forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/12/2014 : 14:07:09  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
sjene u šumi su jedna malo lošija epizoda, ali se isto daju pročitat. sviđa mi se kraj di ono đubre dobije kiselimu u lice.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/12/2014 : 16:30:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
počeo sam novog Vukodlaka, tj. Puni mjesec.
pročitao sam samo taj, prvi nastavak.
i baš ću ovako, kada je tek počelo, reći nekoliko dojmova.

nakon prvih 96 str. prilično dobro. možda i jako dobro.
i opet... zašto Burattini i kad je jako dobar ne može dati klasik? recimo ovdje. fali onaj pravi dodir, da se autor daje. autentično daje. pomalo je prazno, umjetno, porculanski. ne mogu se ovog trena izraziti, bit će jednom.
Burattini ide u korak s vremenom (s trendom) - ne mogu reći da je to dobro ni loše. meni je svakako draži stariji Zagorov svijet, jer je čvršći, uvjerljiviji budući je "iz srca".

npr. uvodna scena. nije to loše, pravo zanatski. ali to je već toliko bez snage, jer je opće mjesto teen-filmova. mladić i djevojka ofiraju, noć, mjesečina. počinje lagana jeziva glazba, zvukovi... djevojka trči, pada, sjene su prijeteće... dobra simbolika, ali je već toliko isisana da nema snage. ostala je prazna forma. taman za Burattinija;)

sad, je li takav Zagor privlačan publici?
hm, nisam siguran. jesu li zagorovci teen publika ili su to stariji?
Burattini se trudi očito, htio bi uhvatiti korak s vremenom, ali je po meni to promašeno. što će mi, nama, takav teen-zagor?!

dakle, ovo nije svijet s Granice.
usporedo izlazi Toninelli iz najboljih dana, pa tu možete pratiti paralelu dva "svijeta". oporavani Toninelli je puno jači meni. Toninelli tvrd, Burattini omekšava do nesnošljivosti (Sjene u šumi).

sad, razvijanje radnje još nija pravo počelo u ovom prvom nastavku. nemam tu nekih zamjerki, klasično je: seoski prosvjetitelj ima hrpu literature, dopisuje se sa drugim prosvjetiteljima (Metrevelic), dolaze Zagor i Chio da riješe stvar...
borba u zvoniku je sjajna.

ono što uliva strah: obično Burattini zezne dobre početke (najsvježiji i najžalosniji primjer: Čovjek koji je pobijedi smrt, početak-bomba).
Bimbo mi je bio rekao da je Burettini fušao, a vidim da i Patak piše tako nešto.

vidjet ćemo.

eh da, crtež.
na momente efektan, no neke sličice mi nisu na visini. ali ipak prilično dobro.
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2014 : 16:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
i opet... zašto Burattini i kad je jako dobar ne može dati klasik? recimo ovdje. fali onaj pravi dodir, da se autor daje. autentično daje. pomalo je prazno, umjetno, porculanski. ne mogu se ovog trena izraziti, bit će jednom.

To je manje više to. O tome je na darkvudu Bimbo pisao, a i mnogi osjećaju samo se ne znaju adekvatno izraziti. Nikad u komentarima nećeš vidjeti da je Burattini nekoga "duboko" pogodio, sve to pluta na površini.

Jedina iznimka bi mogao biti "Čovjek koji je pobijedio smrt", premda ti kažeš da bi i to trebalo preispitati, meni se čini da tu ima "ono nešto", scenarij je možda na nekim mjestima manjkav, ali suština ostaje.

Edited by - solar on 29/12/2014 16:44:52
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 29/12/2014 : 16:50:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Jedina iznimka bi mogao biti "Čovjek koji je pobijedio smrt", premda ti kažeš da bi i to trebalo preispitati, meni se čini da tu ima "ono nešto", scenarij je možda na nekim mjestima manjkav, ali suština ostaje.

