Author |
Topic |
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 25/01/2014 : 00:36:48
|
@ telleru nemoj da se ljutis, forum i jeste mjesto za razmjenu misljenja, ovdje smo svi zato sto volimo stripove, a i MR je strip zar ne neko vise voli ovo neko nesto drugo that' s normal dude
|
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/01/2014 : 00:45:44
|
quote: Originally posted by Hajo
Mislim da ću uzimati ovo ako je riječ o trobrojima!
ne bi rekao,vjerovatno je kao u talijana-2 broja.ali tko zna sa LU? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 25/01/2014 : 08:36:01
|
dragi prijatelji, juće sam kidao snjeg (30 cm) i bio umoran ko konj..onda sam još pročitao da se neki zgražavaju na kiosk izdanjima pa izhitreno reagirao i najavio rastanak od foruma... danas je osvanuo divan sunčan dan i bolje sam volje... izprićavam se na grubom i nekulturnom postu i nadam se da se ne ponovi... budala sam jer se pustim iznervirat a i naivan očekujući da će svi prihvatit ova nova izdanja ko izbezumljeni... problem je samo u meni....Čiko serijal mi je zabavan, vole mi ga i dijeca i zbog njih se ga radujem u koloru... Mali Rendžer je moj idol strip junaka....kad se doda i prvi strip u životu pročitan (Trn u oku) tamo 76-ste moja reakcija je možda i opravdana...zašto kad znamo kako su u Dnevniku objavljivali i kapusarili MR, pa Van Gogh srozao tiraž na 270 komada... ne priuštiti užitak čitanja više ljudima...a to se može samo na kioscima postić.... da ne kenjam dalje....ostajem sa veseljem sa vama i prihvaćam i kritiku pomenutih kiosk izdanja...ipak imajte u vidu kako bi kiosci izgledali bez Ludensa...prije nego opalimo po njima drvljem i kamenjem jer ne izdaju Nathana;MN,MM ili Saguara... a da su zajeb...ana vremena za experimentiranje...tu se valjda slažemo?.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 25/01/2014 08:43:20 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21122 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/01/2014 : 09:23:21
|
quote: Originally posted by teller
dragi prijatelji, juće sam kidao snjeg (30 cm) i bio umoran ko konj..onda sam još pročitao da se neki zgražavaju na kiosk izdanjima pa izhitreno reagirao i najavio rastanak od foruma... danas je osvanuo divan sunčan dan i bolje sam volje... izprićavam se na grubom i nekulturnom postu i nadam se da se ne ponovi... budala sam jer se pustim iznervirat a i naivan očekujući da će svi prihvatit ova nova izdanja ko izbezumljeni... problem je samo u meni....Čiko serijal mi je zabavan, vole mi ga i dijeca i zbog njih se ga radujem u koloru... Mali Rendžer je moj idol strip junaka....kad se doda i prvi strip u životu pročitan (Trn u oku) tamo 76-ste moja reakcija je možda i opravdana...zašto kad znamo kako su u Dnevniku objavljivali i kapusarili MR, pa Van Gogh srozao tiraž na 270 komada... ne priuštiti užitak čitanja više ljudima...a to se može samo na kioscima postić.... da ne kenjam dalje....ostajem sa veseljem sa vama i prihvaćam i kritiku pomenutih kiosk izdanja...ipak imajte u vidu kako bi kiosci izgledali bez Ludensa...prije nego opalimo po njima drvljem i kamenjem jer ne izdaju Nathana;MN,MM ili Saguara... a da su zajeb...ana vremena za experimentiranje...tu se valjda slažemo?....
