Author |
Topic  |
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 07/09/2014 : 10:30:14
|
Ja nikada nisam naletio na neko Ludensovo izdanje koje ima problema sa redoslijedom ili brojem stranica, možda je to zbog toga što većinom kupujem u striparnici pa oni na vrijeme odstrane takve primjerke ako ih bude. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 07/09/2014 : 11:11:46
|
Po meni Burattini je bolji sto tezi tradicionalnom Zagoru Nollite,ali za Bosellia reci da ne valja i da je zasra neke price pa on je mozda najbolje sto se desilo zagoru kao renesansa |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
Josip2000
Average Member

712 Posts
Member since 20/08/2014 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 07/09/2014 : 12:28:15
|
quote: Originally posted by Tintilinic
ta anketa nije nikakvo čudo...s obzirom kakav ukus ima većina na ovom forumu.
Da, i meni je lijepo vidjeti da su ljudi počeli kužiti da Zagor ima priče, koje nisu nužno za malu djecu.  |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 07/09/2014 : 12:59:12
|
quote: Originally posted by adriano
Buratini sigurno ne pise price za malu djecu, prije je to Bozeli sa svojim cudovistima, vilenjacima i sl.
Nisam mislio na Burattinija da piše priče za djecu. Burattiniju se potrefi sa vremena na vrijeme ali nije top scenarist. Zasmetala mi tintiliceva izjava da Boselli znači "loš ukus večine foruma".
Vilenjaci i čudovišta? Od kud vam to? Zato jer je Kandrax previše fantastičan? Ili možda zato je u Princu Vilenjaka ima previše vilenjaka?!
Kandrax je ispao loše, ali ne znam što ste očekivali od te priče? Zar ćemo kod fantazije Kandraxa stavljati kauboje i indijance?
Niti smo više u 70ima da može jedan takav kliše lik poput Rakosija držat sam priču sa lukom, kolcima i križevima.
Zagor ide naprijed, iako mi se čini da ga sad nakon ove JA sage čeka tužno razdoblje puno dosadnjikavih kauboji&indijanci priča.
|
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 07/09/2014 : 13:28:01
|
quote: Originally posted by nagor
Buratini sigurno ne pise price za malu djecu, prije je to Bozeli sa svojim cudovistima, vilenjacima i sl.
Nisam mislio na Burattinija da piše priče za djecu. Burattiniju se potrefi sa vremena na vrijeme ali nije top scenarist. Zasmetala mi tintiliceva izjava da Boselli znači "loš ukus večine foruma".
Vilenjaci i čudovišta? Od kud vam to? Zato jer je Kandrax previše fantastičan? Ili možda zato je u Princu Vilenjaka ima previše vilenjaka?!
princ vilenjaka mi se ne uklapa u Zagorov svijet. Cudovista su iskakala iz svake rupe dok je Zagor lutao Saharom. Bilo ih je toliko da nakon nekog vremana posve oguglas na njihove pojave. nema tu nikakve gradacije price i ugodaja strave. Kandraks je jos bio relativno dobar u krvnoj zrtvi dok h+ga je Feri crtao i dao mu neki ugodaj. Kasnije se u junacima crvene grane sve zmiksalo u visedimenzionalne masovne bitke. Nekom se to svida, ali meni to nema veze sa Zagorom. Valjda se pokusalo udovoljiti razlicitim ukusima, ali mislim da ne treba ici tako daleko. OPet ponavljam da ima Bozeli i dobrih prica, a to su one kad ne pretjeruje i ne komplicira sa radnjom. Buratini je napisao puno vise epizoda, pa je normalno da ih ima i nesto losih, ali u prosjeku mi se njegove price vise svidaju. Bozeli ima neke price koje su u rangu najboljih buratinijevih, ali takvih je premalo. Vljda se on vise orijentirao na Teksa koji je odlican.
Kandrax je ispao loše, ali ne znam što ste očekivali od te priče? Zar ćemo kod fantazije Kandraxa stavljati kauboje i indijance?
