Author |
Topic |
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7113 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 21/02/2014 : 00:51:16
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
quote: Originally posted by D.J.
Kako god bilo, klaun se nimalo ne uklapa u naslovnicu, bemti, Blek se bori s polarnim medvjedom a nas gleda varijacija It-a Stephena Kinga!
Nego telleru, kad će Totem Murak i U praskozorje?
Ako se If Edizioni drzao originalnog redoslijeda, U praskozorje bi trebalo biti u ovom broju s Gradom carolija jer Grad carolija slijedi iza nje po izvornom francuskom redoslijedu. Ako nije tu, ipak i slijedeca dva If Edizioniova Bleka su iz 1977 pa bi trebalo biti u jednom od njih.
Hvala, bit će gušt ako je ovdje, a nije problem i ako bude trebalo pričekati još par mjeseci.
Da nakon toliko godina napokon cemo saznati sto se na kraju epizode dogodilo. |
www.epicentercomics.com |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 21/02/2014 : 01:26:23
|
Jesem ti, kako da čovjek (drug i starešina! ) pored svega ovoga ne doživi regresiju u djetinjstvo! Tamo Mark, Miki i Kit Teller, o Zagiju i Sedmoj rundi da i ne govorim, ovdje Blek a uskoro evo i Nippera, sve stripovi u kojima sam uživao od 8. do najviše 12. godine. Jelenskih mi rogova i svih mi bubnjeva Darkwooda, ja to ne želim, tu hebenu regresiju, ali joj ne mogu umaknuti. Jedan pogled na kiosk i učas ode stvarnost i nestanu sve godine, i opet sam mulac koji pred trafikom na Poljani ili kod crkve Gospe vanka grada kao hipnotiziran bulji u te predivne šarene naslovnice s junacima malo je reći većima od života. Pa slinim i topćem kopitima, pa očajavam što mi starci nisu dali tih hebenih 10 dinara, pa moljakam tetu u kiosku da mi barem na minut da strip da ga prolistam. To je traganje za izgubljenim vremenom, kakav Proust i madeleine...
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26814 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/02/2014 : 02:33:56
|
quote: Originally posted by Johnny Difool Stvar je u tome što je klaun ovdje potpuno nadrealan element, koji strši u odnosu na ostatak naslovnice, a ni iz jedne Blekove priče ne sjećam se nikakvog klauna pa da bi se mogao odnositi na sadržaj. A ovako kako gleda čitatelje još je neobičniji, gotovo metastripski i kao da prelazi granicu stripa prema stvarnosti tj. čitateljima.
Srami se,zaboravija si sve iz stripa |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
ddeki
Advanced Member
3432 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 21/02/2014 : 08:05:34
|
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Johnny Difool Samo otkud ovaj opaki klaun?
Pitanje je zašto u LMS nema klauna? Vjerovatno se onom koji je precrtavao naslovnice nije dalo još pored medvjeda i Bleka precrtati i klauna.Ipak je tada bio socijalizam i pazilo se da se radnika ne preoptereti sa puno posla.
Stvar je u tome što je klaun ovdje potpuno nadrealan element, koji strši u odnosu na ostatak naslovnice, a ni iz jedne Blekove priče ne sjećam se nikakvog klauna pa da bi se mogao odnositi na sadržaj. A ovako kako gleda čitatelje još je neobičniji, gotovo metastripski i kao da prelazi granicu stripa prema stvarnosti tj. čitateljima.
Kako ga nema? Pa koji sam ja to onda strip obojio????
|
http://ddeki.deviantart.com/gallery/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153 |
Edited by - ddeki on 21/02/2014 08:07:30 |
|
|
ZoranC
Senior Member
Germany
1916 Posts
Member since 20/09/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 21/02/2014 : 09:27:04
|
quote: Originally posted by ddeki
quote: Originally posted by jaki
quote: Originally posted by Johnny Difool Samo otkud ovaj opaki klaun?
Pitanje je zašto u LMS nema klauna? Vjerovatno se onom koji je precrtavao naslovnice nije dalo još pored medvjeda i Bleka precrtati i klauna.Ipak je tada bio socijalizam i pazilo se da se radnika ne preoptereti sa puno posla.
Stvar je u tome što je klaun ovdje potpuno nadrealan element, koji strši u odnosu na ostatak naslovnice, a ni iz jedne Blekove priče ne sjećam se nikakvog klauna pa da bi se mogao odnositi na sadržaj. A ovako kako gleda čitatelje još je neobičniji, gotovo metastripski i kao da prelazi granicu stripa prema stvarnosti tj. čitateljima.
Kako ga nema? Pa koji sam ja to onda strip obojio????
Opa, klaun je tu! Ispričavam se, mea culpa, izdala me je memorija pamćenja.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17008 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/02/2014 : 11:30:42
|
Jesem ti, kako da čovjek (drug i starešina! ) pored svega ovoga ne doživi regresiju u djetinjstvo! Tamo Mark, Miki i Kit Teller, o Zagiju i Sedmoj rundi da i ne govorim, ovdje Blek a uskoro evo i Nippera, sve stripovi u kojima sam uživao od 8. do najviše 12. godine. Jelenskih mi rogova i svih mi bubnjeva Darkwooda, ja to ne želim, tu hebenu regresiju, ali joj ne mogu umaknuti. Jedan pogled na kiosk i učas ode stvarnost i nestanu sve godine, i opet sam mulac koji pred trafikom na Poljani ili kod crkve Gospe vanka grada kao hipnotiziran bulji u te predivne šarene naslovnice s junacima malo je reći većima od života. Pa slinim i topćem kopitima, pa očajavam što mi starci nisu dali tih hebenih 10 dinara, pa moljakam tetu u kiosku da mi barem na minut da strip da ga prolistam. To je traganje za izgubljenim vremenom, kakav Proust i madeleine...
