forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor--"Zbogom, Darkwoode"!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 22

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 29/12/2013 : 20:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

pa gde je makljaza
cepanje zastave i sl.
po sata se pozdravljaju
nije Zagor baba

Veoma primitivno razmisljas.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 29/12/2013 : 20:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by karven

quote:
Originally posted by Torghal

quote:
Originally posted by izivko

Nimalo mi se ovo ne sviđa.

Mrzim komentare tipa ovo mi se svidja ili ovo mi se ne svidja bez ikakvog daljnjeg objasnjenja sta im se tocno svidja ili ne svidja.Dosta ljudi je ulozilo puno truda i ljubavi u ovaj projekt i mislim da zasluzuju malo vise od toga.

OK, naivan scenario, loš crtež i očajan kolor. Ukratko, dečiji rad. Naslovnica je daleko najbolji deo stripa.

da, sad cemo i mi svi da promijenimo misljenje, jer oko ti tako kazes ,ima nesto u tome, bombašu.

Ko je rekao da me zabole za menjanje tuđih mišljenja?

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 29/12/2013 : 20:34:57  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
Heh, svaka čast, ljudi!
Kako brzo smo prešli od oduševljenja do osporavanja!

a niti ste za takvo oduševljenje imali neke naznake, baš kao što još nemate ni za sadašnje razočaranje.

Strip nije gotov. Tek smo na sedmoj strani. Iza iduće neće pisat 'kraj' - i to bi bilo to!!
Dajte čovjeku šansu.
Rekoh već- ovo nije neka od priča o Zagoru. Ovo je ona konačna. Veliki i krupan zalogaj D.J.!
Veselim se idućoj strani
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 29/12/2013 : 20:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:

quote:

quote:

Mrzim komentare tipa ovo mi se svidja ili ovo mi se ne svidja bez ikakvog daljnjeg objasnjenja sta im se tocno svidja ili ne svidja.Dosta ljudi je ulozilo puno truda i ljubavi u ovaj projekt i mislim da zasluzuju malo vise od toga.

OK, naivan scenario, loš crtež i očajan kolor. Ukratko, dečiji rad. Naslovnica je daleko najbolji deo stripa.

Umeš li bolje? Ako umeš, uradi, i ja ću ubaciti tvoj crtež u strip.

Ne umem, naravno, nisam ni rekao da umem. Ali ako ne znam da crtam to ne znači da ne mogu (ili ne smem?) da kažem da je nešto jadno urađeno. Svaka stranica po priči skače kao da se radi o odlomcima različitog stripa. Crtež mislim da niko normalnog uma ovde ne može nazvati profesionalnim i dobrim, a boja je prosto očajna. 5 za trud, 1 za izvođenje.
Nećeš kritiku? Nemoj kačiti strip. Kada si već okačio onda nemoj ovako uvređenim komentarima tipa "jel umeš bolje" da braniš svoje delo.

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 29/12/2013 : 20:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by legaz

quote:

quote:

quote:

Umeš li bolje? Ako umeš, uradi, i ja ću ubaciti tvoj crtež u strip.

Ne umem, naravno, nisam ni rekao da umem. Ali ako ne znam da crtam to ne znači da ne mogu (ili ne smem?) da kažem da je nešto jadno urađeno. Svaka stranica po priči skače kao da se radi o odlomcima različitog stripa. Crtež mislim da niko normalnog uma ovde ne može nazvati profesionalnim i dobrim, a boja je prosto očajna. 5 za trud, 1 za izvođenje.
Nećeš kritiku? Nemoj kačiti strip. Kada si već okačio onda nemoj ovako uvređenim komentarima tipa "jel umeš bolje" da braniš svoje delo.

Ne budali.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/12/2013 : 21:07:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Malo više poštovanja prema trudu i radu i malo manje uvreda molim.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 29/12/2013 : 21:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Ok, mislio sam da se ovde iznose lična mišljenja, ali očito sam pogrešio, izgleda da je ovde jedino dozvoljeno balaviti u orgazmičkoj ekstazi na nečiji crtež na nivou drugog razreda osnovne. My mistake. Pozzz

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 29/12/2013 : 21:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Meni je jedini problem kolor, i onaj iz Repubblice mi je bolji. Crtež je sasvim dobar.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 29/12/2013 : 21:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Hajde da se i ja javim, pa da dam neka objasnjenja.

Prvo, zahvalicu se svima koji prate ovaj projekt, lijepo je vidjeti ovakav odaziv.

Dalje, kada je u pitanju moj kolor, prije svega, ne smatram se vrhunskim koloristom, amater sam koji jos ima puno da uci. Ipak, zahvaljujem se onima koji su uputili komplimente i rijeci podrske za moj kolor u ovom projektu.