da, ali upravo to kažem: početak je "ono nešto", nije bilo prazne forme, išlo je kao božansko nadahnuće;)
30 str. naspram 200 str. ostatka koji je teški pad.
tim je žalosnije što je tako završila ta "cjelina", dakle taj strip koji je mogao biti maestralan.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/12/2014 : 16:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Meni se kod Vukodlaka jedino taj početak s curom i dečkom ne sviđa (ali sreća da je samo početak takav).
Viđen je već previše puta i nikako ne paše za strip poput Zagora, takve stvari treba trpati u Dylan Doga jer će tamo publika to puno lakše prihvatiti.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 29/12/2014 16:54:12
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/12/2014 : 17:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Skačem u raspravu, ali malo ponavljam gradivo sa snježnim epizodama, pa rekoh da stavim, dok je još svježe. Čovjek sa puškom mi je baš sjeo u ovo snježno vrijeme.

http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-lu-89-91-covjek-s-puskom/197/

Odlična priča za pročitati negdje na toplom dok je vani sve pod snijegom. Da, Ferriju su tek nakon 30 godina crtanja Zagora dali crtati jednu snježnu epizodu. Čekanje se isplatilo jer mi je Ferrijev crtež najjači dio ove epizode… baš su mi sjeli ferrijanski snježni krajolici. Burattini se je također potrudio, ali me nije toliko oduševio, vjerojatno zbog toga što mu je to jedna od prvih priča na serijalu i nakon svih njegovih pročitanih priča sad ga već dobro znam. Pitka je to priča i ukupan dojam je pozitivan, ali prva veća zamjerka je da je potpuno srozao Čika. Možda bi još i mogao preći preko spavanja na straži dok vrebaju vukovi ali na kraju zbog Čika život gube dva lika, odnosno tri ako uračunamo negativca. Čiko je sposobniji… Boselli to zna od samog početka. Bull je tragičar i glavni lik ove priče. Bure ga je dobro »složio«, ali možda i previše savršeno… svaki dio njegove priče je pretjeran. Tata ga je mrzio i prodao mu majku za nešto puščanog praha, zbog njega samog su umrli onaj indijanac i njegova majka, Bure mu i ženu ubio u prvom djelu… baš ga ne ide u životu… Dobro, Bure, skužili smo… tragičar je… mogao si i preskočiti koji dio. Fora sa skrivanjem lica onog drugog bandita je potpuno nepotrebna i na kraju samo razočara čitatelja. Bure hladnokrvno ubija žene u ovoj priči. Nismo navikli na takve stvari u Zagoru i zbog toga Buretu plus što se je usudio. Dobro je sakrio glavnog krivca za ubojstva rudara – naslov »Čovjek sa puškom« dobiva svoje puno značenje tek na kraju. Twist je dobar, ako vam je to prvi Burattini, ali nakon Tajanstvenog samostana, Demonske knjige, Kamenog Diva i Omče za Gambit su njegovi twistovi nešto na što smo već navikli. Ukupno… dobra priča… detektivski Zagor u potjeri i raspoloženi »snježni« Ferri.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2014 : 17:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
da, ali upravo to kažem: početak je "ono nešto", nije bilo prazne forme, išlo je kao božansko nadahnuće;)
30 str. naspram 200 str. ostatka koji je teški pad.
tim je žalosnije što je tako završila ta "cjelina", dakle taj strip koji je mogao biti maestralan.

Početak je dobar, ali mi nije najinteresantniji, puno mi je bitnije Olafovo iskupljenje do kojeg je došao postepeno i nesvjesno, hoću reći ne zanima me toliko pitanje "kako", nego "zašto".

Edited by - solar on 29/12/2014 17:12:52
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/12/2014 : 17:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Pih..ne spominjite mi snijeg kod mene sve smrznuto jedva se hoda po ulici..
Nego, sjecam se zimskih prica sa Eskimo-om i davne "Osvete Crne Ruke"...taj zadnji se dobro sjecam da je bilo interesantno citati jer je bila bar prva koja je ostavila trag kao da si i sam prosao snijeznu mecavu u stripu... nakon toliko godina ostaju dojmovi,a crtac mi je bio novi opcenito,nisam ziher koji je bio,vuklo je na della Monicu..a samo jednom sam je procitao....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/12/2014 : 17:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mala pričopričalica s Burattinijem, od početaka naovamo, možda (tko zna!) nađete stvar koju dosad niste čuli o čovjeku...

