Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 31/01/2015 : 21:21:39
|
quote: Originally posted by Zlotvor
quote: Originally posted by supermark
ali 6 nominacija za oscara - koliko razocarenje moze biti?
Stvar je u tome što ja nisan moga virovat da čovik koji je snimija 'Million Dollar Baby' i 'Gran Torino' može snimit ovakav "god-bless-ronald-reagan-and-the-u-s-and-a" shit
Znas onaj stari vic, zasto republikanci vole slijetati u zracnu luku Washington? Jer onda mogu reci: I'm cumming into Reagan! |
These pretzels are making me thirsty... |
Edited by - dante on 31/01/2015 21:22:04 |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 31/01/2015 : 21:45:30
|
Stvar je u tome što ja nisan moga virovat da čovik koji je snimija 'Million Dollar Baby' i 'Gran Torino' može snimit ovakav "god-bless-ronald-reagan-and-the-u-s-and-a" shit Mislin, u MDB me je ostavia na moralnoj klackalici u totalnoj zoni sivila, a u GT je pak zakla svetu kravu američkog hard core patriotskog tradicionalizma i to u tolikoj mjeri da pomisliš da je film snimija left wing-liberal-vegan, a ne stara desnjara ka Clintimir Baš iz tog razloga nisan očekiva ovakav proliv od filma i čak mislin da je dobar dio Amera podiljen oko ovog filma osim nekom rednecku iz Jacksonvilla kojem je ovo vjerojatno vrh kinematografije. Računa san da će Clint snimit neku anti-ratnu dramu, a snimija je film koji mogu koristit za regrutiranje budaletina koje će ginit na Bliskom istoku.
Uglavnom, očekiva san da će snimit anti-ratnu dramu (čak jaču od The Hurt Lockera) kad ono - kurac.
Vezane su mu ruke bile. Stari od snajperista je prijetio paklenim nevoljama ako prikažu njegovog sina kao negativca. Možda su mogli odustati Clint i Cooper,ali već su otkupili prava....valjda su računali da valja pospremiti novac u džep
Ne znam koliko su Ameri podjeljeni.Prije bih rekao da im se film dosta svidio inače ne bi tako punio kina. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19746 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 31/01/2015 : 21:48:14
|
Pa i kod nas je u roku od odmah došao na prvo miejsto top 5 cinestara. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 31/01/2015 : 21:54:35
|
quote: Originally posted by tinton
Pa i kod nas je u roku od odmah došao na prvo miejsto top 5 cinestara.
Pa dobro mi volimo Clinta |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 31/01/2015 : 22:43:55
|
quote: Originally posted by Leonid
Stvar je u tome što ja nisan moga virovat da čovik koji je snimija 'Million Dollar Baby' i 'Gran Torino' može snimit ovakav "god-bless-ronald-reagan-and-the-u-s-and-a" shit Mislin, u MDB me je ostavia na moralnoj klackalici u totalnoj zoni sivila, a u GT je pak zakla svetu kravu američkog hard core patriotskog tradicionalizma i to u tolikoj mjeri da pomisliš da je film snimija left wing-liberal-vegan, a ne stara desnjara ka Clintimir Baš iz tog razloga nisan očekiva ovakav proliv od filma i čak mislin da je dobar dio Amera podiljen oko ovog filma osim nekom rednecku iz Jacksonvilla kojem je ovo vjerojatno vrh kinematografije. Računa san da će Clint snimit neku anti-ratnu dramu, a snimija je film koji mogu koristit za regrutiranje budaletina koje će ginit na Bliskom istoku.
Uglavnom, očekiva san da će snimit anti-ratnu dramu (čak jaču od The Hurt Lockera) kad ono - kurac.
Vezane su mu ruke bile. Stari od snajperista je prijetio paklenim nevoljama ako prikažu njegovog sina kao negativca. Možda su mogli odustati Clint i Cooper,ali već su otkupili prava....valjda su računali da valja pospremiti novac u džep
Ne znam koliko su Ameri podjeljeni.Prije bih rekao da im se film dosta svidio inače ne bi tako punio kina.
