forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/08/2014 : 12:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
A kada se sjetim da u Bonelliju na Zagoru forsiraju crtače koji furaju neke svoje žvrljotine dok postoje ljudi koji su spremni ispoštovati stil vjeran Ferriju.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/08/2014 : 12:44:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Uradim 10 tabli u leprsavom Ferrijevskom stilu i posaljem Buratiniju. To posaljem i NIKAD vise. Cak mi je i crtac koji radi u SBE, Stevan Subic rekao da moji novi radovi podsecaju na izvornog Zagora. Ako i Bure to ne prepozna, onda stvarno nemam komentara. Ovo ce biti zadnji put da mu saljem radove da konkurisem za crtaca Zagora. Ja crtam Zagora jer ga volim i jer sam odrastao uz njega. Navikao sam na Ferrijevskog Zagora i zato ga pokusavam i crtati u tom stilu. Znam sta vole stariji fanovi, koji i odrzavaju Zagora u zivotu. Odrastao sam uz Ferrija, Donatelija i Toricelija. Ove nove crtace ne mogu da smislim na Zagoru. Cast izuzecima. Ne kazem da su losi crtaci, ali jednostavno mi ne pasu za Zagora. Licno bi voleo da ima vise crtaca koji su slicni Ferriju i staroj skoli crtanja..kao Verni i Nuccio.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22370 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/08/2014 : 13:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Jedanaest stranica, naziv epizode je "Povratak demona ludila".
Za pisanje ovih jedanaest stranica scenarija sam napisao oko 1500 rijeci sa sveukupno dva sata posla, sto mozda i nije vidljivo na prvi pogled jer nema previse govornog teksta. Ipak raznoliki crtez mora da bude u centru paznje.
Zeljko za sada radi odlican posao, definitivno je bolji od vecine Zagorovih crtaca.
Nadamo se da ce sa ovom pricom dobiti sansu da se dokaze u SBE.
Van pameti je ako mu poslije ovoga ne dopuste barem probni rad, kao sto je bio slucaj i kod Kerca.
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 19/08/2014 : 14:27:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Uradim 10 tabli u leprsavom Ferrijevskom stilu i posaljem Buratiniju. To posaljem i NIKAD vise. Cak mi je i crtac koji radi u SBE, Stevan Subic rekao da moji novi radovi podsecaju na izvornog Zagora. Ako i Bure to ne prepozna, onda stvarno nemam komentara. Ovo ce biti zadnji put da mu saljem radove da konkurisem za crtaca Zagora. Ja crtam Zagora jer ga volim i jer sam odrastao uz njega. Navikao sam na Ferrijevskog Zagora i zato ga pokusavam i crtati u tom stilu. Znam sta vole stariji fanovi, koji i odrzavaju Zagora u zivotu. Odrastao sam uz Ferrija, Donatelija i Toricelija. Ove nove crtace ne mogu da smislim na Zagoru. Cast izuzecima. Ne kazem da su losi crtaci, ali jednostavno mi ne pasu za Zagora. Licno bi voleo da ima vise crtaca koji su slicni Ferriju i staroj skoli crtanja..kao Verni i Nuccio.

Željko, mogu samo reći svaka čast na crtežima!
Pogodio si i stilski ali i kvalitativno, realno i bez ikakvih pretjerivanja crtežima definitivno upadaš u Zagor staff.
Narvno trebalo bi vidjeti svih 10 stranica ali ovo što si do sada prikazao je apsolutno ono što Zagoru treba.

Mene je jedino strah da u SBE ne forsiraju Talijane radi lokalpatriotizma.
Po svemu ostalome, Buratini može komotno otpustiti sepet sadašnjih crtača da ti oslobodi mjesto.

Sretno druže!

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/08/2014 : 14:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Po meni si bolji od Vernija i Sediolija.
Ali ne vidim razlog da se toliko zestis.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 19/08/2014 : 14:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Željko je sigurno bolji od Chiarolle, Cassara, Laurentija i sličnih, barem što se tiče Zagora.
Evo, upravo sam uzeo neke stripove među kojima je i ovaj zadnji "Pokopani užas"... baš ga gledam i mogu reći koje govno od crteža, sramota da tako nešto dopuštaju u SBE.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 19/08/2014 : 15:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Izgleda da triba veza za sve pa tako i to,ko zna koliko ima jos ovakvih "zeljka" a nemoru dobiti to misto,ali pokucaj jos jednom na ta "vrata SBE" pa ti se mozda otvore

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 19/08/2014 : 15:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote

Da, stvarno lijep ferrijanski crtež. Željko definitivno ne bi bio najslabiji u staffu... dapače...