Takoder, isticem da nemam nista protiv ako neko kaze da mu se moj kolor ne sviđa, normalno je to, ukusi su razliciti.
Međutim, kad neko uputi kritiku za moje kolorisanje, volio bih da mi strucno objasni kako i zasto sam to lose uradio, jer komentari tipa 'boja je ocajna, to je lose obojeno' isl., bez dodatnog strucnog objasnjenja zasto je to tako, mene nece i ne mogu ubijediti da je to ozbiljna kritika vec licni stav pojedinca o mome radu, a to mi, kako vec rekoh, nimalo ne smeta, jer ukusi su razliciti. Dakle, mozete slobodno kritikovati, samo ako hocete da vase kritike prihvatim ozbiljno, pozeljna je nekakva argumentacija. Patak je gore naveo primjer kritike sa argumentacijom(ovo u vezi tamnijih nijansi i cetkica), pa mi nije problem dati mu odgovor.

@ Patak, D.J. je rekao da mu se ovakav kolor sviđa. On je idejni tvorac projekta, covjek koji me angazovao, i ako on kaze da mu je ovakav kolor dobar, meni je to dovoljno. Moj licni stav o mome koloru uopce (pa tako i u ovom projektu) napisao sam u trecem pasusu.

Edited by - Brdar on 29/12/2013 21:43:01
Go to Top of Page

kriticni
New Member

Serbia
279 Posts

Member since 04/12/2009

Posted - 29/12/2013 : 21:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send kriticni a Private Message  Reply with Quote
Ukusi su razliciti, sto ljudi - sto cudi, sto zena dvesta sisa.

To vam je kao gledanje tv-a, ako vam se ne svidja kanal vi ga prebacite. Sigurno necete zvati provajdera svaki put kad vam pusti neki glup film, jer vi ipak placate mjesecnu tv pretplatu za koju ocekujete samo najbolje.

Poenta:

Moj licni stav, kao clana ekipe, zao mi je ako smo vas potakli na bilo kakve rasprave. Samo smo se trudili da malo uljepsamo svakodnevnicu.
Kako god, uzivajte malo, praznici su

www.deviantart.com/kriticni
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 29/12/2013 : 21:55:30  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Hajde da se i ja javim, pa da dam neka objasnjenja.

Prvo, zahvalicu se svima koji prate ovaj projekt, lijepo je vidjeti ovakav odaziv.

Dalje, kada je u pitanju moj kolor, prije svega, ne smatram se vrhunskim koloristom, amater sam koji jos ima puno da uci. Ipak, zahvaljujem se onima koji su uputili komplimente i rijeci podrske za moj kolor u ovom projektu.

Takoder, isticem da nemam nista protiv ako neko kaze da mu se moj kolor ne sviđa, normalno je to, ukusi su razliciti.
Međutim, kad neko uputi kritiku za moje kolorisanje, volio bih da mi strucno objasni kako i zasto sam to lose uradio, jer komentari tipa 'boja je ocajna, to je lose obojeno' isl., bez dodatnog strucnog objasnjenja zasto je to tako, mene nece i ne mogu ubijediti da je to ozbiljna kritika vec licni stav pojedinca o mome radu, a to mi, kako vec rekoh, nimalo ne smeta, jer ukusi su razliciti. Dakle, mozete slobodno kritikovati, samo ako hocete da vase kritike prihvatim ozbiljno, pozeljna je nekakva argumentacija. Patak je gore naveo primjer kritike sa argumentacijom(ovo u vezi tamnijih nijansi i cetkica), pa mi nije problem dati mu odgovor.

@ Patak, D.J. je rekao da mu se ovakav kolor sviđa. On je idejni tvorac projekta, covjek koji me angazovao, i ako on kaze da mu je ovakav kolor dobar, meni je to dovoljno. Moj licni stav o mome koloru uopce (pa tako i u ovom projektu) napisao sam u trecem pasusu.

brdar, kolor ti uopste nije los, cak sta vise dobar je,,,crtac je isto odradio dobar posao, ali da je ubacio malo vise crne u pozadinu bilo bi jos bolje, naprimjer planine iza da je isla i neke crna kroz njih i Color bi bolje izgledao,mislim, trebao ih je malo vise osjenciti onako gole ih je tesko obojiti kako treba, ali sve u svemu meni i ovako pase.

