forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex Willer-serijal koji ne posustaje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 24/02/2014 : 02:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Davno posustao...
Priče pravljene na isti kalup, razvlačenje,sve se vrti u krug.
Ono što ga drži (veštački) je dobar izbor crtača, ali to više nije to.
Po meni, vreme ga je pregazilo...

p.s.Imam LL komplet 1-50, pa ako je neko zainteresovan.

Carpe diem
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/02/2014 : 02:18:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
da kvotiram clana Zagor12, ovo je skoro napisao u jednom drugom topicu, i u par recenica je rekao sve sto se ima reci o Texu (bez uvrede Texovcima):

"Tex je žestoko limitiran strip koji maksimalno može imati dvjesto epizoda (i to je previše), te preživljava samo zato što Bonelli u njemu tvrdoglavo forsa najbolje autore u kući da izvuču iz njega maksimum. I cijede ga već tridesetak godina."

http://www.acestroke.blogspot.com

Edited by - acestroke on 24/02/2014 02:18:43
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/02/2014 : 05:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

da kvotiram clana Zagor12, ovo je skoro napisao u jednom drugom topicu, i u par recenica je rekao sve sto se ima reci o Texu (bez uvrede Texovcima):

"Tex je žestoko limitiran strip koji maksimalno može imati dvjesto epizoda (i to je previše), te preživljava samo zato što Bonelli u njemu tvrdoglavo forsa najbolje autore u kući da izvuču iz njega maksimum. I cijede ga već tridesetak godina."

to moze napisat samo netko sa zestoko limitiranim mozgom...stariji tex je naivniji kao i svi stripovi tada a nove epizode su biseri do bisera...za onog koji voli vestern...onaj kome ta tematika ne odgovara nek se odkaci texa, jer tex je zanrovima bnajmanje prepreden junak....90 % vestern i 10% ostalo(horor,fantazi)....tex ima daleko najbolji crtacki staff i odlicne scenariste...to da je uspjesan i danas nije cijedenje vec odlican rad autora....vestern uspjeva 2014-te....to moze samo tex...batalite se previse mudrovanja..i kupite recimo KANADSKE POBUNJENIKE pa cete vidjet sto je strip....
A zagor12 ako mu se ne svida tex nek se drzi svojih mangi i heroja u tangicama.
Kad vidim sto cita,nijecudno da mu je tex los.....

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 24/02/2014 : 07:18:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Nema potrebe vrijedjat covjeka zbog misljenja koje je iznosi o jednom strip junaku... Ipak nije nigdje tebe osobno uvrijedio, niti bilo koga drugog s ovog foruma.

http://www.acestroke.blogspot.com

Edited by - acestroke on 24/02/2014 07:22:10
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 24/02/2014 : 08:18:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Slažem se da potrebe za vrijeđanjem nema, slažem se i sa Zagorom da je Tex limitiran, ali to ne mislim na negativan način. Strip je koncipiran tako da Tex nema baš prilike i vremena lutati po svijetu kao Zagi i iskušavati neke žanrovski drugačije pustolovine, ali ne mislim da je to loše. Svakako je puno bolje držati se krijumčara oružja, pobunjenih Indijanaca i bahatih rančera nego se boriti s ljudima koji izbacuju gromove iz ruke ili s vojnicima veličine mrava. Ne kažem da su sve Zagijeve epizode takve (ima bisera poput epizoda sa Sivim Vukom, Natom Murdom, Cainom), ali u globalu je Tex bolji za čitanje.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 24/02/2014 : 09:47:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Tex je Tex i tu nema sta da se prica. Ali su mi i svi ostali SBE manje vise dobri, losih nema I stvarno su glupa ova poredjenja, nikakve potrebe nema za tim.
A ko misli da se Tex istrosio nek procita ovaj novi Rujuev Kolorac dvojku, pa nek kaze da li se istrosio. Dobar je Tex, bas takav kakav je, nema potrebe tu nista menjati
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 24/02/2014 : 10:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Za razliku od Zagora i Dylana, kod kojih je dosta bezveznih i loših epizoda, a slabih pa i vrlo slabih se nađe i kod Martina i Mr. Noa, kod Texa nikad nisam pročitao nijednu baš lošu priču.

Neka je sve kliše do klišeja, neka je i predvidljivo, ali barem znam da ću uvijek dobiti porciju pucačine, šaketanja i mačizma koje očekujem.

Dok se s Dylanom pa i Zagorom već godinama valjda i u 2/3 epizoda borim s dosadom i mučim se dočitati ih do kraja, s Texom to nikad nije slučaj.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4100 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 24/02/2014 : 12:32:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zalosno!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8300 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/02/2014 : 12:53:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neočekivani pogodak u sridu...S tim da tih dvjesto triba biti maksimalno dvadeset.

Svakakvih besmislenoća sam u životu pročitao, texa je jedna od najvećih, nikad nisam izdržao do kraja epizode (lažem, jesam onu Kubertovu, ali samo zbog crteža).

Ajmo sad... Shoot me!!!

