Author |
Topic  |
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 06/09/2014 : 11:09:40
|
quote: Originally posted by raic1922
Da ne otvaram novi topic , znal li netko kada je sljedeci CRŠ ?
U petom mjesecu.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 06/09/2014 : 12:07:15
|
quote: Originally posted by raic1922
Tek tad , nacekat cu se ja još!
znam da je i ove godine bio u 5. mjesecu ali zasto vise nije u 11.mj. ko prije?
Odlučili su promjeniti termin jer se preklapalo s nekim festivalima (new york, lucca i još nešto ja mislim) i da bude lijepše vrijeme. |
|
 |
|
Josip2000
Average Member

712 Posts
Member since 20/08/2014 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Posted - 06/09/2014 : 12:31:17
|
quote: Originally posted by Josip2000
Jeli Ferri bio gost samo na prvom ili na još kojem CRŠu?
Nije bio na prvom. Bio je ja mislim 04' i 07' ili 08', nisam siguran za drugu godinu. |
|
 |
|
raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 06/09/2014 : 14:53:49
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by bjelolasica
Još jedan od razloga zašto cijenim Vernija više od Rubinia. Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, a tko to ne razumije ...
Nista se ne sekiraj, ionako ga nece niko. Nece taj dalje od Zagora, sve i da zeli. 
Mir mamicboysi što ste se raskokodakali  |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 06/09/2014 : 16:44:43
|
quote: Originally posted by King Warrior
...priča, po mom mišljenju najbolja još od epizode „Divovi dobra i zla“. I da, ako nekog interesuje, ova priča je bolja čak i od „Morske strave“, ne samo scenaristički, već i vizuelno. Rubini nije nadmašio samo svoga učitelja Andreuccija, već i sve jednog crtača iz izdavačke kuće SBE. „Izgubljeni svijet“ je priča koje se vizuelno i scenaristički ne bi postidjela čak ni francusko-belgijska škola stripa.
 |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 06/09/2014 16:45:31 |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 06/09/2014 : 20:49:48
|
quote: Originally posted by adriano
steta da Bozeli pise ovu JA avanturu. nikako ga ne mogu smislit.
Ja skačem k'o balavac kad naiđe na besplatni Wi-Fi od sreće kad on piše... Boselli meni uvijek unese svježinu i malo kontinuiteta. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 06/09/2014 : 21:25:57
|
@Zagor12 Mudro zboriš.
@adriano Boselli ima samo 4 priče (po meni bih ih trebao imati duplo toliko), a Burattini 5 ako se ubroji "Ponekad se vraćaju", a da Mignacca ni ne spominjemo. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 06/09/2014 : 21:53:40
|
Da nema Bosellija ne bi bilo ni JA odiseje, uostalom ne bi bilo ni Zagora više. Uopće mi nije jasno što želiš reći... |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 06/09/2014 : 22:05:08
|
quote: Originally posted by nagor
Da nema Bosellija ne bi bilo ni JA odiseje, uostalom ne bi bilo ni Zagora više. Uopće mi nije jasno što želiš reći...
Vjerojatno želi reći da mu se ne sviđaju njegove priče. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 06/09/2014 : 22:07:58
|
quote: Originally posted by solar
@adriano Boselli ima samo 4 priče (po meni bih ih trebao imati duplo toliko), a Burattini 5 ako se ubroji "Ponekad se vraćaju", a da Mignacca ni ne spominjemo.
Slazem se! Steta sto pise samo 4 price. Brine me sto Mignacco toliko pise ali po komentarima sto sam video i on se bas potrudio i napisao dosta dobre price.
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 06/09/2014 : 22:25:59
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Da nema Bosellija ne bi bilo ni JA odiseje, uostalom ne bi bilo ni Zagora više. Uopće mi nije jasno što želiš reći...
Vjerojatno želi reći da mu se ne sviđaju njegove priče.
Jasno je da ga ne voli. Očito adriano još nije na toj razini... uostalom kao ni ti...  
Problem je ta njegova formulacija... stvorio je jedan pravi mali logički paradoks...
Sugerira nam, da voli JA avanturu (zbog toga je ubacio ovaj "šteta"), a ujedno ga smeta što priče u njoj piše tvorac JA sage... zavezao se u čvor... Pravi X-file... 
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 06/09/2014 : 22:49:44
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Vjerojatno želi reći da mu se ne sviđaju njegove priče.
Jasno je da ga ne voli. Očito adriano još nije na toj razini... uostalom kao ni ti...  
