forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 281

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/08/2014 : 15:37:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne treba ni suditi na osnovi jedne table ali u mome slučaju SF žanr je nešto što ne mogu nikako čitati pa čak da mi netko i pokloni takav strip.
To je za moderne generacije a ne retro fanove poput mene.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 16/08/2014 : 15:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Moga bih uskoro dobiti prvih 27 br SD mada nisu za 5 ali ocjena 4 ce me zadovoljiti pa i mozda -4,a onda me stra da cu ih poceti ozbiljno skupljati

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/08/2014 : 16:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ne treba ni suditi na osnovi jedne table ali u mome slučaju SF žanr je nešto što ne mogu nikako čitati pa čak da mi netko i pokloni takav strip.

Kakve to veze ima s icim?
Ja isto nisam ljubitelj SFa, ali to nije nikakav argumentza kvalitet necega.
Osim toga, western i sf su jako slicni zanrovi.
A i kakve veze imaju Orfani s gasenjem Noa.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12624 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 16/08/2014 : 16:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
ja dugo nisam čitao Mister No-a, u biti ne sječam se ni jedne njegove epizode,...osim jedne u kojoj se je trebao vjenčati pa mislim da nisam nikada dobio nastavak (tako da ni ne znam kako je to završilo), onda sam pročitao onaj specijalac Skynet sa Marty Misterijom, pa Bilo jednom u Nju Jorku onaj maxi i još jedan maxi u kojem su bile mislim da tri priče,...ali sam sada pročitao dve knjige od libellusa Tango Martinez i Riječni pirati i jako sam se oduševio,....ono ko da sam na novo odkrio nekog junaka i veselim se svim tim stripovima koje još trebam pročitati (ako ih uspijem nabaviti negdje, Libellus je stvarno super jer je čitava priča kompletna, pa ne trebam tražiti nastavke kod LMS,...).

Inače jel to još uopšte izlazi na kioske? Zar nisu bili nekakvi maxi i specijali od Mister Noa (mislim da od ludensa,...) zar toga više nema?
Veseli četvrtak ne izlazi u Sloveniji na kioscima,.....
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/08/2014 : 17:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by markotamara

Moga bih uskoro dobiti prvih 27 br SD mada nisu za 5 ali ocjena 4 ce me zadovoljiti pa i mozda -4,a onda me stra da cu ih poceti ozbiljno skupljati

Nema te zašto biti strah ako misliš skupljati samo kiosk izdanja jer se daju nabaviti relativno povoljno, ako bi se navukao na Libellus izdanja onda postaje opasno za novčanik.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 16/08/2014 : 17:33:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/08/2014 : 17:47:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kakve to veze ima s icim?
Ja isto nisam ljubitelj SFa, ali to nije nikakav argumentza kvalitet necega.
A i kakve veze imaju Orfani s gasenjem Noa.

Nisam ni rekao da su Orfani i Mister No ikako povezani već je to bio samo moj komentar da je ugašen jedan legendarni serijal kao zbog slabe prodaje, dok se kasnije pokreću neki novi koji su već unaprijed osuđeni na tu slabu prodaju (samo je pitanje vremena).
Treba realno sagledati i reći da su Orfani kratkoročni serijal i ići će sve dok bude nekakve prodaje (po današnjim sniženim kriterijima) ali dajem ruku u vatru da to neće biti više od 3-4 sezone.
Što se tiče same kvalitete bilo čega o tome bi se dalo nadugačko i naširoko diskutirati.
Western i SF meni nisu nikako slični, to je kao da kažeš da filmovi "Ratovi zvijezda" i "Dobar, loš, zao" sliče jedan na drugi.
To što se u pojedinim stripovskim serijalima miješa sve i svašta je već drugi par cipela ali opet se Tex debelo razlikuje od Nathana i sličnih.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/08/2014 : 17:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro
Inače jel to još uopšte izlazi na kioske? Zar nisu bili nekakvi maxi i specijali od Mister Noa (mislim da od ludensa,...) zar toga više nema?
Veseli četvrtak ne izlazi u Sloveniji na kioscima,.....

Samo VČ još izdaje Mister Noa za kioske, nekada je to radio i Strip Agent ali već ima nekoliko godina kako su odustali od toga.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 16/08/2014 : 19:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Necu se navuci na LL MNO jer neman love za njega,jedva za Zagora,ali ovo mi je sad ajmo reci prilika pa cu je uzeti

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12624 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 16/08/2014 : 20:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
hm a ja baš razmišljam "da se navučem" na Libelius Mister No,...ili bar prvih 10 knjiga (dvije več imam) za početak,...iako če biti teško jer su rasprodane....jel netko zna do kojeg broja je Nolita pisao priče?
Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 16/08/2014 : 21:06:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
quote:

hm a ja baš razmišljam "da se navučem" na Libelius Mister No,...ili bar prvih 10 knjiga (dvije več imam) za početak,...iako če biti teško jer su rasprodane....jel netko zna do kojeg broja je Nolita pisao priče?