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 24/02/2014 : 13:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Pa neće te nitko upucati, ne voliš Texa i gotovo, nije problem!
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 24/02/2014 : 14:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ja ga naravno volim, volim i Zagora kojega evo i u ovom topicu stalno uspoređuju sa Texom. Sve kritike na Texov račun iznijete gore u postovima uglavnom stoje, ali to ne mijenja činjenicu da je Tex jako popularan u Italiji i šire i ima ogromnu publiku. Da nema njega i ogromne zarade od prodaje njegovih izdanja pitanje je da li bi i dan danas bilo i Zagora i SBE.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 24/02/2014 : 14:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
@Tonto

Reci ti meni koje ti stripove voliš čitati?
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8300 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/02/2014 : 14:15:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

@Tonto

Jebiga sad, ja sam ti nešto ko bushido... sve i svašta.
Evo kopiran moj post sa nedavnog TOP 10 topica:

Onako napamet bez redosljeda:

Comanche
Jeremiah
Metabaruni
Zarobljenik zvijezda
Sandman
Sin city
Akira
Conan
Brodolomci vremena
Watchmen

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/02/2014 : 14:20:42  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
hm, lako je kritikovati, medjutim kad covek nabraja sta voli pokazuje svo svoje beznadje

za stripove vazi, sto vise cutis tu si pametniji

Edited by - kasper on 24/02/2014 14:21:22
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/02/2014 : 14:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijelsto više nije to.
Po meni, vreme ga je pregazilo...

cek da vidis MV
joj, strasno
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8300 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/02/2014 : 14:23:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
To je bio odgovor na pitanje.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/02/2014 : 14:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

tex ima daleko najbolji crtacki staff i odlicne scenariste...to da je uspjesan i danas nije cijedenje vec odlican rad autora....

Zapravo, mislim da je u tome problem. S obzirom koliko talentiranih autora radi na epizodama Texa, očekivao bih znantno kvalitetnije epizode, a ne konstantno šabloniziranje. Doduše, to je više kritika uredničke politike u Bonelliju, jer urednici očito ne žele mijenjati formulu koja još donosi relativno stabilne prihode. A to se odnosi i na njihove ostale dugovječne serijale.

Volim čitati kvalitetne western stripove, ali Tex već dugo vrijeme nije jedan od njih.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/02/2014 : 14:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
O ukusima ne vrijedi raspravljati.
Tex nije emotivni strip kao Ken Parker, Tex nije napet kao Zagor, Tex nije dubokomisleci strip kao noviji Dylan...Tex puca, o da, Tex hebe kevu svakome ko mu se nadje na putu. On nema smisla za humor, nema emocija niti ga interesuju zene, nije filozof, Tex je jednostavno jedan od najvecih motherfuckera u svijetu stripa!

Price idu na isti kalup? Uvijek gotovo ista radnja? Ma koga interesuje, sve dok se prodaje 200.000 komada mjesecno u Italiji.
Bilo je nekih glasina da ce Boselli eksperimentisati, da ce ubacivati vise avanturistickih i natprirodnih prica, drugim rijecima stvorice od Texa Zagorovu kopiju...Nadam se da se to nece desiti. Neka Tex ostane Tex, ako je nesto uspjesno, bolje ne dirati recept.

Kao takvog su ga fanovi zavolili, samo takav moze opstati kao jedan od najuspjesnijih stripova danasnjice.

Ponekad, nakon sto procitam neki depresivni autorski strip, bas mi dobro legne Tex da rasteretim glavu.
Go to Top of Page

Timber Bil
Senior Member

1068 Posts

Member since 02/10/2013

Posted - 24/02/2014 : 14:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Timber Bil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

O ukusima ne vrijedi raspravljati.
Tex nije emotivni strip kao Ken Parker, Tex nije napet kao Zagor, Tex nije dubokomisleci strip kao noviji Dylan...Tex puca, o da, Tex hebe kevu svakome ko mu se nadje na putu. On nema smisla za humor, nema emocija niti ga interesuju zene, nije filozof, Tex je jednostavno jedan od najvecih motherfuckera u svijetu stripa!

Price idu na isti kalup? Uvijek gotovo ista radnja? Ma koga interesuje, sve dok se prodaje 200.000 komada mjesecno u Italiji.
Bilo je nekih glasina da ce Boselli eksperimentisati, da ce ubacivati vise avanturistickih i natprirodnih prica, drugim rijecima stvorice od Texa Zagorovu kopiju...Nadam se da se to nece desiti. Neka Tex ostane Tex, ako je nesto uspjesno, bolje ne dirati recept.

Kao takvog su ga fanovi zavolili, samo takav moze opstati kao jedan od najuspjesnijih stripova danasnjice.

Ponekad, nakon sto procitam neki depresivni autorski strip, bas mi dobro legne Tex da rasteretim glavu.