Niti smo više u 70ima da može jedan takav kliše lik poput Rakosija držat sam priču sa lukom, kolcima i križevima.
Zagor ide naprijed, iako mi se čini da ga sad nakon ove JA sage čeka tužno razdoblje puno dosadnjikavih kauboji&indijanci priča.
|
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 07/09/2014 : 13:30:38
|
princ vilenjaka mi se ne uklapa u Zagorov svijet. Cudovista su iskakala iz svake rupe dok je Zagor lutao Saharom. Bilo ih je toliko da nakon nekog vremana posve oguglas na njihove pojave. nema tu nikakve gradacije price i ugodaja strave. Kandraks je jos bio relativno dobar u krvnoj zrtvi dok h+ga je Feri crtao i dao mu neki ugodaj. Kasnije se u junacima crvene grane sve zmiksalo u visedimenzionalne masovne bitke. Nekom se to svida, ali meni to nema veze sa Zagorom. Valjda se pokusalo udovoljiti razlicitim ukusima, ali mislim da ne treba ici tako daleko. OPet ponavljam da ima Bozeli i dobrih prica, a to su one kad ne pretjeruje i ne komplicira sa radnjom. Buratini je napisao puno vise epizoda, pa je normalno da ih ima i nesto losih, ali u prosjeku mi se njegove price vise svidaju. Bozeli ima neke price koje su u rangu najboljih buratinijevih, ali takvih je premalo. Vljda se on vise orijentirao na Teksa koji je odlican.
|
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 07/09/2014 : 13:33:21
|
a nista, nesto sam pogrijesio u replayu. Evo ti Nagore mog razisljanja u svezi bozelijevih fantazija.
princ vilenjaka mi se ne uklapa u Zagorov svijet. Cudovista su iskakala iz svake rupe dok je Zagor lutao Saharom. Bilo ih je toliko da nakon nekog vremana posve oguglas na njihove pojave. nema tu nikakve gradacije price i ugodaja strave. Kandraks je jos bio relativno dobar u krvnoj zrtvi dok h+ga je Feri crtao i dao mu neki ugodaj. Kasnije se u junacima crvene grane sve zmiksalo u visedimenzionalne masovne bitke. Nekom se to svida, ali meni to nema veze sa Zagorom. Valjda se pokusalo udovoljiti razlicitim ukusima, ali mislim da ne treba ici tako daleko. OPet ponavljam da ima Bozeli i dobrih prica, a to su one kad ne pretjeruje i ne komplicira sa radnjom. Buratini je napisao puno vise epizoda, pa je normalno da ih ima i nesto losih, ali u prosjeku mi se njegove price vise svidaju. Bozeli ima neke price koje su u rangu najboljih buratinijevih, ali takvih je premalo. Vljda se on vise orijentirao na Teksa koji je odlican. |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 07/09/2014 : 13:34:10
|
Nije mi meni nešto taj Princ vilenjaka i općenito fantazija u Zagoru... od Hordi zla pa do Kandraxa... tu ćemo se složiti, ali ne oko Bosellija. Čovjek drži Zagora iznad prosjeka. ;) |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 07/09/2014 : 14:08:34
|
Boselli ne forsira fantaziju. Jer ako su njegove priče fantazija onda je i više manje sve od Nollite fantazija... o Sclaviju da i ne pričamo...
Boselli je napisao Princa Vilenjaka i tog zadnjeg Kandraxa... i to je to od fantazije.
Ovo ostalo nije. Zar su Morska strava i ta afrička Atlantida fantazija. To je čisti atmosferični horror i pokušaj nečeg jačeg. Prije bih to stavio pod steam punk nego pod fantaziju.
"Komplicira radnju"? To se zove dobar scenarij a ne kompliciranje. Da barem ima više takvih hrabrijih scenarista, koji ne podilaze čitatelju. Nemamo više 10 godina. Ne trebaju mi više dosadnjikavi Čikovi gegovi u uvodu... Uostalom, Boselli je jedan od rijekih, koji Čika ne smatra za potpunu budalu. Niti je Burattini reinkarnirani Nollita jer daje Čiku neduhovite uvode i onda ga zaboravi.
|
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 07/09/2014 : 14:26:07
|
Boselli ne forsira fantaziju. Jer ako su njegove priče fantazija onda je i više manje sve od Nollite fantazija... o Sclaviju da i ne pričamo...
