Author |
Topic  |
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 13/09/2014 : 17:58:04
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by nagor
[quote]Crtež jest, ali to što u toj priči uopće nema Zagora,to nitko ne primjećuje...
Ne obazirem se na takve sitnice ako je priča na visokom nivou. 
E pa sad, u trećoj priči uopće nema vampira. |
Edited by - Tintilinic on 13/09/2014 17:58:30 |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 13/09/2014 : 18:00:39
|
quote: Originally posted by Tintilinic
[quote]Crtež jest, ali to što u toj priči uopće nema Zagora,to nitko ne primjećuje...
E pa sad, u trećoj priči uopće nema vampira.
Govoriš li o Bosellijevom Vampiru (epizoda gdje se prvi put pojavljuje ona vampirica)? Ako je ta onda ima vampira u izobilju... |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:03:29
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Da, ali vampir je tu totalno u njezinoj sjeni, i na kraju još i izgubi pre naivno. To je trebala biti odvojena priča jer kako je Boselli naveo, "Rakosi je nadvampir", znači negativac koji bi trebao dobro zapapriti Zagoru, a on se izgubio među hrpom likova koje je autor uveo.
Govoriš li o Bosellijevom Vampiru (epizoda gdje se prvi put pojavljuje ona vampirica)? Ako je ta onda ima vampira u izobilju...
|
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:06:42
|
Da, ali vampir je tu totalno u njezinoj sjeni, i na kraju još i izgubi pre naivno. To je trebala biti odvojena priča jer kako je Boselli naveo, "Rakosi je nadvampir", znači negativac koji bi trebao dobro zapapriti Zagoru, a on se izgubio među hrpom likova koje je autor uveo.
Govoriš li o Bosellijevom Vampiru (epizoda gdje se prvi put pojavljuje ona vampirica)? Ako je ta onda ima vampira u izobilju...
Prva priča sa vampirom je nešto bolja, ali isto tako zbrzano završava...ali nije ni ova Bosellijeva loša. Drugu nisam čitao. |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:09:36
|
Prva je meni najbolji od svih Zagora i uopće od svih stripova koje sam pročitao. Dobro, mogli bi se raspraviti o kraju, ali ipak je na neki način i završilo kako treba u prvom dijelu. Drugi isto ima malo šlampav kraj koji je isto malo pretjeran, ali mi je priča cijelo vrijeme bila dobra. Ali treći brate, neka baba zapali kuću i sredi "nadvampira". A Zagor dobiva batine od Rakosija cijelu epizodu i on na kraju uzme onu baklju i zabije je njemu u facu, mislim stvarno... |
Edited by - Tintilinic on 13/09/2014 18:10:57 |
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 13/09/2014 : 18:14:26
|
Ja nisam imao prilike čitati treću priču s vampirom ali čisto sumnjam da može nadmašiti prve dvije. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:15:14
|
Prva je meni najbolji od svih Zagora i uopće od svih stripova koje sam pročitao. Dobro, mogli bi se raspraviti o kraju, ali ipak je na neki način i završilo kako treba u prvom dijelu. Drugi isto ima malo šlampav kraj koji je isto malo pretjeran, ali mi je priča cijelo vrijeme bila dobra. Ali treći brate, neka baba zapali kuću i sredi "nadvampira". A Zagor dobiva batine od Rakosija cijelu epizodu i on na kraju uzme onu baklju i zabije je njemu u facu, mislim stvarno...
Ali takvih naivnosti i nekonzistentnosti ima u mnogo Zagorovih epizoda...pa tako i u prvoj Zagor prvo prima batine od vampira, a onda mu se vampir ne može oduprijeti kada ga Zagor drži... |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:15:32
|
Ja nisam imao prilike čitati treću priču s vampirom ali čisto sumnjam da može nadmašiti prve dvije.
 |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:18:26
|
Prva je meni najbolji od svih Zagora i uopće od svih stripova koje sam pročitao. Dobro, mogli bi se raspraviti o kraju, ali ipak je na neki način i završilo kako treba u prvom dijelu. Drugi isto ima malo šlampav kraj koji je isto malo pretjeran, ali mi je priča cijelo vrijeme bila dobra. Ali treći brate, neka baba zapali kuću i sredi "nadvampira". A Zagor dobiva batine od Rakosija cijelu epizodu i on na kraju uzme onu baklju i zabije je njemu u facu, mislim stvarno...
Ali takvih naivnosti i nekonzistentnosti ima u mnogo Zagorovih epizoda...pa tako i u prvoj Zagor prvo prima batine od vampira, a onda mu se vampir ne može oduprijeti kada ga Zagor drži...