Go to Top of Page

guderian
Junior Member

303 Posts

Member since 10/07/2009

Posted - 29/12/2013 : 22:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send guderian a Private Message  Reply with Quote
Pleasant Point ima 20 stanovnika. Tkome će Čiko i Trempi kuhati? Nego, priča nema smisla i nema nikakve mogučnosti da tako završi. Priče tipa "čovjek se umorio i odlučio okačiti sjekiru o klin" ne drže vodu. Pa ne ponaša se Zagor na način da, eto, bori se za pravdu do penzije, a s obzirom da ima beneficiran staž ona mu taman dođe u najboljim godinama, nešto prije pedesete. On je čovjek od akcije i sigurno ne bi radio na toplom u glavnom gradu, uz solidnu plačicu. Uostalom, povjerenik bi mogao biti i u Darkvudu na nekom solidno izgrađenom imanju u blizini Fort Henrya ili nekog gradića gdje bi stalno bio u kontaktu sa indijancima, vojskom i Washingtonom. Po potrebi bi opet mogao cuknuti sjekiru i razbiti glavu nekome negativcu. A nešto se zaboravlja. Nije Zagorov angažman vezan samo uz indijance, pogotovu ne zadnjih godina. Zagor je branitelj maltene svijeta od brojnih demona i natprirodnih pojava te drugih zlih ljudi koji posjeduju velike sposobnosti i moći, a koji se malo,malo vračaju. Gdje bi oni bili dok bi Zagor sjedio u uredu i pisao zamolbu za 20-30 dekica za Tonkino pleme? Ili je pretpostavka da bi i Vendigo u penziji vodio neku udrugu kod Belzebuba za bolji status penzioniranih demona. Što bi Helingen radio jer znamo da njega ni smrt ne zaustavlja? Kandraks bi vjerojatno u drugoj dimenziji igrao šah sa mračnim Donom, ubijen u pojam jer su mu na Stonehillu izgradili željezničku stanicu. I tako...
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 29/12/2013 : 22:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by tinton

quote:

quote:
Originally posted by sumohrvat

5 godina ranije,3 mjeseca kasnjije,slijedece jutro,vjerujem da je i slijedeca tabla smjestena neki mjesec kasnije... Ne znam jel stvar navike ili sta,ali stalno imam osjecaj kao da je nakon svake table netko iscupao par slijedecih,kao da mi fali komad. I kao sta netko rece,veliki skup ,a onda 4 indijanca kao na pikniku... Crtez inace odlican,ja sam veliki fan sande i od prije... Samo konstruktivna kritika,palac gore za projekt svakako

Zamisli da je u stripu prikazano kako presjednik nagovara Zagora da postane savjetnik za indijanska pitanja,nakon toga da je prikazano na skupu kako Zagor govori poglavicama da napusta Darkwood jer je postao savjetnik za indijanska pitanja i na kraju opet sve to ponavlja i Chici.Non stop bi se ponavljala jedno te ista stvar.Na ovaj nacin sa preskakanjem radnje sve je receno bez nepotrebnih tabli.Mi znamo sta je predsjednik rekao Zagoru i sta je on rekao poglavicama bez da nam je to prikazano.

Mi ne znamo jos sto je zagor rekao indijancima, ili ti znas?

Pretpostavljam i mislim da sam u pravu

nisi shvatio... Normalno da nitko od nas nije moron pa da mu treba triput ponavljat,ali ti hocu reci da mi dosad sve izgleda kao trailer,a ne kao kompletan rad... Jednostavno sam mišljenja da je priča koja bi se dala rastegnuti na 3,4 stripa i da ovako napisana za dvadesetak stabli ostavlja dojam trailera. Nema ljutnje,pa valjda imamo pravo na misljenje. Nismo u Sjevernoj Koreji da svi samo klimamo glavom. Velika pohvala za trud,naklon do poda za entuzijazam,svidjaju mi se crtež i kolor,ali mi je tema za više od dvadesetak strana i nedostaci se već vide. Možda više naracije i više akcije,kako to rade ameri koji bi ovo sve dosad ispricali u jednoj tabli.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/12/2013 : 22:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Decki i cure samo crtajte,pichite dalje, ja sam uz Vas!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4034 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 29/12/2013 : 22:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
@ guderian,bas sam ovo mislio napisati. U Darkwoodu je bilo ouno problema i mimo politike vlade prema indijancima. Krijumcari,lopovi,pokvareni indijanci,pirane,svemirci,vukodlaci,vampiri...zamislite da je u paklenoj jazbini netko onim jednookima rekao: ajd razgulite natrag u spilju,zagi je sad u washingtonu,oženia se i nema više pizdarija po šumi :)
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1932 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 29/12/2013 : 22:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Jbt, mene bi ovog momenta prosla volja. Vidite koliko pregleda ima topic, svi smo znatizeljni i u iscekivanju. Nema potrebe huliti ovaj projekat i qurciti se. Pa nikoga nas ne kosta ni kunu, a decki se trude.
Dajte, ljudi, malo humaniji pristup ovome projektu. Vratimo se temi!
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 29/12/2013 : 22:50:44  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo sasvim ok mada znam da to ne postoji jer Zagor je i sam nekoliko puta odbio ljude iz Washingtona,a da i ne govorim o novcu i zlatu
Ipak je on borac za nevine i potlacene i ni dobija ime bezveze duh sa sjekirom jer ipak Duh sa perom je totalno ono za starcica a nas junak vidi se na tabli 1 nije starac od 50 ak godina
Naglasavam projekt je jako ambiciozan i to triba podrzati a ne traziti dlaku u jajetu
Inace samo da kazem D.J - u , ako su ovi nasli mane Ferriu ne ljuti se onda sto vec tebi nalaze nakom 3-4 table,ipak su to ljudi koji rade u SBE

