Author |
Topic  |
Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 07/09/2014 : 18:41:57
|
quote: Originally posted by senokute
quote: Originally posted by Dr. Westax
quote: Originally posted by hamzik
Kupio sam nekidan par brojeva Odabranih Prica, izmedu njih i Sveti Breg, jedan od mojih najomiljenijih Zagora. Ali na zalost potrefio sam defektan broj. Stranice su stampane u totalnom neredu. Sa 30e skace na 120 i tako dalje, naprijed i nazad u citavoj knjizi. Koje razocarenje kada ti paket dode citavim putem do Svedske! Jeli ovo poznat problem sa ovim brojom (ili drugim brojevima OP) ili sam ja bas veliki baksuz?
Česta pojava kod izdanja Veselog četvrtka.
taj slucaj sam i ja imao na ludens klasiku
Pronalazio sam i Ludense sa tiskarskom greškom (možda 1 godišnje ili rjeđe) dok kod Veselog četvrtka je to minimalno 5-6 izdanja godišnje. |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 07/09/2014 : 18:57:42
|
quote: Originally posted by velka031
Princ vilenjaka mozda se kao takav nije trebao dogoditi u Zagor serijalu... Ali mi je drago da jest, ako ni zbog cega, onda zbog Torricellijevog remek djela... Nikad se necu prestati diviti tom crtezu, dokazao se kao pravi majstor!
Jest, to je Torriceli dobro odradio ali uzalud je potrošio talent na takvu priču. Princ vilenjaka je za mene isto smeće kao i Crni gospodar/Horde zla jer takvo nešto ne mogu nikako zamisliti na Zagoru... čak mi i Akronijanci, Kandrax, podvodna čudovišta i slično više odgovaraju za Zagorov svijet nego neke fantasy pizdarije u stilu Gospodara prstenova. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17120 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 07/09/2014 : 21:40:10
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by velka031
Princ vilenjaka mozda se kao takav nije trebao dogoditi u Zagor serijalu... Ali mi je drago da jest, ako ni zbog cega, onda zbog Torricellijevog remek djela... Nikad se necu prestati diviti tom crtezu, dokazao se kao pravi majstor!
Jest, to je Torriceli dobro odradio ali uzalud je potrošio talent na takvu priču. Princ vilenjaka je za mene isto smeće kao i Crni gospodar/Horde zla jer takvo nešto ne mogu nikako zamisliti na Zagoru... čak mi i Akronijanci, Kandrax, podvodna čudovišta i slično više odgovaraju za Zagorov svijet nego neke fantasy pizdarije u stilu Gospodara prstenova.
Sclavijeva prica ima neki smek, pogotovo ako je stavis u funkciju ranih 80-ih kad je izasla, imao sam ju prilike citati tamo negdje 88-89 i bila mi je strasno cool, ali danas to nikako nije slucaj... Donatellli je odlicno to odradio... Ali Princ vilenjaka je stvarno nepotreban, iako kazem, tu me je Torri kupio apsolutno, cudo od crteza!  |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 08/09/2014 : 14:36:48
|
Mene baš i nije nešto oduševio crtež kot Princa vilenjaka. Solidno, ali draži mi je onaj stariji Toricellijev crtež. Ili je dojam pokvario čudan ludensov otisak i papir. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 08/09/2014 : 14:51:09
|
Tabla s Chicom i Banshee je vrh! Uz Barisonovu prvu jedna od najboljih. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 08/09/2014 : 15:18:49
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Nije ozbiljan Čiko, nego nije više debil koji se iz dana u dan sapliće u iste fore bez da je naučio ništa iz prethodnih iskustava. Bosellijeva Čiko-humor se sastoji u prisutnom sarkazmu u komentarima, manjku infantilnosti u žalopojkama, hrabrosti da skoči grlom u jagode i pored urođene trapavosti, hrabrosti da skoči grlom u jagode i pored urođene strašljivosti i napada panike i neretke pameti da svojim malim talentima izvuče situaciju iz gabule (desilo se više puta)
To je Čiko koji se meni čita. A Nolittinog spontano odrađenog malog debelog debila koji će mi izmamiti koji osmeh mogu da nađem listajući stare epizode, a ne zatvarati jedno oko na te iste fore u novijim epizodama.
