Evo ovako jeste ikad zamisljali zagora u kosulji druge boje??Naprimjer plava,zelena ili mozda ljubicasta,bijela crna mozda roza sta mislite jer su feri i nolita pogodili s bojom il su mogli bolje???
Ja mislim da bi mu zelena idealno stajala jer bi se uklopila u prirodni okoliš ali bih svakako ostavio žuti krug i crnog orla. Ali boja majice se ionako ne vidi u samome stripu osim u kolor verziji od Repubblice.
Ja mislim da bi mu zelena idealno stajala jer bi se uklopila u prirodni okoliš ali bih svakako ostavio žuti krug i crnog orla. Ali boja majice se ionako ne vidi u samome stripu osim u kolor verziji od Repubblice.
A na naslovnici se nevidi boja???
Vidi se ali ja sam daltonist pa baš ne razlikujem.
Zagor. Da, ponekad maštam i o Zagoru. Zamišljam ga u crvenoj majci, tvornički izlizanim trapericama, crnom odijelu bez kravate. Zamišljam ga onako slobodnog i nesputanog kako me gleda na tramvajskoj stanici. Crvenim se. Gledam u pod. Prilazi mi. Pita imam li vatre. Palim upaljač. Ruke mi drhte. Svojim njegovanim dlanovima obuhvaća moje drhtuće ruke. Govori mi nešto. Od silne buke u mojoj glavi ne čujem ništa. Kimam glavom. Odlazimo do njegove kolibe. Razgovaramo. Razumijem ga. Potpuno mu se predajem. Vodimo ljubav. Želim zapaliti cigaretu ali mi opali šamar. Čujem kako govori - još si mali za te stvari! Budim se iz sna. Bolna polucija. Izdrkam ga, obučem se i odem u školu.
Mislim da je kod većine likova (pogotovo tih koji su nastajali davno u vrijeme primitivnije štampe) na odabir boja kostima jako mnogo uticala sama štampa tj. birane su boje koje jasnije i upadljivije izlaze u štampi, maltene osnovne, CMY (K). U težnji da glavni likovi na naslovnicama što bolje ispadnu, izbjegavane su, za to vrijeme riskantne, miješane boje (za koje vidimo da su zaista loše ispadale na nekim pozadinama gdje su se oducili da ih ubace ipak; poput smeđe, ljubičaste i sl). Kada malo analiziramo sve te likove, zaista u kostimima dominiraju crvena, plava, zuta, crna...
Kod Zagora me je uvijek živcirala ta njegova kričavost. Šulja se po šumi u crvenoj, plavoj i žutoj boji (dakle sve boje koje upadaju u oči u onom zelenilu) i onda ga nitko ne može ugledati i svi se čude kad se baci na njih sa grane. Jednom je netko rekao da bi možda trebalo napraviti novu verziju Zagora, neku vrstu "remake-a", gdje bi bio u tamnijoj kamuflažnoj odjeći, sa crnim ratničkim bojama na licu, okrutniji, krvaviji, bez Chicota i njegovih gluposti. Ono Rambo style za odrasle. Nešto tipa Magični Vjetar + Punisher. Naravno da bi nastavio da izlazi i ovaj stari originalni Zagor, čisto da fanovi ne popizde ali ja mislim da bi novi svježiji Zagor bio odlična ideja.