forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 17/10/2014 : 11:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Ako već Zagor nema srca mogao ju je Chico upucati, ipak su Meksikanci malo opakiji tipovi.

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 17/10/2014 : 11:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Mortmer je dobar protivnik, nemam ni najmanje zamjerke niti za jednu pricu u kojoj se pojavljuje...prvo pojavljivanje je svakako najbolje, barem meni...a ni zadnje ne zaostaje bas puno.
Neka cetvrti puta bude zadnji i najbolji.
Ali tko zna mozda mortimer prezivi pa ga vdimo jos koji puta, nemam nista protiv, iako bi volio da se pojave novi karakterni neprijatelji.

Bure je rekao da ne zna je li ovo zadnje pojavljivanje, znači, možemo pretpostaviti kakav će biti kraj. Mortimer će završiti u nekoj rijeci ili slično pa se neće znati da li je preživio
Dosad bi Bure uvijek dao do znanja čitateljima da će se vratiti, ali ovaj put to vjerovatno neće učiniti.

Edited by - Tintilinic on 17/10/2014 11:58:20
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/10/2014 : 13:15:52  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Stvarno, jebo ga više taj Mortimer, uhvatio se njega, a ima toliko zanimljivih neprijatelja koje bi prije trebalo "vratiti"... I Mortimer je bio zanimljiv, BIO, dok ga Burattini nije učinio dosadnim.
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 17/10/2014 : 13:25:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
Raspisujem peticiju za povratak Supermikea! :D
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/10/2014 : 13:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Josip2000

Samo da ga ne radi Bure... Trebalo bi mu 600 strana, jer bi na prvih 400 morao prepričati prva dva pojavljivanja, tek tako da se nađe, za one koji nisu čitali. Onda bi pleo misteriju do 595. strane, a od 595. do 600. sve razjasnio.
Go to Top of Page

Josip2000
Average Member

712 Posts

Member since 20/08/2014

Posted - 17/10/2014 : 13:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Josip2000's Homepage  Send Josip2000 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

quote:

Samo da ga ne radi Bure... Trebalo bi mu 600 strana, jer bi na prvih 400 morao prepričati prva dva pojavljivanja, tek tako da se nađe, za one koji nisu čitali. Onda bi pleo misteriju do 595. strane, a od 595. do 600. sve razjasnio.

hehe slažem se al mislim da nam ne gine Bure kod Supermajkovog povratka, jer se očito specijalizirao za povratke (ne tvrdim da mu dobro idu)
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 17/10/2014 : 13:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Stvarno, jebo ga više taj Mortimer, uhvatio se njega, a ima toliko zanimljivih neprijatelja koje bi prije trebalo "vratiti"... I Mortimer je bio zanimljiv, BIO, dok ga Burattini nije učinio dosadnim.

Ništa čudno, on je Buretov lik, normalno da ga stalno vraća.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 17/10/2014 : 13:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Buri bi bilo bolje da pokuša konstruirati nove negativce nego da konstantno vraća stare. Mortmer se u kratko vrijeme pojavio više puta od Kandraxa ili Rakosija.

Nešto se spominjalo da bi Rauch radio na povratku Rakosija. Ne znam čime je ta vječna nada zaslužila tu čast? Nije napravio nijednu dobru priču a stigao je i upropastiti Yleniju Vargu. On stalno figurira kao novo veliko scenarističko ime, ali ni s čim nije opravdao taj status. Dopalo ga čak i izrađivanje jubilarnog 600-tog broja, definitivno je najslabiji scenarist koji je imao tu čast. Kaos vlada u staffu a Buri kao da paše okruživanje sa mediokritetima.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 17/10/2014 : 19:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Buri bi bilo bolje da pokuša konstruirati nove negativce nego da konstantno vraća stare. Mortmer se u kratko vrijeme pojavio više puta od Kandraxa ili Rakosija.

Nešto se spominjalo da bi Rauch radio na povratku Rakosija. Ne znam čime je ta vječna nada zaslužila tu čast? Nije napravio nijednu dobru priču a stigao je i upropastiti Yleniju Vargu. On stalno figurira kao novo veliko scenarističko ime, ali ni s čim nije opravdao taj status. Dopalo ga čak i izrađivanje jubilarnog 600-tog broja, definitivno je najslabiji scenarist koji je imao tu čast. Kaos vlada u staffu a Buri kao da paše okruživanje sa mediokritetima.

Što se tiče Raucha, potpuno se slažem. Ne znam čime je zaslužio tu čast da radi Rakosija. Opet će biti priča bazirana na prethodnim epizodama.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 17/10/2014 : 23:43:16  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
I ja mislim isto, Rauch nije potpuni promašaj, ali apsolutno se zaslužuje čast raditi išta toliko bitno.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 18/10/2014 : 13:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Da li su izbacene neke stranice u Specijalnom dvodelnom izdanju Zlatne serije Americka odiseja?

Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 18/10/2014 : 13:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
mislim da nisu
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 18/10/2014 : 19:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
quote:

i ja!

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4602 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 18/10/2014 : 20:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
gdje je vuk samotnjak,jel još samuje?

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 19/10/2014 : 13:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je o Vuku Samotnjaku sve rečeno u prvom pojavljivanju, sumnjam da bi povratak ličio na išta suvislo.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 19/10/2014 : 14:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Pročitah prvu sagu sa Richterom i dojam je blijed. Ideje su dosta dobre ali sve je to površno rađeno. Boselli je onako bezveze svratio, osjeti se da je sve odrađivao, nije bio 100% unutra, u Zagoru.
Sam profesor Richter kao novi nemesis nije za baciti ali je površno okarakteriziran te nije dobio nužnu karizmu za velikog negativca. Cijela saga na trenutke ima onu uzbudljivu pustolovnu atmosferu iz doba Slobodne Dalmacije ali uvijek se atmosfera raspline u nešto zamorno i isforsirano. Jasno je da se nije radilo o duboko promišljenom projektu već se improviziralo sa figom u džepu.

Lipo je Solar istaknuo Roja iz Burine nebulozne epopeje o astecima iz ruševina Maja. Najupečatljiviji lik iz cijele sage i najjača i najdublja scena- ubijanje astečkog svećenika. Kad je neki sporedni Burattinijevski lokalni bandit najveća faca cijele sage, jasno je da nešto ne štima.

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19698 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 19/10/2014 : 15:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ni to ne valja? Au. Thula ulazi sigurno u top5 Zagora, a Muzej u top20. Buretova priča mi je bezveze. Nego, daj reci komentar na priču koja prethodi sagi (Močvara robijaša).

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/10/2014 : 15:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

Pročitah prvu sagu sa Richterom i dojam je blijed. Ideje su dosta dobre ali sve je to površno rađeno. Boselli je onako bezveze svratio, osjeti se da je sve odrađivao, nije bio 100% unutra, u Zagoru.
Sam profesor Richter kao novi nemesis nije za baciti ali je površno okarakteriziran te nije dobio nužnu karizmu za velikog negativca. Cijela saga na trenutke ima onu uzbudljivu pustolovnu atmosferu iz doba Slobodne Dalmacije ali uvijek se atmosfera raspline u nešto zamorno i isforsirano. Jasno je da se nije radilo o duboko promišljenom projektu već se improviziralo sa figom u džepu.

Lipo je Solar istaknuo Roja iz Burine nebulozne epopeje o astecima iz ruševina Maja. Najupečatljiviji lik iz cijele sage i najjača i najdublja scena- ubijanje astečkog svećenika. Kad je neki sporedni Burattinijevski lokalni bandit najveća faca cijele sage, jasno je da nešto ne štima.

Ne bih se slozio.
Tajna Sumera jeste malo zamorna na momente i jeste slabija prica.
Ona dvodelna Buretova je nebitna prica.
U dzungli Jukatana je vrlo dobra prica sa dosta akcije i dosta dobro razradjena. Nije zbrzana, nema prepricavanja. Burattini je lepo vodio pricu i lepo je zavrsio na kraju. Fin nastavak Blagu Zana Lafita.

E a Poslednja Tula je ono sto se cekalo! Odlicna epizoda, pršti od akcije, napetosti, Atlantide... Bosseli, posle osrednje Tajne Sumera se vratio u punom sjaju i bas zahuktao i zagrejao situaciju za JA sagu.
Ta prica ima onaj stari osecaj avanture koji nismo videli jos od Afrike. Scene kada Zagor pesaci beskrajnim livadama Islanda, zatim razgovor izmedju Zagora i onog svestenika... I sve to u pratnji maestralnog Della Monice!
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 19/10/2014 : 16:03:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Močvara robijaša je vrh Burinog stvaralaštva i ide mi u klasne priče. Jest da i u noj imamo neke standardne Burine boljke ali priča je tako dobra da su to tričarije u usporedbi sa odličnom cijelinom.

I Sumerani i Thula počinju fantastično. Mislio sam si da su priče vrh, rang najboljih pustolovina. No što radnja odmiče dojam je sve gori i gori. Boselli je bio površan i ničim se nije dala zamaskirati njegova nebriga. Vidim da je još Inferno primjetio da su sumerani kopija jedne Bosellijeve priče za Texa.

