forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Tema dana: Ljudska prava i sloboda izbora
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 47

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/10/2014 : 12:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
iako je u grafikonu greška od +1 % ,svakako su podaci zanimljivi

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 28/10/2014 : 12:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Inzistiram na tekstu iz naslova teme jer ce on, vjerujem, svakom razumnom bicu posluziti kao osnova da preispita svoje stavove o jednoj temi, o kojoj se ne moze pravedno zakljucivati ako su izuzete sve relevantne cinjenice koje su dovele do toga da se i danas zene ismijava, omalovazava, zlorabi u igrama premoci između drzave i religije, te su predmet rasprava onih koji se u to svojim emotivnim moraliziranjem ne bi trebali uplitati.

Otvorila sam raspravu o tekstu jer se iz njega mnogo toga moze izvuci i istaknuti kao problemi s kojima su suocene danasnje zene. Od ekonomske ovisnosti o muskarcima, do zlostavljanja iz kojeg se ne mogu izvuci zbog
nejednakih sansi koje imaju u startu kao majke, sto im je, na trzistu rada, stigma, na sto svi gledaju sirom zatvorenih ociju, a isticu se oni koji bi abortus zabranili. Po njima je ionako zena, po svojoj prirodi bice koje je stvoreno da rađa, suti, trpi, voli i moli.

Iz cijelog teksta odabran je samo obracun sa feministkinjama i njihovo demoniziranje. (Jesu li prepoznate kao one koje ugrozavaju njihovu "nadmoc" nad zenama? Kao one koje osvjestavaju zene da imaju pravo i moraju imati pravo na izbor..)

Pogledajte kako se zagovornici zabrane abortusa izivljavaju nad tekstom, kada su konacno otkrili nacin, kako ga napasti i udariti po njemu. "Nije emotivan".
Oni nadasve jesu.

Ostanite dostojanstveni i dopustite im da do samog kraja potonu, jer oni su najbolji moguci odvjetnici zagovaranja edukacije na polju seksualnog odgoja, ravnopravnosti, jednakosti i pravednosti.
Pa, na koncu, i evolucije.

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 28/10/2014 12:37:05
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 12:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Inzistiram na tekstu iz naslova teme jer ce on, vjerujem, svakom razumnom bicu posluziti kao osnova da preispita svoje stavove o jednoj temi, o kojoj se ne moze pravedno zakljucivati ako su izuzete sve relevantne cinjenice koje su dovele do toga da se i danas zene ismijava, omalovazava, zlorabi u igrama premoci između drzave i religije, te su predmet rasprava onih koji se u to svojim emotivnim moraliziranjem ne bi trebali uplitati.

Otvorila sam raspravu o tekstu jer se iz njega mnogo toga moze izvuci i istaknuti kao problemi s kojima su suocene danasnje zene. Od ekonomske ovisnosti o muskarcima, do zlostavljanja iz kojeg se ne mogu izvuci zbog
nejednakih sansi koje imaju u startu kao majke, sto im je, na trzistu rada, stigma, na sto svi gledaju sirom zatvorenih ociju, a isticu se oni koji bi abortus zabranili. Po njima je ionako zena, po svojoj prirodi bice koje je stvoreno da rađa, suti, trpi, voli i moli.

Iz cijelog teksta odabran je samo obracun sa feministkinjama i njihovo demoniziranje. (Jesu li prepoznate kao one koje ugrozavaju njihovu "nadmoc" nad zenama? Kao one koje osvjestavaju zene da imaju pravo i moraju imati pravo na izbor..)

Pogledajte kako se zagovornici zabrane abortusa izivljavaju nad tekstom, kada su konacno otkrili nacin, kako ga napasti i udariti po njemu. "Nije emotivan".
Oni nadasve jesu.

Ostanite dostojanstveni i dopustite im da do samog kraja potonu, jer oni su najbolji moguci odvjetnici zagovaranja edukacije na polju seksualnog odgoja, ravnopravnosti, jednakosti i pravednosti.

ti izgleda nikako da shvatiš da u ovoj raspravi ne može biti pobjednik nitko

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 28/10/2014 : 12:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

Mda.. meni je dovoljno da se nazire gubitnik.
Ne mora to biti danas, niti sutra..
soon.