Moreno Burattini – Dobri duh Duha Sa Sjekirom

Intervju s Morenom Burattinijem - nezamjenjivim kroničarem pustolovina legendarnog Duha Sa Sjekirom, pisac, kritičar, bloger, kazališni autor i glavni urednik u Zagorovoj postavi. On je sve to, ali nesumnjivo kao i većina nas - odani Zagorov fan! Njegovi radovi svjetla su točka serijala, a nije pogrešno ni reći da su on i Mauro Boselli u devedesetima digli ponovno serijal na stare staze slave! Trenutno najproduktivniji Zagorov scenarist i drugi po redu po broju napisanih stranica iza legendarnog Guida Nolitte!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 29/12/2014 : 18:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
„Zagor" – rekao je Sergio – "je odradio svoje. Više nema što dati, to je samo još jedan potrošeni junak. Da kao izdavač imam želje napraviti nešto za njega, svejedno smatram pomalo ponižavajućim ustrajati na starim stvarima i želim se posvetiti novim projektima.“

Na neko vrijeme ćemo Zagora ostaviti u Americi. Zatim, kad bi bilo do mene, otputovao bi u Japan ili središnju Aziju (na primjer u Samarcand). Sergiu Bonelliju se Europa nije sviđala kao pozadina za Zagorova putovanja jer je nije smatrao dovoljno egzotičnom i mislio je da je previše vezana za povijesne knjige.

Ah... Serđo, Serđo...

Recept za unaprijediti bonellijevog lika je jednostavan... napraviti sve suprotno od onoga što bi želio pokojni Sergio Bonelli.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 29/12/2014 : 21:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Dobar intervju, Dee...Sve osim odgovora "staff nam je krcat do bola, nema sile da primimo nekoga novoga" i komentara da je zavoleo Hrvatsku je copy-paste većine odgovora na intervjue koje sam prekopao na mreži Ne kažem da si ti muljao, Dee, nego da je Buretu verovatno trebalo par minuta da ti pukne odgovore
Ali, svejedno, na domaćoj sceni je ovo novo.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 29/12/2014 : 21:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Mene trenutno ovo malo muči.
Kako sam došao do nekih fantastičnih informacija za "Morsku stravu", počeo sam po svemu da kopam i kopam i kopam...da bih naišao na mnogo više nego što sam se nadao da ću naići. Nekih 70% priče se može obeležiti kao inspiracija većim brojem književnih dela. Inspirisan, kažem, što ni pravno ni moralno ili bilo kako drugo nije uopšte problem, sve dok je ovakva priča rezultat.

Ali ovo me je malo drmnulo. Naslovnica je iz 2009. godine, Dark Comics, nacrtao Dorian Vallejo. Inače,80-ih godina je izlazio pod naslovom The mark of Kane u Marvel kući, ali ovome, sudeći po dve naslovnice na googleu, nije bio ni nalik. Kolike su šanse da je Dark Comics napravio Kanea IDENTIČNOG Cainu koji je Kaneom ustvati inspirisan?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 29/12/2014 : 22:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, odgovori su manje vise ocekivani. Ne moze se ocekivati da ce kritikovati konzervativnost kuce Bonelli kad ga je Dee pitao za otvorenost prije i sad, ili da istakne neke lose stvari koje su se desile ili se desavaju jer je i on dio svega toga. Dosta balansira u odgovorima, i mozda je to i najveca Buretova mana, odnosno njegova pat pozicija ne namecanja- svi su dobri, svima sam dobar. Nekako mi bas djeluje da nema cvrstog stava vec ceka da vrijeme obavi svoje pa da neke stvari dodju na mjesto, tj. onako kako je zamislio.
Steta sto ga nisi pitao da li on prihvata kritike i sl. od fanova kao sto je on nekad upucivao Bonelliju. Iako se nekako odgovor daje u ove dvije recenice- "Čitatelji žele sve i ništa. Svatko ima svoju viziju lika pravljenu po vlastitoj mjeri." I meni je kao i Patku zaparalo najvise ona da im je urednistvo krcato i da ne primaju nikoga novog. Bilo krcato ili ne, ako nesto ne valja i nema koristi onda treba da se rijesi istog casa kako bi se dobila kvaliteta svega toga, a lijepo je rekao da se na nekoliko prstiju mogu nabrojati izdavacke kuce za razliku od prije, i da je potraznja za scenaristima i crtacima mala i da samim tim vlada velika konkurencija. Pa ako je tako, a jeste, onda moze da bira i izabira vrhunske ljude i da se rijesi skarta, a mozda bi onda Bure bio ugrozen kad je scenarij u pitanju.
Bilo kako bilo, dobar je Bure. Vidi se da bas bas obozava Zagora i svoj posao. Koliko je ta ljubav dobra toliko moze biti losa.