jebeš forum bez telera! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 25/01/2014 09:24:22 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 25/01/2014 : 09:46:07
|
quote: Originally posted by anto
dragi prijatelji, juće sam kidao snjeg (30 cm) i bio umoran ko konj..onda sam još pročitao da se neki zgražavaju na kiosk izdanjima pa izhitreno reagirao i najavio rastanak od foruma... danas je osvanuo divan sunčan dan i bolje sam volje... izprićavam se na grubom i nekulturnom postu i nadam se da se ne ponovi... budala sam jer se pustim iznervirat a i naivan očekujući da će svi prihvatit ova nova izdanja ko izbezumljeni... problem je samo u meni....Čiko serijal mi je zabavan, vole mi ga i dijeca i zbog njih se ga radujem u koloru... Mali Rendžer je moj idol strip junaka....kad se doda i prvi strip u životu pročitan (Trn u oku) tamo 76-ste moja reakcija je možda i opravdana...zašto kad znamo kako su u Dnevniku objavljivali i kapusarili MR, pa Van Gogh srozao tiraž na 270 komada... ne priuštiti užitak čitanja više ljudima...a to se može samo na kioscima postić.... da ne kenjam dalje....ostajem sa veseljem sa vama i prihvaćam i kritiku pomenutih kiosk izdanja...ipak imajte u vidu kako bi kiosci izgledali bez Ludensa...prije nego opalimo po njima drvljem i kamenjem jer ne izdaju Nathana;MN,MM ili Saguara... a da su zajeb...ana vremena za experimentiranje...tu se valjda slažemo?....
jebeš forum bez telera!
hvala anto druže...da si malo tepamo...isto važi za tebe... malo sam gledao na ifedizioni i koliko razumem idu po dva stripa MR po 120 stranica plus strip dodatak autora Lavezzolo/Gamba iz 1957... Rocky Star vestern u rangu Met Meriota recimo ili Ranga....ko voli naivu, tu če dobit punu porciju.....kasnije verovatno neki drugi junaci, recimo 2 liga Bonelli....to izgleda kao Dnevnikova izdanja kad uz 1 ligu dobili dodatak u vidu recimo Karabina Slima ili Tajanstvenog Alana...taj zadnji ide ko dodatak uskoro u Marku Ludensa...na neviđeno kazao bi da je 4 eura dovoljno za taj strip ali precizniju ocjenu jel skupo ili nije vidit čemo kad strip dobijemo u ruku...za usporedbi PSDZ ima 210 stranica i cijenu 30 kuna ili 4 eura...ne uspoređujući kvalitet junaka cijena je usporedljiva jer MR ima oko 160 stranica...ako se ne varam..mislim da je i tiraž 4000 slični... zanimljiva je stranica ifa...posjetite je... www.ifedizioni.it/if/ |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 25/01/2014 09:48:47 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12493 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 25/01/2014 : 09:53:45
|
uff bilo bi super, kada bi kao dodatak malom rendžeru išao i Roki Džo (Gidap Joe)....bar meni bi to bilo super..... I podržavam ideju da se i Kena Parkera počne izdavat na kioscima! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 25/01/2014 : 09:58:43
|
quote: Originally posted by 1Euro
uff bilo bi super, kada bi kao dodatak malom rendžeru išao i Roki Džo (Gidap Joe)....bar meni bi to bilo super..... I podržavam ideju da se i Kena Parkera počne izdavat na kioscima!
