forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/01/2015 : 15:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Pretnja iz svemira mi je ostala u lepom secanju kao zanimljiva i brza epizoda. Nista spektakularno ali mi nije bila ocajna kao sto drugi kazu. Trebalo bi da obnovim tu epizodu i napisem komentar na recenziji.

Kao najgoru Burattini/Chiarolla pricu bih izdvojio Tajanstveni izvor.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/01/2015 : 15:46:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Za Prijetnju iz svemira nemam reči. Chiarolla je imao sjajnih momenata, ali priča je...urglglglglglglgl
odnedavno stoji na polici neotvorena. Bio sam je imao pre nekoliko godina ali se kolekcija prodala pa sada nanovo popunjava. Jedva da sam joj se obradovao kada sam je našao da mi popuni numeričku rupu u kolekciji. Možda je kroz nekoliko meseci popnovo pročitam, ali će mi baš trebati volje za to.

Obojeni čovek mi je međutim kao srednjoškolcu lepo legao, bio mi je to jedan od prvih 20-ak "Zagora" koje sam uzeo pa me je zabavila. Draga mi priča, setim je se sa određenom dozom zadovoljstva, ali bez sumnje je isto tako idiotska.

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/01/2015 : 15:57:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Sjećam se kada sam se 2008. vratio stripovima da sam u kratkom razdoblju pročitao 4 užasne Chiarolline priče Prijetnja iz svemira, Tajanstveni izvor, Brodolomci i Krvavi očnjaci, sada mi je malo žao što sam se tih stripova riješio po brzom postupka ali tada ih stvarno nisam mogao gledati.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/01/2015 : 16:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
A sta mislite o dvojici Dampirovaca koji su napisali par Zagorovoih prica.

MAURIZIO COLOMBO je zajedno sa Bosselijem napravio Dampira. Zajedno sa Bosselijem je napisao Zagorov specijal Crna dusa mracnu horror pricu sa Wendigom, zajedno sa Burattinijem je napisao specijal o Skitnici Ficiju.

Pored ta dva specijalca napisao je jos(zajedno sa nekim ili sam): odlicni alamah Covek koji je dosao s kisom, Povratak Gambit, Istrebljivace i prvu pricu posle zavrsnice JA sage.

DIEGO CAJELLI zajedno sa Colombom je napisao najbolji almanah Covek koji je dosao s kisom i jos dva alamanaha sam Krvavo pismo i Bez milosti za Colemana.

A na redovnoj seriji je napisao odlicnu ratnicku fight epizodu Ratnici noci po meni njegovu najbolju samostalnu epizodu i pricu Recne vukove koju je nacrtao Paolo Bisi.
Inace dosta pise za Dampira.

Sta vi mislite o ovim scenaristima, da li vam se cini da bi mogli da budu jos bolji, da li biste voleli da vidite jos njihovih prica i koja vam je do sada najbolja?

Edited by - going going on 05/01/2015 16:20:38
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 05/01/2015 : 16:36:33  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
Chiarolla vaki, Chiarolla naki, Chiarolla ne zna da crta, Chiarollu valja da se izbaci iz Zagor stafa... Bla, bla, bla... Meni nije jasno zašto toliko ljudi ne vole Chiarollu kada je on meni nekako dobar crtač, otprilike za "7", nije idealan poput Vernijevog ili Rubinijevog stila ali je makar stil crtanja. Dajte molim vas, nisu ni Ferri ni Donatelli bili sjajni na početku karijere pa eto dokle su dogurila. Chiarolla ima vremena koliko ti Bog hoće, bit će to sve u redu. Nedavno sam vidio njegovu tablu na forumu koju je on nacrtao i sjajna je ondje je mnogo vremena uloženo i mislim da bi ona epizoda mogla da uspije i da mu popravi imidž. Meni je sasvim dobar crtač pa čak me nekako njegov crtež smiruje i opušta...

