Poučeni potezima mlađih i agilnijih kolega, trinaesto prase strip izdavaštva - Lavirint pokreće ovaj topik-temu gde će Moja Malenkost naše malobrojne kupce i mnogobrojne slučajne prolaznike s̶m̶a̶r̶a̶t̶i̶ obaveštavati o izdanjima koja se planiraju, rade i ukidaju.
• Draškalice i zaviri se podrazumevaju! • Redovni apdejti stanja u Skladištu!(trenutno stanje: Svega ima kolko oćeš*). • Nagradne Igre!** • Skandali i Ogovaranja! • Trice i Kučine!
Pozovite Odmah!
S poštovanjem, MM Msje Žiokovik, PR Manager Korporacije Lavirint
*Sem Sergej Stripa 15, ZZCP 25, Mister Machka 1 -3, NeOMa svih(na žalost - iako znam da Vam samo to fali da popunite svoju kolekciju - ne mogu Vam pronaći ni jednu kopiju #1, 2 a ni alternativnih naslovnica 2 i 10, žao mi je... ), Karme 1, (Nije da iko traži al) nema ni Lavirint fanzina #0-7...
**Nagradni fond: Srebrni escajg za 6 osoba, Letovanje na Lezbosu za 4 osobe, Soba za Exit za dve osobe, osoba za osobu...
Ima li nešto juicy što nije dospjelo u onaj Valkira integral? Skica, crtež, a bogami i slova i brojevi ako baš mora...
Uzipovali sve što se moglo(i što je Dražen aminovao kao "objavljivo":) - ostalo josh par sitnih skica i po koja ilustracijica koju je on odradio nakon svršetka pripreme. Najžalije mi je što nismo ubacili nijednu od n e v e r o v a t n o detaljnih olovkiranih "postavki" tabli koje Manijak od Dražena radi za "zagrevanje"... Utehe radi - ozbiljno razmišljamo da u nekoj daljoj budućnosti odradimo i olovkiranu verziju Valkire:
Po meni je kolorirana, ko da je iz topika Kim Kardashian comics - plastično instant bez duše. I da se radujem da če bit Valkira Č/B, pa da Kovačevičevo crtanje dođe do punog izražaja. A da je olovkirano ko ovo gore - majkemi to je savršenstvo bez mane. Rešpekt!
Originally posted by trolodtroje Po meni je kolorirana, ko da je iz topika Kim Kardashian comics - plastično instant bez duše.
Nije TOLIKO loše(ima i mnoooogo grđe iskolorisanih albuma na francuskom tržištu + je koloristi trebalo par desetaka strana da se pronađe pa ove startne table i nisu baš najsrećniji pokazatelj) ali je nama svakako bilo ZNATNO ljepše u c/b pa se, shodno tomu, tak(v)o izdanje i odradilo.
Originally posted by trolodtroje Slomljeni Svemir 001 SC Sergej 00 - 17 (možda ovo dobijam od JDG na interliberu)
Meki Povez SlomSvema#1 bi trebalo da ima još koji komad u Asteroidu B666 - ako ideš do Zagreba uskoro - to je finansijski najbezbolnija opcija(troškovi slanja paketa iz srBije su brutalni). O istom trošku/putu bi i komplet Sergeja(minus #15) mogao da rešiš, ako se prethodno s Gazda Macanom dogovoriš oko primopredaje.
Meni su uvijek bile draže originalne table u olovci bez tuša. Npr.u Jack Kirby Collectoru kad vidim njegovu olovku meni je to dosta. Zar je boja loše otisnuta u prvom albumu SS-a? Kupio sam ga ali ga nisam pročitao a ni prelistao jer sam ga već čitao u Sergeju pa sam ga samo spremio na policu(bez kondoma).
Ponukani nagradom za najboljeg izdavača domaćih stripova Salona stripa u SKC-u, što su još i Nostradamus i Tarabići označili kao siguran znak da je konačni bolni i krvavi krah restlova domaće strip scene pred nama, LavirINAT je rešio da tera inat i da se vrati na izdavanje licencnih stripova sa vrcavom i jedinstvenom prilagodbom za balkansko tržište.
Ali – šta izdati?
Prvo smo mislili da idemo na siguricu i da prilagodimo i objavimo BETMENA. I to aPsolut izdanje, jer pravi mužjaci čitaju samo što veće integrale i tako vežbaju bidže i tridže dok se kulturno uzdižu! Sveske su za seka perse!
Nakon toga smo hteli da probamo sa večitim Bonelijem sa kosovski-ciklus-prevodom, jer to očigledno ide.
No, Boneli i fentezi? Ko je još za to čuo? Prava stvar je moderni vestern, pomislismo.
Ali, Boneli je za raju. Bolje izdati nešto što smo već videli kod komšija ’Rvata, samo na – wait for it – ĆIRILAJI!
No, ni to nam nije vršilo posao, pa smo potražili neku dirljivu i melanholičnu priču o gej siročetu koga su silovali pravoslavni i katolički popovi, a koje nakon smrti deteta i psihičkih rana iz Vijetnama, Ukrajine i Bosne putuje Afrikom i shvata kroz satiru da moderni kapitalistički život nema smisla – i da je dobilo što više nagrada. Al’ za sve takve stripove su već otkupljena prava.
Ostao nam je još rimovani Marvel…
Ili, naravno, klasici:
Na kraju, izeš ga, nije to ono što je proslavilo LavirINAT kod naše uže rodbine. Lavirint su ZABAVNI stripovi, koje NE MORATE da kupite – ali ŽELITE.
Te je otud izbor bio logičan:
Zerocalcare u izdanju Lavirinta* – zabavni stripovi za zabavne ljude!
More info coming soon!
*(Računajte da će nam dosaditi da ga radimo posle dva broja)
Stvarno nije u redu što si uzeo pola slika iz našeg kataloga za 2015. godinu i nalepio svoj logo preko Komika. Još si iskoristio i naš dizajn. Sad moramo da menjamo.
Malo o Zerocalcareu (ako ne kvarim Lavirintove planove oko promocije).
Mislim da ne postoji (živ) suvremeni talijanski strip autor autorskih stripova koji uživa toliku popularnost kod čitatelja svih profila te uz Gipija i Ortolanija čini veliku trojku novog talijanskog stripa. Jedan je od onih za čije se potpisivanje nove knjige čeka u redovima kao i za Iphone (ne lažem!) i imam osjećaj da je postao i dio te iste hipster kulture. Prvo izdanje je doživilo 5 reprintova, nakon toga je uslijedilo izdanje u boji koje je sada na devetom(!) reprintu. Sveukupno je u posljednje 3 godine prodao oko 170.000 primjeraka svojih stripova.
Malo o Zerocalcareu (ako ne kvarim Lavirintove planove oko promocije).
Mislim da ne postoji (živ) suvremeni talijanski strip autor autorskih stripova koji uživa toliku popularnost kod čitatelja svih profila te uz Gipija i Ortolanija čini veliku trojku novog talijanskog stripa. Jedan je od onih za čije se potpisivanje nove knjige čeka u redovima kao i za Iphone (ne lažem!) i imam osjećaj da je postao i dio te iste hipster kulture. Prvo izdanje je doživilo 5 reprintova, nakon toga je uslijedilo izdanje u boji koje je sada na devetom(!) reprintu. Sveukupno je u posljednje 3 godine prodao oko 170.000 primjeraka svojih stripova.
Uz sve to ovo je i odličan strip!
I što je meni najbitnije, čoek radi komedijaške stvari (jer je i sam komedijaš), kao i izdavač hoho-haha. Mi lajk it