Možda ne bi bilo loše te crteže najprije malo proširiti po talijanskim forumima... ajmo izkoristit "talbane".. sigurno će ga i oni preporučit Buretu...

Željko, nikad ne reci nikad... i ako te Bure odbije... ti ćeš s vremenom napredovati i postati bolji... Neće Cassarovi vječno crtati... ti ulijećeš umjesto njih...
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/08/2014 : 16:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Evo malopre odradih ova dva crteza..mada jos nisu gotova..prvi me podseca na stil Torricellija

Zagor i drvo

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 19/08/2014 : 17:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Zeljko MAJSTORE!
Sad sam se zapitao, što ne bi crtež trebao biti jednak u svakom dijelu, mislim na Zagorovo lice, jedan u stilu Ferrija, drugi Vernija, a treći Toricellija.
Zeljko, zaslužuješ mjesto u SBE, ponajprije zato jer crtaš bolje od pola Zagorovih crtača. Samo kako je rekao @markotamara, tko zna koliko još ima ovakvih crtača poput tebe koji šalju Buretu radove i još ako su Talijani...
Na pamet mi padaju dva crtača koja su bolja od tebe, Ferri (onaj mladi) i Verni. Ovaj Zagor s ovih tabla mi je bolji sto puta od npr. Della Monicinog pa čak i od Nuccijevog, ali su zato Nucijevi ostali likovi savršeni. Za mene si negdje u rangu Toricellija, ali s vremenom će ti se još crtež poboljšati.
GO Zeljko!!!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 19/08/2014 : 17:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tintilinic

Zeljko MAJSTORE!
Sad sam se zapitao, što ne bi crtež trebao biti jednak u svakom dijelu, mislim na Zagorovo lice, jedan u stilu Ferrija, drugi Vernija, a treći Toricellija.

Nemoj zaboraviti da se ovdje radi o tome da Željko to crta kad ima vremena dok ovima je to jedini zadatak. Tako da zamisli koliko bi se ŽEljko još usavršio kad bi cijeli mjesec mogao crtati Zagora, a da su mu sve režije, smještaj i hrana osigurani.
I da stvarno lijepi radovi.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/08/2014 : 17:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Da, radim kad stignem. Verujem da kad bi mesec dva dana crtao samo Zagora da bi se poboljsao verovatno. Kao sto rekoh, crtam Zagora jer ga volim. Nisu mi pare prioritet. Pare imam, zaradjujem ih crtajuci i slikajuci nesto drugo. Ali Zagor mi i dalje ostaje nedosanjani san.
Kao sto kazete, ima sigurno puno crtaca koji salju svoje radove Buretu, i to italijana, i sigurno ce njima dati prednost nego nekom strancu. Ali ja verujem da Bure takodje voli staru skolu crtanja i da bi mu dobro dosao jedan poput Vernija u crtacki staff.
Kao sto rekoh, ovo ce mi biti poslednji put da mu saljem svoje radove.
Primetio sam da velikom brzinom radim Zagora. Sto brze crtam, lepse ispadne. Nemojte me pogresno shvatiti, ne otaljavam. Pokusavam crtati sto pribliznije kao Ferri, Verni ili Toricelli. Pokusavam crtezu dati duh stare skole, sto noviji crtaci nemaju ili ne zele da imaju.

Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2430 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 19/08/2014 : 17:51:06  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Sve bolje i bolje.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 19/08/2014 : 17:54:07  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
pa ako bi Zeljko na cijelom stripu uspio odrzati ovaj nivo kao na ovim tablama, onda bi u mojim ocima svakoko bio medju prva tri-cetiri crtaca,
stvarno bi bilo steta da te odbiju,, i tebi i nama "tradicionalistima "

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/08/2014 : 17:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Senokute, veruj da ce svaka nova moja tabla biti minimum ovog kvaliteta, ako ne i bolja. I ja sam "tradicionalista" i znam sta stari fanovi zele da vide.

Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 19/08/2014 : 18:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Za pisanje ovih jedanaest stranica scenarija sam napisao oko 1500 rijeci sa sveukupno dva sata posla, sto mozda i nije vidljivo na prvi pogled jer nema previse govornog teksta. Ipak raznoliki crtez mora da bude u centru paznje.
Zeljko za sada radi odlican posao, definitivno je bolji od vecine Zagorovih crtaca.
Van pameti je ako mu poslije ovoga ne dopuste barem probni rad, kao sto je bio slucaj i kod Kerca.

Da ne bi bilo da Kinga Bure pozove u scenaristički staff, a Željka izignorira

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/08/2014 : 18:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, radim kad stignem. Verujem da kad bi mesec dva dana crtao samo Zagora da bi se poboljsao verovatno. Kao sto rekoh, crtam Zagora jer ga volim. Nisu mi pare prioritet. Pare imam, zaradjujem ih crtajuci i slikajuci nesto drugo. Ali Zagor mi i dalje ostaje nedosanjani san.
Kao sto kazete, ima sigurno puno crtaca koji salju svoje radove Buretu, i to italijana, i sigurno ce njima dati prednost nego nekom strancu. Ali ja verujem da Bure takodje voli staru skolu crtanja i da bi mu dobro dosao jedan poput Vernija u crtacki staff.
Kao sto rekoh, ovo ce mi biti poslednji put da mu saljem svoje radove.
Primetio sam da velikom brzinom radim Zagora. Sto brze crtam, lepse ispadne. Nemojte me pogresno shvatiti, ne otaljavam. Pokusavam crtati sto pribliznije kao Ferri, Verni ili Toricelli. Pokusavam crtezu dati duh stare skole, sto noviji crtaci nemaju ili ne zele da imaju.

Daleko si ispred Vernija.
Nemoj se s njim usporedjivati.
Puno si blize Nucciu iako je, iskreno, trenutacno bolji od tebe.
Ferri je zasad na zalost, puno ispred.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 19/08/2014 : 19:23:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Zagorovci moji dragi sve vas pozdravljam. Nije me bilo jako dugo.
Reci te mi da li je ludens izbacio prvu epizodu JA sage?

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 19/08/2014 : 19:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
U 4. mjesec dogodine...
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/08/2014 : 19:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo malopre odradih ova dva crteza..mada jos nisu gotova..prvi me podseca na stil Torricellija

Zagor i drvo

Ova gornja vinjeta je fantasticna! Odlicna poza, izraz lice, pravi Zagor Samo polako, ne zuri odmah sa slanjem. Sve pazljivo ispoliraj! Pogotovo Zagorovo lice da bude jednako iz vinjete u vinjetu. Znam da ni kod Ferrija nije tako, ali ti se tek dokazujes, pa u neku ruku moras biti i bolji po nekim stvarima. Kad se vec toliko trudis, na kraju ulozi jos ekstra 10%, to moze biti odlucujuce! Sjencanje ti je blize Ferriju od svih Zagorovih crtaca, ukljucujuci i Vernija i Nuccija.

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7147 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 19/08/2014 : 20:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Prvo pa musko! Odmah u glavu. Bravo King!

www.epicentercomics.com
http://kck.st/45sjwvZ
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 19/08/2014 : 20:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 19/08/2014 : 20:35:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Ide to tebi brzo ;)
Malo su Hellingenove ruke lošije odrađene, ali ostalo je sve super.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19603 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/08/2014 : 21:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Bravo zeljko...sve bolji si, ja bi te rado citao na zagoru...samo tako dalje i uspjet ces....drzim palceve zate...ove table su ludilo.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 19/08/2014 : 21:45:54  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bravo majstore!

Samo vjerujem da ne trazi on radno mjesto kod SBE-a nego caka bi bila da im izazove "paf!" u redakciji i zamisle se koliko bi netko sa ovim talentom i entuzijazmom mogao doprinijeti samom serijalu sa ovim "classic look" stilom.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.78 seconds. Snitz Forums 2000