Problem je ta njegova formulacija... stvorio je jedan pravi mali logički paradoks...
Sugerira nam, da voli JA avanturu (zbog toga je ubacio ovaj "šteta"), a ujedno ga smeta što priče u njoj piše tvorac JA sage... zavezao se u čvor... Pravi X-file... 
Što se tiče JA sage ne mogu ništa reći dok ne pročitam iako nemam neka velika očekivanja, ne zbog Bosellija nego općenito konceptualno. Što se tiče Bosellija od njega sam čitao premalo epizoda da bih dao ukupni sud... npr. vrlo dobra mi je "Huroni" ali ne volim onakva izdrkavanja kao što je "Tajna Sumerana". |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 06/09/2014 : 22:55:03
|
Iskreno, ja isto ne volim Bosellija, ponajprije zbog njegovih vraćanja neprijatelja. Prvo mislim na Rakosija koji uopće više nije onaj isti iz prva dva dijela. Ista stvar i sa Kandraxom, previše likova gdje se gubi glavni Zagorov neprijatelj. Onda zbog ovih glupih priča poput spomenute "Tajne sumerana" i slično. Uglavnom, dok god piše ove normalne epizode gdje nema nadnaravnoga je odličan, a sa duhovima, demonima i slično (kojih ima puno) mi je jedan od lošijih. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 07/09/2014 : 00:58:10
|
to je jedan od razloga, milijon likova u par epizoda. iskacu ko na traci. ne mislim pritom samo na neprijatelje, nego opcenito. Radnja je nepovezana i razvucena. Nekako se izgubi ugodaj price sa svim tim likovima. Recimo onaj kapetan midnajt sam jedva procitao do kraja koliko je dosadan, da ne spominjem vjecni rat.U kainovom povratku isto tako, hrpa raznih cudovista i zombija naguranih u 90 stranica. mozda ima dobru ideju, ali uglavnom pretjera sa zgusnutoscu radnje pa se izgubi neka nit price. NJegov ciko mi nije nimalo duhovit, a meni je ciko bitan lik. Ipak neke njegove epizode mi se svidaju ko npr. nestali istrazivac, vampir i crni brod. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/09/2014 : 01:25:30
|
to je jedan od razloga, milijon likova u par epizoda. iskacu ko na traci. ne mislim pritom samo na neprijatelje, nego opcenito. Radnja je nepovezana i razvucena. Nekako se izgubi ugodaj price sa svim tim likovima. Recimo onaj kapetan midnajt sam jedva procitao do kraja koliko je dosadan, da ne spominjem vjecni rat.U kainovom povratku isto tako, hrpa raznih cudovista i zombija naguranih u 90 stranica. mozda ima dobru ideju, ali uglavnom pretjera sa zgusnutoscu radnje pa se izgubi neka nit price. NJegov ciko mi nije nimalo duhovit, a meni je ciko bitan lik. Ipak neke njegove epizode mi se svidaju ko npr. nestali istrazivac, vampir i crni brod.
Iskreno, gadjas gdje treba, jer ove price koje si naveo kao slabe to nepobitno i jesu, barem sto se mene tice... Boselli nije "svetac", ali ne mozes ni poreci da je upravo on "davne" 1994 ili koje vec, dao serijalu prijeko potrebnu svjezu krv, ideje koje su ostavile stare i privukle nove fanove... Usudio se pokrenuti nove struje, dok je Burattini samo pokusao biti novi Nolitta. Nije mu to bas nikada polazilo za rukom, iako ima masu odlicnih prica. Ipak je Boselli daleko bolji, i na samom Zagoru, a da ne spominjem opus na Texu. Boselli je povukao Zagora za "usi" iz govana u koja ga je gurnula politika da Toninelli pise skoro sve scenarije, dok se idejni tvorac bavio Mister Noom... Toninelli je moj omiljeni scenarist, iz subjektivnih i objektivnih razloga, ali je cinjenica da su iz tog "kriticnog" razdoblja kvalitetom iskakale Caponeove ili Sclavijeve price, dok su njegove bile teska dosada. Burattinija je isto ubila hiperprodukcija, sposoban je napisati sjajne stvari, ali ne u kontinuitetu. Bilo bi puno bolje za Zagora kad bi Boselli bio glavni scenarist, ali eto, i ovako svako malo uskoci i to uglavnom sa odlicnim pricama... |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/09/2014 : 01:29:51
|
quote: Originally posted by Tintilinic
Iskreno, ja isto ne volim Bosellija, ponajprije zbog njegovih vraćanja neprijatelja. Prvo mislim na Rakosija koji uopće više nije onaj isti iz prva dva dijela. Ista stvar i sa Kandraxom, previše likova gdje se gubi glavni Zagorov neprijatelj. Onda zbog ovih glupih priča poput spomenute "Tajne sumerana" i slično. Uglavnom, dok god piše ove normalne epizode gdje nema nadnaravnoga je odličan, a sa duhovima, demonima i slično (kojih ima puno) mi je jedan od lošijih.
