Author |
Topic |
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 17/10/2014 : 11:50:47
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Ako već Zagor nema srca mogao ju je Chico upucati, ipak su Meksikanci malo opakiji tipovi.
|
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 17/10/2014 : 11:55:17
|
quote: Originally posted by Tonka24
Mortmer je dobar protivnik, nemam ni najmanje zamjerke niti za jednu pricu u kojoj se pojavljuje...prvo pojavljivanje je svakako najbolje, barem meni...a ni zadnje ne zaostaje bas puno. Neka cetvrti puta bude zadnji i najbolji. Ali tko zna mozda mortimer prezivi pa ga vdimo jos koji puta, nemam nista protiv, iako bi volio da se pojave novi karakterni neprijatelji.
Bure je rekao da ne zna je li ovo zadnje pojavljivanje, znači, možemo pretpostaviti kakav će biti kraj. Mortimer će završiti u nekoj rijeci ili slično pa se neće znati da li je preživio Dosad bi Bure uvijek dao do znanja čitateljima da će se vratiti, ali ovaj put to vjerovatno neće učiniti. |
Edited by - Tintilinic on 17/10/2014 11:58:20 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 17/10/2014 : 13:15:52
|
Stvarno, jebo ga više taj Mortimer, uhvatio se njega, a ima toliko zanimljivih neprijatelja koje bi prije trebalo "vratiti"... I Mortimer je bio zanimljiv, BIO, dok ga Burattini nije učinio dosadnim. |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 17/10/2014 : 13:28:11
|
quote: Originally posted by Josip2000
Raspisujem peticiju za povratak Supermikea! :D
Samo da ga ne radi Bure... Trebalo bi mu 600 strana, jer bi na prvih 400 morao prepričati prva dva pojavljivanja, tek tako da se nađe, za one koji nisu čitali. Onda bi pleo misteriju do 595. strane, a od 595. do 600. sve razjasnio. |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 17/10/2014 : 13:29:35
|
quote: Originally posted by velka031
Samo da ga ne radi Bure... Trebalo bi mu 600 strana, jer bi na prvih 400 morao prepričati prva dva pojavljivanja, tek tako da se nađe, za one koji nisu čitali. Onda bi pleo misteriju do 595. strane, a od 595. do 600. sve razjasnio.
hehe slažem se al mislim da nam ne gine Bure kod Supermajkovog povratka, jer se očito specijalizirao za povratke (ne tvrdim da mu dobro idu) |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 17/10/2014 : 13:42:02
|
quote: Originally posted by velka031
Stvarno, jebo ga više taj Mortimer, uhvatio se njega, a ima toliko zanimljivih neprijatelja koje bi prije trebalo "vratiti"... I Mortimer je bio zanimljiv, BIO, dok ga Burattini nije učinio dosadnim.
Ništa čudno, on je Buretov lik, normalno da ga stalno vraća. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 17/10/2014 : 13:51:54
|
Buri bi bilo bolje da pokuša konstruirati nove negativce nego da konstantno vraća stare. Mortmer se u kratko vrijeme pojavio više puta od Kandraxa ili Rakosija.
Nešto se spominjalo da bi Rauch radio na povratku Rakosija. Ne znam čime je ta vječna nada zaslužila tu čast? Nije napravio nijednu dobru priču a stigao je i upropastiti Yleniju Vargu. On stalno figurira kao novo veliko scenarističko ime, ali ni s čim nije opravdao taj status. Dopalo ga čak i izrađivanje jubilarnog 600-tog broja, definitivno je najslabiji scenarist koji je imao tu čast. Kaos vlada u staffu a Buri kao da paše okruživanje sa mediokritetima. |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 17/10/2014 : 19:47:26
|
quote: Originally posted by Poncho
Buri bi bilo bolje da pokuša konstruirati nove negativce nego da konstantno vraća stare. Mortmer se u kratko vrijeme pojavio više puta od Kandraxa ili Rakosija.
Nešto se spominjalo da bi Rauch radio na povratku Rakosija. Ne znam čime je ta vječna nada zaslužila tu čast? Nije napravio nijednu dobru priču a stigao je i upropastiti Yleniju Vargu. On stalno figurira kao novo veliko scenarističko ime, ali ni s čim nije opravdao taj status. Dopalo ga čak i izrađivanje jubilarnog 600-tog broja, definitivno je najslabiji scenarist koji je imao tu čast. Kaos vlada u staffu a Buri kao da paše okruživanje sa mediokritetima.
