forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor kolor od prvog broja- LIBELLUS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 150

teller
Advanced Member

Slovenia
19507 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 27/11/2014 : 18:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kako sam se danas složio s jednim forumašem, problem je i u slijedećem:

zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati.

slazem se, dade bi morale pod hitno dotiskati 100 primjeraka i sa tim sto kostalo da kostalo postigli bi dvije stvari
1. Zadrzali bi bazu 500 kupaca i
2. Zajebali preprodavace....

Neznam zasto je takva fama da je skupo dostampati 100 vec spremnog materijala..to bi bio potez koji bi libellusu malo izpraznio zep ali na dugi rok bi se izplatio...500 ili 400 citatelja valjda nije isto u doba kad se izdavaci bore za svakog citatelja.
Nije isto kad se krene iz pocetka sa zagorom naivcem ili sada kad pocinjev zagorova zlatna doba...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 27/11/2014 18:58:36
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/11/2014 : 19:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pogotovo stoga što uskoro slijede svima drage pa dijelom i kultne priče Odlazak u nepoznato i Kralj orlova, pa Šestorica s Plave zvijezde, Alahova ruka i Snježni sokolovi, a ne predugo poslije i prvi Rakosi, Američka odiseja i Sloboda ili smrt (pa Ocean, Bratić Simon itd.), redom sveomiljene priče koje će sasvim sigurno biti itekako tražene.

Tako da vjerujem da bi se isplatilo trajno dignuti nakladu na recimo 500 primjeraka (lako moguće i 600), i da bi to s obje strane bila računica bez gubitka.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 19:35:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:

zahvaljujući ovom koji je 20-ak brojeva knjige 23 kupio zbog preprodaje (a on sasvim sigurno nije jedini koji se vodi istom logikom i koji je to napravio), koje će pak na aukcijama dosezati gadno visoke cijene, 20-ak (i tako moguće po nekoliko puta) kolekcionara će odustati od LL kolor Zagora, pa će posljedično tome naklada edicije sa sadašnjih 400 pasti na 300 primjeraka, a cijena skočiti na 250 kn, s dvomjesečnim popustom 200 kn.

I tako će se dodatno zaoštriti spirala sve manjih naklada i sve viših cijena, i u konačnici ćemo svi nahebati.

slazem se, dade bi morale pod hitno dotiskati 100 primjeraka i sa tim sto kostalo da kostalo postigli bi dvije stvari

Odmah sam rekao da bih ja tako napravio da sam izdavač pa makar bio na laganom gubitku. Evo knjiga 23 se više nigdje ne može nabaviti unutar HR, čak ni u striparnicama Asteroid i Babilon:
http://skab612.com/index.php?site=info&id=2448 ovdje piše trenutno nedostupno a to znači da više nikad i neće biti dostupna
http://babilon-strip.com/shop/stripovi/bonelli/zagor-1?Itemid=684 ovdje je uopće nema u ponudi tako da...
To je to... tko je kupio kupio je a za ostale ostaju samo aukcije i eventualno ako ima neki zaboravljeni primjerak u striparnicama iz druge države (Srbija, Slovenija, BiH)

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 20:47:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:
Originally posted by teller

quote:

Odmah sam rekao da bih ja tako napravio da sam izdavač pa makar bio na laganom gubitku. Evo knjiga 23 se više nigdje ne može nabaviti unutar HR, čak ni u striparnicama Asteroid i Babilon:
http://skab612.com/index.php?site=info&id=2448 ovdje piše trenutno nedostupno a to znači da više nikad i neće biti dostupna
http://babilon-strip.com/shop/stripovi/bonelli/zagor-1?Itemid=684 ovdje je uopće nema u ponudi tako da...
To je to... tko je kupio kupio je a za ostale ostaju samo aukcije i eventualno ako ima neki zaboravljeni primjerak u striparnicama iz druge države (Srbija, Slovenija, BiH)

U slučaju da se neko izdanje knjige, a Zagor je u ovom slučaju knjiga, rasproda unutar mjesec dana, automatski treba ići drugo izdanje jer je izdavač krivo procijenio tržište.
Pošto čisto sumnjam da će se to dogoditi onda ili tražiti od preprodavača po paprenim cijenama ili odustati od edicije.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/11/2014 : 20:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pa da, ako neka knjiga postane bestseler, sasvim je logično ponajprije iz interesa (ozbiljnog!) izdavača da se ide u dodatna tiskanja tj. u druga, treća itd. izdanja.

Baretićev Osmi povjerenik je tako doživio ne znam koliko izdanja, neki romani Ante Tomića (Što je muškarac bez brkova svakako, a mislim i Karaula) također, a i Zašto sam vam lagala Julijane Matanović je doživjela čini mi se 7 ili 8 izdanja.

S obzirom da je naklada Zagor priča "planula" u dva tjedna, i da za knjigom itekako još uvijek postoji potražnja, drugo izdanje je najlogičniji potez.

Drugo je pitanje žele li u Libellusu prihvatiti rizik pa recimo otisnuti još 300 primjeraka (mislim da bi se prodalo), pa da im recimo 100-tinjak ostane neprodano u prvom razdoblju, a da ode recimo kroz tri mjeseca ili pola godine.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 21:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa da, ako neka knjiga postane bestseler, sasvim je logično ponajprije iz interesa (ozbiljnog!) izdavača da se ide u dodatna tiskanja tj. u druga, treća itd. izdanja.

Pocrvenio sam ono što je najbitnije.

U biti izdavačku politiku ne možeš mijenjati. Možeš samo kao pojedinac odlučiti hoćeš li ili nećeš kupnjom podupirati izdanja koja se rasprodaju brže od kiosk izdanja.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 21:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ne vjerujem baš u reprint jer je Dado već nekoliko puta naglašavao da jednostavno ne postoje čitatelji za takva izdanja.
On se već opekao sa reprintima MM i MN knjiga koje više od 5 godina nakon izdavanja još nisu ni blizu rasprodaje.
Zagor bi se ipak trebao bolje prodavati tako da bi još nekih 100 primjeraka moglo proći ali sve više od toga je neka vrsta rizika (prijašnji reprinti su išli u 250 komada)..

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 21:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne vjerujem baš u reprint jer je Dado već nekoliko puta naglašavao da jednostavno ne postoje čitatelji za takva izdanja.
On se već opekao sa reprintima MM i MN knjiga koje više od 5 godina nakon izdavanja još nisu ni blizu rasprodaje.
Zagor bi se ipak trebao bolje prodavati tako da bi još nekih 100 primjeraka moglo proći ali sve više od toga je neka vrsta rizika (prijašnji reprinti su išli u 250 komada)..

Od kuda taj mit da se neko izdanje mora rasprodati?
U čemu je problem ako ostane 50 komada na skladištu dvije godine?
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 27/11/2014 : 21:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr. Westax

quote:

U biti izdavačku politiku ne možeš mijenjati. Možeš samo kao pojedinac odlučiti hoćeš li ili nećeš kupnjom podupirati izdanja koja se rasprodaju brže od kiosk izdanja.

Sasvim se slažem. Ali, ako se neko izdanje rasproda u tako kratkom roku, a za njim i dalje na tržištu vlada barem velika ako ne i vrlo velika potražnja, nije li najlogičnije i iz interesa samog izdavača da otisne drugo izdanje? I to da ga otisne što prije, dok je roba vruća i dok za njom vlada tako velika potražnja.

Jer, ako prođe recimo tri mjeseca, pola godine, godina ili dvije, a to se ne dogodi, te do proljeća budu objavljene knjige od 25 do 28, a kroz godinu dana recimo i do 32, u međuvremenu će svi koji su dotično izdanje željeli kupiti odustati ne samo od te kupnje, nego i od praćenja čitavog serijala.

I tu su onda svi na gubitku, i izdavač i čitatelji / kolekcionari.

Recimo, zanimalo bi me koliko se manje primjeraka LL Martina proda manje po broju nakon što je rasprodana knjiga 63. Odnosno, koliko je kupaca / kolekcionara odustalo od praćenja serijala jer nije uspjelo doći do tog broja?

Izdavač na to odgovori tako da nakladu smanji za 50, 100 ili koliko već primjeraka, otprilike proporcionalno tomu povisi cijenu, i formalno i dalje posluje bez gubitka, ali ne ostvaruje dobitak koji je recimo mogao.

I kako je u tom slučaju to povoljno za bilo koga?

Edited by - Johnny Difool on 27/11/2014 21:35:53
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/11/2014 : 21:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Izgleda da se ovde brzo zaboravljaju prethodni slučajevi gde je bilo zahteva za reprintima od "mase" čitalaca. I tako je taj NEozbiljni izdavač odradio reprinte 6 najtraženijih svojih knjiga i šta bi?
Pet godina kasnije je prodato jedva pola tiraža od 250 primeraka. Ali sad bi bilo drugačije, pa treba odmah štampati 300?

Ajd recimo i da sutra odštampaju 200-300 novih primeraka desilo bi se sledeće: Prvo zbog manjeg tiraža početna cena ne bi mogla biti manja od recimo 200 kuna. Drugo, čim bi se saznalo da se kreće u doštampavanje tiraža preprodavci bi brzo stavili na aukcije svojih 50-60 primeraka, naravno po staroj ceni od oko 150kn, jer svi bi želeli da se ratosiljaju svojih duplih knjiga. I naravno to bi kupili oni koji su sad ostali uskraćeni, i šta onda. Ko bi posle dva meseca platio punu cenu od 250kn kad može da nađe na aukcijama za mnogo manje.
I tako taj NEozbiljni izdavač izgubi Ozbiljne pare, vreme i prostor, al bitno je da su zeznuli preprodavce.
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/11/2014 : 21:41:46  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
Dok sam ja piskarao, DODSFERD je sve to već rekao, kratko i jasno.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 21:50:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sasvim se slažem. Ali, ako se neko izdanje rasproda u tako kratkom roku, a za njim i dalje na tržištu vlada barem velika ako ne i vrlo velika potražnja, nije li najlogičnije i iz interesa samog izdavača da otisne drugo izdanje? I to da ga otisne što prije, dok je roba vruća i dok za njom vlada tako velika potražnja.

Strojevi bi već sada trebali tiskati drugo izdanje ako je prvo zaista rasprodano u tom tiražu i u tom roku.

quote:

Jer, ako prođe recimo tri mjeseca, pola godine, godina ili dvije, a to se ne dogodi, te do proljeća budu objavljene knjige od 25 do 28, a kroz godinu dana recimo i do 32, u međuvremenu će svi koji su dotično izdanje željeli kupiti odustati ne samo od te kupnje, nego i od praćenja čitavog serijala.

I tu su onda svi na gubitku, i izdavač i čitatelji / kolekcionari.

Ja sam odustao na brojevima 21 i 22 pa ovo što se sada događa samo mi potvrđuje da sam donio ispravnu odluku i nemam za čime žaliti. Siguran sam da u ovakvo kratkom roku ne bih uspio kupiti knjigu 23.

quote:

Recimo, zanimalo bi me koliko se manje primjeraka LL Martina proda manje po broju nakon što je rasprodana knjiga 63. Odnosno, koliko je kupaca / kolekcionara odustalo od praćenja serijala jer nije uspjelo doći do tog broja?

Izdavač na to odgovori tako da nakladu smanji za 50, 100 ili koliko već primjeraka, otprilike proporcionalno tomu povisi cijenu, i formalno i dalje posluje bez gubitka, ali ne ostvaruje dobitak koji je recimo mogao.

I kako je u tom slučaju to povoljno za bilo koga?

Te brojke nećemo nikada saznati i iskreno baš me briga. Vjerujem da je dosta kolekcionara odustalo i to ne samo zbog MM63 nego i zbog smanjenja tiraža i povećanja cijene.

Pošto će se smanjenje tiraža i dizanje cijena i u budućnosti događati možda je dobra ideja za njih da rade tiraž po narudžbi. Preplati se npr. na novog Zagora 173 osobe i još 150 za knjižnice i toliko se tiska primjeraka koji će svaki biti numeriran ili pak bez knjižnica pa imati ekskluzivan klub i vjerne fanove koji će cijeniti da imaju nešto što nije dobavljivo svakom čitatelju. Zašto ne?
Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 27/11/2014 : 21:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa s obzirom da su naredna dva broja raprodana, na prvi pogled nisu izgubili nijednog. Ili što je logičnije odustalo ih je 10-tak koji su svoje kolekcije prodali a 10-tak onih koji su to kupili nastavljaju dalje i tako u krug. Martin neće imati više nikakav pad do početka ere Slobodne Dalmacije.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 21:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali u prethodnim slučajevima nisu u pitanju dvije već pet godina a u 4 od 6 slučajeva nije ostalo 50 nego puno više primjeraka na skladištu, evo ovdje se sve vidi:
http://www.libellus.hr/i/mister-no--2-izdanje/387/0/-2
http://www.libellus.hr/i/amazonija--2-izdanje/388/0/-2
http://www.libellus.hr/i/ljudi-u-crnom--2-izdanje/348/0/-2
http://www.libellus.hr/i/osveta-boga-ra--2-izdanje/349/0/-2
http://www.libellus.hr/i/tajna-svetog-nikole--2-izdanje/347/0/-2
http://www.libellus.hr/i/ksanadu--2-izdanje-/360/0/-2

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 22:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ali u prethodnim slučajevima nisu u pitanju dvije već pet godina a u 4 od 6 slučajeva nije ostalo 50 nego puno više primjeraka na skladištu, evo ovdje se sve vidi:
http://www.libellus.hr/i/mister-no--2-izdanje/387/0/-2
http://www.libellus.hr/i/amazonija--2-izdanje/388/0/-2
http://www.libellus.hr/i/ljudi-u-crnom--2-izdanje/348/0/-2
http://www.libellus.hr/i/osveta-boga-ra--2-izdanje/349/0/-2
http://www.libellus.hr/i/tajna-svetog-nikole--2-izdanje/347/0/-2
http://www.libellus.hr/i/ksanadu--2-izdanje-/360/0/-2

Opet ne shvaćam jer sam vjerojatno glup kao stup. U cemu je problem imati izdanje na lageru? Prodalo se više od 50% tako da vjerujem da je izdanje samo sebe isplatilo. Ova cifra će se smanjiti sa vremenom.

Osim toga, koliko se sjećam niti jedno izdanje od ovih navedenih se nije rasprodalo u 15 dana. Svi su bili dostupni barem 6 mjeseci. Tako da ni ne čudi da je reprint loše prošao makar se činilo suprotno.
Ja sam recimo predlagao da se radi 2. dopunjeno izdanje i onda mislim da bi bila veća šansa da ovo nestane.
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 27/11/2014 : 22:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Sjecam se pomame za prva 2 broja Mister Noa, kako su svi kukali i kako su se cijene kretale na aukcijama, covjek bi pomislio da je reprint cisti zicer. Kad ono, od 250 komada 100+ jos na skladistu 5 godina poslije.
Mislim da su se opekli...Ali ako se ikada dogodi iznimka, to ce onda biti Zagor prica...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 23:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Sjecam se pomame za prva 2 broja Mister Noa, kako su svi kukali i kako su se cijene kretale na aukcijama, covjek bi pomislio da je reprint cisti zicer. Kad ono, od 250 komada 100+ jos na skladistu 5 godina poslije.
Mislim da su se opekli...Ali ako se ikada dogodi iznimka, to ce onda biti Zagor prica...

Treba se zapitati zašto reprinti ne prolaze. Čitao sam neka razmišljanja, čak i na Libellus forumu, gdje su pojedinci govorili da pravi kolekcionar nikada neće kupiti reprint nekog stripa već će tražiti prvo izdanje sve dok ga ne nađe.
Razumijem da tako može razmišljati preprodavač pošto je logično da mu reprint ne znači puno jer ga ne može skupo prodati ali kolekcionaru bi trebalo biti svejedno kakvo izdanje ima.
Ja imam reprinte prva 2 Mister Noa i baš me zaboli što na njima piše drugo izdanje jer ja to ne mislim prodavati (ako me baš ne stisne ogromna nevolja) pa sve dok je strip napravljen kvalitetno i nema nikakvu grešku na sebi mene ništa drugo ne zanima osim da ga imam u kolekciji.
Ali, kako se kaže, 100 ljudi 100 ćudi i znam da mnogi misle drugačije.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 23:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Treba se zapitati zašto reprinti ne prolaze. Čitao sam neka razmišljanja, čak i na Libellus forumu, gdje su pojedinci govorili da pravi kolekcionar nikada neće kupiti reprint nekog stripa već će tražiti prvo izdanje sve dok ga ne nađe.

Pravi kolekcionar ili pravi manijak?
Što je uopće to pravi kolekcionar? Kako ga definirati i što bih onda bio ja?
Mene zaboli za prvo, drugo ili deseto izdanje.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 23:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Za mene je kolekcionar svatko tko prati određenog junaka od određenog izdavača i želi imati sve epizode bez obzira o kojem izdanju se radi, pogotovo kod HC stripova koji imaju potpuno isti dizajn pa se prva, druga, treća... izdanja ne razlikuju jedno od drugoga.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 23:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Za mene je kolekcionar svatko tko prati određenog junaka od određenog izdavača i želi imati sve epizode bez obzira o kojem izdanju se radi, pogotovo kod HC stripova koji imaju potpuno isti dizajn pa se prva, druga, treća... izdanja ne razlikuju jedno od drugoga.

Nisam te baš shvatio pa bih molio pojašnjenje.
Znači kolekcionar je onaj tko recimo kupuje Zagor kolor i ima sve izdane knjige pa tako i reprinte. Znači ako knjiga 1 ima 3 izdanja, kolekcionar ih treba imati sva tri?
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 23:42:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Znači kolekcionar je onaj tko recimo kupuje Zagor kolor i ima sve izdane knjige pa tako i reprinte. Znači ako knjiga 1 ima 3 izdanja, kolekcionar ih treba imati sva tri?

Ne, dovoljno je da ima samo jedno od ta 3, nebitno koje.

Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 23:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

U potpunosti se slažem.
Zato ne vidim razloga zašto je drugo izdanje kao nešto loše i tko nam prodaje te priče?
Go to Top of Page

raic1922
Senior Member

Croatia
1388 Posts

Member since 05/07/2014

Posted - 27/11/2014 : 23:51:38  Show Profile Show Extended Profile  Send raic1922 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je kolekcionar onaj koji skuplja stripove, nije važno kolko ih ima, važno je da ih cuva, a ne bace nakon čitanja
zanam mnogo ljudi koji kad su na godišnjem odmoru kupe si par stripova na kiosku i nakon što ih procitaju ostave ih na plaži il uvale nekom il ih bace, to nisu kolekcionari
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 27/11/2014 : 23:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by raic1922

Po meni je kolekcionar onaj koji skuplja stripove, nije važno kolko ih ima, važno je da ih cuva, a ne bace nakon čitanja
zanam mnogo ljudi koji kad su na godišnjem odmoru kupe si par stripova na kiosku i nakon što ih procitaju ostave ih na plaži il uvale nekom il ih bace, to nisu kolekcionari

OK, to je kolekcionar stripova.
Isto tako možeš biti kolekcionar Zagora, a drugi te stripovi uopće ne zanimaju.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 27/11/2014 : 23:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

U potpunosti se slažem.
Zato ne vidim razloga zašto je drugo izdanje kao nešto loše i tko nam prodaje te priče?

Naravno da nije loše pošto ga možeš dobiti jeftinije nego što bi dao za rasprodano prvo izdanje na aukcijama.
Samo je problem što neki izdavači, u ovom slučaju Libellus, neće da rade takva izdanja zbog prethodnih promašaja.

Go to Top of Page
Page: of 150 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000