pa serijal MR je dug i nači će se mjesta sigurno i za Roki Joa... ja bi recimo i Joavitovog Cocobila.(onaj strip sa kobasicama razbacanim svuda) |
|
Edited by - teller on 25/01/2014 09:59:53 |
|
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 25/01/2014 : 10:08:57
|
mene je vise obradovala vijest da je opet clan teller tu nego teller na kiosku ,,,,,dobar Color na ovim izdanjima od if ili kako se vec zovu |
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 25/01/2014 : 10:28:16
|
quote: Originally posted by senokute
mene je vise obradovala vijest da je opet clan teller tu nego teller na kiosku ,,,,,dobar Color na ovim izdanjima od if ili kako se vec zovu
|
|
|
|
magnus
Junior Member
Slovenia
341 Posts
Member since 22/08/2004 |
Posted - 25/01/2014 : 10:40:07
|
mudra odluka! Ponekad je treba stvari prespavati, slijedecek jutra razmisliti, napraviti korak unazad, da bi napravio dva naprijed... To mogu samo najbolji Bravo telleru...moj najomiljeni forumas |
Today's readers are tomorrow's leaders |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 25/01/2014 : 10:53:45
|
quote: Originally posted by magnus
mudra odluka! Ponekad je treba stvari prespavati, slijedecek jutra razmisliti, napraviti korak unazad, da bi napravio dva naprijed... To mogu samo najbolji Bravo telleru...moj najomiljeni forumas
velika ti hvala zemljaće...javi se više puta...Slovenci smo malo pothranjeni na forumu...lep dan, ti želim. |
|
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3016 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 25/01/2014 : 11:54:50
|
Uh,puni se Topic,a padaju teske rijeci.Imamo svake godine reprint snijega i niko nista,a Mali Rendzer unio toliko pomutnje.Ljudi moji retro je u modi. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 25/01/2014 : 12:34:47
|
Telleru, da se razumijemo, nemam ja ništa protiv nekoga tko voli te stripove, niti imam nešto protiv Malog Rendžera ili Čika ili Bleka, Marka Mikija, ali me frustrira što se ti stripovi mogu bez problema izdavati na našim prostorima a oni novi, svježi naslovi koji bi gotovo sigurno imali svoju publiku da se uloži malo truda ne mogu. Ostalo sve 5. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21122 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 25/01/2014 : 12:37:11
|
quote: Originally posted by teller pa serijal MR je dug i nači će se mjesta sigurno i za Roki Joa... ja bi recimo i Joavitovog Cocobila.(onaj strip sa kobasicama razbacanim svuda)
uf, ovo je i moja VELIKA želja!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 25/01/2014 : 12:46:00
|
quote: Originally posted by Zagor12
Telleru, da se razumijemo, nemam ja ništa protiv nekoga tko voli te stripove, niti imam nešto protiv Malog Rendžera ili Čika ili Bleka, Marka Mikija, ali me frustrira što se ti stripovi mogu bez problema izdavati na našim prostorima a oni novi, svježi naslovi koji bi gotovo sigurno imali svoju publiku da se uloži malo truda ne mogu. Ostalo sve 5.
naravno, razumemo se...jedina razlika je da mene "stara garda" junaka ne frustrira...a svježe naslove bi kupovao i ja...bar do sada sam uzimao sve na kioscima...stvari koje su sa kioska nestale sada kupujem u delux Libellus opremi...u osnovi je bonelli strip zamišljen i napravljen SC kiosk...u Ludensu nisu avanturisti, zadovoljava jih samo dobra prodaja a ne neka avantgarda i širjenje strip publike i tržišta...na nama je da jim to zamerimo ili ne.... |
|
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 25/01/2014 : 13:29:06
|
Stvarno nemam ništa protiv Malog rendžera, pa odrastao sam na tom stripu i čitao ga sa veseljem!
Samo mi nikako nije jasno da kreće od prvog broja na kioske, nakon što je Van Gogh već tako daleko dogurao. Pa ugasili su Martija i Mister Noa zbog slabe prodaje, a to su sve bile nove epizode, nikad objavljene, a Kit ponovno reprint i to prastare ne baš zanimljive epizode. Pa što nisu krenuli npr sa odabranim pričama, ili tako nešto, pa to bi kupovala masa ljudi, ja sigurno! Ovako, nema šanse. Ali ako se osude s prastarim epizodama Kita Tellera na kioske, onda stvarno nema razloga da krenu sa Kenom 3u1 ili Lazarusom, mislim da prodaja ne bi bila slabija.
Dobro, valjda znaju što rade i imaju svoju računicu...
Evo što bih ja napravio da sam odgovorni u Ludensu. Dao bi oglas ili najavu na sve stripovske portale i u svoja izdanja, kako krećemo sa objavljivanjem Malog rendžera 50 najboljih avantura, jedna priča jedan strip, s popratnim tekstovima, s tim da će ljubitelji stripa glasati za najboljih 30 priča koje će biti objavljene, a uredništvo će odabrati ostalih 20. Jako puno ljudi bi to kupilo, vjerujte! Čak i oni koji izdanje od prvog broja ne bi niti pogledali. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 25/01/2014 : 13:38:59
|
quote: Originally posted by dcopic
Stvarno nemam ništa protiv Malog rendžera, pa odrastao sam na tom stripu i čitao ga sa veseljem!