(samo za tebe: ne mislim na ovu raspravu na forumu)

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 13:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

quote:

Mda.. meni je dovoljno da se nazire gubitnik.
Ne mora to biti danas, niti sutra..
soon.

(samo za tebe: ne mislim na ovu raspravu na forumu)

gubitnik,pobjednik,u čemu je razlika?
ionako ispašta to malo abortirano biće zbog nečije pohote i gluposti

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 13:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
Baka je alkoholičarka, dok otac također večernje sate provodi u kafićima. Majka ima tuberkulozu. Dosad je već rodila četvero djece: prvo je slijepo, drugo je umrlo po rođenju, treće je gluho dok četvrto ima tuberkulozu. Majka je opet trudna. S obzirom na ovu ekstremnu situaciju, biste li joj savjetovali da pobaci?

Živimo u modernom svijetu s razvijenim medicinskim aparatima koji nam mogu prikazati kako će nam dijete izgledati i hoće li biti zdravo. Usto, imala je već i prije djecu i svi su bolesni, logično je da će i sljedeće dijete biti. Stoga je i logičan odgovor da joj savjetujemo da pobaci. Međutim, u svijetu nema uvijek sve logike i tako bismo ovom odlukom ubili jednog od najpoznatijih skladatelja – Ludwiga van Beethovena koji je rođen upravo u ovakvoj obitelji. Time bismo svijet lišili njegovog impresivnog talenta i osiromašili klasičnu glazbenu scenu.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/10/2014 : 13:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:

Baka je alkoholičarka, dok otac također večernje sate provodi u kafićima. Majka ima tuberkulozu. Dosad je već rodila četvero djece: prvo je slijepo, drugo je umrlo po rođenju, treće je gluho dok četvrto ima tuberkulozu. Majka je opet trudna. S obzirom na ovu ekstremnu situaciju, biste li joj savjetovali da pobaci?

Živimo u modernom svijetu s razvijenim medicinskim aparatima koji nam mogu prikazati kako će nam dijete izgledati i hoće li biti zdravo. Usto, imala je već i prije djecu i svi su bolesni, logično je da će i sljedeće dijete biti. Stoga je i logičan odgovor da joj savjetujemo da pobaci. Međutim, u svijetu nema uvijek sve logike i tako bismo ovom odlukom ubili jednog od najpoznatijih skladatelja – Ludwiga van Beethovena koji je rođen upravo u ovakvoj obitelji. Time bismo svijet lišili njegovog impresivnog talenta i osiromašili klasičnu glazbenu scenu.

Ne bi joj savjetovao da pobaci, nikome na svijetu ne bi to savjetovao. Samo se ne bi petljao u njenu odluku niti bi joj zamjerao ili je slučajno osuđivao (ni nju u ovom ekstremnom primjeru, niti ijednu drugu ženu),a onome kome vjerska načela služe za osuđivanje drukčijih od sebe je za *urac, a ne vjernik... prosto ko pasulj.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 28/10/2014 : 13:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Izvrstan primjer!
Tko zna koliko je takvih genija već posmicano na takav način i čime bi sve mogli doprinjeti čovječanstvu na raznim područjima da im je bilo dopušteno roditi se.
Zato je pobačaj, koji se provodi uglavnom iz sebičnih razloga, jedan od najvećih zločina današnjice, zločin ne samo protiv Boga već i protiv čovječanstva.
Njegovo ozakonjenje i provođenje (osim u nekim ekstremnim slučajevima koje smo već spominjali, da sad ne ponavljam) jedan su od najvećih krimena suvremenog "naprednog" liberalnog društva.
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 28/10/2014 : 13:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Dajte, molim vas. Svaki abortirani fetus je mogao postati genije, nista drugo.
Jedan neabortirani je postao Hitler i tako mozemo u nedogled.
Mislim da je ova tema dala svoja misljenja, otvoreno je glasanje gdje vecina daje svoj glas, ovdje vise nema argumenata, nije ih ni bilo previse od strane zagovaratelja zabrane prava na izbor zene, osim naricanja i emocija i knjiga religija.
Kako bi bilo da se zakljuca?