Nekad se pitam kakvo to prokletstvo muci ljude sa ovakvim stavom vezano za ovu temu da uopste citaju Zagora, kad je evidentno da se ni glavni urednik ne slaze sa nama... Potpisujem od rijeci do rijeci, i ne razumijem zasto najglasniji (srecom, ne i najbrojniji, sto je pokazano mnogo puta) ljubitelji Zagora ne popuste vise i prestanu citati nova izdanja, ukoliko ih ne potpisuje Buratini kao autor. Stare price su uvijek tu i postoji razlog zasto su legendarne, a svaki pokusaj da im se neka retro prica priblizi i ostace samo to - obican pokusaj. A da stvar bude gora, kad je Bure npr. napisao gigant 2, sjecam se da su mahom bili odusevljeni pobornici evolucije junaka, nego ovi sto prizivaju povratak sedamdesetih i osamdesetih, sto me navodi na pitanje da li ljubitelji retro Zagora uopste vole datog junaka, ili su samo zarobljeni u proslosti? Uzgred, procitah gigant 3, onu nesretnu pricu o Zagorovoj majci, i ne mogu da vjerujem da je ono pusteno u prodaju sa onakvim crtezom i pricom? Pored takvih crtaca, Bure odlucuje da nasilno postavlja Ferija u nelagodnu poziciju da crta na onolikom formatu, gdje se svaka greskica vidi 10 puta jasnije... Ja takve poteze ne shvatam i gotovo! |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7980 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 08/09/2014 : 16:00:15
|
quote: Originally posted by Elderane84
Nije ozbiljan Čiko, nego nije više debil koji se iz dana u dan sapliće u iste fore bez da je naučio ništa iz prethodnih iskustava. Bosellijeva Čiko-humor se sastoji u prisutnom sarkazmu u komentarima, manjku infantilnosti u žalopojkama, hrabrosti da skoči grlom u jagode i pored urođene trapavosti, hrabrosti da skoči grlom u jagode i pored urođene strašljivosti i napada panike i neretke pameti da svojim malim talentima izvuče situaciju iz gabule (desilo se više puta)
To je Čiko koji se meni čita. A Nolittinog spontano odrađenog malog debelog debila koji će mi izmamiti koji osmeh mogu da nađem listajući stare epizode, a ne zatvarati jedno oko na te iste fore u novijim epizodama.
Nekad se pitam kakvo to prokletstvo muci ljude sa ovakvim stavom vezano za ovu temu da uopste citaju Zagora, kad je evidentno da se ni glavni urednik ne slaze sa nama... Potpisujem od rijeci do rijeci, i ne razumijem zasto najglasniji (srecom, ne i najbrojniji, sto je pokazano mnogo puta) ljubitelji Zagora ne popuste vise i prestanu citati nova izdanja, ukoliko ih ne potpisuje Buratini kao autor. Stare price su uvijek tu i postoji razlog zasto su legendarne, a svaki pokusaj da im se neka retro prica priblizi i ostace samo to - obican pokusaj. A da stvar bude gora, kad je Bure npr. napisao gigant 2, sjecam se da su mahom bili odusevljeni pobornici evolucije junaka, nego ovi sto prizivaju povratak sedamdesetih i osamdesetih, sto me navodi na pitanje da li ljubitelji retro Zagora uopste vole datog junaka, ili su samo zarobljeni u proslosti? Uzgred, procitah gigant 3, onu nesretnu pricu o Zagorovoj majci, i ne mogu da vjerujem da je ono pusteno u prodaju sa onakvim crtezom i pricom? Pored takvih crtaca, Bure odlucuje da nasilno postavlja Ferija u nelagodnu poziciju da crta na onolikom formatu, gdje se svaka greskica vidi 10 puta jasnije... Ja takve poteze ne shvatam i gotovo!
