Author |
Topic |
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 01/11/2014 : 16:54:16
|
quote: Originally posted by Tintilinic
I ja moram reći da ti je ovaj zadnji kadar bolji nego u Della Monice.
Puno bolji. Ujedno i najbolji u cijelom stripu |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3025 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
senokute
Senior Member
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 01/11/2014 : 19:03:19
|
meni je ova zadnja cak i najlosija,,mnogo gresaka na zogoru, na drugom kadru kao da izranja iz zemlje, na trecem i petom anatomija nepase. |
|
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 01/11/2014 : 22:30:34
|
Na žalost, Della Monica bolji u svemu, osim u činjenici da Željkov Zagor sliči na Ferrijevog, a njegov se prepoznaje tek po odjeći. Senokute je dobro primijetio - drugi kadar katastrofalan! Vampir anatomski neuvjerljiv, ipak je to antropomorfno biće, mora imati više ljudski jasnijih anatomskih osobina, kao ovaj od Della Monice. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8611 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 02/11/2014 : 07:26:42
|
Drugi red prva slika, kad zagor ubada cini mi se da je zagor premal....kao hobbit prema vampiru |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
|
|
www2
Senior Member
Croatia
1054 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 02/11/2014 : 07:30:21
|
Po meni prva tri kadra bolji Monica druga dva ti |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/11/2014 : 13:28:01
|
quote: Originally posted by Della Monica
Delle, majstore, iako nisam strucnjak, otkrio sam nekoliko gresaka kod tebe, pa bi bilo dobro da ih popravis. Kao prvo, ovo sa sjenama ti nikako ne stima. Na prvom kaisu sjene bacaju na sve strane, sto je ok ukoliko je Zagor probio krov, medjutim odakle dolazi kasnije pravokutna sjenka na zadnjem kaisu?! I da li je stub pod sjenkom ili ne, to ti varira od slike do slike. Pripazi malo bolje na proporcije, na prvom kaisu Zagor ima glavu velicine klikera. Na cetvrtom kaisu vampirova noga(but) je prekratka, mozda bi se to moglo objasniti i na taj nacin da je cudoviste tako gradjeno, medjutim na svim drugim vinjetama proporcije tog dijela noge su iste kao kod normalnog covjeka. Prelaz izmedju druge i trece vinjete je pomalo cudan, naime ovaj dio gdje Zagor uzima kolac u lijevu ruku, a onda ga zabija vampiru u grudi desnicom. Cudno izgleda sto Zagor na trecoj vinjeti cuci pored vampira, cudoviste ocigledno lezi, a onda na slijedecoj slici vampir kao da pada pogodjen kolcem. Kako pada ako lezi vec?! I gdje je Zagor u toj sekundi nestao, pa nije The Flash da se u stotinci uspio odmaci nekoliko metara. Na trecom kaisu nikako da odgonetnem gdje je nestao Zagorov lakat od ruke kojom bode vampira. Raspored plocica na prvoj vinjeti je vodoravan, za razliku od zadnjeg kaisa gdje su plocice nabacane u svim mogucim smjerovima. Na zadnjoj vinjeti Zagorva lijeva noga cudno izgleda, kao da je stao na stepenicu. Kako je to moguce kada su vampirova krila tek mozda koji cm debela. Ma ta poza ti nikako ne stima, trzni se malo i popravi to. Da ne ispadne da te samo kritikujem, odlicno si nacrtao nevidljivu Fridu na zadnjem kaisu. Tek si dvadeset godina u Zagorovom timu, ima jos nade za tebe. Samo tako nastavi.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 02/11/2014 : 13:45:06
|
He he, izvrsno zapažanje ali to je dokaz da nitko nije savršen i da se svakome može pronaći neka dlaka u jajetu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 02/11/2014 : 13:54:16
|
I pored svega ovoga sto je King nabrojao, sto je naravno tacno, treba da uzivamo u Zagorovim pricama. Meni na primer sve to pobrojano ne smeta toliko. Ali mogli bi ovi iz Zagor staffa, Bure i Mauro Marcheselli kad budu imali sastanak u vezi mojih tabli, malo da omeksaju stav i da me prime za crtaca
Moj crtez savrsen NIKADA nece biti, tako nece NIKADA biti savrsen ni bilo koji crtez od bilo kog crtaca iz SBE.