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10866 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 28/10/2014 : 13:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
Rekao sam si da necu sudjelovati u raspravama ovakvog tipa gdje ce uvijek biti meta spol,rod,rasno,vjersko politicko opredjeljenje, ali kad sam vec danas postavio i izbrisao post vezan za temu,ipak htio bih staviti ponovno tekst (prenosim sa drugog sajta)..

Zabrinuta žena je otišla kod ginekologa i pitala ga: - “Doktore, imam ozbiljan problem, i očajno mi treba vasa pomoć! Imam bebu koja nije još napunila godinu dana, a ja sam opet trudna! Ne želim da imam djecu tako blizu jedno drugoga!“ Doktor je rekao: - “Dobro i šta želiš od mene sada?“ - „Želim da izvršite abortus, da okončam ovu trudnoći i računam na vas da ćete mi pomoći!“ Doktor se je zamislio, i nakon podužeg ćutanja je rekao ženi: - „Ja imam za vas jedno bolje rješenje za tvoj problem. Manje je opasno za tebe.“ Ona se nasmješila misleći da će doktor izvršiti abortus. On je nastavio: - “Vidiš, kako bi ti olakšali pa da nemaš dvije male bebe u isto vrijeme o kojima ćeš voditi brigu, hajde da ubijemo ovu bebu koju držiš u rukama! Na ovaj način, čak sebi možeš priuštiti malo odmora dok se ova druga beba rodi. Ako si već naumila da ubiješ jedno dijete, nije ni bitno koje. Ali na ovaj način, neće biti nikakvog rizika za tebe i tvoje zdravlje.“ Žena je počela da vrišti: - „Ne doktore!!! To je strašno!!! Pa to je zločin da ubijem dijete!!!“ - „Slažem se s tobom,“ rekao je doktor, „ali maloprije mi se činilo da je to bila najbolja solucija za tebe.“ Doktor se osmjehnuo jer je shvatio da je ona shvatila poentu. On je uspio da uvjeri ovu majku da nema razlike između ubistva već rođene bebe i one koja je još uvijek u trbuhu. Zločin bi bio isti!

A sto se tice stripa, bila je tema o djetetu i njegovom putu na ovaj svijet..
Poruka je univerzalna bez obzira na konfesiju ili odsutnost iste...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 28/10/2014 13:54:46
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 13:53:34  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

Mislim da je ova tema dala svoja misljenja, otvoreno je glasanje gdje vecina daje svoj glas, ovdje vise nema argumenata, nije ih ni bilo previse od strane zagovaratelja zabrane prava na izbor zene, osim naricanja i emocija i knjiga religija.

bježiš?nije li to mentalitet luzera?i još nikako da odgovoriš o etičkom pitanju pogleda na abortus?držiš se samo prava na izbor žene.
argumenata ima još puno i etičkih i moralnih i vjerskih i socijalnih i drugih

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 14:05:27  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Ne bi joj savjetovao da pobaci, nikome na svijetu ne bi to savjetovao. Samo se ne bi petljao u njenu odluku niti bi joj zamjerao ili je slučajno osuđivao (ni nju u ovom ekstremnom primjeru, niti ijednu drugu ženu),a onome kome vjerska načela služe za osuđivanje drukčijih od sebe je za *urac, a ne vjernik... prosto ko pasulj.

ali,ne pita li se tu i muškarac?ipak je za tango potrebno dvoje.u koliko slučajeva imamo da se žena odluči za abortus a da se ne pita muž/dečko?pa nećeemo se lagati i biti pomalo licemjerni ko čarli koja bi da se samo ženu pita.
ovdje su se neki uhvatili crkve/države i ne vide dalje od toga.
ja ti govorim sa onog aspekta pitanja abortusa kroz obitelj.kroz prizmu gledanja etičkog pitanja kojeg se nitko nije dohvatio i pokušao o njemu razmatrati abortus.
što bi ti(to se tiče svih koji sudjeluju u raspravi) da ti partnerica zatrudni i odluči pobaciti?a ti želiš da rodi?kako se tu usuglasiti?na čiju stranu stati?

