kumu nek i meni uzme jednu (ak ga ne ulove!)

Zaozbač, daj uzmi i meni primjerak pa ti dam lovu. Naknadno. Ili prije.

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 18/11/2013 : 18:49:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Imate ju u svim Vulkanovim knjižarama te u Delfiju...Na to najčešće naletiš kad si u Srbiji...

Ali može se otići do Superknjižare (pa u ZG ste) i kupiti ju za 50 kn... ne mora se plaćati putni trošak i nije samo dostupna online, već i offline:))

Edited by - Pirgavi on 18/11/2013 19:01:06
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/11/2013 : 19:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pirgavi
Ali može se otići do Superknjižare (pa u ZG ste) i kupiti ju za 50 kn... ne mora se plaćati putni trošak i nije samo dostupna online, već i offline:))

Lalala, svaki dan naučiš nešto novo, imaju oni i knjižaru, ahm... Ha, ovo je novi preobrat u operaciji Lutz!

Vidi, stvarno piše...
SUPERKNJIŽARA je vaša nova omiljena destinacija za kupovinu knjiga. Što čini SUPERKNJIŽARU? Uz online knjižaru, na čijim stranicama se upravo nalazite (www.superknjizara.com i www.superknjizara.hr), ona uključuje fizičku knjižaru, smještenu u Zagrebu, na Rooseveltovom trgu broj 4.

Edited by - DeeCay on 18/11/2013 19:07:46
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 18/11/2013 : 19:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Lalala, svaki dan naučiš nešto novo, imaju oni i knjižaru, ahm... Ha, ovo je novi preobrat u operaciji Lutz!

Vidi, stvarno piše...
SUPERKNJIŽARA je vaša nova omiljena destinacija za kupovinu knjiga. Što čini SUPERKNJIŽARU? Uz online knjižaru, na čijim stranicama se upravo nalazite (www.superknjizara.com i www.superknjizara.hr), ona uključuje fizičku knjižaru, smještenu u Zagrebu, na Rooseveltovom trgu broj 4.

HRKLJUŠ Dee :)))

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 18/11/2013 : 19:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Eto ga na sad

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/11/2013 : 12:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kum će donesti knjigu za dva tjedna kad se vrati iz Srbije
Odnosno sad je u Rumunjskoj, pa onda ide u Irak, pa onda na povratku ide u SR(ak preživi)

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 26/11/2013 : 23:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kum će donesti knjigu za dva tjedna kad se vrati iz Srbije
Odnosno sad je u Rumunjskoj, pa onda ide u Irak, pa onda na povratku ide u SR(ak preživi)

Tako mi čukundede vrača, valjda će preživjeti :)

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2879 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 25/12/2013 : 23:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Zadnjih tjedana se zbog putovanja i dosta posla krajem godine nisam stigao javljati na forum, ali sam jedno od putovanja iskoristio za čitanje "Zovite ju zemlja".
Knjiga mi je bila zanimljiva iz više razloga, prvo žanrovski je SF (i to domaći), drugo to je autoru prvi roman (iz nekog razloga volim čitati prve romane SF autora) i treće autor je kolega forumaš. Nakon što sam je nabavio, preskočila je hrpu knjiga na listi za čitanje i ušla u ručnu prtljagu.
Pročitao sam je jako brzo i to je plus za Pirgavog, piše jako pitko, radnja teče brzo i vidi se da je imao jasan plan za vrijeme pisanja i da se tog plana i držao. Cijenim pisce koji znaju što žele reči i ne treba im zato 500 stranica.
Mali nedostatak je pojavljivanje likova koji poslije samo nestanu. Znam da su tu kako bi bolje upoznali glavnog protagonistu, ali nije dobro da bude previše likova od kartona.
Moja druga zamjerka je da s pozicije čitatelja izgleda da je cijeli roman nastao jer je autor imao sjajnu ideju za kraj. Problem je da ako čitatelj misli da to nije sjajna (ili originalna) ideja to smanjuje i ocijenu. To je šteta jer Pirgavi, dovoljno dobro piše da mu to nije potrebno. Ovdje se pokazuje da je načitanost autora i plus i minus jer neki klasični SF autori nam mogu biti dragi, ali su loš uzor u pisanju (posebno romana, priče su druga stvar).
Konačna ocijena je, usprkos gore navedenim zamjerkama, vrlo pozitivna i moja apsolutna preporuka za kupovinu i čitanje. Ja sam sigurni kupac i slijedećeg romana.

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 26/12/2013 : 09:46:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
Fala Pike na mišljenju, razmišljanju, sudu... Bit će drugi roman brzo, počni štedjeti :)

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2879 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 26/12/2013 : 13:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Fala Pike na mišljenju, razmišljanju, sudu... Bit će drugi roman brzo, počni štedjeti :)

Nema na čemu Pirgavi.
Sad kad čitam svoj post, vidim da sam u jednoj pozitivnoj ocijeni uglavnom pričao o stvarima koje su mogle biti još bolje. Nemoj zamjeriti, stvarno mislim da imaš talenta i da se isplati napisati više od "super", "izvrsno"...
Hočeš li mi u drugom romanu odgovoriti na pitanje, kako su i da li su zbivanja na kraju prvog romana utjecala na promjenu društva i sustava na brodu
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 26/12/2013 : 17:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

quote:

Nema na čemu Pirgavi.
Sad kad čitam svoj post, vidim da sam u jednoj pozitivnoj ocijeni uglavnom pričao o stvarima koje su mogle biti još bolje. Nemoj zamjeriti, stvarno mislim da imaš talenta i da se isplati napisati više od "super", "izvrsno"...
Hočeš li mi u drugom romanu odgovoriti na pitanje, kako su i da li su zbivanja na kraju prvog romana utjecala na promjenu društva i sustava na brodu

Nažalost, izgleda da drugi roman, a bogami ni treći - kako stvari stoje - neće imati veze sa Zemljom. Potpuno nešto drugo... A ove odgovore ćeš dobiti, ali moram završiti točno četiri romana koja planiram, a koja nemaju veze ali baš nikakve s ovim...:) No ipak, to je vrlo zanimljivo pitanje a bit će još zanimljiviji odgovor... :) Tek mi je 35-ta...
A ovo što si pričao o stvarima koje mogu biti bolje...nemam ja tu što dodati ako si tako doživio, to i je bit. No, uvijek može bolje, to svakako.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/01/2014 : 18:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mladjo, jel ti se kum vratio s poslovnog puta, ili je našo ženu, oženio se i ostao zauvijek tamo?

Go to Top of Page
Page: of 6 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000