forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1209

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/03/2015 : 10:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote

O kojoj priči se radi? :)
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/03/2015 : 11:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
A baš si puno otkrio... ovo može znati samo netko tko je nedavno čitao tu epizodu.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/03/2015 : 13:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

O kojoj priči se radi? :)

Sliči na "Hiljadu lica straha", definitivno Ferrijev crtež iz osamdesetih, imao onaj štih iz "Demona".

Edited by - solar on 07/03/2015 13:34:09
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 07/03/2015 : 14:41:20  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Demonska maska?
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/03/2015 : 15:14:41  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Zagorolog solar je pogodio.
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-zs-994-996-hiljadu-lica-straha/430/
Sveti breg... :)

Dobra mi je vinjeta pa sam ju izvukao. Zagor pod okriljem noći iz šume ulazi u indijansko selo. Baš darkvudski... :)

Edited by - nagor on 07/03/2015 15:21:33
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/03/2015 : 15:15:42  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DODSFERD

A baš si puno otkrio... ovo može znati samo netko tko je nedavno čitao tu epizodu.

Podcjenjuješ zagorovce...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/03/2015 : 15:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
S obzirom da u raznim glasanjima velik broj glasaca ne mirise ili cak i ne cita uopste Zagora, jeste li za to da napravimo jedan upitnik, tj. nekih dvadesetak pitanja na koje bi samo Zagorovi fanovi odgovorili? Na taj nacin bi mogli da saznamo sta i koga fanovi naseg junaka preferiraju.
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/03/2015 : 18:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
A mozemo probati... Ali i dalje nije toliko relevantno. Ja, na primjer, polovinu ne smatram fanovima Zagora uopste, jer mrdnuli nisu od 86-e, i uopste ne vole serijal jos od pocetka devedesetih.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/03/2015 : 18:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

A mozemo probati... Ali i dalje nije toliko relevantno. Ja, na primjer, polovinu ne smatram fanovima Zagora uopste, jer mrdnuli nisu od 86-e, i uopste ne vole serijal jos od pocetka devedesetih.

Moj stari je takav. Ne voli nijednu epizodu koju nisu crtali Ferri ili Donatelli i najdraži period mu je Toninellijev.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/03/2015 : 18:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
U svakom periodu se može naći zanimljivih priča ali svakako stoji činjenica da su zlatni dani davno prošli.

Go to Top of Page

thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts

Member since 18/11/2013

Posted - 07/03/2015 : 18:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send thekide a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zoroasterixx

Moj stari je takav. Ne voli nijednu epizodu koju nisu crtali Ferri ili Donatelli i najdraži period mu je Toninellijev.

Da, da, mi stariji smo takvi, živimo u prošlim vremenima. Kad sam se vratio stripu, naravno prvo Zagoru, leta 2013. otišao sam u striparnicu AF i probrao samo Ferrijeve i Donatellijeve epizode (SD/Ludens-preskočeni period). Sećam se da sam bio besan kad mi u neku epizodu upadne više od pola stranica nekih anonimusa, ali potreba za stalno novim dozama me je naterala da pokupujem i sve ostalo.
Danas više ne pitam ko crta, samo da je novo.

Mislim da bi ga sad čitao i da sve brojeve crtaju samo Cassarovi. Mada sumnjam da bih dugo izdržao. Verovatno bih na kraju sebi prekratio muke, kao Zagor u Divovima.
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/03/2015 : 19:02:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Kada sam se ja 2008. vratio stripovima nakon 14 godina pauze prvo što sam pročitao je bio Klasik Kralj orlova, legendarna epizoda, legendarna naslovnica, nostalgija i sve što uz to ide pa naravno da ćeš biti razočaran kada ti ubrzo nakon toga u ruke dođu epizode Chiarolle i Cassarovih... tako je bilo i sa mnom.

Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 07/03/2015 : 19:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Svako vrijeme ima neke dobre priče, a i sve ovisi o tome kada si što čitao. Nešto može biti bolje jer je na tadašnjoj intelektualnoj razini

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 07/03/2015 : 22:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ekipa, zao mi je, dosadan sam, ali ja se nikako i nikad necu sloziti sa vama. Da pokusam da obrazlozim. Ne znam sta podrazumijevate pod "stariji", ja sam '84.-o godište, i pamtim dovoljno ZS i LMS. Poceo sam skupljati i čitati stripove početkom rata u BiH, bilo je tada sasvim dovoljno stripova u opticaju, i naravno, pojma nismo imali sta je glancer, bitno je samo da su sve stranice na broju, makar i bez naslovnice, i da se procita što više. Stripove su skupljali i čitali bukvalno svi koji znaju da čitaju, a ako neko i nije, taj je definitivno slabo i znao da čita :) Naravno, Zagor i Blek su bili neprikosnoveni, a postojala je i grupa koja voli najviše Mister Noa, jer je, kao, najrealniji, šta god to značilo.
Ja sam skupljao Malog Rendžera, i to sam najviše volio početne epizode, koje su reprintovane u višim brojevima LMS, sviđala mi se ta hronologija, koju nisam opažao kod drugih junaka. Od Zagora, vjerujem da sam u to doba pročitao sve ZS iznad 600, i lijep dio starijih priča. U svakom slučaju, Akronjani su mi bili najbolja epizoda, a tu negdje i tkač, Plamena lobanja, Ukleta zemlja, Opsada Tvrđave iri, Potop u Darkvudu...
Negdje pred sam kraj mog djetinjeg interesovanja za strip, nabavio sam neke Nathan Nevere, Lazaruse i SD Zagore. Odlicno se sjećam koliko su mi se svidjeli, i koliko mi je taj Zagor iz Nestalog istraživača legao, i koliko sam bio oduševljen načinom na koji je priča ispričana i crtežom, za koji sam tad samo znao da mi je milion puta bolji od "onog drugog crtača", kako smo tad zvali Donatelija.
Godine 2007.e, pojavom VČ vraćam se stripu sa prvim Zagorom na kiosku, i tu sam se, takođe, oduševio crtežom Cassara :), koji su mi sad prilično loši. E, sad, znate kako to već ide, našao sam stripovi.com, recenzije, popise, hronologije i nije puno trebalo da ponovo počnem kupovati enormne količine stripova iz svih mogućih izvora.

Sav ovaj uvod služi da bi se i ja svrstao u "STARU GARDU", nipošto, dakle, nisam počeo sa Boselijevim epizodama, niti sam znao za njih...
Elem, na konto ove priče kako su davni dani Zagorove slave, moj novi utisak je bio sledeci:
1. Nolitin rani period: Jedva čitljive priče. Eventualno "Strvinar" može da se čita, faktički sve do Blaga crvene planine i Seminola, a epizode koje su pisali Feri i Boneli, ne bih ni da spominjem, nema potrebe za tim.
Recimo da bi period koji počinje sa Zagor priča, i mogao nekako ocijeniti kao čitljiv, ali to mu je maksimalno što danas mogu pohvalno reći. Ferijev crtež iz tog perioda je solidan, ali ne više od toga.
2. Nolitin zlatni period: Od Američke odiseje, do "Poklič Sauka", tj. "Kazneni odred, kako već", svaka priča je fantastična na svoj način, iako je neke, npr. Supermajka pregazilo vrijeme. Ovdje je Nolita objasnio kako se piše scenario, i svim ovim pričama ću se uvijek vraćati, te ozbiljno razmišljam da ih kupim i u koloru, jednostavno su odlične, i tu nema zbora.
3. Već od Tigra, Nolitine priče variraju. Ima tu bisera, ima i priča Castelija i Canzia, ali sve u svemu, to nije los period. Zavrsava se, kao što svi znamo, legendarnom Nolitinom pričom o Akronjanima, koju je, nažalost, pregazilo vrijeme. Teško je danas shvatiti ozbiljno
4. Traženje serijala nakon odlaska Nolite, priče koje su mahom legendarne u bivšoj Jugi, ali bojim se, isključivo iz nostalgičnih razloga. Najgore od svega mi je što su mi priče poput vampira, Demonske maske, tkača i Plamene lobanje jako, jako pale u očima... Nije to to više. Piše ko stigne, kao da se osjeća ta opšta nepovezanost i nemanje pojma kuda uopšte sa Zagorom. Ovaj period je i obilježen nekim od najgorih priča poput Tandermena i alhemičara, koje bi svi najradije da zaboravimo.
5. Tonineli. Kontroverzni scenarista, za kojeg neki ruku daju, a neki ga smisliti ne mogu. Istina je, vjerovatno, negdje na sredini kao i uvijek. Ovaj period je ogroman, traje punih desetak godina. Bilo bi nepravedno reći da je sve smeće, ali i još nepravednije da je pregršt fantastičnih epizoda. Činjenica je da se u cijelom tom periodu desila samo jedna stvar koja je doprinijela kakvoj takvoj evoluciji serijala, a to je "Demon ludila", epizoda o kojoj smo nedavno mnogo ispričali, i naravno da je svako ostao pri svom mišljenju, ali stoji da epizoda pomjera granice i da je kao takva jedna od bitnijih u cijelom serijalu. Ja ću u ovaj period uvrstiti sve do Nestalog istraživača, iako to i nije baš sasvim tačno, ali ajde :)