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 28/10/2014 : 14:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message
A koliko je već rođenih genija potraćeno jer su ih debilne patrijahalne filozofije i religije ostavile nepismenima i vezale za kuću, hrpu djece i niškorist muževe?

Imam dvoje djece. Svojoj supruzi mogu biti samo neizmjerno zahvalan što ih je rodila i omogućila mi da postanem otac. Palamuditi o moralnim i etičkim načelima oko pobačaja muškarci nemaju nikakvo pravo. Čak mi je u određenoj mjeri problematično i to što postoje muški ginekolozi.

Sorry dečki, ma koliko se trudili, mi stvari oko trudnoće i porođaja ne možemo razumjeti, a i nije u našoj nadležnosti. Ni biološki, a ni etički. Neka žene same razriješe to pitanje. Mogu one to.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 14:11:03  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by emirem

Rekao sam si da necu sudjelovati u raspravama ovakvog tipa gdje ce uvijek biti meta spol,rod,rasno,vjersko politicko opredjeljenje, ali kad sam vec danas postavio i izbrisao post vezan za temu,ipak htio bih staviti ponovno tekst (prenosim sa drugog sajta)..

Zabrinuta žena je otišla kod ginekologa i pitala ga: - “Doktore, imam ozbiljan problem, i očajno mi treba vasa pomoć! Imam bebu koja nije još napunila godinu dana, a ja sam opet trudna! Ne želim da imam djecu tako blizu jedno drugoga!“ Doktor je rekao: - “Dobro i šta želiš od mene sada?“ - „Želim da izvršite abortus, da okončam ovu trudnoći i računam na vas da ćete mi pomoći!“ Doktor se je zamislio, i nakon podužeg ćutanja je rekao ženi: - „Ja imam za vas jedno bolje rješenje za tvoj problem. Manje je opasno za tebe.“ Ona se nasmješila misleći da će doktor izvršiti abortus. On je nastavio: - “Vidiš, kako bi ti olakšali pa da nemaš dvije male bebe u isto vrijeme o kojima ćeš voditi brigu, hajde da ubijemo ovu bebu koju držiš u rukama! Na ovaj način, čak sebi možeš priuštiti malo odmora dok se ova druga beba rodi. Ako si već naumila da ubiješ jedno dijete, nije ni bitno koje. Ali na ovaj način, neće biti nikakvog rizika za tebe i tvoje zdravlje.“ Žena je počela da vrišti: - „Ne doktore!!! To je strašno!!! Pa to je zločin da ubijem dijete!!!“ - „Slažem se s tobom,“ rekao je doktor, „ali maloprije mi se činilo da je to bila najbolja solucija za tebe.“ Doktor se osmjehnuo jer je shvatio da je ona shvatila poentu. On je uspio da uvjeri ovu majku da nema razlike između ubistva već rođene bebe i one koja je još uvijek u trbuhu. Zločin bi bio isti!

riskiraš da te čarli prozove emotivnom plačipičkom slash babom narikačom...jednostavno jer se vodiš emocijama,a one su ipak u ovoj raspravi zabranjene od itlera iz malog sokaka

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8958 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 28/10/2014 : 14:23:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:
Sorry dečki, ma koliko se trudili, mi stvari oko trudnoće i porođaja ne možemo razumjeti, a i nije u našoj nadležnosti. Ni biološki, a ni etički. Neka žene same razriješe to pitanje. Mogu one to.
Istog sam mišljenja.

quote:
da ti partnerica zatrudni i odluči pobaciti?a ti želiš da rodi?kako se tu usuglasiti?na čiju stranu stati?