# Going Going
Slažem se, i meni su Cajelli i Colombo dobri scenaristi, imaju dobre i kreativne ideje... Colombijeve epizode su često markantne i uzbudljive tako da su dobri. Colombo radi dobar rad na Dampyru, ima dosta dobrih epizoda, ali je Boselli bolji...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 05/01/2015 : 17:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER
nisu ni Ferri ni Donatelli bili sjajni na početku karijere pa eto dokle su dogurila. Chiarolla ima vremena koliko ti Bog hoće, bit će to sve u redu.

Chiarolla ima 72 godine što znači da je blizu mirovine i da sigurno više neće napredovati.
Usporedbe radi, Donatelli te godine nije ni doživio a Ferri kada je počimao raditi na Zagoru bio je puno mlađi pa je bilo vremena da mu se stil razvije.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17041 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/01/2015 : 19:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Stvarno, WOLF, odakle ti to da je Chiarolla mlad... :) Pa taj još 80-ih škrabao Martija...
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/01/2015 : 19:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Colombo? Cajeli? Obojica su iznadprosječni scenaristi na Zagoru, ali ne pišu puno. Šteta.
Colombo mi je možda draži jer je dosta surađivao sa Bosellijem na tim pričama Sjeverno američke sage. Napisao je i Strah nad rijekom, koja je meni odlična priča.
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-34-35-strah-nad-rijekom/360/

Zanimljivo, da su obojica dosta aktivni na Dampyru. Bosellijevi ljudi. Zna on što valja. :)
Go to Top of Page

WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
2633 Posts

Member since 25/12/2013

Posted - 05/01/2015 : 19:20:33  Show Profile Show Extended Profile  Send WOLF-HUNTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Stvarno, WOLF, odakle ti to da je Chiarolla mlad... :) Pa taj još 80-ih škrabao Martija...

72 godine? Persiram, uduboko persiram... Ali mu je zato ona tabla extra, mislim da će mu to biti najbolje nacrtana epizoda... Ali nadam se da nije jedina...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/01/2015 : 19:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Colombo je autor koji posjeduje veliki potencijal. Za Cajelija nisam siguran. Krvavo pismo je jedna od najgorih epizoda uopšte. Mislim da je u najboljem slučaju tek prosječan autor.
Isto tako mislim da njih dvojica nisu Caponeu ni do koljena.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 05/01/2015 : 21:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Cajelli mi je možda i najscenarist na Zagoru poslije Bosellija. Dobro, to Krvavo pismo, svakom se može dogoditi. Ali recimo Čovjek koji je došao s kišom je fenomenalan strip, Ratnici noći su mi ostali u prilično lijepom sijećanju. Nema milosti za Colemana je vrlo dobra obična epizoda, dok su Riječni vukovi sasvim solidni.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2015 : 09:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pročitao Bijelu Indijanku i Opsjednute.
ovi zadnji su teški treš (makar i to solidno počinje), dok je Bijela Indijanka solidan potencijal. Burattini je (i ovdje) pogriješio ono što sam rekao za Čovjeka koji je pobijedio smrt: dvije radnje. s tim da su ovdje u pitanju dvije skroz odvojene radnje koje na kraju spoji tako da "savršeno odgovaraju". znači, presavršeno kontroliranje situacije, početnička greška.
da je ostao samo na temi crveni-bijeli, bilo bi ovo i bolje.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7142 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2015 : 09:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

pročitao Bijelu Indijanku i Opsjednute.
ovi zadnji su teški treš (makar i to solidno počinje), dok je Bijela Indijanka solidan potencijal. Burattini je (i ovdje) pogriješio ono što sam rekao za Čovjeka koji je pobijedio smrt: dvije radnje. s tim da su ovdje u pitanju dvije skroz odvojene radnje koje na kraju spoji tako da "savršeno odgovaraju". znači, presavršeno kontroliranje situacije, početnička greška.
da je ostao samo na temi crveni-bijeli, bilo bi ovo i bolje.