mr.elderane u boneliju vise i nepostoji kvalitet...uopsteno,italija nikad u gorem polozaju..stripovi pored svih drugih dadzbina postaju hiperprodukcija sa vecinom antiautora..njih dvadesetak vrede,sve ostalo ne drzi vodu i samo razvlace,a videcemo dokle.ferri..bilo jednom na divljem zapadu |
Juznjak! Tex Willer.
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 08/09/2014 : 17:54:07
|
Castellijev Chico je najbolji od svih. Još kad ga crta Donatelli...  |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 08/09/2014 : 18:46:20
|
quote: Originally posted by adriano
meni su ciko vojnik, novinar, traper, nasljedstvo za cika epske epizode. Ciko pracovjek je priznajem los.
Chico pračovjek je zabavan trash. Kao i Horor Čiko. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 08/09/2014 : 18:51:55
|
istina. losa epizoda, ali je bilo i tamo par zabavnih trenutaka, npr. kad onaj stroj prikljucen na cikov mozak nije proradio. |
 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 09/09/2014 : 14:41:27
|
quote: Originally posted by Elderane84
Nekad se pitam kakvo to prokletstvo muci ljude sa ovakvim stavom vezano za ovu temu da uopste citaju Zagora, kad je evidentno da se ni glavni urednik ne slaze sa nama... Potpisujem od rijeci do rijeci, i ne razumijem zasto najglasniji (srecom, ne i najbrojniji, sto je pokazano mnogo puta) ljubitelji Zagora ne popuste vise i prestanu citati nova izdanja, ukoliko ih ne potpisuje Buratini kao autor. Stare price su uvijek tu i postoji razlog zasto su legendarne, a svaki pokusaj da im se neka retro prica priblizi i ostace samo to - obican pokusaj. A da stvar bude gora, kad je Bure npr. napisao gigant 2, sjecam se da su mahom bili odusevljeni pobornici evolucije junaka, nego ovi sto prizivaju povratak sedamdesetih i osamdesetih, sto me navodi na pitanje da li ljubitelji retro Zagora uopste vole datog junaka, ili su samo zarobljeni u proslosti? Uzgred, procitah gigant 3, onu nesretnu pricu o Zagorovoj majci, i ne mogu da vjerujem da je ono pusteno u prodaju sa onakvim crtezom i pricom? Pored takvih crtaca, Bure odlucuje da nasilno postavlja Ferija u nelagodnu poziciju da crta na onolikom formatu, gdje se svaka greskica vidi 10 puta jasnije... Ja takve poteze ne shvatam i gotovo!
Brate, tupim ti ja o tome već mesecima...i još me bole , čvoruge i prelomi od navale drvlja i kamenja. Upravo sam pročitao "Tigra", jednu od uobičajenih Nolittinih epizoda koja je igrom slučaja (imala je koji "lajk" više) postala jedna od najvećih bisera serijala. Mislim, ne želim da me iko ovde shvati pogrešno. Meni je ta priča PRE-LE-PA. Nolitta npr. uzme jedan oblačić ili jedan prejednostavni pokret (poput trčanja) i umesto da ga stavi na jednu ili max dve sličice koliko količina istoga nalaže, on to razvuče na celu tablu! Jedan dakle standardni oblačić se raspoluta u tanke tanke oblačke a trčanje se izvede identičnom pozom iz različitih kadrova. Zašto?
