forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1210

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 09/01/2015 : 00:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Meni je Kjarola u početku bio loš, sad mi je u top 5 crtača.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 09/01/2015 : 01:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gerilac1

quote:
Originally posted by WOLF-HUNTER

Chiarolla vaki, Chiarolla naki, Chiarolla ne zna da crta, Chiarollu valja da se izbaci iz Zagor stafa... Bla, bla, bla... Meni nije jasno zašto toliko ljudi ne vole Chiarollu kada je on meni nekako dobar crtač, otprilike za "7", nije idealan poput Vernijevog ili Rubinijevog stila ali je makar stil crtanja. Dajte molim vas, nisu ni Ferri ni Donatelli bili sjajni na početku karijere pa eto dokle su dogurila. Chiarolla ima vremena koliko ti Bog hoće, bit će to sve u redu. Nedavno sam vidio njegovu tablu na forumu koju je on nacrtao i sjajna je ondje je mnogo vremena uloženo i mislim da bi ona epizoda mogla da uspije i da mu popravi imidž. Meni je sasvim dobar crtač pa čak me nekako njegov crtež smiruje

Prelistaj Zg Almanah Krvavi ocnjak i shvatices zasto ga vecina ne gotivi

Prelistaj maxi Tajna ostrva pa ćeš videti koliko se popravio.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/01/2015 : 10:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Upravo čitam Pokopani užas kojega je radio Laurenti, nisam mislio da ću to ikada reći ali taj crtež gore izgleda nego kod Chiarolle i Cassara.
Stvarno užas, pogotovo likovi koji izgledaju neprepoznatljivo, jedino se nekako mogu razlikovati Zagor, Chico i Verybad a svi ostali toliko sliče jedni drugima kao da su rađeni po istoj šabloni. Jest da su u pitanju sporedni likovi, ali čovječe daj ubaci neki detalj koji će ih karakterizirati. I okoliš je toliko siromašan da je za ovo Donatelli iz svoje najgore faze pravi majstor.
Za sada sam samo prelistao zadnju priču od Chiarolle Veliki turnir i ne izgleda mi toliko očajno kao ova Laurentijeva ali neću još trčati pred rudo jer trebam pročitati obje priče u cijelosti.
I sama ova priča za sada nije ništa posebno.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua

Edited by - DODSFERD on 09/01/2015 11:01:16
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/01/2015 : 13:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Burattini bi trebao imati čvršću ruku sa nekim crtačima, nažalost istina je suprotna.
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 09/01/2015 : 14:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

Upravo čitam Pokopani užas kojega je radio Laurenti, nisam mislio da ću to ikada reći ali taj crtež gore izgleda nego kod Chiarolle i Cassara.
Stvarno užas, pogotovo likovi koji izgledaju neprepoznatljivo, jedino se nekako mogu razlikovati Zagor, Chico i Verybad a svi ostali toliko sliče jedni drugima kao da su rađeni po istoj šabloni. Jest da su u pitanju sporedni likovi, ali čovječe daj ubaci neki detalj koji će ih karakterizirati. I okoliš je toliko siromašan da je za ovo Donatelli iz svoje najgore faze pravi majstor.
Za sada sam samo prelistao zadnju priču od Chiarolle Veliki turnir i ne izgleda mi toliko očajno kao ova Laurentijeva ali neću još trčati pred rudo jer trebam pročitati obje priče u cijelosti.

Meni je tu Laurenti ok za ocenu 6/10
A Kjarola je fenomenalan u Velikom Turniru, tu bi mu dao 10/10
to je meni najbolji Kjarolin uradak koji sam čitao, da bolji i od s edam gradova Cibole.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/01/2015 : 17:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Laurenti jeste los na 2 poslednje price u redovnoj seriji. Ocigledno im je pusteno da se provuku sa bezveznim crtezom.
Ali me zanima i to, kako je moguce da ne vidis da je najgori u crtanju lica, upravo Feri, kojem je svaki muskarac isti kao Zagor, nikakve razlike nema.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2015 : 17:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pa nesto mislim da ima veze i sa samom pricom. Laurenti kada se potrudi zna bas da obori sa stolice (ima tonu nekih kadrova iz Crnog Osvetnika koji su mi se bas urezali u secanje koliko rasturaju dinamicki i tehnicki) tj. kada mu prica ne jede inspiraciju. U "Zene ratnice" je za nekoliko klasa bolji nego u "Pokopanom uzasu" i onom nesretnom almanahu