Očekujem da sasluša mene i moje mišljenje. Odluka je apsolutno na njoj i koja bila poštovat ću je te biti uz nju cijelim putem.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/10/2014 : 14:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

I Saddamova mater je tila pobacit.
al je dr odgovorija od toga. (dr je da stvar bude luđa bija Židov )
Život piše drame

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/10/2014 : 14:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

onda bi bilo bolje da si stavia koji sex strip

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/10/2014 : 14:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Tonto

quote:

ali,ne pita li se tu i muškarac?ipak je za tango potrebno dvoje.u koliko slučajeva imamo da se žena odluči za abortus a da se ne pita muž/dečko?pa nećeemo se lagati i biti pomalo licemjerni ko čarli koja bi da se samo ženu pita.
ovdje su se neki uhvatili crkve/države i ne vide dalje od toga.
ja ti govorim sa onog aspekta pitanja abortusa kroz obitelj.kroz prizmu gledanja etičkog pitanja kojeg se nitko nije dohvatio i pokušao o njemu razmatrati abortus.
što bi ti(to se tiče svih koji sudjeluju u raspravi) da ti partnerica zatrudni i odluči pobaciti?a ti želiš da rodi?kako se tu usuglasiti?na čiju stranu stati?

odlično pitanje.
imaš li odgovor ?
bar naznaku ? neki %?
baš me zanima u kolikom % od 40+ milijuna pobačaja u svitu za njih ne zna druga strana.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 28/10/2014 : 14:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

Utoliko je ovaj tvoj post vredniji. I jedan je od rijetkih s dusom, i jedan od rijetkih na temi, koji je na onaj najljepsi nacin pokazao kako ti je stalo. Nikoga ne napadas, a toliko mnogo govoris.
Ova djevojka je trebala, prilikom prvog poroda, biti upoznata sa mogucnoscu novog zaceca, ubrzo nakon poroda. I moglo joj se ponuditi da odabere na koji nacin da se od trudnoce zastiti.
Hvala ti na lijepom postu. :)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/10/2014 : 14:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

Izvrstan primjer!
Tko zna koliko je takvih genija već posmicano na takav način i čime bi sve mogli doprinjeti čovječanstvu na raznim područjima da im je bilo dopušteno roditi se.
Zato je pobačaj, koji se provodi uglavnom iz sebičnih razloga, jedan od najvećih zločina današnjice, zločin ne samo protiv Boga već i protiv čovječanstva.
Njegovo ozakonjenje i provođenje (osim u nekim ekstremnim slučajevima koje smo već spominjali, da sad ne ponavljam) jedan su od najvećih krimena suvremenog "naprednog" liberalnog društva.

a triba valjda 50 puta napisat da se pola pobačaja obavlja u zemljama di je zabranjen?
a i di je dopušten npr Kina i Rusija baš su ultra liberalne
a samo te dvi zemlje imaju priko 20 % ukupnih pobačaja.
kako objašnjavaš da u Rusiji koja ima više nego duplo manje stanovnika od "liberalne" usa ima duplo više pobačaja?

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 28/10/2014 : 14:37:45  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:

Takvom doktoru odmah oduzet licencu. Izjednačavat oplođenu stanicu sa jednogodišnjim djetetom je bolesno. Ajmo onda izjednačavat jedan spermić sa desetogodišnjim djetetom.

Edited by - nagor on 28/10/2014 14:38:41
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 14:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
Kakve veze pobačaj ima sa religijom? No, moram precizirati to pitanje. Je li pitanje pobačaja povezano s religijom na takav način da se protivljenje pobačaju može temeljiti samo na religioznim premisama? Ili postoje dobri razlozi za protivljenje pobačaju koji se ne oslanjaju na religiji, razlozi koji su prihvatljivi sekularistima? Odgovor na zadnje pitanje je očito potvrdan. Sljedeći argument ne sadrži religiozne premise.

infanticid je moralno pogrešan.

Ne postoji moralno relevantna razlika između pobačaja i infanticida. Stoga

Pobačaj je moralno pogrešan.

