forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Blek 52
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7113 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/02/2014 : 00:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:
Originally posted by D.J.

quote:

Kako god bilo, klaun se nimalo ne uklapa u naslovnicu, bemti, Blek se bori s polarnim medvjedom a nas gleda varijacija It-a Stephena Kinga!

Nego telleru, kad će Totem Murak i U praskozorje?

Ako se If Edizioni drzao originalnog redoslijeda, U praskozorje bi trebalo biti u ovom broju s Gradom carolija jer Grad carolija slijedi iza nje po izvornom francuskom redoslijedu. Ako nije tu, ipak i slijedeca dva If Edizioniova Bleka su iz 1977 pa bi trebalo biti u jednom od njih.

Hvala, bit će gušt ako je ovdje, a nije problem i ako bude trebalo pričekati još par mjeseci.

Da nakon toliko godina napokon cemo saznati sto se na kraju epizode dogodilo.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/02/2014 : 01:26:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Jesem ti, kako da čovjek (drug i starešina! ) pored svega ovoga ne doživi regresiju u djetinjstvo!
Tamo Mark, Miki i Kit Teller, o Zagiju i Sedmoj rundi da i ne govorim, ovdje Blek a uskoro evo i Nippera, sve stripovi u kojima sam uživao od 8. do najviše 12. godine.
Jelenskih mi rogova i svih mi bubnjeva Darkwooda, ja to ne želim, tu hebenu regresiju, ali joj ne mogu umaknuti.
Jedan pogled na kiosk i učas ode stvarnost i nestanu sve godine, i opet sam mulac koji pred trafikom na Poljani ili kod crkve Gospe vanka grada kao hipnotiziran bulji u te predivne šarene naslovnice s junacima malo je reći većima od života.
Pa slinim i topćem kopitima, pa očajavam što mi starci nisu dali tih hebenih 10 dinara, pa moljakam tetu u kiosku da mi barem na minut da strip da ga prolistam.
To je traganje za izgubljenim vremenom, kakav Proust i madeleine...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26814 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 21/02/2014 : 02:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Stvar je u tome što je klaun ovdje potpuno nadrealan element, koji strši u odnosu na ostatak naslovnice, a ni iz jedne Blekove priče ne sjećam se nikakvog klauna pa da bi se mogao odnositi na sadržaj.
A ovako kako gleda čitatelje još je neobičniji, gotovo metastripski i kao da prelazi granicu stripa prema stvarnosti tj. čitateljima.

Srami se,zaboravija si sve iz stripa

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3432 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 21/02/2014 : 08:05:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jaki

quote:
Samo otkud ovaj opaki klaun?

Pitanje je zašto u LMS nema klauna?
Vjerovatno se onom koji je precrtavao naslovnice nije dalo još pored medvjeda i Bleka precrtati i klauna.Ipak je tada bio socijalizam i pazilo se da se radnika ne preoptereti sa puno posla.

Stvar je u tome što je klaun ovdje potpuno nadrealan element, koji strši u odnosu na ostatak naslovnice, a ni iz jedne Blekove priče ne sjećam se nikakvog klauna pa da bi se mogao odnositi na sadržaj.
A ovako kako gleda čitatelje još je neobičniji, gotovo metastripski i kao da prelazi granicu stripa prema stvarnosti tj. čitateljima.

Kako ga nema? Pa koji sam ja to onda strip obojio????

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153

Edited by - ddeki on 21/02/2014 08:07:30
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 21/02/2014 : 09:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Dobre novosti, a i sunce sija. I jos imam slobodan dan. Milina!
Lijepo pricas, Difool, prepoznajem se u tvojim pricama.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/02/2014 : 09:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ddeki

quote:

quote:
Originally posted by jaki

quote:
Samo otkud ovaj opaki klaun?

Pitanje je zašto u LMS nema klauna?
Vjerovatno se onom koji je precrtavao naslovnice nije dalo još pored medvjeda i Bleka precrtati i klauna.Ipak je tada bio socijalizam i pazilo se da se radnika ne preoptereti sa puno posla.

Kako ga nema? Pa koji sam ja to onda strip obojio????

Opa, klaun je tu!
Ispričavam se, mea culpa, izdala me je memorija pamćenja.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17008 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 21/02/2014 : 11:30:42  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesem ti, kako da čovjek (drug i starešina! ) pored svega ovoga ne doživi regresiju u djetinjstvo!
Tamo Mark, Miki i Kit Teller, o Zagiju i Sedmoj rundi da i ne govorim, ovdje Blek a uskoro evo i Nippera, sve stripovi u kojima sam uživao od 8. do najviše 12. godine.
Jelenskih mi rogova i svih mi bubnjeva Darkwooda, ja to ne želim, tu hebenu regresiju, ali joj ne mogu umaknuti.
Jedan pogled na kiosk i učas ode stvarnost i nestanu sve godine, i opet sam mulac koji pred trafikom na Poljani ili kod crkve Gospe vanka grada kao hipnotiziran bulji u te predivne šarene naslovnice s junacima malo je reći većima od života.
Pa slinim i topćem kopitima, pa očajavam što mi starci nisu dali tih hebenih 10 dinara, pa moljakam tetu u kiosku da mi barem na minut da strip da ga prolistam.
To je traganje za izgubljenim vremenom, kakav Proust i madeleine...

