Tko želi povoljno nabaviti MV Libellus knjige 14 i 17-25 neka u ponoć čeka ponudu tjedna pa će ih moći nabaviti za samo 590 kn, ni 60 kn po knjizi što je faking bagatela. Skoro mi dođe žao što ih sve već imam.
Istina, to sam primjetio. Posto nije za neko stripovsko izdanje najvjerovatnije je da mu je posluzila za inspiraciju. Pitat cu ga.
Inace to mi je vjerovatno omiljena Goranova naslovnica Magicnog Vjetra. Goranove boje su njeznije, ali je Magicni Vjetar cvrsci, a kod Pasquala je obrnuto.
Sad mi je potvrdio Pasquale da mu je ona prva Goranova naslovnica bila inspiracija posto ju je napravio po narudbi jedne osobe koja je bas htjela taj prizor i atmosferu.
I meni. Na MV njegove naslovnice su sigurno najbolje. Steta sto nije "izdrzao" kod Skrivenog lica (Libellus) jos samo onih par knjiga da bi imali samo njegove naslovnice na serijalu (Gigi previse odskace, pogotovo onim "drecavim" bojama).
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
da sad ne čitam stare postove; može li mi netko ukratko reći o čemu je točno strip; dali je tex/zagor-ski štih ili nešto treće i kako to da libellus već neko vrijeme nije izdao ništa novoga? (osim ako nisu nakon broja 100 stali; vidim da se u italiji nakon 100-on nešto promjenilo ali nisam previše upućen)
moguće; no sad je kasno i preskupo za to početi skupljati. A i taj western štih mi vjerojatno nebi sjeo
Ma nije ti kasno! Libellusovo izdanje je odlicno i nije pretjerano skupo. Iako strip ima kronologiju, svaka epizoda se moze citati sama za sebe, tako da ni ne moras pocinjati od prve knjige. Ako npr. volis Zagora, MV bi ti mogao dobro sjesti. Meni je Magicni kao modernija, cinicnija, verzija Zagor serijala. Nije samo jedan zanr-vestern, imas svega i horrora i politike i magije i sci-fi ponekad, uglavnom goticki vestern. Magicni ima fantasticnog sidekicka, Poea, kao sto i Zagor ima Cika. Po kvaliteti epizoda jedan od najboljih SBE serijala ikad. Meni nema niti jedne slabe epizode jer Manfredi jednostavno zna pisati, a o crtacima necu trositi rijeci: Frisenda, Parlov, Ortiz, Milazzo, Ramella/Barbati pa u kasnijim pricama Perovic, Biglia, Volante, Mastantuono...