Go to Top of Page

dupli
Senior Member

Croatia
1158 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 28/10/2014 : 15:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dupli a Private Message
quote:

Kakve veze pobačaj ima sa religijom? No, moram precizirati to pitanje. Je li pitanje pobačaja povezano s religijom na takav način da se protivljenje pobačaju može temeljiti samo na religioznim premisama? Ili postoje dobri razlozi za protivljenje pobačaju koji se ne oslanjaju na religiji, razlozi koji su prihvatljivi sekularistima? Odgovor na zadnje pitanje je očito potvrdan. Sljedeći argument ne sadrži religiozne premise.

Kako je

1.
Moral (ćudoređe, ćudorednost) u najširem je smislu oblik društvene svijesti, skup nepisanih pravila, običaja, navika i normi koji su prihvaćeni u životu neke zajednice. Moral određuje kako ljudsko djelovanje treba biti, a pripadnici zajednice prihvaćaju te principe kao dolične i podvrgavaju im se, na taj način regulirajući međuljudske odnose. Moralna pravila nisu apsolutno važeća, već se razlikuju i vremenski i prostorno.

2.
Kršćani čine 91,37 % stanovništva Hrvatske po popisu stanovništva iz 2011.

slijedi

Svaka rasprava u Hrvatskoj koja koristi moralne argumente, tvoja rasprava na primjer, je temeljena na religioznim premisama. Ne tvrdim ovdje da je to nužno nešto loše ali je nažalost nemoguće razdvojiti moral i religiju u danim okolnostima.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 28/10/2014 : 15:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

Sljedeći argument ne sadrži religiozne premise.

ma znaš ti što? ovo je zadnje što ću ikada više replicirati jer si toliko nedokazan, tvrdoglav i uporan u svome tupljenju da sa tobom jednostavno nema dijaloga... ali ne mogu prijeći preko ovoga što ti pokušavaš ovdje poduprijeti kao jedan logički sud kada on to nikako nije. i kada ti ova podebljana premisa ima sasvim proizvoljno značenje koje je sasvim upitne vrijednosti i valjanosti.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 28/10/2014 : 16:26:02  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by dupli

quote:

Kako je

1.
Moral (ćudoređe, ćudorednost) u najširem je smislu oblik društvene svijesti, skup nepisanih pravila, običaja, navika i normi koji su prihvaćeni u životu neke zajednice. Moral određuje kako ljudsko djelovanje treba biti, a pripadnici zajednice prihvaćaju te principe kao dolične i podvrgavaju im se, na taj način regulirajući međuljudske odnose. Moralna pravila nisu apsolutno važeća, već se razlikuju i vremenski i prostorno.

2.
Kršćani čine 91,37 % stanovništva Hrvatske po popisu stanovništva iz 2011.

slijedi

Svaka rasprava u Hrvatskoj koja koristi moralne argumente, tvoja rasprava na primjer, je temeljena na religioznim premisama. Ne tvrdim ovdje da je to nužno nešto loše ali je nažalost nemoguće razdvojiti moral i religiju u danim okolnostima.

ne mora nužno osuda abortusa da se temelji na religijskim osnovama.to ne znači da religijski motivi nisu dobri,dapače uvjerljivi su ali će ih sekularisti teško prihvatiti.zbog čega religiozni argumenti ne bi mogli imati mjesta u javnim raspravama?
mislim da moj upis nema veze sa religioznim.ja se oslanjam na princip jednakosti svih ljudskih bića u ovoj raspravi,što nije nužno primjesa religije.oslanjam se na moralni statut fetusa,na njegovu biologiju i mojim sekularnim moralnim pretpostavkama.ali prihvaćanje tih tvrdnji ne ovisi o vjerovanju u boga.
da,moral je skup nepisanih pravila
ovdje na forumu koji sebe smartraju "naprednijim mišljenjem"svaki stav koji im nije po mjeri nazivaju religioznim,što za njih znači neprihvatljiv a to je kršenje sekularizma pa stoga slijedi da bi trebali slušati samo njih jer su oni eto,u pravu.
crkva osuđuje krađu,mi smo sekularna država,bilo bi pogrešno zabraniti krađu.

Go to Top of Page
Page: of 47 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000