Što se tiče Raucha, potpuno se slažem. Ne znam čime je zaslužio tu čast da radi Rakosija. Opet će biti priča bazirana na prethodnim epizodama. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 18/10/2014 : 19:25:41
|
i ja! |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
igor 12
stripovi.com suradnik
4602 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 19/10/2014 : 14:00:37
|
Pročitah prvu sagu sa Richterom i dojam je blijed. Ideje su dosta dobre ali sve je to površno rađeno. Boselli je onako bezveze svratio, osjeti se da je sve odrađivao, nije bio 100% unutra, u Zagoru. Sam profesor Richter kao novi nemesis nije za baciti ali je površno okarakteriziran te nije dobio nužnu karizmu za velikog negativca. Cijela saga na trenutke ima onu uzbudljivu pustolovnu atmosferu iz doba Slobodne Dalmacije ali uvijek se atmosfera raspline u nešto zamorno i isforsirano. Jasno je da se nije radilo o duboko promišljenom projektu već se improviziralo sa figom u džepu.
Lipo je Solar istaknuo Roja iz Burine nebulozne epopeje o astecima iz ruševina Maja. Najupečatljiviji lik iz cijele sage i najjača i najdublja scena- ubijanje astečkog svećenika. Kad je neki sporedni Burattinijevski lokalni bandit najveća faca cijele sage, jasno je da nešto ne štima.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/10/2014 : 15:08:20
|
Ni to ne valja? Au. Thula ulazi sigurno u top5 Zagora, a Muzej u top20. Buretova priča mi je bezveze. Nego, daj reci komentar na priču koja prethodi sagi (Močvara robijaša). |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 19/10/2014 : 15:08:28
|
quote: Originally posted by Poncho
Pročitah prvu sagu sa Richterom i dojam je blijed. Ideje su dosta dobre ali sve je to površno rađeno. Boselli je onako bezveze svratio, osjeti se da je sve odrađivao, nije bio 100% unutra, u Zagoru. Sam profesor Richter kao novi nemesis nije za baciti ali je površno okarakteriziran te nije dobio nužnu karizmu za velikog negativca. Cijela saga na trenutke ima onu uzbudljivu pustolovnu atmosferu iz doba Slobodne Dalmacije ali uvijek se atmosfera raspline u nešto zamorno i isforsirano. Jasno je da se nije radilo o duboko promišljenom projektu već se improviziralo sa figom u džepu.
Lipo je Solar istaknuo Roja iz Burine nebulozne epopeje o astecima iz ruševina Maja. Najupečatljiviji lik iz cijele sage i najjača i najdublja scena- ubijanje astečkog svećenika. Kad je neki sporedni Burattinijevski lokalni bandit najveća faca cijele sage, jasno je da nešto ne štima.
Ne bih se slozio. Tajna Sumera jeste malo zamorna na momente i jeste slabija prica. Ona dvodelna Buretova je nebitna prica. U dzungli Jukatana je vrlo dobra prica sa dosta akcije i dosta dobro razradjena. Nije zbrzana, nema prepricavanja. Burattini je lepo vodio pricu i lepo je zavrsio na kraju. Fin nastavak Blagu Zana Lafita.
E a Poslednja Tula je ono sto se cekalo! Odlicna epizoda, pršti od akcije, napetosti, Atlantide... Bosseli, posle osrednje Tajne Sumera se vratio u punom sjaju i bas zahuktao i zagrejao situaciju za JA sagu. Ta prica ima onaj stari osecaj avanture koji nismo videli jos od Afrike. Scene kada Zagor pesaci beskrajnim livadama Islanda, zatim razgovor izmedju Zagora i onog svestenika... I sve to u pratnji maestralnog Della Monice! |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 19/10/2014 : 16:03:19
|
Močvara robijaša je vrh Burinog stvaralaštva i ide mi u klasne priče. Jest da i u noj imamo neke standardne Burine boljke ali priča je tako dobra da su to tričarije u usporedbi sa odličnom cijelinom.
I Sumerani i Thula počinju fantastično. Mislio sam si da su priče vrh, rang najboljih pustolovina. No što radnja odmiče dojam je sve gori i gori. Boselli je bio površan i ničim se nije dala zamaskirati njegova nebriga. Vidim da je još Inferno primjetio da su sumerani kopija jedne Bosellijeve priče za Texa.
Bure je napravio jednu tupavu nepovezanu pričicu te isforsiranu epopeju koja je bazirana na ideji da su Asteci skriveni u ruševinama Maja (koji kurac!?!). Priča bi mu bila bolja da je išla u 3 nastavka, bezveze je izdužena. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Posted - 19/10/2014 : 19:46:29
|
A sta fali Poslednjoj Tuli?