Zato što je Nolitta uvek više značaja davao emociji likova nego samoj radnji. Kada jedan govor rascepaš na 4-6 slika dobiješ emotivno stanje lika koje se razvija zajedno sa govorom i koje ga nadopunjuje upravo, ponavljam reč silom prilika, emocijom. Sećate se? Na identičan način postiže i komični momenat sa Čikom, kada njegovo jadikovanje-filozofiranje stavi u isti kaiš u tri sličice, sa karikaturalno različitim stavovima. TO je ono šta čini Nolittu. Emocija koja pršti do granice plakanja od prve do poslednje strane. Ne ferma on ni dva posto igre sa kadrovima, paralelnim razvijanjem dvaju vremenski ili prostorno različito smeštenih radnji i sl. Sve je spontano, emotivno i jednostavno, sa teksom koji je lep što sam po sebi što zbog takvog odnosa sa takvim načinom njegovog raspoređivanja.
To je ujedno i odgovor, tek sada to shvatam, zašto toliko volimo Ferrija i Donatellija. Ti momci po Nolittinim vodstvom nisu imali druge nego da razviju izražavanje emocija. Zbog toga ćemo, i pored sve divote koje nam može svojim odličnim crtežom servirati, uvek osećati sterilnost u Vernijevim tablama, na razumeći da to nije zbog njega nego zbog scenarija po kojem crta.
Iz tih razloga, jer baš malo tradicionalista kapira da guraju svog omiljenog junaka u ambis, sterilne kopije nedostižnih Nolittinih epizoda neće nikada prestati da se redaju i ostaju na kioscima u sve većim buntovima. Zbog toga ima već skoro dve do tri godine kako na ovom topicu mlatimo praznu slamu jer su sve teme dostojne zdrave diskusije više puta istrošene i tako su nam dopisivanje spadne na žmirenje na jedno oko apsurdu na naslovnicama, debilne pollove, "ja volim, a ti ne voliš, proklet da si" izjave, čak i odlični topic poput "južnoameričke sage" propada pod apsolutnim mukom (spam i trollanje na drugim topicima su daleko primamljiviji) i lenstvovanjem (izgovori tipa "nisam pročitao celu priču", iako se pre par godina savršeno diskutovalo o nedovršenim epizodama koje su upravo pročitane, i to sa kakvom strašću!)...Bah. Kakav junak takvi i fanovi, kakvi fanovi takav i junak.
Tako se Zagoru skinula vrednost, i na taj način smo oterali ljude poput Bosellija (on je samo gost), Andreuccija, Rubinija i ostale. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 09/09/2014 16:27:56 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/09/2014 : 15:29:28
|
Druze, sve si to fino napisao, samo ne razumijem bas najbolje ovaj dio:
Tako se Zagoru skinula vrednost, i na taj način smo oterali ljude poput Bosellija (on je samo gost), Andreuccija, Rubinija i ostale.
|
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 09/09/2014 : 16:44:28
|
quote: Originally posted by King Warrior
Druze, sve si to fino napisao, samo ne razumijem bas najbolje ovaj dio:
Tako se Zagoru skinula vrednost, i na taj način smo oterali ljude poput Bosellija (on je samo gost), Andreuccija, Rubinija i ostale.
Mislim na umetničku vrednost, jer tradicija je po samoj definiciji opozitna inovaciji (i grafički i narativno), a kada umetnik (pisac ili crtač) ima gomilu tesnih margina unutar kojih može da se kreće, izgubi se svaka volja za istrajanjem u tome. Tako autori vredni pažnje koji se pojave u SBE mahom budu raspoređeni u Texa i novije projekte poput Dampira (koji baš zbog veće slobode imaju extra kvalitetne priče i s tim i odlično kvotiranje na tržištu). Niko nije, osim nekada zadrtih fanova poput Burattinija i Vernija, toliko lud da sebe osuđuje na Zagora.
Uzrok tome su upravo fanovi do čijeg mišljenja SBE i previše drži, a kako većina još nije došla u godine kada mogu svakog časa Bogu na ispovest, za eksperimentisanjem niko ne oseća potrebu. Pre neki dan čitam kako pljuju poslednju Bosellijevu i Rubinijevu priču po fb ("nije to Zagor koji se meni čita i sl."), što je highlight totalnog besmisla.