Kako ti se svidao Covjek s puskom? Znam da si ga nedavno citao. Nisam ga godinama citao, ali mi je u sjecanju ostala kao jedna od Burattinijevih najboljih epizoda, u njegovih top 5.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2015 : 10:59:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Čovjek s puškom je odličan.
bio sam ga pročitao na Novu godinu;)
dobro vodi radnju, priča je zanimljiva, čak ni twist na kraju nije loš.
također korištenje "prirode" kao neprijatelja: zima, snijeg, vukovi... jako lijepo se uklapa u radnju. valjalo bi tu pogledati paralelu sa Kamenim divom.
neprijateljska priroda se uklapa sa surovim karakterima koji su dani u ovoj priči.
eto, toliko ukratko, ionako sam već 'ostavio' Čovjeka s puškom za sobom, iščitavam te rane Burattinije - drugom prilikom više.

edit: u pravu si - u njegovih top 5 (uz Tajanstveni samostan, Kamenog diva, Močvaru robijaša, ovako za sada. no, moguće će tu biti korekcija, sad mi dolaze Zmajevi gusari za koje imam jaku preporuku itd.))

Edited by - stinky on 07/01/2015 11:01:51
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2015 : 11:02:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ah da, zaboravio sam prvog Mortimera kojega se sjećam kao odličnog
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 07/01/2015 : 15:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Meni je i drugi Mortimer bio odlican.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/01/2015 : 16:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Prvoga nisam imao prilike čitati, drugi je stvarno odličan ali nakon toga je krenulo lagano razvodnjavanje i svako slijedeće pojavljivanje slabije od prethodnog.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 07/01/2015 : 16:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
prebrzo se pojavia u kratkom vrimenu pa mozda zbog toga zasicenje

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 07/01/2015 : 19:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Moje ocene za pojavljivanja Mortimera

1. 7/10
2. 9/10
3. 3/10
4. 8/10

Videćemo kakvo će biti peto, imam visoka očekivanja.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27086 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/01/2015 : 17:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Pitanja za velike poznavatelje Zagora:
1.Tko je prvi pokazao gole ženske sise na naslovnici Zagora,talijani ili jugovići?Na kojoj naslovnici i zašto su ih talijani "smanjili"?
2.Koji je prvi Kerčev rad na Jimmy Gitari?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 08/01/2015 : 17:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Pitanja za velike poznavatelje Zagora:
1.Tko je prvi pokazao gole ženske sise na naslovnici Zagora,talijani ili jugovići?Na kojoj naslovnici i zašto su ih talijani "smanjili"?
2.Koji je prvi Kerčev rad na Jimmy Gitari?

Na naslovnici?
Ja znam samo za one iz Morske Strave,na početku priče.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27086 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/01/2015 : 18:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
traži pa ćeš naći.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27086 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/01/2015 : 23:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nitko?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

gerilac1
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1453 Posts

Member since 24/08/2013

Posted - 09/01/2015 : 00:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send gerilac1 an AOL message  Send gerilac1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Chiarolla vaki, Chiarolla naki, Chiarolla ne zna da crta, Chiarollu valja da se izbaci iz Zagor stafa... Bla, bla, bla... Meni nije jasno zašto toliko ljudi ne vole Chiarollu kada je on meni nekako dobar crtač, otprilike za "7", nije idealan poput Vernijevog ili Rubinijevog stila ali je makar stil crtanja. Dajte molim vas, nisu ni Ferri ni Donatelli bili sjajni na početku karijere pa eto dokle su dogurila. Chiarolla ima vremena koliko ti Bog hoće, bit će to sve u redu. Nedavno sam vidio njegovu tablu na forumu koju je on nacrtao i sjajna je ondje je mnogo vremena uloženo i mislim da bi ona epizoda mogla da uspije i da mu popravi imidž. Meni je sasvim dobar crtač pa čak me nekako njegov crtež smiruje

Prelistaj Zg Almanah Krvavi ocnjak i shvatices zasto ga vecina ne gotivi

Junak stavlja na kocku cak i prst!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/01/2015 : 00:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Chiarolla je odličan crtač, stil mu je jebenica, dinamičan i prljav. Možda je teško probaviti njegove likove i spodobe, ali on je i više nego provjerena klasa nego neki u Zagorovu staffu.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.64 seconds. Snitz Forums 2000