6. Boseli! Kontinuitet, konačno odbacivanje nekih starih normi. Uvođenje novih crtača na velika vrata. Prvi put imamo priču koja se proteže kroz niz brojeva, i koja je, što je bitnije, fantastična! Dok sam čitao, nisam mogao da vjerujem koliko je dobar crtež redom Marcela, Laurentija, Dela Monike, Toricelija, Andreucija, Chiarolle, čak i Cassara! Highlight je Osveta Vudu, po meni do tada najbolje nacrtan Zagor uopšte. Priče moderne, Zagor opasniji, gomila likova, dešavanja, epskih dešavanja, ma milina čista!
Nakon Osvete vudu slijedi nekoliko priča, koje su solidne, crtež je i dalje na nivou, imamo čak i Helingena (koji bolje da nije još potrošen, iako nije loša priča), ali pravi nokaut slijedi u Morskoj stravi! Na stranu što je Kain iskopiran lik, Boseli i Andreuci su ovdje pravi naslednici Nolite i njegova čista i neiskvarena evolucija, u obliku kakav Buratini nikad neće moći da sanja!
Sledeći nevjerovatan potez je ponovno pojavljivanje Rakosija, konačno priča o njemu kakva dolikuje, konačno priča u kojoj mogu da shvatim da je riječ o opasnom protivniku i plus, uvođenje Ilenije, jakog i upečatljivog ženskog lika, po trenutnim standardima u filmu i stripu. Dakle, ovaj strip je i po crtežu i priči bolji od cijelog Toninelijevog perioda zajedno - po meni, naravno!
Ima se štošta još izdvojiti, ali nemam živaca, ovo sam sve zamislio kao kratak rezime pročitanih epizoda...
Samo ću dodati da ovaj period po meni završava trećim Kandraksom, a da je afrički ciklus meni u rangu sa sjevernoameričkim, samo, naćalost, kraći...
7. Buratinijev period. Umjesto da nastavi kako se krenulo, Buratini je sve vratio na Toninelijev nivo. Naravno, postepeno. Vraćamo se u dvadeseti vijek, počinju infatilni pokušaji kopiranja Nolite. Dobijamo Vernija i Mignaca i priče za koje se, čast izuzecima, pitamo čemu služe. Neko će reći da to sve ukupno nije loše. Donekle ću se složiti. Te se priče, za razliku od Tandermena, definitivno mogu pročitati. Neke su, poput Močvare robijaša ili Kamenog diva fantastične, ali generalno, nije to ono što se traži.
8. JA odiseja. Ja koliko sam čitao, nekih 20+ epizoda, ovo je opet odlično, čim je opet Boseli preuzeo vođstvo. Ovaj put je promovisan Rubini (iako mu ovo nije prvi rad), jer ono što je on uradio u Izgubljenom svijetu i Skiptru Tin Hinan je nevjerovatno dobro, a priznanje za to je i dobio, jer su ga ekspresno prebacili na Teksa. Jedino ostaje gorak utisak što moraju poslati Zagora na put po kontinentima, da bi napravili smislene i moderne priče. Vidićemo kako će stvari ići dalje...