Ugl. pošto Zagora čitamo mi takvi-kakvi smo, njegov rejting među autorima je lagano kroz poslednju deceniju dobrano opao (otprilike kao i na ovom forumu u zadnjih par godina, kako je ljudstvo otkrilo i neke druge stripove i druge škole), pa će radije se razmahivati po stripovima koji im dopuštaju određene stvari, a trpati novce na serijalu koji ekonomski opravdava svaki kavez tradicije.
Da skratim, mišljenje velikog dela fanova indirektno utiče na sudbinu svakog serijala. Ako malo pratite čavrljanja po mreži i određene starije intervjue i povučete paralelu sa tada aktuelnim izdanjima na kioscima, tada je i malom detetu prosto ko pasulj povezati određene konce.
edit: vidim da sam rekao svašta bez da sam rekao išta
Hteo sam da kažem da se autori serijala i čelnici izdavačke kuće tehnički uglavnom vode po reakcijama čitalaca (koje oni prate veoma aktivno). Pošto Zagor samo takav kakav je (sterilna kopija Nolittinog šablona) zadovoljava većinu čitalačke publike, pravila ostaju ista. Zašto bi, zaboga, išta menjali? Tako je već godinama. Zbog takvih ograničenja autori se radije posvećuju serijalima u kojima mogu da daju svoj maksimum. |
|
Edited by - PijaniPatak on 09/09/2014 16:50:26 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 09/09/2014 : 17:03:17
|
Isto tako, da stavim tačku kojom se možda objasnim, više je nego očigledno da na Zagoru ostaju ljudi (mislim na autore) samo koji ga beskrajno vole. Mogu Andreucci, Rubini, Boselli, Ginosatis, Piccinelli i ostali kvazi-Zagorovci kukati o ljubavi prema Darkwoodu, od koje su kao silom otrgnuti, koliko god hoće i tako izazivati emotivno svršavanje kod naivnih fanova, ja nisam toliko lud da verujem i jedne sekunde.
Tex i Dampyr, pa se za ostalo nema vremena, a ova kombinacija je obavezna i jedina moguća. Otkud onda, zaboga, Laurenti i u Zagoru i u Dampiru?! Mogu ljudi da ga vole ili ne vole (pripadam prvoj grupi), ali taj tip je ostao. Čisto sumnjam da je crtaču njegovog faha izostala ponuda za Texa i sl.
Zaključak: od Zagora se ne ide silom prilika. Od Zagora se beži. In our face |
|
Edited by - PijaniPatak on 09/09/2014 17:05:45 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 09/09/2014 : 17:06:12
|
Druze, autori Texa imaju najmanju slobodu od svih drugih iz SBE. Zato i price jesu tako monotone. A ne znam ko je pljuvao po Boselliju i Rubiniju, ali mislim da su takvi manjina, i nemoj da se opterecavas sa takvima. Svojevremeno je Boselli podigao Zagorovu prodaju, tu se najbolje pokazalo da ga fanovi itekako cijene. Jedini koji je zasluzan za odlazak kvalitetnih autora kod Zagora je Sergio, jer im je bacio kosku (novac) pred nos. Boselli sada marsira njegovim stopama i za njega je pitanje casti da odrzi Texa na vrhu, pa se sluzi Serginim metodama: Otima drugima sve sto je dobro, nudi im veci novac i dovodi kod Texa. Vidi, Piccinelli i Rubini su veliki Zagorovi fanovi, ali teska su vremena, ljudi se bore za svaki dinar. Lako je danas Verniju tudjom kitom praznu slamu mlatiti i pricati o tome da hoce da crta samo zagora, kad ionako zna da ga niko drugi ne bi ni htjeo. Tako na kraju i oni kod Texa vise ne znaju sta ce sa svim tim autorima, koji su ipak ograniceni u onome sto mogu da crtaju. Evo raspisao se i ja :D Uglavnom, fanovi nisu krivi za odlazak Bosellija i co. vec usrana Sergiova politika i njegova bolesna opsesija prema Texu. ;) |
Edited by - King Warrior on 09/09/2014 17:17:15 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 09/09/2014 : 17:09:37
|
Čisto sumnjam da je crtaču njegovog faha izostala ponuda za Texa i sl.
