forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Koji film ste danas ukrali/kupili/dobili/posudili
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2391 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 03/07/2014 : 18:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by ivan_micic

a kako više praktički i ne postoji neka DVD/BRD distribucija u hrvatskoj ne mogu pratiti što je izašlo a što nije

Postoji, ali u znatno manjem opsegu nego prije. Ove godine je došlo do nekih velikih preslagivanja po tom pitanju.

Continental Film je u potpunosti obustavio svoju video-distribuciju, i posvetio se isključivo kino-distribuciji.

Blitz je izgubio prava na distribuciju filmova studija Sony i Paramount, ali je zadržao licencu za filmove nastale u produkciji Lionsgatea i drugih manjih studija. Blitz prilično redovito izbacuje nove DVD-e. Ali čini se da su obustavili distribuciju blu-rayeva.

Menart je novi igrač. Kompanija koja se do sada bavila glazbenom produkcijom i izdavaštvom, sada se posvetila i video-distribuciji. Imaju prava na DVD i blu-ray izdanja studija Warner Bros. i Sony, te na DVD izdanja studija Disney. Menart je trenutno jedina distributerska kompanija u Hrvatskoj koja izdaje filmove na blu-rayu.

Discovery Film izdaje DVD-e, ali u posljednje su se vrijeme više posvetili digitalnim videotekama.

VTI izdaje, ali rijetko.

Pa-Dora svoja DVD-izdanja distribuira prvenstveno po trgovačkim centrima i benzinskim postajama.

Restart je u zadnje vrijeme ponešto usporio s izbacivanjem novih DVD-izdanja.

znam da je stanje jadno i tržište je takvo kakvo je. Menart je čak u zadnje vrijeme i postavio na facebook stranici najave izdanja pa se koliko toliko snalazim što izlazi, a ostale naslove sam prisiljen izvana uzimati
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/07/2014 : 18:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Mada mi nije jasno kako je Blitz izdao DVD izdanje Vuka s Wall Streeta, kad je to Paramountov naslov

Paramount ima prava na distribuciju filma na području SAD-a, ali ne i na međunarodnom tržištu.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 03/07/2014 : 19:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Steta onda da se radi o Blitzu, ovako necemo dobiti blu ray izdanje filma. A i DVD-i su im po kvaliteti blagi uzas, cak ih i Pa-dora sije po tom pitanju.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/07/2014 : 19:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

A i DVD-i su im po kvaliteti blagi uzas, cak ih i Pa-dora sije po tom pitanju.

Zbilja? Imaš neki primjer? Nisam primjetio da su im tako loši DVD-i. Jedino što je meni zapelo za oko jest problematičan transfer filma The Hunger Games, kada bi se slika nekoliko puta tijekom trajanja filma nakratko pikselizirala.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 03/07/2014 : 20:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
quote:
Zbilja? Imaš neki primjer?

Ovisi na cemu gledas. Na monitoru mozda izgleda OK, ali na full HD televizoru bas i ne. I pri tome ocekujem samo normalnu DVD kvalitetu. Pikselizacija je dosta cesta i negdje stvarno izrazajna. Lawless mi prvi pada na pamet. Pogledaj uvodnu scenu, katastrofa. Rush mi po kvaliteti izgleda vise kao screener nego sluzbeno DVD izdanje. Ocito dobro skresu bitrate, jer mora im stati barem gigabajt reklama i trailera.
Kad usporedim s izdanjima koje sam kupovao prije 10+ godina, ni ne zasluzuju da dodju vise od 19,90 kn.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/07/2014 : 20:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Da, moj televizor je ok, ali ne pretjerano bijesan, tako da ne mogu komentirati.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 03/07/2014 : 21:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
A cuj, sad kad su im DVD-i po 20 i 50 kn vjerojatno razmisljaju "Sta bi vi za te pare?", pa se ni ne trude pretjerano. Ali bolje bi im bilo da umjesto 10 trailera i reklama ostave vise prostora za sami film.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/07/2014 : 22:20:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Pa, ja sam sasvim spreman platiti više za blu-ray izdanje.

Nažalost, malo tko je u ovoj zemlji spreman dati novce za jedan film, koliko god da koštao. Piraterija je u Hrvatskoj cvala još od doba VHS-a. Da ne spominjemo trenutnu ekonomsku situaciju. Zapravo, uza sve ovo, čudim se da uopće imamo kompanije koje su voljne distribuirati video-izdanja.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/07/2014 : 11:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Menart je čak u zadnje vrijeme i postavio na facebook stranici najave izdanja pa se koliko toliko snalazim što izlazi,

Imaš li možda link?

