Author |
Topic |
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1292 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 02/11/2014 : 14:25:35
|
quote: Originally posted by Zagor12
Ovo izgleda jako primamljivo.
Istina, izgleda preodlično. Samo što ja ne znam kako da to nabavim u Hrvatskoj |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 02/11/2014 : 15:00:33
|
quote: Originally posted by Space Marine
quote: Originally posted by Zagor12
Ovo izgleda jako primamljivo.
Istina, izgleda preodlično. Samo što ja ne znam kako da to nabavim u Hrvatskoj
Pa u Asteroid striparnici (Zagreb) imaš hrpu Vč-izdanja, zovi ih ili im pošalji mail pa će ti naručit Dragonera i poslat ti ga ako si izvan Zagreba. |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1292 Posts
Member since 08/09/2013 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17806 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 02/11/2014 : 20:11:21
|
kako vam ovo može biti primamljivo vjerovatno zatp što je epska fantatiska ono čudo veliko sam jedva pročitao i to dok sam prije 5 godina čekao bus u zagrebu 4 sata i odmah prodao
|
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
|
legaz
Senior Member
Serbia
2416 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 02/11/2014 : 22:34:31
|
Sada sam pročitao na jednom sajtu. Izgleda da je KI Dragonero u Boneli formatu. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 03/11/2014 : 10:58:54
|
Hexenu se ovo vjerovatno neće svidjeti ali nećemo lagati ljude.
#9 - "Udarac koji ubija"
Serijal pati od sindroma "malih priča", tj. od pete epizode pa nadalje. Ni Enoch se, u svojoj prvoj samostalnoj priči, nije uspio otresti toga. Crtež najgori do sada, dvojac Bormida/Pueroni u nekim kadrovima čak vuku na alanfordovski stil, uglavnom prosječno do loše.
spojleri: Dosadnjikavo i neuzbudljivo, radnja bezvezna a nadasve očekivana: neko naručeno ubojstvo, par osvetoljubivih vještica i očekivan obrat na kraju, gdje je iscjeljitelj ispao ubojica.
Priča: 4 Scenarij: 5 Crtež: 5 Naslovnica: 9 |
Edited by - solar on 03/11/2014 11:00:10 |
|
|
djukak
Senior Member
2931 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 03/11/2014 : 14:04:50
|
quote: Originally posted by legaz
Sada sam pročitao na jednom sajtu. Izgleda da je KI Dragonero u Boneli formatu.
Potvrđujem. Izvorni Boneli format |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2416 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 03/11/2014 : 15:42:49
|
quote: Originally posted by djukak
Potvrđujem. Izvorni Boneli format
Pa od tebe sam i ''drpio'' podatak. |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
|
|
djukak
Senior Member
2931 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 03/11/2014 : 16:48:22
|
Pa od tebe sam i ''drpio'' podatak.
Pretpostavio sam, al eto da i ovde budemo jasni i glasni |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
Hexen
New Member
Croatia
190 Posts
Member since 22/02/2011 |
Posted - 03/11/2014 : 23:04:25
|
quote: Originally posted by solar
Hexenu se ovo vjerovatno neće svidjeti ali nećemo lagati ljude.
#9 - "Udarac koji ubija"
Serijal pati od sindroma "malih priča", tj. od pete epizode pa nadalje. Ni Enoch se, u svojoj prvoj samostalnoj priči, nije uspio otresti toga. Crtež najgori do sada, dvojac Bormida/Pueroni u nekim kadrovima čak vuku na alanfordovski stil, uglavnom prosječno do loše.
spojleri: Dosadnjikavo i neuzbudljivo, radnja bezvezna a nadasve očekivana: neko naručeno ubojstvo, par osvetoljubivih vještica i očekivan obrat na kraju, gdje je iscjeljitelj ispao ubojica.
Priča: 4 Scenarij: 5 Crtež: 5 Naslovnica: 9
Lijepo sam ti rekao u jednom od prijašnjih postova: "Ako ti se ove epizode nisu svidjele, vjeruj mi, neće ti se svidjeti ni ove slijedeće jer su sve na sličnu foru."
Spojler:Jedino što mi se sviđa je što je ona vještica bacila nekakvu čar na Iana, pa time ima i velike šanse za povratak, jer mi se činila kao zanimljiv lik. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26783 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 03/11/2014 : 23:30:12
|
Hmmm...Čudno.Bonelli u Bonellijevom formatu.? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/11/2014 : 23:54:40
|
VC a i Ludens ne koriste originalni Bonelli format nego umanjenu verziju. Ludens mislim za 1 cm kraci a Veseli za 2 cm manji format.
|
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1949 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26783 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37982 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 04/11/2014 : 09:07:36
|
quote: Originally posted by jaki
Hmmm...Čudno.Bonelli u Bonellijevom formatu.?
Za ove prostore, da.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 10/11/2014 : 18:18:21
|
#10 "Jame Fargha"
NAPOKON jedna priča koja zaslužuje mjesto u ovom serijalu. Gregorini razbija s crtežom, žao mi je što više nema gigant edicije jer su neki kadrovi baš spektakularni. Enoch nije ponudio ništa revolucionarno ili genijalno, nego se nadovezao na romanzo i na početnu sagu. Sve je nekako ozbiljnije, bolje, promišljenije, važnije.
spojleri: Početak jako dobar, nakon što je Jan jedva izvukao živu glavu suočio se s nepovjerenjem i prezirom od strane "svojih" ljudi, a na to se nadovezuju i već dosta puta viđene predrasude prema Gmoru. To mi je bio zanimljiv momenat jer ih na nekoj razini još više ujedinjuje, odnosno distingvira od "ostalih".