Dee, dobar posao i hvala za intervju.

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/12/2014 : 22:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Dobar intervju, Dee...Sve osim odgovora "staff nam je krcat do bola, nema sile da primimo nekoga novoga" i komentara da je zavoleo Hrvatsku je copy-paste većine odgovora na intervjue koje sam prekopao na mreži Ne kažem da si ti muljao, Dee, nego da je Buretu verovatno trebalo par minuta da ti pukne odgovore

Ha, čuj, intervju je rađen za CRŠ u petom mjesecu; a i kad radiš razgovor preko maila, ne možeš kontrolirati koliko će ti i kako sugovornik odgovoriti. A to što hvali Hrvatsku znaš da uvijek moraš pohvaliti svog domaćina koji te je ugostio, to su osnove kurtoazije. ;)

A i ovaj intervju možeš naći na Burettovoj stranici, stavio je on i svoju inačicu odmah nakon festivala. Stavio sam ga i ja sad, zašto ne, mogao bi nekome biti zanimljiv.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 29/12/2014 : 23:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Ha, čuj, intervju je rađen za CRŠ u petom mjesecu; a i kad radiš razgovor preko maila, ne možeš kontrolirati koliko će ti i kako sugovornik odgovoriti. A to što hvali Hrvatsku znaš da uvijek moraš pohvaliti svog domaćina koji te je ugostio, to su osnove kurtoazije. ;)

A i ovaj intervju možeš naći na Burettovoj stranici, stavio je on i svoju inačicu odmah nakon festivala. Stavio sam ga i ja sad, zašto ne, mogao bi nekome biti zanimljiv.

Ma nisam rekao da nije zanimljiv Napravio si ti odličan posao
Kažem samo da bi se Bure mogao udaljiti od svojih šablona, kada odgovara. Ovo će većini foruma biti veoma koristan intervju, ali nama koji kapiramo italijanski je neminovan već-viđeno momenat (osim dva napomenuta odgovora koje nisam nigde video)

Oh, ma hvali Bure Hrvatsku više puta na fb. S pravom!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2014 : 23:13:17  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Burattini se ponaša ko da je Bonelli državno poduzeće pa se nikome ne želi zamjerit ili nedaj bože zahtjevat određenu razinu kvalitete u radu.

Inače, svaka čast Dee-ju.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/12/2014 : 23:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Pa nisam siguran da se u Hrvatskoj ima što pohvaliti, živim ovdje cijeli život i iskusio sam na vlastitoj koži da ovdje mnoge stvari ne funkcioniraju kako trebaju ali to su već posebne priče.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 29/12/2014 : 23:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ma on hvali prirodne ljepote, a ne društveno-političku situaciju.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/12/2014 : 23:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako sam došao do nekih fantastičnih informacija za "Morsku stravu", počeo sam po svemu da kopam i kopam i kopam...da bih naišao na mnogo više nego što sam se nadao da ću naići. Nekih 70% priče se može obeležiti kao inspiracija većim brojem književnih dela. Inspirisan, kažem, što ni pravno ni moralno ili bilo kako drugo nije uopšte problem, sve dok je ovakva priča rezultat.

Posvete su posve očite... Lovecraftu, Howardu, Cainovom ciklusu i tko zna čemu još u kojem dijelu. Boselli se nikad nije suzdržavao od korištenja svoje literarnih predložaka i sklonosti. Kao Nolitta, samo iz drugih izvora.

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 29/12/2014 : 23:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Prirodne ljepote su jedino što se ima za pohvaliti uz pojedine strip izdavače, u ovakvoj krizi Ludens, Libellus i Fibra objavljuju masu stvari i na tome im treba čestitati.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/12/2014 : 23:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Ma on hvali prirodne ljepote, a ne društveno-političku situaciju.

Bure pokušava svakom potencijalnom čitatelju ići na ruku... A i takav je čovjek, pozitivac.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/12/2014 : 23:50:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Prirodne ljepote su jedino što se ima za pohvaliti uz pojedine strip izdavače, u ovakvoj krizi Ludens, Libellus i Fibra objavljuju masu stvari i na tome im treba čestitati.

