forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1214

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 17:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by nagor

[quote]Crtež jest, ali to što u toj priči uopće nema Zagora,to nitko ne primjećuje...

Ne obazirem se na takve sitnice ako je priča na visokom nivou.

E pa sad, u trećoj priči uopće nema vampira.

Edited by - Tintilinic on 13/09/2014 17:58:30
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/09/2014 : 18:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tintilinic

quote:

quote:

[quote]Crtež jest, ali to što u toj priči uopće nema Zagora,to nitko ne primjećuje...

Govoriš li o Bosellijevom Vampiru (epizoda gdje se prvi put pojavljuje ona vampirica)? Ako je ta onda ima vampira u izobilju...
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 18:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

quote:

quote:

quote:

Da, ali vampir je tu totalno u njezinoj sjeni, i na kraju još i izgubi pre naivno. To je trebala biti odvojena priča jer kako je Boselli naveo, "Rakosi je nadvampir", znači negativac koji bi trebao dobro zapapriti Zagoru, a on se izgubio među hrpom likova koje je autor uveo.

Govoriš li o Bosellijevom Vampiru (epizoda gdje se prvi put pojavljuje ona vampirica)? Ako je ta onda ima vampira u izobilju...

Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/09/2014 : 18:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Da, ali vampir je tu totalno u njezinoj sjeni, i na kraju još i izgubi pre naivno. To je trebala biti odvojena priča jer kako je Boselli naveo, "Rakosi je nadvampir", znači negativac koji bi trebao dobro zapapriti Zagoru, a on se izgubio među hrpom likova koje je autor uveo.

Prva priča sa vampirom je nešto bolja, ali isto tako zbrzano završava...ali nije ni ova Bosellijeva loša. Drugu nisam čitao.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 18:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Prva je meni najbolji od svih Zagora i uopće od svih stripova koje sam pročitao. Dobro, mogli bi se raspraviti o kraju, ali ipak je na neki način i završilo kako treba u prvom dijelu.
Drugi isto ima malo šlampav kraj koji je isto malo pretjeran, ali mi je priča cijelo vrijeme bila dobra.
Ali treći brate, neka baba zapali kuću i sredi "nadvampira". A Zagor dobiva batine od Rakosija cijelu epizodu i on na kraju uzme onu baklju i zabije je njemu u facu, mislim stvarno...

Edited by - Tintilinic on 13/09/2014 18:10:57
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 13/09/2014 : 18:14:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam imao prilike čitati treću priču s vampirom ali čisto sumnjam da može nadmašiti prve dvije.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/09/2014 : 18:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prva je meni najbolji od svih Zagora i uopće od svih stripova koje sam pročitao. Dobro, mogli bi se raspraviti o kraju, ali ipak je na neki način i završilo kako treba u prvom dijelu.
Drugi isto ima malo šlampav kraj koji je isto malo pretjeran, ali mi je priča cijelo vrijeme bila dobra.
Ali treći brate, neka baba zapali kuću i sredi "nadvampira". A Zagor dobiva batine od Rakosija cijelu epizodu i on na kraju uzme onu baklju i zabije je njemu u facu, mislim stvarno...

Ali takvih naivnosti i nekonzistentnosti ima u mnogo Zagorovih epizoda...pa tako i u prvoj Zagor prvo prima batine od vampira, a onda mu se vampir ne može oduprijeti kada ga Zagor drži...
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 18:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja nisam imao prilike čitati treću priču s vampirom ali čisto sumnjam da može nadmašiti prve dvije.

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 18:18:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali takvih naivnosti i nekonzistentnosti ima u mnogo Zagorovih epizoda...pa tako i u prvoj Zagor prvo prima batine od vampira, a onda mu se vampir ne može oduprijeti kada ga Zagor drži...

Slažem se, ima, ali kod mene je ovdje prevladala emotivnost
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/09/2014 : 18:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
tintilinić, čekaj, tebi je treći Vampir bezveze?

možemo ga analizirati i raspravljati (pa i ja sam rekao istu zamjerku, o "smanjenju" Rakosija nauštrb Varge), ali se šališ ako ti je ovo skroz loše. što, nije dobra pustolovina? međutim je to tako dobro urađeno da je gotovo plafon u ovakvoj vrsti stripa. čak ima i "atmosferu", ako se dobro sjećam. ne nolitijansku, finu, polaganu, filigransku, ali ima atmosfere uz dinamiku i akciju.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/09/2014 : 18:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pretpostavljam i da ti je prva pojava Kandraxa najbolja .
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 18:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pretpostavljam i da ti je prva pojava Kandraxa najbolja .