Boselli je napisao Princa Vilenjaka i tog zadnjeg Kandraxa... i to je to od fantazije.
Ovo ostalo nije. Zar su Morska strava i ta afrička Atlantida fantazija. To je čisti atmosferični horror i pokušaj nečeg jačeg. Prije bih to stavio pod steam punk nego pod fantaziju.
"Komplicira radnju"? To se zove dobar scenarij a ne kompliciranje. Da barem ima više takvih hrabrijih scenarista, koji ne podilaze čitatelju. Nemamo više 10 godina. Ne trebaju mi više dosadnjikavi Čikovi gegovi u uvodu... Uostalom, Boselli je jedan od rijekih, koji Čika ne smatra za potpunu budalu. Niti je Burattini reinkarnirani Nollita jer daje Čiku neduhovite uvode i onda ga zaboravi.
Morska strava ne spada u "fantasy", ali spada u "nemoguće" priče, kakve uglavnom ljubitelji western Zagora ne vole čitati. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/09/2014 : 14:58:11
|
Princ vilenjaka mozda se kao takav nije trebao dogoditi u Zagor serijalu... Ali mi je drago da jest, ako ni zbog cega, onda zbog Torricellijevog remek djela... Nikad se necu prestati diviti tom crtezu, dokazao se kao pravi majstor! |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 07/09/2014 : 15:26:05
|
quote: Originally posted by velka031
Princ vilenjaka mozda se kao takav nije trebao dogoditi u Zagor serijalu... Ali mi je drago da jest, ako ni zbog cega, onda zbog Torricellijevog remek djela... Nikad se necu prestati diviti tom crtezu, dokazao se kao pravi majstor!
 |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 07/09/2014 : 16:47:38
|
tako je, i cijela africka pustolovina, osim one epizode sa malarijom, spada u nemoguce price. Ako je cijena spasavanja Zagora nekoliko epizoda da se udovolji ljubiteljima takvih prica, onda neka bude i takvih epizoda. sve je to subjektivno. neko voli vilenjake i keltske bogove iz drugih dimenzija, a neko starog vestern zagora sa tu i tamo nekim vampirom i svecenikom zla. Bozeli je napravio nekog ozbiljnog cika, ali po meni je to promasaj, jer njegovu liku ne lezi takva uloga. bilo bi bolje da je pokusao poraditi na tome da ciku vrati njev duh i vic kakav je bio za Nolite. quote: Originally posted by Zoroasterixx
Morska strava ne spada u "fantasy", ali spada u "nemoguće" priče, kakve uglavnom ljubitelji western Zagora ne vole čitati.
|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 07/09/2014 : 17:02:54
|
Nije ozbiljan Čiko, nego nije više debil koji se iz dana u dan sapliće u iste fore bez da je naučio ništa iz prethodnih iskustava. Bosellijeva Čiko-humor se sastoji u prisutnom sarkazmu u komentarima, manjku infantilnosti u žalopojkama, hrabrosti da skoči grlom u jagode i pored urođene trapavosti, hrabrosti da skoči grlom u jagode i pored urođene strašljivosti i napada panike i neretke pameti da svojim malim talentima izvuče situaciju iz gabule (desilo se više puta)
To je Čiko koji se meni čita. A Nolittinog spontano odrađenog malog debelog debila koji će mi izmamiti koji osmeh mogu da nađem listajući stare epizode, a ne zatvarati jedno oko na te iste fore u novijim epizodama. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 07/09/2014 : 17:08:25
|
ne slazem se da je ciko kod nolite bio debilan. Bio je nespretan, ali smijesan. Cikovi monolozi u nolitino doba su nedostizni za danasnje scenariste, pogotovo za bozelija. |
 |
|
Topic  |
|