Go to Top of Page

ivan_micic
Senior Member

Croatia
2391 Posts

Member since 19/12/2007

Posted - 07/07/2014 : 11:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ivan_micic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Menart je čak u zadnje vrijeme i postavio na facebook stranici najave izdanja pa se koliko toliko snalazim što izlazi,

Imaš li možda link?

https://www.facebook.com/menartfilm
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/07/2014 : 12:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Imaš li možda link?

https://www.facebook.com/menartfilm

Hvala ti, promaklo mi je.

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 16/07/2014 : 01:51:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Arnold Schwarzenegger komplet
1. Terminator 2
2. Crveno usijanje
3. Totalni opoziv
4. Sirovi ugovor
5. Crvena Sonja
-------------------
Michael Dudikoff komplet
1. Zapovjedni lanac
2. Rescue me
3. Ponoćna vožnja
4. Ljudski štit

Edited by - Tintilinic on 16/07/2014 01:52:16
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 16/07/2014 : 09:12:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/07/2014 : 09:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Issa i Continental su svojedobno objavili 12 DVD-a s filmovima iz serijala Looney Tunes i Merrie Melodies. Riječ je o pojedinačnim diskovima koji su objavljeni u skupinama po četiri komada u DVD-ediciji Looney Tunes Golden Collection.

Dugo sam se nećkao bih li kupovao te DVD-e, jer sam zapravo notorni kompletist i nisam želio imati set DVD-a koji ne uključuje svih cca 1000 filmova snimljenih u serijalima Looney Tunes i Merrie Melodies.

No, nedavno sam malo išao proučavati što se točno nalazi na ovih domaćih 12 diskova i moram priznati da sam se ugodno iznenadio. Ovih 12 diskova su manje više kompletna izdanja Looney Tunes Golden Collection Vol. 1, 2 i 4, samo pakirana za regiju 2. Sveukupno više od 160 filmova. Jedino na diskovima koji čine Vol. 4. nema sedam filmova i jedan dodatak koji se inače nalaze u originalnom izdanju.

Ali inače, sve ostalo je tu. Hrpa filmskih klasika, kao što su Rabbit Seasoning, Rabbit of Seville, Baseball Bugs, Duck Amuck, Drip-Along Daffy, The Scarlet Pumpernickel, Rabbit Fire, Duck Dodgers in the 24½th Century, Fast and Furry-ous, For Scent-imental Reasons, Speedy Gonzales, The Big Snooze, The Dover Boys, The Great Piggy Bank Robbery, Porky in Wackyland, Book Revue, A Corny Concerto, Three Little Bops, One Froggy Evening, What's Opera, Doc?, You Ought to Be in Pictures, itd. A tu je i masa dokumentarnih filmova, specijala, intervjua i audio-komentara na svakom disku. Jedini mi je minus što dodatci nisu prevedni, ali tu su engleski titlovi, pa mi to i nije nešto teško palo.

Uglavnom, bacio sam se na skupljanje tih DVD-a i za sada mi dobro ide. Uskoro ću imati cijeli komplet.

Žao mi je što Issa ili Continental nisu svojedobno izdali i diskove koji čine Vol. 3, ali to bi ionako bila krnja edicija, jer jedan od diskova u tom setu nikad nije distribuiran u regiji 2.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/07/2014 : 10:59:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ovo izdanje Looney Tunesa je izvrsno, imam ga odavno i svako malo guštam u sjajnim klasičnim naslovima.

Preporučam ti i 12 DVD-ova Toma & Jerryja istih izdavača, na svakom po 90-ak minuta crtića od najranijih preko antologijskih oskarovaca do posljednjeg Chucka Jonesa.

A preporučam i 4 DVD-a prve sezone (4 x 3 h) i 5 DVD-ova druge sezone (5 x 2,5 h) The Flintstones sa svim epizodama legendarnog serijala, sve skupa oko 25 sati nasinkronizirano od strane većinom originalne postave s Marottijem na čelu.

OT: nedavno sam nabavio nešto što sam dugo tražio!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 18/07/2014 11:02:39
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 18/07/2014 : 11:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ovo izdanje Looney Tunesa je izvrsno, imam ga odavno i svako malo guštam u sjajnim klasičnim naslovima.

Preporučam ti i 12 DVD-ova Toma & Jerryja istih izdavača, na svakom po 90-ak minuta crtića od najranijih preko antologijskih oskarovaca do posljednjeg Chucka Jonesa.