I ovo je tocno, taj Kandrax je koma, Rakosi ni blizu razine iz prva dva pojavljivanja... Iako, te price po meni nosi Ferri i nevjerojatna atmosfera tjeskobe koju je stvorio, scenariji Nolitte i Castellija su ipak losiji dio price... Boselli ipak nije imao Ferrija da ga pokriva, iako ni Della Monica nije bio los... Danas je ipak bitno bolji nego tada, ali Ferriju iz doba tih vampira ne moze ni prismrditi... |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
|
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 07/09/2014 : 09:28:21
|
quote: Originally posted by hamzik
Kupio sam nekidan par brojeva Odabranih Prica, izmedu njih i Sveti Breg, jedan od mojih najomiljenijih Zagora. Ali na zalost potrefio sam defektan broj. Stranice su stampane u totalnom neredu. Sa 30e skace na 120 i tako dalje, naprijed i nazad u citavoj knjizi. Koje razocarenje kada ti paket dode citavim putem do Svedske! Jeli ovo poznat problem sa ovim brojom (ili drugim brojevima OP) ili sam ja bas veliki baksuz?
Česta pojava kod izdanja Veselog četvrtka. |
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 07/09/2014 : 09:47:21
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
Kupio sam nekidan par brojeva Odabranih Prica, izmedu njih i Sveti Breg, jedan od mojih najomiljenijih Zagora. Ali na zalost potrefio sam defektan broj. Stranice su stampane u totalnom neredu. Sa 30e skace na 120 i tako dalje, naprijed i nazad u citavoj knjizi. Koje razocarenje kada ti paket dode citavim putem do Svedske! Jeli ovo poznat problem sa ovim brojom (ili drugim brojevima OP) ili sam ja bas veliki baksuz?
Česta pojava kod izdanja Veselog četvrtka.
taj slucaj sam i ja imao na ludens klasiku |
|
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 07/09/2014 : 10:05:50
|
quote: Originally posted by velka031
quote: Originally posted by Tintilinic
Iskreno, ja isto ne volim Bosellija, ponajprije zbog njegovih vraćanja neprijatelja. Prvo mislim na Rakosija koji uopće više nije onaj isti iz prva dva dijela. Ista stvar i sa Kandraxom, previše likova gdje se gubi glavni Zagorov neprijatelj. Onda zbog ovih glupih priča poput spomenute "Tajne sumerana" i slično. Uglavnom, dok god piše ove normalne epizode gdje nema nadnaravnoga je odličan, a sa duhovima, demonima i slično (kojih ima puno) mi je jedan od lošijih.
I ovo je tocno, taj Kandrax je koma, Rakosi ni blizu razine iz prva dva pojavljivanja... Iako, te price po meni nosi Ferri i nevjerojatna atmosfera tjeskobe koju je stvorio, scenariji Nolitte i Castellija su ipak losiji dio price... Boselli ipak nije imao Ferrija da ga pokriva, iako ni Della Monica nije bio los... Danas je ipak bitno bolji nego tada, ali Ferriju iz doba tih vampira ne moze ni prismrditi...
DM nije loš, ali ja ga jednostavno ne mogu progutati da crta vampira, Yleniu da, ali njega ne. Može se on popraviti, ali to opet neće biti to. Ako već Ferri ne može da crta tu priču, možda bolje ta to bude kombinacija DM-Verni. Većini ljudi na ovom portalu je najbolji treći dio, ali hvala Bogu da je prvi dio talijanaima daleko najbolji i mislim da je to put kojim treba ići. Dakle, ne spajati opet Rakosija i Yleniu, ali ja mislim (po onim tablama) da će Rauch napraviti veliku gešku. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29660 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 07/09/2014 : 10:20:35
|
quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by Dr. Westax
Česta pojava kod izdanja Veselog četvrtka.
taj slucaj sam i ja imao na ludens klasiku
imao i ja taj problem na par ludensovih izdanja ali u pitanju su samo pojedinačni primjerci, ne cijele serije |
 |
|
Topic  |
|