Samo mi nikako nije jasno da kreće od prvog broja na kioske, nakon što je Van Gogh već tako daleko dogurao. Pa ugasili su Martija i Mister Noa zbog slabe prodaje, a to su sve bile nove epizode, nikad objavljene, a Kit ponovno reprint i to prastare ne baš zanimljive epizode. Pa što nisu krenuli npr sa odabranim pričama, ili tako nešto, pa to bi kupovala masa ljudi, ja sigurno! Ovako, nema šanse. Ali ako se osude s prastarim epizodama Kita Tellera na kioske, onda stvarno nema razloga da krenu sa Kenom 3u1 ili Lazarusom, mislim da prodaja ne bi bila slabija.
Dobro, valjda znaju što rade i imaju svoju računicu...
Evo što bih ja napravio da sam odgovorni u Ludensu. Dao bi oglas ili najavu na sve stripovske portale i u svoja izdanja, kako krećemo sa objavljivanjem Malog rendžera 50 najboljih avantura, jedna priča jedan strip, s popratnim tekstovima, s tim da će ljubitelji stripa glasati za najboljih 30 priča koje će biti objavljene, a uredništvo će odabrati ostalih 20. Jako puno ljudi bi to kupilo, vjerujte! Čak i oni koji izdanje od prvog broja ne bi niti pogledali.
hmmm.ideja ti nije loša, dapaće...samo ima jednu manu... da je to Ludens izdanje licenčno onome IF EDIZIONE a tamo su sa Tellerom na broju 20, tj. 40 epizodi originala...onda bi morali sačekati još par godina da ifedizione stigne te bolje epizode da bi jih objavili u Ludensu ko odabrane priće...možda su se malo(neopravdano izgleda)prestrašili i konkurencije iz Agarthija pa su morali ubzat...a i Tisak stalno mijenja propise o novim izdanjima na kioscima...pa može opet ko par godina nazat zatražit xxxx kuna za pokretanje nove edicije.... nadam se da podržiš i tog prvog MR da bi što brže stigli do boljih epizoda... |
|
Edited by - teller on 25/01/2014 13:42:02 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/01/2014 : 13:40:23
|
Mislim da je steta sto se strip ne zove Kit Teller. Mnogi nostalgicari nisu upoznati sa nadimkom "Mali Rendzer", svi smo ga prije znali pod imenom. Osim toga, na naslovnici lik vise lici na Kapetana Mikija, pa ce tu vjerovatno biti dosta zabune, pogotovo kod ljudi koji ne vise na stripovskim stranama po internetu. To moze da se djelimicno odrazi i na prodaju, Tellerove "novije" epizode su imale neki sarm, mene su kao klinca mogle cak donekle i da zabave, dok to nikad nije bio slucaj sa Mikijem kojeg sam oduvijek smatrao naivnim i dosadnim.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Posted - 25/01/2014 : 13:45:54
|
quote: Originally posted by King Warrior
Mislim da je steta sto se strip ne zove Kit Teller. Mnogi nostalgicari nisu upoznati sa nadimkom "Mali Rendzer", svi smo ga prije znali pod imenom. Osim toga, na naslovnici lik vise lici na Kapetana Mikija, pa ce tu vjerovatno biti dosta zabune, pogotovo kod ljudi koji ne vise na stripovskim stranama po internetu. To moze da se djelimicno odrazi i na prodaju, Tellerove "novije" epizode su imale neki sarm, mene su kao klinca mogle cak donekle i da zabave, dok to nikad nije bio slucaj sa Mikijem kojeg sam oduvijek smatrao naivnim i dosadnim.