Slažem se, ima, ali kod mene je ovdje prevladala emotivnost |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/09/2014 : 18:19:29
|
tintilinić, čekaj, tebi je treći Vampir bezveze?
možemo ga analizirati i raspravljati (pa i ja sam rekao istu zamjerku, o "smanjenju" Rakosija nauštrb Varge), ali se šališ ako ti je ovo skroz loše. što, nije dobra pustolovina? međutim je to tako dobro urađeno da je gotovo plafon u ovakvoj vrsti stripa. čak ima i "atmosferu", ako se dobro sjećam. ne nolitijansku, finu, polaganu, filigransku, ali ima atmosfere uz dinamiku i akciju. |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:21:06
|
Ali takvih naivnosti i nekonzistentnosti ima u mnogo Zagorovih epizoda...pa tako i u prvoj Zagor prvo prima batine od vampira, a onda mu se vampir ne može oduprijeti kada ga Zagor drži...
Slažem se, ima, ali kod mene je ovdje prevladala emotivnost
Pretpostavljam i da ti je prva pojava Kandraxa najbolja .
|
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:29:41
|
Slažem se, ima, ali kod mene je ovdje prevladala emotivnost
Pretpostavljam i da ti je prva pojava Kandraxa najbolja .
Jap |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:32:09
|
quote: Originally posted by stinky
možemo ga analizirati i raspravljati (pa i ja sam rekao istu zamjerku, o "smanjenju" Rakosija nauštrb Varge), ali se šališ ako ti je ovo skroz loše. što, nije dobra pustolovina? međutim je to tako dobro urađeno da je gotovo plafon u ovakvoj vrsti stripa. čak ima i "atmosferu", ako se dobro sjećam. ne nolitijansku, finu, polaganu, filigransku, ali ima atmosfere uz dinamiku i akciju.
Dobra mi je epizoda, upravo zato jer je moj najdraži lik uz Mortimera u njoj. Ali istovremeno je i volim i mrzim jer to ipak nije onaj lik iz prva dva dijela. Ima atmosferu, kako ne, ali tek do negdje kraja drugog dijela. Da objasnim, meni priče u kojima se pojavljuju čudovišta i sl. nisu uopće onako pune mračne atmosfere kao u prva dva dijela vampira. To su ovdje upravo ti vukodlaci ili kako već. Npr. gledam horor film, ljudi si otkidaju glave, seciraju se i rade slične stvari, nema tu ništa strašno ili one atmosfere koju ja volim. i to je ta Nolittina atmosfera koja meni fali...iskreno, zanima me kako bi Bure odradio ovu epizodu. Kao što sam naveo, bilo je atmosfere sve negdje do kraja drugog dijela, onda se pojavljuju svi neki sluge vampira (što će jednom nadvampiru uopće sluge :)), dok se ta atmosfera u prva dva dijela zadržava sve do kraja i konačnog obračuna sa Rakosijem. Čak je ta dinamika i akcija nepotrebna, pogotovo u prvom sukobu gdje se ne događa ništa "specijalno" sve do kraja. To je za mene prava epizoda. |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/09/2014 : 18:44:45
|
dinamika uvijek dobro dođe, akciju traži publika... tako da tu nema greške. ono što možemo sporiti kako i koliko Boselli postiže ravnotežu: pojede li sva akcija epizodu i sl. Boselli je prepoznat po "epskom zahvatu", znači pojačana akcija, dinamika pršti iz svakog kadra takoreći;), sve je podignuto za par stupnjeva od klasičnog darkvudskog Zagora...
kako istovremeno mnogi prepoznaju Bosellija kao sjajnog na Zagoru, možemo reći da (uglavnom) uspjeva postići balans. povremeno 'pretjera', baš ono "pršti iz svakog kadra" - nekad unutar priča koje svejedno ostaju sjajne, rjeđe u cjelosti (treći Kandrax kao najpoznatiji primjer). |
 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Posted - 13/09/2014 : 18:54:40
|
Da, Boselli uvijek radi priče velikih razmjera...ili je neki veliki neprijatelj, ili nekakva saga...itd.... Treći Kandrax...prvi dio koji crta Ferri za mene genijalan (kapa do poda, čak sam mislio da piše Nolitta), ali sve ostalo...ne mogu vjerovati da je to isti autor, kakva blamaža. Taj prvi dio koji crta Ferri ima atmosferu, ali velika mana je to što Zagor ne može ništa Kandraxu jer se ovaj pojavljuje kao prikaza...i upravo zato je meni vampir bolji lik od Kandraxa i Hellingena. Rakosi nije "papak" :) koji će se pojaviti kao duh pa da ga Zagor ne može srediti. Isto tako šesti Hellingen...debelo pretjeran...znači sad neki neprijatelj umre, onda se Wendigo odluči malo zabaviti i ponovno ga oživi, to nema smisla...
|
Edited by - Tintilinic on 13/09/2014 18:56:15 |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 13/09/2014 : 19:03:35
|
Da, Boselli uvijek radi priče velikih razmjera...ili je neki veliki neprijatelj, ili nekakva saga...itd.... Treći Kandrax...prvi dio koji crta Ferri za mene genijalan (kapa do poda, čak sam mislio da piše Nolitta), ali sve ostalo...ne mogu vjerovati da je to isti autor, kakva blamaža. Taj prvi dio koji crta Ferri ima atmosferu, ali velika mana je to što Zagor ne može ništa Kandraxu jer se ovaj pojavljuje kao prikaza...i upravo zato je meni vampir bolji lik od Kandraxa i Hellingena. Rakosi nije "papak" :) koji će se pojaviti kao duh pa da ga Zagor ne može srediti. Isto tako šesti Hellingen...debelo pretjeran...znači sad neki neprijatelj umre, onda se Wendigo odluči malo zabaviti i ponovno ga oživi, to nema smisla...