Jap
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 18:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

možemo ga analizirati i raspravljati (pa i ja sam rekao istu zamjerku, o "smanjenju" Rakosija nauštrb Varge), ali se šališ ako ti je ovo skroz loše. što, nije dobra pustolovina? međutim je to tako dobro urađeno da je gotovo plafon u ovakvoj vrsti stripa. čak ima i "atmosferu", ako se dobro sjećam. ne nolitijansku, finu, polaganu, filigransku, ali ima atmosfere uz dinamiku i akciju.

Dobra mi je epizoda, upravo zato jer je moj najdraži lik uz Mortimera u njoj. Ali istovremeno je i volim i mrzim jer to ipak nije onaj lik iz prva dva dijela. Ima atmosferu, kako ne, ali tek do negdje kraja drugog dijela. Da objasnim, meni priče u kojima se pojavljuju čudovišta i sl. nisu uopće onako pune mračne atmosfere kao u prva dva dijela vampira. To su ovdje upravo ti vukodlaci ili kako već.
Npr. gledam horor film, ljudi si otkidaju glave, seciraju se i rade slične stvari, nema tu ništa strašno ili one atmosfere koju ja volim.
i to je ta Nolittina atmosfera koja meni fali...iskreno, zanima me kako bi Bure odradio ovu epizodu.
Kao što sam naveo, bilo je atmosfere sve negdje do kraja drugog dijela, onda se pojavljuju svi neki sluge vampira (što će jednom nadvampiru uopće sluge :)), dok se ta atmosfera u prva dva dijela zadržava sve do kraja i konačnog obračuna sa Rakosijem.
Čak je ta dinamika i akcija nepotrebna, pogotovo u prvom sukobu gdje se ne događa ništa "specijalno" sve do kraja. To je za mene prava epizoda.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/09/2014 : 18:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
dinamika uvijek dobro dođe, akciju traži publika... tako da tu nema greške.
ono što možemo sporiti kako i koliko Boselli postiže ravnotežu: pojede li sva akcija epizodu i sl.
Boselli je prepoznat po "epskom zahvatu", znači pojačana akcija, dinamika pršti iz svakog kadra takoreći;), sve je podignuto za par stupnjeva od klasičnog darkvudskog Zagora...

kako istovremeno mnogi prepoznaju Bosellija kao sjajnog na Zagoru, možemo reći da (uglavnom) uspjeva postići balans. povremeno 'pretjera', baš ono "pršti iz svakog kadra" - nekad unutar priča koje svejedno ostaju sjajne, rjeđe u cjelosti (treći Kandrax kao najpoznatiji primjer).
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 13/09/2014 : 18:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Da, Boselli uvijek radi priče velikih razmjera...ili je neki veliki neprijatelj, ili nekakva saga...itd....
Treći Kandrax...prvi dio koji crta Ferri za mene genijalan (kapa do poda, čak sam mislio da piše Nolitta), ali sve ostalo...ne mogu vjerovati da je to isti autor, kakva blamaža.
Taj prvi dio koji crta Ferri ima atmosferu, ali velika mana je to što Zagor ne može ništa Kandraxu jer se ovaj pojavljuje kao prikaza...i upravo zato je meni vampir bolji lik od Kandraxa i Hellingena. Rakosi nije "papak" :) koji će se pojaviti kao duh pa da ga Zagor ne može srediti.
Isto tako šesti Hellingen...debelo pretjeran...znači sad neki neprijatelj umre, onda se Wendigo odluči malo zabaviti i ponovno ga oživi, to nema smisla...

Edited by - Tintilinic on 13/09/2014 18:56:15
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 13/09/2014 : 19:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, Boselli uvijek radi priče velikih razmjera...ili je neki veliki neprijatelj, ili nekakva saga...itd....
Treći Kandrax...prvi dio koji crta Ferri za mene genijalan (kapa do poda, čak sam mislio da piše Nolitta), ali sve ostalo...ne mogu vjerovati da je to isti autor, kakva blamaža.
Taj prvi dio koji crta Ferri ima atmosferu, ali velika mana je to što Zagor ne može ništa Kandraxu jer se ovaj pojavljuje kao prikaza...i upravo zato je meni vampir bolji lik od Kandraxa i Hellingena. Rakosi nije "papak" :) koji će se pojaviti kao duh pa da ga Zagor ne može srediti.
Isto tako šesti Hellingen...debelo pretjeran...znači sad neki neprijatelj umre, onda se Wendigo odluči malo zabaviti i ponovno ga oživi, to nema smisla...