Bure je napravio jednu tupavu nepovezanu pričicu te isforsiranu epopeju koja je bazirana na ideji da su Asteci skriveni u ruševinama Maja (koji kurac!?!). Priča bi mu bila bolja da je išla u 3 nastavka, bezveze je izdužena.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/10/2014 : 19:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
A sta fali Poslednjoj Tuli?

Inace Poncho svaka cast na ovim kratkim osvrtima na odredjene epizode. Treba nam vise toga, da bi se podstakla neka dobra diskusija. Eno i Tinton je napisao lep osvrt o Povratku Kenja u topiko o JA odiseji.

Edited by - going going on 19/10/2014 19:52:37
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 19/10/2014 : 20:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Složio bih se, da Richteru fali malo više dubine. Ovako je samo "zločest sam, želim zavladat svijetom HAHAHAHA" zlikovac. Tu Richter mini sagu treba shvatiti kao uvod u JA odiseju i kao takva je zadovoljavajuća (bolja od dosadnjikavih darkvudskih priča), ali nije vrh. Osjeti se, da se najbolje od Richtera skriva i čuva za kasnije.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 19/10/2014 : 20:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

A sta fali Poslednjoj Tuli?

Inace Poncho svaka cast na ovim kratkim osvrtima na odredjene epizode. Treba nam vise toga, da bi se podstakla neka dobra diskusija. Eno i Tinton je napisao lep osvrt o Povratku Kenja u topiko o JA odiseji.

Što fali?

Pa priča je odlično, baš Bosellijanski smišljena. Početak je fantastistačan, sve navodi na epski blockbuster.

A onda se priča razvodnila dok su se svi upoznali i fino raspričali. Imamo nešto naganjanja po ferojskim otocima (pretpostavljam ferojski, onaj naziv otoka kod Ludensa mi nema smisla) i nešto nazovi komičnog natezanja vikinga i stanovnika Reykyavika. Cijeli podzaplet s izgubljenim sinom i ocem je uberpatetičan i jeftin. Izgubi se Richter i baza Atlantide.

Kad je Boselli napokon posložio priču, za sam rasplet je ostalo svega par stranica. Kraj je antiklimatkičan i jeftin sa naglim ludilom Richtera. Richter je trebao biti cool proračunati lik a odjednom je postao klišeizirani ludi znanstvenik. A još ga je u principu sredio neki potpuno nebitan lik (ona njegova 16-ta desna ruka u sagi). Bum-tras, malo napucavanja sa topom i Richter je gotov. Misteriozna baza je ispala mala špilja u kojoj se jedva nagura 5 ljudi. Jedina jaka scena kad poludjeli Richer zamjeni Zagora za Thora. A to je premalo za navodno top10 priču.

sve u svemu totalno konfuzna i neizbalansirana priča. Boselli je cijelu stvar odradio , podigao plaću i šmugnio.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 20/10/2014 : 09:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
NI meni se kod posljednje tule ne sviđa kraj. previše toga je stalo u malo stranica.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13145 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 20/10/2014 : 10:03:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ponavljam nakon ohoho godina Toninellijevu eru. početak. s tim da sam Mutanta čitao nedavno, prije godinu-dvije.
pročitao dosad: Sotonski napitak, Tvrđavu prokletih, Ubojicu iz Darkwooda i Mutanta.

prilično je dobro ovo. Toninellijev početak je jako solidan. ide i progresija; Mutant mi se podigao samo tako. jako jako dobra epizoda. ako mi bude volja, možda napišem nešto o ovom početku.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 20/10/2014 : 10:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Toninelli je s odmah po dolasku preuzeo na sebe glavninu pisanja. Ta lakoća pisanja scenarija je s vremenom postala mana- hiperprodukcija. Da je bio doziraniji Toninelli bi bio svrstan među najveće, ali i ovako je gornji dom Zagorovih scenarista, neka viša srednja klasa. Lik je ipak svojevremeno bio kičma serijala. Početkom 90-ih će pasti i postati zamoran. No nije sva krivica na njemmu, ipak nikad nije bio glavni u Zagorovu staffu bez obzira na nošenje serijala u tom periodu. Izgleda da mu Sergio Bonelli nije vjerovao, nisu se baš lijepo rastali. Šteta, volio bih da se vrati i napiše par hard-boiled akcijskih priča.

Još sagledavam tu prvu sagu s Richterom, i nema joj pomoći. Teško fuširanje. Sumerani su baš bezveze nabacani, pa ta je priča lišena bilo kakve logike. Naletih na Infernovu kritiku priče, lipo je on točku po točku iznio svu nebulozu ove Bosellijeve podvale. Iskopirao je svoju priču za,Texa, vidi se da mu se nije dalo posvetiti ozbiljnu pozornost Zagoru. Gorak okus može samo isprati južnoamerička odiseja.
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.09 seconds. Snitz Forums 2000