Priča se odvija na granici, nisu to neke seoske zabiti s čudnim likovima koji teroriziraju pasivno stanovništvo, ovdje su ulozi puno veći. Akcijske scene su interesantne, dobar mi je štos s Albenom kao i povremeno čačkanje po Janovoj podsvijesti i njegov odnos s ubijenim zmajem (27, 28 str.). Ali daleko najbolje od svega jest onih zadnjih par stranica i otkriće kraljičinog identiteta. Opet mi nije palo na pamet da bi to mogla biti Hekuba, a trebao sam to skontat već kad su počeli govorit da to mora biti ljudsko biće.
Uglavnom, vrlo dobro. |
Edited by - solar on 04/05/2018 13:50:21 |
|
|
Hexen
New Member
Croatia
190 Posts
Member since 22/02/2011 |
Posted - 10/11/2014 : 20:06:20
|
quote: Originally posted by solar
#10 "Le fosse dei Fargh"
NAPOKON jedna priča koja zaslužuje mjesto u ovom serijalu. Gregorini razbija s crtežom, žao mi je što više nema gigant edicije jer su neki kadrovi baš spektakularni. Enoch nije ponudio ništa revolucionarno ili genijalno, nego se nadovezao na romanzo i na početnu sagu. Sve je nekako ozbiljnije, bolje, promišljenije, važnije.
spojleri: Početak jako dobar, nakon što je Jan jedva izvukao živu glavu suočio se s nepovjerenjem i prezirom od strane "svojih" ljudi, a na to se nadovezuju i već dosta puta viđene predrasude prema Gmoru. To mi je bio zanimljiv momenat jer ih na nekoj razini još više ujedinjuje, odnosno distingvira od "ostalih".
Priča se odvija na granici, nisu to neke seoske zabiti s čudnim likovima koji teroriziraju pasivno stanovništvo, ovdje su ulozi puno veći. Akcijske scene su interesantne, dobar mi je štos s Albenom kao i povremeno čačkanje po Janovoj podsvijesti i njegov odnos s ubijenim zmajem (27, 28 str.). Ali daleko najbolje od svege jest onih zadnjih par stranica i otkriće kraljičinog identiteta. Opet mi nije palo na pamet da bi to mogla biti Hekuba, a trebao sam to skontat već kad su počeli govorit da to mora biti ljudsko biće.
Uglavnom, vrlo dobro.
Slažem se da Gregorini rastura sa crtežom, trebalo bi to gledati u boji.
Spojleri:
Vidiš, meni je baš počelo ići na živce to konstantno pljuvanje po Gmoru. Ok, kužim, ljudi su rasisti prema Orkovima. Move along. Prestanite nas lupati po glavi s tom informacijom.
Što se tiče priče, nije me baš dojmio onaj zid koji štiti ljudsku rasu od Algenta, sve je to već viđeno u Game of Thronesu, Gospodaru Prstenova i ostalim fantasy uratcima. I živcirala me ona crvenokosa. Ok, nema veze što smo u hladnoj rupetini punoj divovskih crva, ajmo se seksati sa zgodnim i nabildanim tipom. I iako "Le Fosse dei Fargh" obećavaju, nastavak po meni ruši cijeli dojam. Vidjet ćeš kad pročitaš.
|
Edited by - solar on 04/05/2018 13:51:00 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 10/11/2014 : 20:22:43
|
quote: I iako "Le Fosse dei Fargh" obećavaju, nastavak po meni ruši cijeli dojam. Vidjet ćeš kad pročitaš.
Divno, jedva čekam!
quote: Što se tiče priče, nije me baš dojmio onaj zid koji štiti ljudsku rasu od Algenta, sve je to već viđeno u Game of Thronesu, Gospodaru Prstenova i ostalim fantasy uratcima.
Srećom, samo sam gledao LOTR, tako da mi to i ne smeta toliko.
quote: I živcirala me ona crvenokosa. Ok, nema veze što smo u hladnoj rupetini punoj divovskih crva, ajmo se seksati sa zgodnim i nabildanim tipom.
Da, to je postalo potpuno predvidivo, barem da ulože malo truda pa da između ženskih i Jana bude neka dublja i duža veza, ovako je to sve nekako bezveze.
quote: Vidiš, meni je baš počelo ići na živce to konstantno pljuvanje po Gmoru. Ok, kužim, ljudi su rasisti prema Orkovima. Move along. Prestanite nas lupati po glavi s tom informacijom.
To ima smisla ako je neodvojivi dio priče tj. ako scenaristu baš treba takva scena, ali slažem se da ne moraju svi živi u Erondaru biti rasisti.
Što kažeš na Hekubu, izgleda da će svi likovi koju su "umrli" kad tad oživjeti? Tek sam sad primijetio da je na naslovnici sljedećeg broja ona, nikad nisam gledao na facu jahača. |
Edited by - solar on 04/05/2018 13:52:03 |
|
|
Topic |
|