Šesti Helingen je dosta slaba epizoda koju spašava hommage i pojava Edgara Allana Poea...
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 13/09/2014 : 19:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Prvi i treci vampir se ne mogu porediti, nikako. Kako porediti Jezevu kucicu sa Hobitom npr. Obe knjige su sjajne knjige za djecu, ali su, u biti, potpuno razlicite. Nolita se bukvalno salio u prvom vampiru, ono je komedija, dok je Boseli dao omaz filmovima poput Underworlda. Meni su obe price drage, cak i prva Kastelijeva, sve su odraz vremena u kojem su nastale. Najradje se vratim Boselijevoj prici, ali tu mnogo udjela ima i Dela Monikin crtez, koji je, meni, prosto drazi od Ferijevog crteza.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 14/09/2014 : 00:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
Slazem se sinko s tobom. Bozeli ne zna drzati napetu atmosferu do kraja. On ima problema sa raspletom price.Meni je isto 1. dio treceg kandraksa izrazito napet i atmosferican, ali znamo u sta se kasnije pretvorio. Treceg vampira sam naveo ko dobru pricu,ali da budem iskren procitao sam samo prvi dio.
quote:
Originally posted by Tintilinica

quote:
Originally posted by stinky

Dobra mi je epizoda, upravo zato jer je moj najdraži lik uz Mortimera u njoj. Ali istovremeno je i volim i mrzim jer to ipak nije onaj lik iz prva dva dijela. Ima atmosferu, kako ne, ali tek do negdje kraja drugog dijela. Da objasnim, meni priče u kojima se pojavljuju čudovišta i sl. nisu uopće onako pune mračne atmosfere kao u prva dva dijela vampira. To su ovdje upravo ti vukodlaci ili kako već.
Npr. gledam horor film, ljudi si otkidaju glave, seciraju se i rade slične stvari, nema tu ništa strašno ili one atmosfere koju ja volim.
i to je ta Nolittina atmosfera koja meni fali...iskreno, zanima me kako bi Bure odradio ovu epizodu.
Kao što sam naveo, bilo je atmosfere sve negdje do kraja drugog dijela, onda se pojavljuju svi neki sluge vampira (što će jednom nadvampiru uopće sluge :)), dok se ta atmosfera u prva dva dijela zadržava sve do kraja i konačnog obračuna sa Rakosijem.
Čak je ta dinamika i akcija nepotrebna, pogotovo u prvom sukobu gdje se ne događa ništa "specijalno" sve do kraja. To je za mene prava epizoda.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17121 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 14/09/2014 : 01:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Nedavno sam citao Bosellijevog Texa "Sedmorica ubojica"... Primjer price kakvu Burattini nikad nece napisati.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 14/09/2014 : 10:08:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Eto, vidiš o čemu t pričam, stinky. O ukusima se ne raspravlja.

Ajde im pokušaj sad objasniti da je treći vampir ustvari idejno i tehnički originalno prvi Zagorov vampir, da je Teskoba kopija crno-belih filmova, a Zagor protiv Barona scenaristička propast

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 14/09/2014 : 10:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Ah, opet ukusi...
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 14/09/2014 : 19:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Meni je kao i obično Nolittina epizoda simpatična ali pomalo zastarjela i slabo iskorištena, Castellijeva najbolja i najnapetija, a Bosellijeve se uopće ne sjećam.

@PP: Zašto misliš da je druga priča scenaristička propast?

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 14/09/2014 : 19:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Meni je kao i obično Nolittina epizoda simpatična ali pomalo zastarjela i slabo iskorištena, Castellijeva najbolja i najnapetija, a Bosellijeve se uopće ne sjećam.

@PP: Zašto misliš da je druga priča scenaristička propast?

Previše klišeja iz starih horor filmova, ukleto selo, vampir koji viče da će zavladati svijetom, banalan završetak.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 14/09/2014 : 19:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Slažem se da je završetak katastrofa, a ovo ostalo mi ne smeta. Vampir koji viče da će zavladati svijetom - pa toga ima u bilo kojoj epizodi s takvim ambicioznim supernegativcima, toliko sam izložen tim klišejem da sam postao imun na njega i više mi ne smeta.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 15/09/2014 : 09:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Koje je to zadnje pojavljivanje vampira i u kojim je izdanjima izašlo kod nas ?
Go to Top of Page
Page: of 1214 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.73 seconds. Snitz Forums 2000