Što reći... |
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5705 Posts
Member since 23/02/2009 |
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 21/02/2014 : 13:54:57
|
Koji naslov! Procitao onako zbrza mislio pise "Cakovec" ili "cvarak"..
Mitton crtao naslovnu,tih se crtaca sjecam najbolje..Cedroni, druge sam zaboravio... Taj crtez sam najvise volio..."Saratoga" je najstariji Blekov strip koji sam citao, fora je bilo kako drzi top u rukama....naslovna je bila od Kerca...mislim...nagadjam..
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7113 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Ernie Pike
Senior Member
Croatia
2848 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 21/02/2014 : 22:30:09
|
Opa, klaun je tu! Ispričavam se, mea culpa, izdala me je memorija pamćenja.
Johnny, kako se ne sječaš klauna, nema ni 35 godina kako si pročitao Grad čarolija |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3015 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 22/02/2014 : 09:32:27
|
Cini mi se da Blek uvijek budi odredjene emocije i bez obzira na svu jednostavnost i naivnost,ipak ima ono nesto sa ili bez nostalgije.Lijepo ce biti znati koje su price iz LMS-a unutra i je li doslo jutros na kioske,ako neko zna,neka javi. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
Rahazlam
Advanced Member
Croatia
3404 Posts
Member since 13/07/2013 |
Posted - 22/02/2014 : 15:12:11
|
quote: Originally posted by roby05
Cini mi se da Blek uvijek budi odredjene emocije i bez obzira na svu jednostavnost i naivnost,ipak ima ono nesto sa ili bez nostalgije.Lijepo ce biti znati koje su price iz LMS-a unutra i je li doslo jutros na kioske,ako neko zna,neka javi.
Pa normalno pogle ga kakav je vuce mi malo na ramba samo sto ovaj ima crnu kosu!!! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18860 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/02/2014 : 20:57:10
|
quote: Originally posted by Rahazlam
Cini mi se da Blek uvijek budi odredjene emocije i bez obzira na svu jednostavnost i naivnost,ipak ima ono nesto sa ili bez nostalgije.Lijepo ce biti znati koje su price iz LMS-a unutra i je li doslo jutros na kioske,ako neko zna,neka javi.
Pa normalno pogle ga kakav je vuce mi malo na ramba samo sto ovaj ima crnu kosu!!!
bolji od ramba...glrdao sam svih 4-5 ili koliko vec ramba...ali u nijednom filmu rambo nije zagrabio cev topa i njime pucao na vijetnamce,ruse ili koga vec...to moze samo blek, i to veliki blek..-rambo?..pih..zutokljunac. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3015 Posts
Posted - 23/02/2014 : 12:42:26
|
Ma Rambo moze nosat vodu za Blekom i pitat ga,treba li mu jos sta. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 23/02/2014 : 16:42:20
|
Od broja 50, Bleka vise ne propustam. Ono ranije nemam i necu kupiti, to ne bih ni nostalgijom mogao sebi da objasnim zasto bih te brojeve drzao u kuci :) |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 23/02/2014 : 16:47:09
|
quote: Originally posted by Elderane84
Od broja 50, Bleka vise ne propustam. Ono ranije nemam i necu kupiti, to ne bih ni nostalgijom mogao sebi da objasnim zasto bih te brojeve drzao u kuci :)
Mislimo otprilike isto, s tom razlikom što ja moguće ni sve brojeve koji slijede neću spremiti, možda čak ni aktualni u kojem na Mittonov Grad čarolija otpada tek 75 stranica, dok me preostale dvije priče ne zanimaju. Ali većinu iz predstojećeg perioda svakako hoću.
|
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3015 Posts
Posted - 24/02/2014 : 09:52:07
|
Jutros na kioscima!Prva prica je Tragedija Tchackwasha,ako neko zna neka javi,je li uopce izasla u LMS-u.Druga prica je LMS 313 Mumija iz Bar Galca,a treca LMS 320 Grad carolija. |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 24/02/2014 : 14:17:38
|
Korice u značajnije matiranoj boji. Simpatično i suvremeno. Samo, ako nije pokazatelj vječitog poskupljenja tiskarskih troškova. |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3015 Posts
Posted - 24/02/2014 : 15:14:46
|
quote: Originally posted by mogorovic
Korice u značajnije matiranoj boji. Simpatično i suvremeno. Samo, ako nije pokazatelj vječitog poskupljenja tiskarskih troškova.
Da,to je vjerovatno vezano za jos jedan mali novitet.Ovaj broj je tiskao Suton Tisak,Zagreb. |
|
|
almon
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 13/11/2009 |
Posted - 24/02/2014 : 15:29:06
|
Jutros na kioscima!Prva prica je Tragedija Tchackwasha,ako neko zna neka javi,je li uopce izasla u LMS-u.Druga prica je LMS 313 Mumija iz Bar Galca,a treca LMS 320 Grad carolija.
LMS 308 - Plan očajnika |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3015 Posts
Posted - 24/02/2014 : 16:23:41
|
quote: Originally posted by almon
Jutros na kioscima!Prva prica je Tragedija Tchackwasha,ako neko zna neka javi,je li uopce izasla u LMS-u.Druga prica je LMS 313 Mumija iz Bar Galca,a treca LMS 320 Grad carolija.
LMS 308 - Plan očajnika
Hvala!!! |
|
|
Topic |
|