A pogotovo ako radim Ferrijanskim stilom. I sta je uopste savrsen crtez? Ja mislim da se to uopste ne moze izmeriti. |
|
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Posted - 02/11/2014 : 13:56:52
|
Voleo bi samo da vidim POCETNE probne table od Della Monike i jos nekih crtaca pomocu kojih su ih primili u staff, pa da vidim tu savrsenost koju traze....
|
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 02/11/2014 : 14:03:35
|
Mislim da vi niste shvatili Kinga. On je parodirao, valjda, njih (nas), koji kritiziraju Željka oko nekih na prvu nebitnih detalja. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Posted - 02/11/2014 : 14:13:17
|
quote: Originally posted by tinton
Mislim da vi niste shvatili Kinga. On je parodirao, valjda, njih (nas), koji kritiziraju Željka oko nekih na prvu nebitnih detalja.
Shvatio sam ja odlicno Kinga znam da je parodirao na ostale komentare...
Zato i onaj moj komentar gore. Ne treba traziti dlaku u jajetu. Ako su ovi iz staffa odmah na pocetku odlucili da me ne prime, trazice dlaku u jajetu. Nacice bilo sta da me odbiju, liniju koja je pod 50 stepeni a po njihovom trebala je da bude 49 stepeni. Ako ipak uvide da moj crtez ima potencijala i da podseca na Ferijanski crtez, onda ce me primiti bez treptaja oka i nece traziti tamo neke dve linije koje nisu na desnoj vec po njihovom treba na levoj stani da budu okrenute Ja kao Zagorov fan bi primio crtaca sa ovakvim crtezom. Ne zato sto su ovo moje table, vec zato sto mislim da ovaj stil pase Zagorovom stripu i kao fan bi kupovao Zagora sa ovakvim crtezom. |
|
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Posted - 02/11/2014 : 14:32:41
|
Evo Venturijeve 7-me table ovog stripa. Meni se jako dopada. Jedino mi je cudoviste bezveze. Izgleda kao Gargoyle a ne vampir. Ali to ga ne sprecava da crta kao profi u SBE.
Meni je Venturi dobar.
|
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25559 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 02/11/2014 : 14:55:00
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
I pored svega ovoga sto je King nabrojao, sto je naravno tacno, treba da uzivamo u Zagorovim pricama. Meni na primer sve to pobrojano ne smeta toliko. Ali mogli bi ovi iz Zagor staffa, Bure i Mauro Marcheselli kad budu imali sastanak u vezi mojih tabli, malo da omeksaju stav i da me prime za crtaca
Moj crtez savrsen NIKADA nece biti, tako nece NIKADA biti savrsen ni bilo koji crtez od bilo kog crtaca iz SBE.
A pogotovo ako radim Ferrijanskim stilom. I sta je uopste savrsen crtez? Ja mislim da se to uopste ne moze izmeriti.
Koliko god ja tebi želeo da upadneš u Bonelli, sa ovakvim stavom i načinom razmišljanja, možda i ne bi trebalo da te prime. Moguće je da ne postoji savršen crtež, ali postoji dobar i loš. I postoje neke norme, nebitno da li se radi o karikaturi ili hiperrealizmu.
Mada, nebitno šta mi ovde pišemo, konačni sud je na upravnicima firme Bonelli kod kojih apliciraš za zaposlenje. Srećno. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 02/11/2014 : 17:13:47
|
quote: Originally posted by tinton
Mislim da vi niste shvatili Kinga. On je parodirao, valjda, njih (nas), koji kritiziraju Željka oko nekih na prvu nebitnih detalja.