Broj 200 je zadnji Nolittin prije posljednje epizode serijala (364-379). To ti je taman ono što je objavljeno u LMS-u. U tom su razdoblju osim Nollite još puno pisali i Castelli i Sclavi, a i Mignaccove najbolje priče na Mr. Nou su isto bile tada. Bilo je i drugih, manje važnih scenarista tada.
Prvih 200 brojeva se mogu uzeti kao nekakvo zlatno doba Mister Noa. Kasnije je sve srednja žalost (doduše, nisam čitao ovo što je izdavao Veseli Četvrtak, ali jesam SD, SA i Vanini). Nađe se i kasnije poneka dobra epizoda (u SD periodu su po meni najbolje Legenda o Butchu Cassidyu i Preživjeli / nisam sad siguran za brojeve, pogledaj na sajtu) ali u načelu je to razdoblje u kojemu je Mignacco bio glavni bitno slabije od Nolittinog, što je na kraju i rezultiralo sporom i bolnom smrću serijala.

Ali to zlatno doba, Nolitta-Castelli-Sclavi. Sveto Trojstvo jebote

I meni je žao što nemam za Libellus knjige, jbg.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/08/2014 : 21:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

quote:

Pa ubaci vanzemaljce umjesto Indijanaca, letjelice umjesto konja, futuristicko oruzje umjesto revolvera i ubrzo dobiješ sf iz westerna. Gotovo svaki sf bi funkcionirao i kao western i obratno.

Euro, ako ne mislis skupljati mnoa nego samo citati mogu ti ja dati neke svoje duplice u zamjenu za neke koje si ti procitao (a ja nemam).

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/08/2014 : 21:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Tako sam se i ja dugo premišljao da li krenuti sa Libellus bibliotekom i onda kada sam uzeo prve 2-3 navukao se i povratka više nije bilo.
Od prvih 20 knjiga fali mi polovica a baš te su rasprodane, od 30-te pa nadalje također imam rupa u kolekciji ali te polako nabavljam jer su na svu sreću još uvijek dostupne.
Nisam siguran ali mislim da je Nolitta pisao za Mister Noa do kraja serijala ali sa povremenim pauzama.

Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 16/08/2014 : 21:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tako sam se i ja dugo premišljao da li krenuti sa Libellus bibliotekom i onda kada sam uzeo prve 2-3 navukao se i povratka više nije bilo.
Od prvih 20 knjiga fali mi polovica a baš te su rasprodane, od 30-te pa nadalje također imam rupa u kolekciji ali te polako nabavljam jer su na svu sreću još uvijek dostupne.
Nisam siguran ali mislim da je Nolitta pisao za Mister Noa do kraja serijala ali sa povremenim pauzama.

Nije, osim ako ne nazoveš rupetinu od 201 do 363 "povremena pauza".
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/08/2014 : 21:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Da, tek sada vidim da je bila baš ogromna pauza, u prvi tren sam pomislio da je puno manja.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 16/08/2014 : 21:26:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Opti

quote:

Pa ubaci vanzemaljce umjesto Indijanaca, letjelice umjesto konja, futuristicko oruzje umjesto revolvera i ubrzo dobiješ sf iz westerna. Gotovo svaki sf bi funkcionirao i kao western i obratno.

Pa i ne baš. U SF-u je dozvoljeno eksperimentiranja koliko hoćeš, i granice žanra su široke. Vestern, pak, treba sadržavati strogo određene elemente - bilo da su kauboji, Indijanci, traperi, vojnici itd.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 16/08/2014 : 21:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
@Opti i tinton

Mislim da se tinton najviše referirao na podžanr SF-a tzv. space-operu. U njoj su te paralele s vesternom izražene (svemir/divlji zapad kao granica između civilizacije i nepoznatoga!). SF je naravno mnogo širi pojam od space opere, iako ljudi često poistovjećuju sav SF sa space operom, uglavnom zbog toga što je prva asocijacija na SF većini Star Trek ili neka druga space opera.

Malo linkova s wikija
http://en.wikipedia.org/wiki/Space_Western
http://en.wikipedia.org/wiki/Space_opera

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/08/2014 : 22:32:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ne znam te price oko podzanrova, ali mislim da bi se vecina prica iz ta dva zanra mogla preformirati u drugi. Bar ja nisam naisao na mnogo drugih.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/08/2014 : 22:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dudley Smith

quote:

Broj 200 je zadnji Nolittin prije posljednje epizode serijala (364-379). To ti je taman ono što je objavljeno u LMS-u. U tom su razdoblju osim Nollite još puno pisali i Castelli i Sclavi, a i Mignaccove najbolje priče na Mr. Nou su isto bile tada. Bilo je i drugih, manje važnih scenarista tada.
Prvih 200 brojeva se mogu uzeti kao nekakvo zlatno doba Mister Noa. Kasnije je sve srednja žalost (doduše, nisam čitao ovo što je izdavao Veseli Četvrtak, ali jesam SD, SA i Vanini). Nađe se i kasnije poneka dobra epizoda (u SD periodu su po meni najbolje Legenda o Butchu Cassidyu i Preživjeli / nisam sad siguran za brojeve, pogledaj na sajtu) ali u načelu je to razdoblje u kojemu je Mignacco bio glavni bitno slabije od Nolittinog, što je na kraju i rezultiralo sporom i bolnom smrću serijala.