I ja to mislim. |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 01/02/2015 : 10:50:41
|
Odgledao sinoć ''Birdman''. Inaritu mi je zanimljiv još od ''Pasje ljubavi'', dobar mu je i ''Vavilon'', a ovdje je ponovo pogodio. Kiton je odličan, a imao je dobru podršku i Nortona, Votsove i Galifianakisa, dok stvarno ne znam zašto toliko forsiraju onu žabetinu Stounovu, nit stas nit talenat. Šamara se Holivud, šamara se Brodvej, šamara se čitav taj ''umjetnički'' (umjetni) svijet, sva ta površnost i licemjernost koja izbija iz svih aktera (lijepo bi se moglo primjeniti na onoj temi ''Zagorovci su glupi ljudi''). Sve se svodi na to da se bude u centru pažnje, da se bude relevantan. Umjetnost radi popularnosti, umjetnost radi ispoljavanja svojih frustracija, umjetnost radi dokazivanja nečega drugima. Film izmamljuje mnoštvo osmjeha, ali zapravo više izaziva neku nelagodu, jer smo i mi sami učesnici u svemu tome, i svi se možemo ogledati na platnu gledajući ovaj film. Nadam se da će Akademija znati nagraditi svježinu ovog filma. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7304 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 01/02/2015 : 11:10:50
|
Pogledao i ja sinoć Birdmana. Slažem se što se glume tiče, svi su redom jako dobri do odlični (po meni i Emma Stone). Taj eksperiment sa montažom da većina filma izgleda kao jedan kadar je također zanimljiv. Mislim da je time uspio gledatelje bolje uvući u svijet koji prikazuje. E sad, što se kritike sveg tog glumačkog/umjetničkog/Hoolywood/Broadway svijeta tiče, tu me baš nije oduševio. Zanimljivo je sve to, ali previše mlako. Bar je takav moj dojam...
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9409 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/02/2015 : 12:53:37
|
Dobar je Birdman. Epilog Burtovih Batmana i prvi(!?) film gdje se Spiderman bori zajedno s Avengersima |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 01/02/2015 12:54:17 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9409 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 01/02/2015 : 18:51:32
|
Samo jedan komentar na dio o prvoloptaškim kritikama društvenih mreža, ne smatram to minusom ni greškom budući da je i slava na tim mrežama prvoloptaška. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 01/02/2015 : 19:33:09
|
U osnovi se slažem, ali bih volio da je to dano malo suptilnije, odnosno manje doslovno. Makar, Inárritu je izrazito na strani tradicionalnih medija, što se najbolje vidi u apostrofiranju u Americi čini se još uvijek velike važnosti novinske (kazališne) kritike koja može uzvisiti ili pokopati predstavu (i film?), pa je i logično da oštrije kritizira trivijalnost i površnost novih medija.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19746 Posts
Posted - 13/02/2015 : 17:45:42
|
Za sad su mi nominirani za najbolji film poredani ovako nekako:
Igra oponašanja Hotel Grand Budapest Birdman Ritam ludila Teorija svega
Ostala su mi još tri: Snajperist, Selma i Odrastanje. |
|
|
|
MSBlueberry
Senior Member
1692 Posts
Member since 18/02/2013 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 14/02/2015 : 10:49:27
|
quote: Originally posted by King Warrior
Od osam nominovanih filmova pogledao sam do sada pet:
"Birdman" – Interesantna kamera, film dosadnjikav. Keaton ok, ne znam bas da li je za Oscara. Mislim da je Jake Gyllenhaal u Nightcrawleru bolje odglumio.
"Boyhood" - Dosadan i rastegnut film. Svakako da je stvar sa dugogodisnjim snimanjem interesantna, ali to je otprilike sve sto je u ovom filmu zanimljivo.
"The Grand Budapest Hotel" – Lijepo nasminkan, pomalo pretenciozan film. Sasvim ok za jedno gledanje, ali nista vise od toga. "The Imitation Game" - Dosadnjikav film, zasto je uopste nominovan? Pa, radnja je po „istinitom“ dogadjaju i glavni lik je homoseksualac. U danasnje vrijeme dovoljno za nominaciju.
"Whiplash" – Ne podnosim jazz muziku, ali ovaj film je bas dobar. JK Simmons jednostavno fenomenalan, jedna od najboljih filmskih uloga posljednjih godina.