Inace Poncho svaka cast na ovim kratkim osvrtima na odredjene epizode. Treba nam vise toga, da bi se podstakla neka dobra diskusija. Eno i Tinton je napisao lep osvrt o Povratku Kenja u topiko o JA odiseji. |
Edited by - going going on 19/10/2014 19:52:37 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 19/10/2014 : 20:03:50
|
Složio bih se, da Richteru fali malo više dubine. Ovako je samo "zločest sam, želim zavladat svijetom HAHAHAHA" zlikovac. Tu Richter mini sagu treba shvatiti kao uvod u JA odiseju i kao takva je zadovoljavajuća (bolja od dosadnjikavih darkvudskih priča), ali nije vrh. Osjeti se, da se najbolje od Richtera skriva i čuva za kasnije. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 19/10/2014 : 20:46:08
|
quote: Originally posted by going going
A sta fali Poslednjoj Tuli?
Inace Poncho svaka cast na ovim kratkim osvrtima na odredjene epizode. Treba nam vise toga, da bi se podstakla neka dobra diskusija. Eno i Tinton je napisao lep osvrt o Povratku Kenja u topiko o JA odiseji.
Što fali?
Pa priča je odlično, baš Bosellijanski smišljena. Početak je fantastistačan, sve navodi na epski blockbuster.
A onda se priča razvodnila dok su se svi upoznali i fino raspričali. Imamo nešto naganjanja po ferojskim otocima (pretpostavljam ferojski, onaj naziv otoka kod Ludensa mi nema smisla) i nešto nazovi komičnog natezanja vikinga i stanovnika Reykyavika. Cijeli podzaplet s izgubljenim sinom i ocem je uberpatetičan i jeftin. Izgubi se Richter i baza Atlantide.
Kad je Boselli napokon posložio priču, za sam rasplet je ostalo svega par stranica. Kraj je antiklimatkičan i jeftin sa naglim ludilom Richtera. Richter je trebao biti cool proračunati lik a odjednom je postao klišeizirani ludi znanstvenik. A još ga je u principu sredio neki potpuno nebitan lik (ona njegova 16-ta desna ruka u sagi). Bum-tras, malo napucavanja sa topom i Richter je gotov. Misteriozna baza je ispala mala špilja u kojoj se jedva nagura 5 ljudi. Jedina jaka scena kad poludjeli Richer zamjeni Zagora za Thora. A to je premalo za navodno top10 priču.
sve u svemu totalno konfuzna i neizbalansirana priča. Boselli je cijelu stvar odradio , podigao plaću i šmugnio. |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4528 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13145 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 20/10/2014 : 10:03:47
|
ponavljam nakon ohoho godina Toninellijevu eru. početak. s tim da sam Mutanta čitao nedavno, prije godinu-dvije. pročitao dosad: Sotonski napitak, Tvrđavu prokletih, Ubojicu iz Darkwooda i Mutanta.
prilično je dobro ovo. Toninellijev početak je jako solidan. ide i progresija; Mutant mi se podigao samo tako. jako jako dobra epizoda. ako mi bude volja, možda napišem nešto o ovom početku. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Posted - 20/10/2014 : 10:52:25
|
Toninelli je s odmah po dolasku preuzeo na sebe glavninu pisanja. Ta lakoća pisanja scenarija je s vremenom postala mana- hiperprodukcija. Da je bio doziraniji Toninelli bi bio svrstan među najveće, ali i ovako je gornji dom Zagorovih scenarista, neka viša srednja klasa. Lik je ipak svojevremeno bio kičma serijala. Početkom 90-ih će pasti i postati zamoran. No nije sva krivica na njemmu, ipak nikad nije bio glavni u Zagorovu staffu bez obzira na nošenje serijala u tom periodu. Izgleda da mu Sergio Bonelli nije vjerovao, nisu se baš lijepo rastali. Šteta, volio bih da se vrati i napiše par hard-boiled akcijskih priča.
Još sagledavam tu prvu sagu s Richterom, i nema joj pomoći. Teško fuširanje. Sumerani su baš bezveze nabacani, pa ta je priča lišena bilo kakve logike. Naletih na Infernovu kritiku priče, lipo je on točku po točku iznio svu nebulozu ove Bosellijeve podvale. Iskopirao je svoju priču za,Texa, vidi se da mu se nije dalo posvetiti ozbiljnu pozornost Zagoru. Gorak okus može samo isprati južnoamerička odiseja. |
|
|
Topic |
|