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/01/2015 : 17:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Da, jeste, s tim da je tu Buratini upao na teren koji nije njegov :) Ali vjerovatno si u pravu da se Laurenti smorio od ova 2 scenarija (Ratnici noci i Sahranjeni uzas), a i ne krivim ga.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 09/01/2015 : 17:35:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Laurenti kada se potrudi zna bas da obori sa stolice

Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 09/01/2015 : 18:13:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
Baš sam danas počitao Jack Mohikanca, prvoklasna priča, jedna od najboljih iz Nolittinog perioda, pa se pitam kako to da je niko nikada ne spominje, jel zato što nije objavljena u Dnevniku, ili pak zato što je došla posle klasika Zagor priča?

Šta vi mislite o Jacku Mohikancu?
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 09/01/2015 : 18:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Bio je pre jedno 2 godine topik o zanemarenim klasicima odredjenih junaka. Ja sam bas bio spomenuo Dzeka Mohikanca.

Evo i mog komentara sa recenzije:
Nisam ocekivao ovako odlicnu epizodu odmah posle Zagor price... Odusevila me je ova epizoda.
Situacija ide iz loseg u gore i cak pomislis da nije Mohikanac Dzek u pravu? Da li bi ovako radikalan pokret mogao da opameti americku vojsku da se ne ponasaju tako genocidno prema narodu koji je tu oduvek i koji ima najvise prava na tu zemlju?

Volim ovakve epizode gde Zagor stane na stranu Indijanaca i hoce da ih odbrani.
Nolitta je genijalan scenarista, moze da napise obicnu western pricu, a moze i da napise pricu ko iz Kena Parkera, a i naucna fantastika mu odlicno lezi!

Svidja mi se ovaj Donatelijev rani period, nije na nivou kao u epizodama Sloboda ili Smrt ili kao u Tropical Corpu ali je dosta dobar.

I Ferijeve naslovnice su odlicne samo ne znam zasto je na prvoj naslovnici sneg na kuci i onaj prodavac iz stripa uopste ne lici na sebe.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/01/2015 : 19:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

quote:

Laurenti jeste los na 2 poslednje price u redovnoj seriji. Ocigledno im je pusteno da se provuku sa bezveznim crtezom.
Ali me zanima i to, kako je moguce da ne vidis da je najgori u crtanju lica, upravo Feri, kojem je svaki muskarac isti kao Zagor, nikakve razlike nema.

Možda ovaj sadašnji Ferri ali nikako ne onaj prijašnji, ja sam kod njega bez problema razlikovao likove pa i one sporedne.
Pročitao do kraja Pokopani užas i mogu reći da priča nije toliko loša jer je nastavak ponudio puno više zanimljivosti nego dosadni prvi dio. Kada se uzme u obzir da sam i ljubitelj horora priča bi više pasala za Dylan Doga ali može proći i na Zagoru. Crtež nikako ne može proći i šteta je što netko drugi nije ovo radio, Laurenti je skoro sve zbrljao i jedino je pogodio sa nacrtanim čudovištima, sve ostalo je teški užas u negativnom smislu.

Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/01/2015 : 19:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Počeo sam čitati sve epizode Zagora otpočetka pa do ovoga što je sada aktualno i mislim si kakva su gnjavaža ovi prvi brojevi, živi užas. Ali opet, isti su remek-djelo naspram npr. američkih stripova u to doba. Zanimljivo je to kad se malo usporedi.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/01/2015 : 19:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Počeo sam čitati sve epizode Zagora otpočetka pa do ovoga što je sada aktualno

Nije valjda da ćeš pročitati svih šestotinjak epizoda?
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 09/01/2015 : 19:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Počeo sam čitati sve epizode Zagora otpočetka pa do ovoga što je sada aktualno i mislim si kakva su gnjavaža ovi prvi brojevi, živi užas. Ali opet, isti su remek-djelo naspram npr. američkih stripova u to doba. Zanimljivo je to kad se malo usporedi.

Hehehe, ja sam isto završio pre 6-7 meseci.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/01/2015 : 20:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
Počeo sam čitati sve epizode Zagora otpočetka pa do ovoga što je sada aktualno

Nije valjda da ćeš pročitati svih šestotinjak epizoda?