Šesti Helingen je dosta slaba epizoda koju spašava hommage i pojava Edgara Allana Poea... |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 13/09/2014 : 19:11:22
|
Prvi i treci vampir se ne mogu porediti, nikako. Kako porediti Jezevu kucicu sa Hobitom npr. Obe knjige su sjajne knjige za djecu, ali su, u biti, potpuno razlicite. Nolita se bukvalno salio u prvom vampiru, ono je komedija, dok je Boseli dao omaz filmovima poput Underworlda. Meni su obe price drage, cak i prva Kastelijeva, sve su odraz vremena u kojem su nastale. Najradje se vratim Boselijevoj prici, ali tu mnogo udjela ima i Dela Monikin crtez, koji je, meni, prosto drazi od Ferijevog crteza. |
 |
|
adriano
Advanced Member

Croatia
4668 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 14/09/2014 : 00:09:14
|
Slazem se sinko s tobom. Bozeli ne zna drzati napetu atmosferu do kraja. On ima problema sa raspletom price.Meni je isto 1. dio treceg kandraksa izrazito napet i atmosferican, ali znamo u sta se kasnije pretvorio. Treceg vampira sam naveo ko dobru pricu,ali da budem iskren procitao sam samo prvi dio. quote: Originally posted by Tintilinica
quote: Originally posted by stinky
možemo ga analizirati i raspravljati (pa i ja sam rekao istu zamjerku, o "smanjenju" Rakosija nauštrb Varge), ali se šališ ako ti je ovo skroz loše. što, nije dobra pustolovina? međutim je to tako dobro urađeno da je gotovo plafon u ovakvoj vrsti stripa. čak ima i "atmosferu", ako se dobro sjećam. ne nolitijansku, finu, polaganu, filigransku, ali ima atmosfere uz dinamiku i akciju.
Dobra mi je epizoda, upravo zato jer je moj najdraži lik uz Mortimera u njoj. Ali istovremeno je i volim i mrzim jer to ipak nije onaj lik iz prva dva dijela. Ima atmosferu, kako ne, ali tek do negdje kraja drugog dijela. Da objasnim, meni priče u kojima se pojavljuju čudovišta i sl. nisu uopće onako pune mračne atmosfere kao u prva dva dijela vampira. To su ovdje upravo ti vukodlaci ili kako već. Npr. gledam horor film, ljudi si otkidaju glave, seciraju se i rade slične stvari, nema tu ništa strašno ili one atmosfere koju ja volim. i to je ta Nolittina atmosfera koja meni fali...iskreno, zanima me kako bi Bure odradio ovu epizodu. Kao što sam naveo, bilo je atmosfere sve negdje do kraja drugog dijela, onda se pojavljuju svi neki sluge vampira (što će jednom nadvampiru uopće sluge :)), dok se ta atmosfera u prva dva dijela zadržava sve do kraja i konačnog obračuna sa Rakosijem. Čak je ta dinamika i akcija nepotrebna, pogotovo u prvom sukobu gdje se ne događa ništa "specijalno" sve do kraja. To je za mene prava epizoda.
|
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17121 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 14/09/2014 : 19:05:54
|
Meni je kao i obično Nolittina epizoda simpatična ali pomalo zastarjela i slabo iskorištena, Castellijeva najbolja i najnapetija, a Bosellijeve se uopće ne sjećam.
@PP: Zašto misliš da je druga priča scenaristička propast? |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3526 Posts
Posted - 14/09/2014 : 19:08:30
|
quote: Originally posted by Opti
Meni je kao i obično Nolittina epizoda simpatična ali pomalo zastarjela i slabo iskorištena, Castellijeva najbolja i najnapetija, a Bosellijeve se uopće ne sjećam.
@PP: Zašto misliš da je druga priča scenaristička propast?
Previše klišeja iz starih horor filmova, ukleto selo, vampir koji viče da će zavladati svijetom, banalan završetak. |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 14/09/2014 : 19:24:07
|
Slažem se da je završetak katastrofa, a ovo ostalo mi ne smeta. Vampir koji viče da će zavladati svijetom - pa toga ima u bilo kojoj epizodi s takvim ambicioznim supernegativcima, toliko sam izložen tim klišejem da sam postao imun na njega i više mi ne smeta.  |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
|
Topic  |
|