A preporučam i 4 DVD-a prve sezone (4 x 3 h) i 5 DVD-ova druge sezone (5 x 2,5 h) The Flintstones sa svim epizodama legendarnog serijala, sve skupa oko 25 sati nasinkronizirano od strane većinom originalne postave s Marottijem na čelu.

tom i Jeryja ne preporučam jer su cenzurirane verzije ali Flintstonse bi volio nabaviti - možeš li mi reći di bi se dalo uzeti
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/07/2014 : 11:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Dovraga, nisam znao da su cenzurirane! Što, izbacivali su tučnjave i slično "nasilje"? Ono što sam gledao nisam uopće skužio da je nešto cenzurirano, ili sam birao samo necenzurirane filmove. No dobro, svejedno mi je itekako drago da ih imam.

The Flinstons sam još prije mislim 8 godina kupio u Algoritmu, kada su još bila svježa izdanja, a i ne baš skupa. Ne znam ima li ih sad.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 18/07/2014 : 11:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dovraga, nisam znao da su cenzurirane! Što, izbacivali su tučnjave i slično "nasilje"? Ono što sam gledao nisam uopće skužio da je nešto cenzurirano, ili sam birao samo necenzurirane filmove. No dobro, svejedno mi je itekako drago da ih imam.

The Flinstons sam još prije mislim 8 godina kupio u Algoritmu, kada su još bila svježa izdanja, a i ne baš skupa. Ne znam ima li ih sad.

sve regija 2 izdanja T&J su cenzurirana kao i sva R1 do ovoga: http://www.amazon.com/Tom-Jerry-Golden-Collection-Vol/dp/B0058O1FIY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1405675253&sr=8-1&keywords=tom+%26+jerry+golden+collection
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 18/07/2014 : 11:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
najstrašnije je svakakako nasinkronizacija glasa Lillian Randolph - ali i brisanje onih zacrnjenih lica jer je kao uvredljivo za afroamerikance...
http://www.tomandjerryonline.com/censoredtnj.cfm

ni sad ne postoje svi necenzurirani jer je ona gold edicija stala na onom prvom boxu - ali možda ipak nastave...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/07/2014 : 11:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kao što je rommel rekao, ovim setom nisam toliko zadovoljan jer je riječ o cenzuriranim kopijama filmova. Ali je riječ o gotovo kompletnoj kolekciji filmova iz serijala Tom and Jerry, pa ih rado posjedujem.

Generalno, najzadovoljniji sam kolekcijama Looney Tunes i Pink Panther. Bio bih i s Droopyjem, da je objavljen kompletan set svih filmova.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/07/2014 : 11:50:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

prva sezona je koštala prije 10 godina 450kn i to mi je bil komplet DVD-a koje sam najviše platil, a izašla je pod nazivom "Obitelj Kremenko".
http://www.crovortex.com/webshop/film-1650-Kremenko_1sezona_-_epizode_1-7.html

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/07/2014 : 11:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

najstrašnije je svakakako nasinkronizacija glasa Lillian Randolph - ali i brisanje onih zacrnjenih lica jer je kao uvredljivo za afroamerikance...

ni sad ne postoje svi necenzurirani jer je ona gold edicija stala na onom prvom boxu - ali možda ipak nastave...

...jel misliš na ovu BD kolekciju:
http://www.blu-ray.com/Tom-and-Jerry/65164/

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 18/07/2014 : 11:56:47  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kao što je rommel rekao, ovim setom nisam toliko zadovoljan jer je riječ o cenzuriranim kopijama filmova. Ali je riječ o gotovo kompletnoj kolekciji filmova iz serijala Tom and Jerry, pa ih rado posjedujem.

Generalno, najzadovoljniji sam kolekcijama Looney Tunes i Pink Panther. Bio bih i s Droopyjem, da je objavljen kompletan set svih filmova.

zapravo i pink panther je u krivom formatu ali da i ja sam sretan s njime - američko izdanje je imalo ispravan format + tora i pancha, eustahija, inspektora i mravca i mravoklopa ali na engleskom mi to nije to
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/07/2014 : 11:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Issa i Continental su svojedobno objavili 12 DVD-a s filmovima iz serijala Looney Tunes i Merrie Melodies. Riječ je o pojedinačnim diskovima koji su objavljeni u skupinama po četiri komada u DVD-ediciji Looney Tunes Golden Collection.

Odlična izdanja, slažem se. Mene nije interesiral cijela kolekcija pa sam uzel sam 3 DVD, najbolje od Čičija i Silvestra, Brzog Gonzaleza i Ptice Trkačice!

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 18/07/2014 : 11:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:
Originally posted by rommel

...jel misliš na ovu BD kolekciju:
http://www.blu-ray.com/Tom-and-Jerry/65164/

stavio sam link post prije...ali da
Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000