Ali to zlatno doba, Nolitta-Castelli-Sclavi. Sveto Trojstvo jebote

I meni je žao što nemam za Libellus knjige, jbg.

Pa kako onda Zagora ne volis?
Isti autori, takodjer avanturisticki strip.
Razlika ipak nastaje kasnije kad serijale preuzimaju drugi autori.

Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 16/08/2014 : 22:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
Zagor je precijenjen. Mister No je Guidov magnum opus (sad čekam rafalnu paljbu zagorologa), Zagor je samo zagrijavanje.

Pa ne bih rekao da su ta dva stripa toliko slična. Zagor je larger than life junak, dok je Mister No simpatični anti-junak. Plus, Mister Noov najbolji frend je cool Švabo, a Zagorov neki debeli Meksikanac. I Amazonija je ljepša od Darkwooda.

Ovaj zadnji redak je istina, Mister No je propao dolaskom Mignacca za glavnog scenarista. Za dugovječnost serijala je najbitnija kvaliteta prosječnih epizoda, jer i tada je bilo kvalitetnih priča, samo što su dolazile na 4-5 loših pa su se utopile.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17120 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 16/08/2014 : 23:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Mignacco je bio grobar broj 1, ali itekako su zasluzni i Marzorati i Masiero, procitah recentno nekoliko takvih budalastina od doticne gospode da je to strasno.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 16/08/2014 : 23:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dudley Smith

Zagor je precijenjen. Mister No je Guidov magnum opus (sad čekam rafalnu paljbu zagorologa), Zagor je samo zagrijavanje.

Pa ne bih rekao da su ta dva stripa toliko slična. Zagor je larger than life junak, dok je Mister No simpatični anti-junak. Plus, Mister Noov najbolji frend je cool Švabo, a Zagorov neki debeli Meksikanac. I Amazonija je ljepša od Darkwooda.

Ovaj zadnji redak je istina, Mister No je propao dolaskom Mignacca za glavnog scenarista. Za dugovječnost serijala je najbitnija kvaliteta prosječnih epizoda, jer i tada je bilo kvalitetnih priča, samo što su dolazile na 4-5 loših pa su se utopile.

To su sve odrednice serijala koje ne odredjuju toliko kvalitet same price.
A sto se Mignacca tice, mozda ni me i razapeli, ali mi je on itekako vrlo dobar. Istina da ga je ubila hiperprodukcija, ali je pisao i odlicne price.

Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 17/08/2014 : 00:25:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message  Reply with Quote
Pa naravno da je pisao odlične priče. Pročitaj moju zadnju recenziju npr., ta mu je dobra, ili njegov debi Vazdušni gusar/Leteći tigrovi/Žuto nebo/Samuraj Saiko, fenomenalna priča, jedan od razloga zašto je baš njemu dan serijal u ruke. Ima i u SD periodu dobrih njegovih priča (Butch Cassidy i Preživjeli, znam da sam ih već naveo ali kad su jedine), pa i kasnije u SA. Ono s onim Japancima (nemrtvi, neživi ili kako se već zovu) mi i nije nešto, ali šteta što nismo vidjeli na hrvatskom one njujorške epizode. Ona dva maxija s radnjom u NY su mi bila dobra.

Ali bilo je i teških gluposti od njega, npr. točno pamtim scenu u Povratku Letećih Tigrova kad Mister No običnom puškom skine čini mi se Zero ili tako neki vojni avion u letu Jednim metkom, to ni Blek ne bi mogao. Ili Casablanca Caffe recimo. Njemu bi bilo bolje da je netko drugi bio urednik, tako da mu može odbiti loše ideje.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 17/08/2014 : 09:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Pa Povratak tigrova mi je odlicna prica (jes glup taj detalj, ali u cjelini odlicna). I Urota recimo.
A i SA period mi ima odlicne epizode kao Dan lesinara, Pasji dan, Presuda, Iza maske...

LMS nisam citao nista malo u izdanju Libellusa ako bi mi sta upalo, tako da taj period znam povrsno, nikako nisam veliki poznavaoc.
Ali Nolitta na Mnou od onog sta sam citao je los.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 17/08/2014 : 09:58:57  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Dobar je pilot ispocetka,meni ipak najbolji,kao Rio Negro,Atlantik...Sad,koje su bolje epizode je i stvar ukusa.Mislim da se na njemu,ipak nekako,najvise eksperimentiralo,posebno sa scenaristima i crtacima,s obzirom na ukupan broj epizoda.Svakako steta sto ne izlazi vise.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page
Page: of 281 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.45 seconds. Snitz Forums 2000