Tex mora da postane kao Zagor, koga još interesuje western.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/02/2014 : 14:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Uh, nikako se ne slažem s izjavom Zagora12. Tex je limitiran i to prilično striktno, sažeto on je western s prilično idealiziranim glavnim junakom i prilično čvrstim status quo. OK, to vam se ne sviđa, ne sviđa se ni meni ali teško to nazvati manom kad je to ono što uredništvo želi (a očito i publika). S druge strane taj status quo uopće ne limitira Texa po pitanju brojeva (iako mislim da je tu Zagor12 mislio da je 200 brojeva dovoljno takvih priča). A preživljava prvenstveno zbog čitatelja. Tome odlični autori koje rade na njemu naravno ne odmažu ali nisu presudni. Živi na slavi, kultu westerna.

Da postoji logično objašnjenje popularnosti davno bi ga netko srušio sa trona.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 24/02/2014 : 14:51:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Svim se srcem nadam da neće postati kao Zagor, da se bori protiv mutiranih čudovišta iz močvara, troglavih zmajeva ili svemiraca.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/02/2014 : 15:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Tex je limitiran i to prilično striktno, sažeto on je western s prilično idealiziranim glavnim junakom i prilično čvrstim status quo. OK, to vam se ne sviđa, ne sviđa se ni meni ali teško to nazvati manom kad je to ono što uredništvo želi (a očito i publika).

Zašto? Odluke uredništva nisu apsolutna istina. Bile dobre ili loše, one ključno utječu na kvalitetu stripa. O njima se itekako može raspravljati.

Edited by - Mr. Bushido on 24/02/2014 15:01:15
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 24/02/2014 : 15:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by dcopic

@Tonto

Jebiga sad, ja sam ti nešto ko bushido... sve i svašta.
Evo kopiran moj post sa nedavnog TOP 10 topica:

Onako napamet bez redosljeda:

Comanche
Jeremiah
Metabaruni
Zarobljenik zvijezda
Sandman
Sin city
Akira
Conan
Brodolomci vremena
Watchmen

U redu. Poštujem tvoj ukus, koji je potpuno suprotan od Texa i drugih Bonellija, pa i nije ništa čudno što ne možeš pročitati strip od Texa. Evo meni npr od tvojih favorita Comanche je u redu, odličan strip, Jeremajah dosadan, Metabaruni remek djelo, ali prvi integral. U drugom je onaj lik sa željeznom glavom stvarno prenaporan. Zarobljenik zvijezda dobar, ali prekratko. Sandman i Watchmen su poznati i kvalitetni stripovi i popularni među kritikom, ali kada vidim one kričave boje digne mi se kosa na glavi. U biti isto kao i tebi sa Texom, Sandmana sam pročitao prvi album i odustao, a Watchmene jedva do kraja. Jbga, stvar ukusa! Sin city - stvarno odličan crtež, vrhunski strip, ali nikako da se natjeram pročitati sve. Conan mi je prosječan, sve zavisi od epizode do epizode. Brodolomci vremena, pročitao sam onaj Bookglobeov integral, volim SF, ali teško da ću ga ikada više čitati. Jer meni koji sam odrastao na Bonelliju teško se priviknuti na strip gdje ljudi imaju npr magareče glave. Akiru još nisam čitao, ima toga puno, a prije kada sam imao priliku nabaviti nije me baš privlačio Japanski strip. Kasnije sam promijenio mišljenje, a i Vrh Bogova mi je u TOP 10 najboljih stripova koje sam pročitao u životu.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/02/2014 : 15:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Tex je limitiran i to prilično striktno, sažeto on je western s prilično idealiziranim glavnim junakom i prilično čvrstim status quo. OK, to vam se ne sviđa, ne sviđa se ni meni ali teško to nazvati manom kad je to ono što uredništvo želi (a očito i publika).

Zašto? Odluke uredništva nisu apsolutna istina. Bile dobre ili loše, one ključno utječu na kvalitetu stripa. O njima se itekako može raspravljati.

Može se raspravljat ali Tex je anomalija koja nema nužno veze s kvalitetom (nešto kao Zagor kod nas). Ne pada mi napamet kritizirat Texa samo zato jer mi se ne sviđa kad zahvaljujući tome i dobroj prodaju Bonelli danas sve više eksperimentira sa novim stvarima. da je Tex "bolji" misliš da bi se prodaja povećala?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/02/2014 : 15:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Može se raspravljat ali Tex je anomalija koja nema nužno veze s kvalitetom (nešto kao Zagor kod nas). Ne pada mi napamet kritizirat Texa samo zato jer mi se ne sviđa kad zahvaljujući tome i dobroj prodaju Bonelli danas sve više eksperimentira sa novim stvarima. da je Tex "bolji" misliš da bi se prodaja povećala?

Po tebi ispada da se o Texu i Zagoru nema potrebe raspravljati. Ono, hrpa ljudi ih voli, pa samim time gotova priča. Hm?

Uostalom, ne bih rekao da eksperimenti u Bonelliju imaju neke pretjerane veze s dobrom prodajom. Upravo suprotno, rekao bih da to prvenstveno ima veze sa slabom prodajom i promjenom vodstva.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000