Sto se tice Interstellara, pa mogao ja zavrsiti na listi, mada po mom misljenju nije nista posebno. Sigurno nije zasluzio Oscara u glavnoj kategoriji. Sve u svemu mrsava godina.
Pogledao sam jos dva filma:
"Selma" - Uzasno dosadan i patetican film. Martin L.K. story, (manje-vise) pa ne iznenadjuje nominacija. U svakom slucaju ima dosta boljih filmova na slicnu temu. Film je toliko dosadan da sam u vise navrata skoro prekinuo gledanje. Daleko najgori od svih nominovanih.
"American Sniper" - Jos jedan patriotski film. Iako nimalo dosadan, ali isto tako daleko od odlicnog. Zaista ne razumijem zasto su i Coopera morali nominovati za najbolju musku ulogu.
Ostaje mi jos da pogledam "The Theory of Everything", mada sumnjam da ce ovo biti the film godine, ali ko zna. Za sada najbolji je "Whiplash".
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Posted - 15/02/2015 : 12:12:51
|
"The Theory of Everything" - Dobar, ali ujedno i tezak i depresivan film. Hawking je zaista nevjerovatan tip. Dakle, pogledao sve nominovane filmove, moj favorit je i dalje "Whiplash". Sto se tice najboljih glumaca, tu su mi favoriti J.K. Simmons, Eddie Redmayne, Julianne Moore i Patricia Arquette.
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19746 Posts
Posted - 15/02/2015 : 12:20:02
|
Igra oponašanja dosadna, a Teorija svega ne? Zanimljivo.
|
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3273 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 15/02/2015 : 14:16:21
|
Whiplash - standardno dobar film, ali več viđeno. Miles Teller odigrao vrlo dobro, Simmons gore/dole ali ovako dobrog ga još nisam video. Gone girl - prvo gledanje - zaspao sam više puta u dvosatnom dosadnom mrcvarjenju; na drugo pažljivije gledanje moram da kažem da je ovo osrednji film, nisam navikao na takvog Finchera; kritika USA družbe (susjedi, all the hype traženja nestale osobe, vigil, stereotipi...) i gornje srednje klase, dosade koja se uvuče u zakon kad se poliže čokolada sa torte. I to još posle 5 godina braka? Ovaj tri računajuči avanturu sa Andie. Kako je to moguče? Ista pitanja koje postavlja sebi Ben u početku filma, postavljaš i sam sebi ali tek posle 15 godina. Ili kad dođe recesija i obadvoje izgube poso. Ili kad još nemaš dete. I kad je uslov za brak pre-pogodba. I kad su starci kešađije (by the way - mama Elliot stiffupperlip je prava bič). Bottom line je - šta sve si u stanju uradit, da spaseš svoj zakon? Šta si sve u stanju uradit da sjebeš ljenog muža? (podsječa me malo na war of roses). Sve u svemu, dobar triler i lov na "blago" za 5 godišnjicu. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Posted - 16/02/2015 : 16:50:50
|
quote: Originally posted by trolodtroje
Gone girl - prvo gledanje - zaspao sam više puta u dvosatnom dosadnom mrcvarjenju; na drugo pažljivije gledanje moram da kažem da je ovo osrednji film, nisam navikao na takvog Finchera
Kad vec spominjes "Gone Girl", ovo mi je mozda i najbolji film godine. Steta sto nije nominovan u glavnoj kategoriji. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/02/2015 : 17:40:03
|
Meni isto zesce sranje. Ok, ne sranje, ali mali proljev. Osrednja zalost. Zao mi vremena zabijenog na nj.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 16/02/2015 : 18:31:14
|
Whiplash je u principu "Karate Kid susrece striceka iz Full Metal Jacketa", sto puta vidjena prica koju cemo vidjeti jos sto puta, ali je film odlicno snimljen, montaza je fenomenalna i glumci super, iako je lik J.K.Simmonsa na tankoj granici da postane lik iz crtica. |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7304 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 20/02/2015 : 10:29:19
|
quote: Originally posted by Shaner
Pogledao i Boyhood. Meni teško razočaranje. Kao bilo koja teen serija samo stisnuta u tri sata. Uopće ne kužim što ljudi vide u ovome...
Meni je Boyood najbolji a samo Selmu još nisam pogledao. |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Topic |
|