Htio sam i ja napisati sličan post kao King.........90 % kritika Željkovih crteža su apsolutno nebitne stvari,ali pošto nije talijan mislim da će gledati svaku sitnicu |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 02/11/2014 : 18:41:23
|
Kritike ne treba zanemariti. Igman je na profesionalan nacin ukazao na neke stvari koje se mogu poboljsati i Zeljku pomoci da uleti u SBE. A da i profesionalci prave amaterske greske, to stoji. Della Monica je posluzio kao dobar primjer.
No sve sam sigurniji da je moj "Povratak demona ludila" scenario bolji od ovog Buretovog. |
|
|
mogorovic
Advanced Member
3012 Posts
Member since 02/08/2013 |
Posted - 02/11/2014 : 22:55:38
|
Uza sve te Della Monicine greške, koje kao primjedbe apsolutno stoje (ima ih još, kao nadopuna za one Kingove), ipak je njegova stranica ukupno bolja, jer se osjeti rutinirana dinamičnost cijelog sklopa stranice, kao i relativna popunjenost kadrova, dok u Željka dominira praznina i statičnost kadrova. Kao da nekako posustaje radeći ove zadnje stranice.
Ovaj prvi kadar Venturijeve stranice, kao da ga je dupli nacrtao!? |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 03/11/2014 : 09:06:22
|
Ako se usporedi ova probna tabla i "Grad ludila" koji je upravo na kioscima u HR, vidi se jasno koliko je Della Monica napredovao u crtanju Zagora, iako je bio itekako iskusan crtač stripova i prije. Zaključak je - rutina čini čuda i pitanje je samo da Burattini i Marchescelli prepoznaju potencijal i želju u Željku, već će se on izbrusiti u detaljima.
|
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 03/11/2014 : 09:09:12
|
Šteta što su prestali sa Zagorovim epizodama u almanahu, tu bi imao mjesta, jer u maksiju ili koloru sigurno se ne može učiti, a redovnu seriju da ni ne spominjem. |
|
|
dupli
Senior Member
Croatia
1065 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 03/11/2014 : 13:08:36
|
quote: Originally posted by mogorovic Ovaj prvi kadar Venturijeve stranice, kao da ga je dupli nacrtao!?
U stvari, ne bih ga tako postavio. Ono su bile sugestije na Željkovu postavku kadra. Ja bih kadar vjerojatno postavio ovako:
Sad kad je 8. tabla postavljena u dvije verzije, malo me zainteresiralo pa sam probao vidjeti kako bih ja to raskadrirao u bonelli formatu. Željko, da li bi ti smetalo ako tu postavku 8. table postam ovdje? Zanimalo bi me što će ljudi reći.
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3472 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 03/11/2014 : 13:14:51
|
quote: Originally posted by dupli
quote: Originally posted by mogorovic Ovaj prvi kadar Venturijeve stranice, kao da ga je dupli nacrtao!?
U stvari, ne bih ga tako postavio. Ono su bile sugestije na Željkovu postavku kadra. Ja bih kadar vjerojatno postavio ovako:
Sad kad je 8. tabla postavljena u dvije verzije, malo me zainteresiralo pa sam probao vidjeti kako bih ja to raskadrirao u bonelli formatu. Željko, da li bi ti smetalo ako tu postavku 8. table postam ovdje? Zanimalo bi me što će ljudi reći.
Pitam se bi li ovaj crtež prošao kod Burattinija? |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 03/11/2014 : 13:22:30
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Pitam se bi li ovaj crtež prošao kod Burattinija?
Za Burattinija ne znam, ali kod mene prolazi bez problema. Ovakvog Zagora bih rado čitao. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Posted - 03/11/2014 : 13:31:20
|
Naravno da mi ne bi smetalo Stavi slobodno |
|
|
|
Topic |
|