Barem ono što budem mogao naći. Vidjet ćemo koliko će mi trebati.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 09/01/2015 : 20:10:04  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast na volji.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2015 : 20:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sergej773

Baš sam danas počitao Jack Mohikanca, prvoklasna priča, jedna od najboljih iz Nolittinog perioda, pa se pitam kako to da je niko nikada ne spominje, jel zato što nije objavljena u Dnevniku, ili pak zato što je došla posle klasika Zagor priča?

Šta vi mislite o Jacku Mohikancu?

Jedan od onih klasika koji zaista sve govore za sebe, i ciji bi sjaj svaka detaljna analiza narativnih Nolittinih metoda samo satrla. Verujem da se zbog takvog impulsa izbegava bilo kakav opsirniji komentar.

Imam druga ovde u Banja Luci kojem posudjujem sve stripove (vrati ih onakve kakve ih dobije...par puta sam dobio ocuvaniju svesku nego sto sam je dao) i kada sam mu prosledio Klasik 2 "Jack Mohikanac" pitao me je kakva je (ne gotivi previse Donatellija). Rekao sam mu samo:"Emocija, druze!"

Po obicaju, procitane price dobrano iskomentarisemo. Ali za ovu mi je covek samo reako "Uh! Emocija! Ciiiista emocija! Ah"

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 09/01/2015 20:55:59
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2015 : 20:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Imas pravo. Odavno razmisljam o tome, ali se nekako nisam usudjivao da kazem "glasno".

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 09/01/2015 : 21:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Onda sam ja jedan od rijetkih koje Mohikanac nije nesto odusevio... Moracu ponovo da procitam pricu.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 09/01/2015 : 21:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ma Mohikanac ne odusevljava...Mohikanac je jednostavno emocija :)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/01/2015 : 21:33:38  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Onda sam ja jedan od rijetkih koje Mohikanac nije nesto odusevio... Moracu ponovo da procitam pricu.

Nisi. Ideja jest velika, ali izvedba je mlaka. Najbolji dio je kada onaj general oduzima onim ljudima Jackove spise. I to je možda jedini pozitivni momenat stripa, uz Donatellijev crtež.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 09/01/2015 : 21:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
@Zagor12: Svako ljeto čitam svoju kolekciju ispočetka

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 09/01/2015 : 22:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Mohican Jack je meni čak i bolja od razvikane Zagor priča ali svejedno ne spada u vrh, čak ni među ovim pričama koje su izašle u prvih 100 brojeva.

Edited by - DODSFERD on 09/01/2015 22:35:56
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 09/01/2015 : 23:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Svaka čast na volji.

Hvala. Ali tko zna hoću li uspjeti, eto zasad sam stigao do Slomljenog koplja.

@Patak: To je činjenica, i kada pogledamo s današnjeg aspekta na kojemu je stvar obrnuta, sad su Ameri miljama daleko... Nekako dođe čovjeku žao. Ne zato jer su se Amerikanci razvili što se tiče stripa, ni pod razno, nego zato što je Bonelli stagnirao.

@bjelolasica: Oduvijek sam, još od malih nogu, bio pristaša kronološkog čitanja kod bilo kojeg junaka - uvijek kad bi se nakupilo novih epizoda sve bih čitao ispočetka. Sada kada imam pristup svim epizodama Zagora u digitalnom obliku (a radim na tome da kompletiram i papirnatu kolekciju kroz nadolazeću godinu), takvo što se iz gušta pretvorilo u pravi izazov. Poslije Zagora idu na red AF i Dylan, ako se ovaj nagli entuzijazam održi.

Što se Jacka Mohikanca tiče, za ona vremena priča je svemirski dobra i kao takva je jedna od boljih Zagorovih epizoda i, što je vrlo bitno, ujedno je jedna od onih koja je pokazala apsolutno Nolittino sazrijevanje kao autora. Donatellija nikad nisam volio, ali kao i svi sam se naviknuo na njegov crtež pa mi nije predstavljao problem.

Btw. jel' netko može staviti link od onog topica što je Bruceu (Springsteenu) pridobio titulu Zagorologa, onaj gdje je naveo sve epizode i u kojim edicijama su izlazile? Treba mi sada pa pitam.

Go to Top of Page
Page: of 1210 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.43 seconds. Snitz Forums 2000