A i primjerice, naša izdanja Libellusa su puno bolje napravljena nego njihova; tako da sve njih to jako oduševljava - koliko volimo strip da radimo tako ekskluzivna izdanja.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/12/2014 : 00:02:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by aved

Pa dobro, odgovori su manje vise ocekivani. Ne moze se ocekivati da ce kritikovati konzervativnost kuce Bonelli kad ga je Dee pitao za otvorenost prije i sad, ili da istakne neke lose stvari koje su se desile ili se desavaju jer je i on dio svega toga. Dosta balansira u odgovorima, i mozda je to i najveca Buretova mana, odnosno njegova pat pozicija ne namecanja- svi su dobri, svima sam dobar. Nekako mi bas djeluje da nema cvrstog stava vec ceka da vrijeme obavi svoje pa da neke stvari dodju na mjesto, tj. onako kako je zamislio.
Steta sto ga nisi pitao da li on prihvata kritike i sl. od fanova kao sto je on nekad upucivao Bonelliju. Iako se nekako odgovor daje u ove dvije recenice- "Čitatelji žele sve i ništa. Svatko ima svoju viziju lika pravljenu po vlastitoj mjeri." I meni je kao i Patku zaparalo najvise ona da im je urednistvo krcato i da ne primaju nikoga novog. Bilo krcato ili ne, ako nesto ne valja i nema koristi onda treba da se rijesi istog casa kako bi se dobila kvaliteta svega toga, a lijepo je rekao da se na nekoliko prstiju mogu nabrojati izdavacke kuce za razliku od prije, i da je potraznja za scenaristima i crtacima mala i da samim tim vlada velika konkurencija. Pa ako je tako, a jeste, onda moze da bira i izabira vrhunske ljude i da se rijesi skarta, a mozda bi onda Bure bio ugrozen kad je scenarij u pitanju.
Bilo kako bilo, dobar je Bure. Vidi se da bas bas obozava Zagora i svoj posao. Koliko je ta ljubav dobra toliko moze biti losa.

Dee, dobar posao i hvala za intervju.

Zbog sveg tog sam ga i pitao tih nekoliko pitanja koje govore o stvarima za koje ga svi kritiziraju najčešće. Tu zatvorenost kuće Bonelli (što su opovrgnuli ovih godina u drugim staffovima koje vodi Manfredi, upalo ne znam koliko Balkanaca, i Kerac na Zagoru). ILi "što on više voli raditi u stripu, a kako publika obično reagira" - s obzirom na njegovu sklonost pretjeranom objašnjavanju, i sl. Ili za modernizaciju Zagora - tu sam htio čuti imaju li u vidu neku novu generaciju Zagora. Ali kako ste i spomenuli, Burattini je diplomatski tip, a tako i odgovara.

I najbolje reagira na pitanja koja su fanovski usmjerena, o Zagoru samom i kultu njegove ličnosti.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27082 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 30/12/2014 : 00:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali ovo me je malo drmnulo. Naslovnica je iz 2009. godine, Dark Comics, nacrtao Dorian Vallejo. Inače,80-ih godina je izlazio pod naslovom The mark of Kane u Marvel kući, ali ovome, sudeći po dve naslovnice na googleu, nije bio ni nalik. Kolike su šanse da je Dark Comics napravio Kanea IDENTIČNOG Cainu koji je Kaneom ustvati inspirisan?

nemaš ti pojma o ničemu.pa čak se ni služiti guglom.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12941 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 30/12/2014 : 01:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ta naslovnica je nastala tako što je u prvi plan stavljen dio naslovnice stripa The Savage Sword of Conan br. 162, koji je objavio Marvel 1989. godine.

Na toj se naslovnici zajedno nalaze Conan i Solomon Kane. Dio s Kaneom je izrezan i retuširan, kako bi bio iskorišten kao naslovnica gore-vidljivog Dark Horseovog reprint-izdanja The Saga of Solomon Kane.

Primjeti kako su Conanova noga i ostatak tijela digitalno uklonjeni.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 30/12/2014 01:27:59
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2 seconds. Snitz Forums 2000