Izostalo je, vjeruj da jeste. Ne izgleda mi on kao neki veliki Zagorovac, vec tip "daj sta das". Neka bude srecan sto je u Sergiovo vrijeme dospio u ekipu, danas kao novak ne bi uspjeo ni to.  |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Posted - 09/09/2014 : 17:10:15
|
Dobar tekst do dijela o sterilnosti danasnjih scenarista. To je samo djelomicno tocno. teze je danas napisati scenarije, jer nije isto pisati 60. i 600. epizodu Zagora, normalno je da se nove price ponavljaju i da su ponekad izlizane, ali ne bi trebalo zbog toga ici u drugu krajnost i stavljati Zagora u nekakve bajke, samo zato jer je to nesto novo. Buratini je odrastao na Zagoru. On je njegov istinski obozavatelj i poznavatelj. Zato se i trudi slijediti Nolitu, ali je unio i neke novine. Svida mi se sto cesto Zagora pravi detektivom, kao i to sto ga ponekad uvlaci u neke vise drustveno politicke spletke i zavjere. Nema te nolitine sposobnosti koje je pijani patak naveo, ali odrzava onog pravog izvornog Zagora na zivotu. Za Bozelija je Zagor samo posao koji odraduje. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 09/09/2014 : 17:23:37
|
@adriano Nisu posrijedi ideje i radnja, nego sami likovi koji nemaju dušu. Burattinijev Zagor je robot u usporedbi s Nolittinim danima.
Što se tiče Bosellija, da nije njegovih ideja i ljubavi prema liku nikad Zagor ne bi bio spašen od izdavačke smrti koja mu je prijetila devedesetih. I bez obzira na sve obveze prema drugim serijalima (koje su ogromne) uvijek ima vremena da napiše barem par priča, koje redovito ispadaju bolje od prosjeka. |
Edited by - solar on 09/09/2014 17:28:33 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 09/09/2014 : 17:29:53
|
quote: Originally posted by solar
@adriano Nisu posrijedi ideje i radnja, nego sami likovi koji nemaju dušu. Burattinijev Zagor je robot u usporedbi s Nolittinim danima.
Jeste to tacno, ali i Bosellijev Zagor nije nista drugo do "robot". Ali, zato Boselli igra svoju igru, ne pokusava da oponasa Nolittu vec pise svojim stilom, kakvim najbolje zna i umije. Za razliku od Burattinija, koji oponasa Nolittu i to dosta neuspjesno. Tu i tamo ubode i on, ali i previse rijetko. Burattini me sve vise podsjeca na Toninellija. |
 |
|
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Posted - 09/09/2014 : 17:38:05
|
quote: Jeste to tacno, ali i Bosellijev Zagor nije nista drugo do "robot". Ali, zato Boselli igra svoju igru, ne pokusava da oponasa Nolittu vec pise svojim stilom, kakvim najbolje zna i umije. Za razliku od Burattinija, koji oponasa Nolittu i to dosta neuspjesno. Tu i tamo ubode i on, ali i previse rijetko. Burattini me sve vise podsjeca na Toninellija.
Upravo tako.
Boselli nikada nije ni htio biti Nolitta, uvijek je imao svoju ideju kakav bi Zagor trebao biti i to je sasvim ok. Zbog toga smo i dobili "Nestalog istraživača" i "Morsku stravu". |
 |
|
Topic  |
|
|
|