Što reći...
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 21/02/2014 : 13:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Jel' ovo orginalna naslovna,ili je Mastantuono crtao novu?

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/02/2014 : 13:54:57  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Koji naslov!
Procitao onako zbrza mislio pise "Cakovec" ili "cvarak"..

Mitton crtao naslovnu,tih se crtaca sjecam najbolje..Cedroni, druge sam zaboravio...
Taj crtez sam najvise volio..."Saratoga" je najstariji Blekov strip koji sam citao, fora je bilo kako drzi top u rukama....naslovna je bila od Kerca...mislim...nagadjam..

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7113 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 21/02/2014 : 21:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Znaci jos neznamo koje su epizode unutra? Hajde netko tko ga je kupio u SNK, javite nam!

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2848 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 21/02/2014 : 22:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

Opa, klaun je tu!
Ispričavam se, mea culpa, izdala me je memorija pamćenja.

Johnny, kako se ne sječaš klauna, nema ni 35 godina kako si pročitao Grad čarolija
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 22/02/2014 : 01:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiva naslovnica...
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3015 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 22/02/2014 : 09:32:27  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Cini mi se da Blek uvijek budi odredjene emocije i bez obzira na svu jednostavnost i naivnost,ipak ima ono nesto sa ili bez nostalgije.Lijepo ce biti znati koje su price iz LMS-a unutra i je li doslo jutros na kioske,ako neko zna,neka javi.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 22/02/2014 : 15:12:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

Cini mi se da Blek uvijek budi odredjene emocije i bez obzira na svu jednostavnost i naivnost,ipak ima ono nesto sa ili bez nostalgije.Lijepo ce biti znati koje su price iz LMS-a unutra i je li doslo jutros na kioske,ako neko zna,neka javi.

Pa normalno pogle ga kakav je vuce mi malo na ramba samo sto ovaj ima crnu kosu!!!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18860 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/02/2014 : 20:57:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

quote:

Pa normalno pogle ga kakav je vuce mi malo na ramba samo sto ovaj ima crnu kosu!!!

bolji od ramba...glrdao sam svih 4-5 ili koliko vec ramba...ali u nijednom filmu rambo nije zagrabio cev topa i njime pucao na vijetnamce,ruse ili koga vec...to moze samo blek, i to veliki blek..-rambo?..pih..zutokljunac.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3015 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 23/02/2014 : 12:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Ma Rambo moze nosat vodu za Blekom i pitat ga,treba li mu jos sta.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 23/02/2014 : 13:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Gle stvarno... top umjesto puške...

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 23/02/2014 : 13:22:35  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
ovo je osto mislim Motiv iz ovog stripa gore
[URL=http://www.directupload.net][/URL]

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/02/2014 : 16:42:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Od broja 50, Bleka vise ne propustam. Ono ranije nemam i necu kupiti, to ne bih ni nostalgijom mogao sebi da objasnim zasto bih te brojeve drzao u kuci :)
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 23/02/2014 : 16:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Od broja 50, Bleka vise ne propustam. Ono ranije nemam i necu kupiti, to ne bih ni nostalgijom mogao sebi da objasnim zasto bih te brojeve drzao u kuci :)

Mislimo otprilike isto, s tom razlikom što ja moguće ni sve brojeve koji slijede neću spremiti, možda čak ni aktualni u kojem na Mittonov Grad čarolija otpada tek 75 stranica, dok me preostale dvije priče ne zanimaju.
Ali većinu iz predstojećeg perioda svakako hoću.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3015 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 24/02/2014 : 09:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Jutros na kioscima!Prva prica je Tragedija Tchackwasha,ako neko zna neka javi,je li uopce izasla u LMS-u.Druga prica je LMS 313 Mumija iz Bar Galca,a treca LMS 320 Grad carolija.

Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 24/02/2014 : 14:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Korice u značajnije matiranoj boji. Simpatično i suvremeno. Samo, ako nije pokazatelj vječitog poskupljenja tiskarskih troškova.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3015 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 24/02/2014 : 15:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

Korice u značajnije matiranoj boji. Simpatično i suvremeno. Samo, ako nije pokazatelj vječitog poskupljenja tiskarskih troškova.

Da,to je vjerovatno vezano za jos jedan mali novitet.Ovaj broj je tiskao Suton Tisak,Zagreb.

Go to Top of Page

almon
New Member

Croatia
237 Posts

Member since 13/11/2009

Posted - 24/02/2014 : 15:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send almon a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jutros na kioscima!Prva prica je Tragedija Tchackwasha,ako neko zna neka javi,je li uopce izasla u LMS-u.Druga prica je LMS 313 Mumija iz Bar Galca,a treca LMS 320 Grad carolija.

LMS 308 - Plan očajnika
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3015 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 24/02/2014 : 16:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by almon

quote:

LMS 308 - Plan očajnika

Hvala!!!

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000