Citam po raznim topicima, da je Zagor pred izdisanjem. Da mu je potreban kompletan remont. Moje misljenje je, da SBE cilja na pogresnu publiku, tj. max.+12. Ta godista, pretpostavljam, nisu u danasnje vrijeme, bas nesto zainteresirana za "papir". U Italiji ne postoje takvi "FSK" zakoni. Kad bi oni poceli izdavati "odraslijeg" Zagora, kojeg bi Njemci oznacili sa +16, mozda bi Zagor dozivio jednu vrstu preporoda.
PITANJE - Za koju grupu SBE "proizvodi" ZAGORA? (POLL)!!!
Naknadno mozete napisati i vase osobno/licno misljenje.
Choices:
Od 0 god.
Od 6 god.
Od 12 god.
Od 16 god.
Od 18 god.
Sve
Teško se opredeliti. Iskreno mislim, da stripove drže u životu generacije 30+.... Po mome je strip kultura već dostigla vrhunac u 70 i 80 godinama, dakle u prije digitalno doba...Sa pojavom mobilnih telefona, računala, play-stationa....strip kulturi se počeo neizbježan kraj...pojavom novih-kvalitetnijih izdanja u tvrdim koricama samo se taj kraj odgodio za neko vreme. Iako sam iskren čudim se da taj populizam još traje, i hvala bogu da je tako. Dakle, nema veze, mogu imati oznaku 20, 30, 40 ili 50+...po mome mišljenju neće se dogoditi nikakav preporod, iako bih voleo, da se dogodi suprotno.
Zagor je za sve, a za djecu od 0 godina su amerčkasuperherojština, stripovska i ekranizirana verzijs... Nema brige za Zagora, predugo već traje taj "pogreb"... :)
Zagor je za doktore zagorologije koji će djeci i odraslima koji nisu doktori objasniti što su Nolitta i njegovi nasljednici zapravo rekli u tim kompleksnim pričama.
Zagor je za doktore zagorologije koji će djeci i odraslima koji nisu doktori objasniti što su Nolitta i njegovi nasljednici zapravo rekli u tim kompleksnim pričama.
Mislim da si previše čitao određene teme na ovom dijelu foruma.
Gledajuci dosadasnji rezultat poll'a, potvrdjuje se, da SBE vodi pogresnu ekonomsku politiku. Jednostavno nisu gledali na sutra i prekosutra. Totalno su zanemarili, da idu korak uz korak sa najvjernijim generacijama. Nisu proracunali, da ce danasnja "omladina", biti okupirana sa stotinu drugih zanimacija. Absolutno se slazem sa clanom giant, +30 drzi jos SBE na povrsini. Doklen? Nemojte me sad pogresno shvatiti, ne treba sad neki hardcore Zagora i Gambit, mada i to ne bi lose bilo. Chico,Trampy,Drunky Duck, naravno da je humor pozeljan, al more li malo odraslije? Sto mi vrijedi i da Zagor u Europu ode, ako ja nisam u ciljanoj publici. I sto je najvaznije, iz Zagorovog rijecnika obavezno izbrisati - "Nisam htio da vako zavrsi". Ako SBE ne poduzme hitne mjere, htjeli ne htjeli, obistinit ce se prorocanstvo...
Zagor je povezan sa mortalitetom i demencijom svojih omlitavelih poklonika. Kada i poslednji postane zeleni solej ili ispari tokom apoteoze međ' nadljude u orbitalnim prstenovima, tada će i Zagor zamreti i niko Darkvuda zazivat' neće. Naslednici će nam čitati epitafe radije nego Zagora.
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Ja mislim da je najveća čar Zagora baš ta njegova stalnost. Općenito govoreći, ljudi ne vole promijene (ili se teže na njih navikavaju), baš zato je Zagor toliko popularan, jer je uvijek isti. Sve se oko nas mijenja, ljudi, poslovi, filmovi, tehnologije, ali Zagor već 60 godina drobi jedno te isto. Čak i ista osoba crta naslovnice svih ovih godina. Da nekome neupućenog u Zagora pokažete broj iz 1984 i neki iz 2014, ovaj ne bi znao reći razliku. Ja mislim da je baš to jedna od čari Zagora. E a sad o pitanju da li mu je potreban kakav "remake" ili "lifting", ne bi bilo loše, o tome sam već govorio; o jednom krvavijem, brutalnijem i ozbiljnijem Zagoru. Ali sumnjam da će se Bonelli odlučiti na takav potez. Ako želimo krvavije, brutalnije i ozbiljnije, imamo hrpu drugih serijala; Dylana, Cassidya, Lukasa, Dampyra itd, itd. Zagor je Zagor i ostat će u svome malom primitivnom svijetu gdje pojam vremena ne postoji. Jer to je ipak nešto o čemu mi svi potajno sanjamo, zar ne? ;)