da, tu si u pravu...KIT TELLER je mnogo poznanije ime tog strip junaka...nadam se da bude ipak prepoznat na kioscima...i dobije tempo Prič sa Divljeg zapada...dvomjesečno. |
|
|
|
tekumze
New Member
117 Posts
Member since 20/05/2012 |
Posted - 25/01/2014 : 15:04:44
|
Meni je Mali rendžer isto jedan od dražih junaka mog djetinstva. Imam Van goghova izdanja pa ovo neču kupovati ali ovo izdanje mi se ne čini loše. Ako imamo na tone različitih varianti Zagora zašto ne bismo imali dva izdanja MR. Van gogh mi je dobar zbog naslovnica, smeta mi cena, jer je absolutno preskupo. Ako bi se VG malo pocenio bilo bi još laže nabavljati MR. Nadam se, da če oba izdanja obstati na trgu. Iako vrlo naivan meni je MR zbog nostalgije kul + mogu se nasmijati Frenkiju, Zubatom Bilu i društvu. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 25/01/2014 : 17:36:57
|
Pa što nisu krenuli npr sa odabranim pričama, ili tako nešto, pa to bi kupovala masa ljudi, ja sigurno!
+1.569.350 |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 25/01/2014 : 17:58:56
|
Kit ponovno reprint i to prastare ne baš zanimljive epizode. Pa što nisu krenuli npr sa odabranim pričama
krećemo sa objavljivanjem Malog rendžera 50 najboljih avantura, jedna priča jedan strip, s popratnim tekstovima, s tim da će ljubitelji stripa glasati za najboljih 30 priča koje će biti objavljene, a uredništvo će odabrati ostalih 20.
Jednom sam slicno napomenuo da samo kompletna prica ima prodju,jer ako se nastavljaju stalno onda kupac gubi volju da ceka taj slijedeci broj,pa jos ako kasni,zapne nesto onda se mozes pozdravit i sa nastavkom stripa i taj sto ga kupac ima zavrsit ce u ropotarnici povijesti kao nezanimljiv i bezvrijedan u kolekciji(a to si citaoc i kolekcionar nece dopustiti nekompletnu pricu a kamoli zbirku). Mnoge dnevnikove stripove sa "nastavice se" sam tesko pratio jedino Kap.Mikija sam procitao sve osim evo "Miki i Tawega" bas poceo citati sinoc i kao da citam nesto novo. Kit Tellera sam kao klinac poceo citati od "Invazije Kondora"' "Teleskopulusa"(?) preko onih sa "Jastrebom" i kasnije do zadnjeg broja u LMS-u "Tvrdjava u plamenu".
Jedino neki kompletni tipa trobroj ili maxi i sve stima...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 25/01/2014 18:01:04 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 25/01/2014 : 18:08:37
|
quote: Originally posted by Zagor12
Telleru, da se razumijemo, nemam ja ništa protiv nekoga tko voli te stripove, niti imam nešto protiv Malog Rendžera ili Čika ili Bleka, Marka Mikija, ali me frustrira što se ti stripovi mogu bez problema izdavati na našim prostorima a oni novi, svježi naslovi koji bi gotovo sigurno imali svoju publiku da se uloži malo truda ne mogu. Ostalo sve 5.
Bojim se da ovdje grdno griješiš. Sve novo ili novije što se pokušavalo plasirati na kioske, od Nathana preko Julije do Dampyra (sve i hrvatski i srpski), Brada Barrona i novijih epizoda Martina i Mr. Noa je propalo, ili se izdaje na kapaljku - VČ Dampyr, DW Julija i Lilith sporije od planova. PP je pred propašću jer se ništa novo - Caravan, Gea, Greystorm - ne prodaje, pa čak nedovoljno i u striparnicama. S druge strane Mark, Blek, Miki, Mali rendžer i beskrajno reciklirani Zagor se prodaju dosta dobro, ili barem dovoljno dobro da izdavanje svega ima smisla. Zapravo bi se moglo reći da će nostalgija dotući kiosk-strip, jer svi uzimaju samo poznato, ono što su čitali kao klinci, nešto za mozak na pašu i sve u tom stilu.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 25/01/2014 18:10:43 |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia