Author |
Topic |
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 23/12/2014 : 18:13:39
|
Slažem se s Elderaneom, zaboravi na klasiku, Ferrija i Donatellija, a Amere (i nas! ) obraduj s pričama sa suvremenijim pristupom liku i gradnji njegova mita: s periodom koji počinje Nestalim istraživačem i onim s čim trenutno ide VČ u Odabranim pričama, Cain, Atlantida i to.
Eventualno ako ti se baš bude dalo izdaj Divove, to bi moguće i u Americi i danas moglo proći.
Mi smo luksuznu kolor-klasiku ionako već počeli dobivati od Libellusa, a i pametnije je ne riskirati sa za današnje (američke!) pojmove moguće zastarjelim i arhaičnim pričama.
U Americi nema nostalgije prema Zagiju, pa se tu kruha nitko neće najesti, a šteta bi bilo da zašteka sjajan izdavački pothvat.
Još jednom kapa dolje...
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 23/12/2014 : 18:20:55
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Slažem se s Elderaneom, zaboravi na klasiku, Ferrija i Donatellija, a Amere (i nas! ) obraduj s pričama sa suvremenijim pristupom liku i gradnji njegova mita: s periodom koji počinje Nestalim istraživačem i onim s čim trenutno ide VČ u Odabranim pričama, Cain, Atlantida i to.
Eventualno ako ti se baš bude dalo izdaj Divove, to bi moguće i u Americi i danas moglo proći.
Mi smo luksuznu kolor-klasiku ionako već počeli dobivati od Libellusa, a i pametnije je ne riskirati sa za današnje (američke!) pojmove moguće zastarjelim i arhaičnim pričama.
U Americi nema nostalgije prema Zagiju, pa se tu kruha nitko neće najesti, a šteta bi bilo da zašteka sjajan izdavački pothvat.
Još jednom kapa dolje...
Potpuno se slažem s ovim, piči od Nestalog istraživača nadalje, to je ono što Amerikanci žele, kontinuitet i povezanost priča. A lako je onda izdati klasične epizode ako bude interesa, zasad je bitno igrati na sigurno.
Svaka čast Igore, ovo je nešto što sam oduvijek priželjkivao, od srca ti želim da Zagor uspije u Americi. Kupit ću ovo izdanje ma kakva god cijena bila jer je ovo nešto posebno. Čak i ja od kojega su svi Zagorovci na ovome forumu okrenuli leđa zbog mojih konstantnih napada na zastarjelost stripa moram skinuti kapu do poda zbog ovog poteza.
Btw. Naslovnica oduzima dah, garantiram da bi Zagoru porasla prodaja u Italiji da ima nešto ovakvog tipa na koricama umjesto današnjeg Ferrija, samo zbog naslovnica...
|
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
Edited by - Zagor12 on 23/12/2014 18:21:59 |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 23/12/2014 : 18:23:46
|
Nemoj samo Donatellija...to može voljeti samo netko tko je kao dijete navikao na takav crtež.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 23/12/2014 : 18:36:18
|
quote: Originally posted by Leonid
Nemoj samo Donatellija...to može voljeti samo netko tko je kao dijete navikao na takav crtež.
Takav crtez moze samo mama voljeti... |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2474 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Member since 08/05/2011 |
Posted - 23/12/2014 : 18:57:14
|
Pozdrav DJ i velike cestitke. Ovo je dream come true za Zagor kolekcionare. Secam se pre par meseci kad smo se culi mejlom u vezi Magic Wind, spomenuo si mi da spremas veliko iznenadjenje krajem ove godine, a ja kazem da se nadam da je nesto u vezi Zagora. Ovo stvarno izgleda super, jedva cekam da ovo izadje.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 23/12/2014 : 19:01:38
|
Ma sigurno će doć Zimska zmija na red... pitanje je samo kada... ipak je to D.J.-eva priča.
Od ovih ostalih priča, koje bi mogle biti zanimljive amerima, tu su Nestali istraživač, Sedam gradova Cibole, Izgubljeni rudnik, Osveta vudu, Otočka skupina, Bosellijev Vampir... ako već treba Hellingena, neka to budi ovaj zadnji Bosellijev. Mogao bi i afrički Povratak Caina doć na red. Demone ludila ne bi bilo dobro, jer to je za hardcore fanove.
Trebalo bi ubacit jednu dobru, pravu, epsku darkwoodsku priču, a takvih je na kraju malo. Možda Zagor priča... ili Hurone. Ma, slatke muke. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 23/12/2014 : 19:09:02
|
quote: Originally posted by King Warrior
Bilo bi dobro da izadje u Italiji i Izgubljeni svijet u boji, aktuelna prica iz JA odiseje. Epizoda je zaista teska liga. Nemoj zaboraviti Americku odiseju, mozda i najbolji klasicni Zagor. :)
Izgubljeni svijet i ako ne izade u boji za njega imam ideju. |
www.epicentercomics.com |
|
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Posted - 23/12/2014 : 19:11:03
|
quote: Originally posted by senokute
Ovo je vijest godine, cestitam, i kao ozbiljan fen i kolekcionar ovo naravno uzimam, i bez imalo sumnje sam siguran da sa dobro izabranim epizodama i nas Zagor moze tamo da dobro krene. Evo, sad i ja malo mastam, kao bi bilo da naprimjer pitas u Bonelli da recimo onaj isfusereni dio u Zimskoj zmije ponovo nacrta recimo Verni ili neki drugi Ferrijevac, da se to malo izjednaci, naravno bez dodatnog troska za tebe jer bi to bilo i u njihovom interesu.Onako, malo naglas razmisljam
Ma vest godine 100%!!!!! Ovo je za mene najbolja Zagorova vest ikada! Uvek sam mastao kako bi Zagor izgledao u Americkom izdanju. Ovo izgleda tako mocno, moracu da uzimam dve kopije, jednu da citam a drugu samo da gledam na polici i niko ne sme da je dira
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 23/12/2014 : 19:20:25
|
A za savjete oko izdavanja prvenstveno modernih prica, moj razumni dio se slaze i tako sam u pocetku i predvidio... No vidjet cemo. Najbolje Nollitine price s Ferrijem su vanvremenski klasici gdje je Zagor vrlo karizmatican lik. Istina je da bi to nekom novom citatelju moglo ici na zivce jer Zagor nije politicki korektan tip, ali to je srz Zagora. Imamo vremena odluciti, ali prva knjiga se zna.
|
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 23/12/2014 : 19:21:10
|
quote: Originally posted by Bojan1981
Ovo je vijest godine, cestitam, i kao ozbiljan fen i kolekcionar ovo naravno uzimam, i bez imalo sumnje sam siguran da sa dobro izabranim epizodama i nas Zagor moze tamo da dobro krene. Evo, sad i ja malo mastam, kao bi bilo da naprimjer pitas u Bonelli da recimo onaj isfusereni dio u Zimskoj zmije ponovo nacrta recimo Verni ili neki drugi Ferrijevac, da se to malo izjednaci, naravno bez dodatnog troska za tebe jer bi to bilo i u njihovom interesu.Onako, malo naglas razmisljam
Ma vest godine 100%!!!!! Ovo je za mene najbolja Zagorova vest ikada! Uvek sam mastao kako bi Zagor izgledao u Americkom izdanju. Ovo izgleda tako mocno, moracu da uzimam dve kopije, jednu da citam a drugu samo da gledam na polici i niko ne sme da je dira
Hvala Bojane! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 23/12/2014 : 19:24:14
|
A rekao si da ćeš dobro paziti da ne uzimaš 2 ista stripa. Sutra ću pokušati riješiti ono što smo se dogovorili ali ako ne stignem (zbog posla i odvojenosti od grada) onda će morati sačekati idući tjedan kada bih trebao na godišnji. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13140 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 23/12/2014 : 19:43:41
|
ma ne valjaju elderaneovi i difulovi prigovori samo naoko liče na dobre savjete
a ova stvar nadilazi fanovsku, stripovsku i zdravorazumnu logiku elderane i diful promatraju sa uske točke, možda su čak suvremeni, pravi ljudi svoga vremena... dok ovo valja gledati izvan takvih relacija. ovo je za sva vremena.
ovo je projekt Zagor. tu treba dati najbolje, a to je Nolitta. nije suvremen? amerikanci ga ne mogu pratiti? pa što. ima ih se odgojiti da poprate i traže još.
jebote, ovo je prosvjetiteljstvo, a tu se sitničari s nekakvim sitnim trendovima. DJ, ne daj se smesti. samo srž i čekić. podržavam tvoj plan, davanje biti Zagora. bit će to šok, ali za sto godina će ti dići spomenik;) |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38071 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 23/12/2014 : 19:44:51
|
Kako danas stupanj adrenalina, still high in the sky?
Ovo je stvarno nesto, prestici svoje najluđe snove, respect!
I puno srece i uzivanja (slatkih briga) kod odabiranja prica, postavljanja novih naslovnica, slaganja tekstova i sve sto ide pored.
Nekima djeda Mraz ove godine rano dosao.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 23/12/2014 : 19:49:21
|
DJ Slazem se sa ostalima mislim da je bolje prvo da se fura sa novim epizodama i kontinuitetom, a posle kada se malo to primi moze i Zimska zmija i Okean i Tigar i Americka odiseja i Vampiri...
Ali imam jedno drugo pitanje: Secam se da si pre izvesnog vremena bio spominjao neku epizodu od 60ak stranica koju bi crtao Frisenda a to bi bila kao Zagor prica ponovo ispricana, sta je bilo sa tim? Ili sam ja lud pa sam umislio da si to uopste spominjao.Ali mislim da jesi. |
|
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Posted - 23/12/2014 : 19:51:10
|
quote: Originally posted by DODSFERD
A rekao si da ćeš dobro paziti da ne uzimaš 2 ista stripa. Sutra ću pokušati riješiti ono što smo se dogovorili ali ako ne stignem (zbog posla i odvojenosti od grada) onda će morati sačekati idući tjedan kada bih trebao na godišnji.
Ma ovo je izuzetak :-) Vazi nema zurbe, u medjuvremenu ja cu da spakujem sve, pa se cujemo!
|
|
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Posted - 23/12/2014 : 19:53:48
|
D.J. Mislim da je cover perfektan za Americko trziste, podseca me style na Witchblade and The Darkness! |
Edited by - Bojan1981 on 23/12/2014 19:57:56 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 23/12/2014 : 20:57:24
|
quote: Originally posted by stinky
ma ne valjaju elderaneovi i difulovi prigovori samo naoko liče na dobre savjete
a ova stvar nadilazi fanovsku, stripovsku i zdravorazumnu logiku elderane i diful promatraju sa uske točke, možda su čak suvremeni, pravi ljudi svoga vremena... dok ovo valja gledati izvan takvih relacija. ovo je za sva vremena.
ovo je projekt Zagor. tu treba dati najbolje, a to je Nolitta. nije suvremen? amerikanci ga ne mogu pratiti? pa što. ima ih se odgojiti da poprate i traže još.
jebote, ovo je prosvjetiteljstvo, a tu se sitničari s nekakvim sitnim trendovima. DJ, ne daj se smesti. samo srž i čekić. podržavam tvoj plan, davanje biti Zagora. bit će to šok, ali za sto godina će ti dići spomenik;)
Je, al' ovo treba promatrati i s pozicije Igorovih krvavo zarađenih novaca koje ulaže (Kalifornija je to!), a ne tamo iz neke hrvatske vukojebine iz koje nećeš potrošiti ni centa slati potporu - to svi možemo. Nema tu ništa sitno osim nebrige za tuđi novac. Elderane i Difool daju pravi prijateljski savjet, i potpuno su u pravu. Stari Zagor u USA nema ni najmanje sanse. I moje srce kaže drukčije, ali razum jasno vidi. Čak ni novi nema mnogo izgleda, ali ipak ima više. Ali mozda Igor misli da bi ovdasnjih kupaca (bivša SFRJ) moglo biti dovoljno, dovoljno je pametan da to prosudi sam. Euforija i sreća zbog ostvarena sna je jedno, jutro trežnjenja nešto posve drugo. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
budo
Starting Member
Croatia
97 Posts
Member since 21/01/2008 |
Posted - 23/12/2014 : 21:13:31
|
Koji ste vi Zagorjeli manijaci, svaka čast
Lako je filozofirati po forumima, ovako nešto napraviti je za kapu do poda
D.J. čestitam i želim sve najbolje
Naravno da ću kupiti, predobro izgleda |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 23/12/2014 : 21:17:06
|
Izdati Zagora na engleskom da bi ga se prodavalo u ex yu?Eto šta je globalizacija Po meni suludi potez izdavati Zagora u USA ali samo naprijed. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13140 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 23/12/2014 : 21:23:39
|
curunire, kad si patetičan, imaš još pogrešnije sudove nego inače.
stoga, ništa ti jasno ne vidiš. DJ-u sigurno nisu potrebni savjeti ovakvog kalibra. on je tu šef, pa će odlučiti. meni je dobro kako god odluči, a preferiram njegov incijalni plan NAJBOLJEG Zagora. ne najboljeg s pozicije nekakve imaginarne projekcije tržišne isplativosti, nego najboljeg po njegovom osjećaju, guštu i uvidu. to je ispravan put, te ujedno - najbolji. |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7124 Posts
Posted - 23/12/2014 : 21:27:30
|
Hajde hajde! Curunire i Stinky, necete se valjda sad i vas dvojica svadati! Oboje znate koliko vas cijenim, jednim dijelom bas zato jer udarete cekicem! Nije tu lako biti pametan. Ja znam da cu "morati" izdati Zimsku Zmiju, Supermikea i jos poneki Nolittin klasik. Jedino je pitanje kada. |
Edited by - D.J. on 23/12/2014 21:28:11 |
|
|
Topic |
|