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 29/12/2013 : 23:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Hvala vam svima na velikom interesu i komentarima i pozitivnim i negativnim! Drago mi je sto na kraju razum prevladava. Jasno mi je da ponekad i teze rijeci lete jer je ovo iako fan art, krupan zalogaj, tj. verzija kraja sage o najpopularnijem strip junaku na nasim prostorima. Pa nekim ljudima se ni Demon ludila ne svida, sto mozemo mi amateri ocekivati! Ako se strip na kraju bude svidio samo petorici forumasa ili anonimnih posjetioca bolje i to nego da smo samo ja i suradnici imali ovaj strip i uzivali u njemu.
O radnji naravno jos ne smijem nista reci jer se jos dosta toga treba dogoditi, ali reci cu da je razlog zasto je ovaj strip bio limitiran stranicama taj sto bi trebalo jos duze vremena i vise resursa za duzi projekt, a ovdje je sve najvaznije za pricu koju sam smislio. Kao koncentrat, bez imalo filera Idemo dalje!

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels

Edited by - D.J. on 29/12/2013 23:37:02
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2013 : 23:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
I ja se slažem s guderianovim mišljenjem, ali s druge strane treba pričekati kraj priče da bi mogli "pravedno" suditi.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 29/12/2013 : 23:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Hajde i ja da se nadovežem na neke opaske. Kao prvo, ova priča je D.J.-eva ideja. On je ovako zamislio poslednju epizodu Zagor serijala i odlučio da je pretoči u kratak strip. Neki ovde kažu zašto 25-30 strana? Vrlo jednostavno jer amateru nije lako prvi put rasplesti priču na 100 strana ( da ne pričamo o crtaču ili Brdaru koji bi lipsao krečeći :) a povrh svega bi se ovo možda oteglo i na duži vremenski period). Više strana više vremenskog angažovanja a verujte mi nije baš lako ga obezbediti pored sopstvenih obaveza. Nekima se neće dopasti kako će se priča završiti, nekima hoće. Uglavnom lepo je videti kako se diskutuje na ovom topiku. Nekada malo budemo oštri ali sve je to normalno. Cepamo dalje.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 30/12/2013 : 03:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Ja sam budan cijelu noć u iščekivanju novih stran(ic)a..
Još jednom - svaka čast cijelom timu..

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4690 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/12/2013 : 07:43:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sergej773

quote:
Originally posted by Sneaksie Thiefsie

pa gde je makljaza
cepanje zastave i sl.
po sata se pozdravljaju
nije Zagor baba

Veoma primitivno razmisljas.

da
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 30/12/2013 : 07:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kucak

Ja sam budan cijelu noć u iščekivanju novih stran(ic)a..
Još jednom - svaka čast cijelom timu..

Hvala ti Kucak za ovaj komentar. Ne mozes znati koliko znaci u ovim trenutcima.
Cak mi je zao sto je slijedeca tabla tek velika navlakusa, ali moram samo nju staviti radi ritma postavljnaja tabli. Oprosti mi i ti i ostali koji zeljno iscekujete nove stranice.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4690 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/12/2013 : 07:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Probably just rats.

EDIT: vidi tablu dole

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 30/12/2013 07:59:22
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9469 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/12/2013 : 07:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Autori, zaista ste mislili raditi strip o Zagoru, i to posljednju epizodu, a niste predvidjeli da će ljudi samo čekati da vam skoče na vrat? Onda ste trebali radit epizodu Diabolika, njegovi su fanovi pitomiji

Od svega do sada zasmetala me samo jedna stavr, likovi na prvim stranicama ne bacaju nikakvu sjenu, greška crtača koju nisu popravili tušer ni kolorist.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page
Page: of 22 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000