Dakle, kao što se može vidjeti, nisam klinac, ali ne mislim da su najbolji periodi Zagora davno prošli, a da tako mislim, davno bi batalio čitanje istog, a i kupovanje novih epizoda...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 07/03/2015 : 22:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Samo da se kratko nadovežem i kažem da sam večeras napokon pročitao Ponekad se vraćaju. Nakon prvoga dijela činilo se da nešto i bude od te priče ali u drugome se sve srozalo i otišlo u potpuno krivi smjer. Burattini bi trebao odrobijati u pritvoru neko vrijeme što se usudio ponuditi nešto ovakvo i još u tu tragediju ubaciti Shyer pa tako pokvariti ugodna sjećanja na njezino prvo pojavljivanje.
Kod Zagorove vizije sa onom plavušom malo mi je trebalo da stanem sa čitanjem i bacim strip u smeće. Samo se nadam da je prva priča JA sage bolja od ovoga jer je pitanje da li bih imao snage istrpjeti još jedan sličan promašaj.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 07/03/2015 : 22:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Elderane84, to je to.

Žalosno je kako ljudi ne vide da je Zagor (i bolji Zagor) i sve ovo što je izašlo nakon zlatne serije. :(
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/03/2015 : 23:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nagor

Elderane84, to je to.

Žalosno je kako ljudi ne vide da je Zagor (i bolji Zagor) i sve ovo što je izašlo nakon zlatne serije. :(

Previše fantastike. Pravi Zagor se borio protiv indijanskih poglavica i prodavača alkohola, a ne vampira i Atlantiđana ().
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/03/2015 : 23:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Ako je pravi Zagor - Nolittin Zagor, onda ta teorija ne drži vodu.
Nolittin Zagor gazi druide, vampire, svemirce, vikinge, kineze, lude znanstvenike, gusare iz prošlosti itd., a ne toliko prodavače alkohola.
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3463 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 07/03/2015 : 23:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Ako je pravi Zagor - Nolittin Zagor, onda ta teorija ne drži vodu.
Nolittin Zagor gazi druide, vampire, svemirce, vikinge, kineze, lude znanstvenike, gusare iz prošlosti itd., a ne toliko prodavače alkohola.

Ma slažem se, malo karikiram neke starije ljubitelje Zagora koje znam (a koji imaju totalno krive predodžbe).
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 07/03/2015 : 23:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kada sam se ja 2008. vratio stripovima nakon 14 godina pauze prvo što sam pročitao je bio Klasik Kralj orlova, legendarna epizoda, legendarna naslovnica, nostalgija i sve što uz to ide pa naravno da ćeš biti razočaran kada ti ubrzo nakon toga u ruke dođu epizode Chiarolle i Cassarovih... tako je bilo i sa mnom.

Evo da se ja malo osvrnem na sličnu situaciju, stim da sam ja ostavio strip 1988. godine i vratio se 20 godina kasnije. Neki dan sam gledao moje stare postove na recenzijama. Pa zvučao sam kao Inz(užas) i još neki ovde. A onda sam počeo polako davati priliku i drugim crtačima. Npr. Kjariola me je kupio sa maksijem Tajana ostrva i od tada mi je sasvim ok. Tu su naravno i Rubini i Andreoči. Bilo je odličnih crtača kao i loših. Vreme čini svoje. Najstrašnije mi je kada vidim tzv ''Zagorovce'' koji se nisu odmakli od 200 epizode Zenith seriala ili ti ZS. Šteta jer su propustili neke veoma dobre epizode. Ili su pak u njima manje uživali zbog takvog stava.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.

Edited by - legaz on 07/03/2015 23:44:14
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
605 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 08/03/2015 : 03:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
quote:

, moj novi utisak je bio sledeci:

Recimo da bi period koji počinje sa Zagor priča, i mogao nekako ocijeniti kao čitljiv, ali to mu je maksimalno što danas mogu pohvalno reći. Ferijev crtež iz tog perioda je solidan, ali ne više od toga.
2. Nolitin zlatni period: Od Američke odiseje, do "Poklič Sauka", tj. "Kazneni odred, kako već", svaka priča je fantastična na svoj način, iako je neke, npr. Supermajka pregazilo vrijeme.3. Već od Tigra, Nolitine priče variraju. Ima tu bisera, ima i priča Castelija i Canzia, ali sve u svemu, to nije los period. Zavrsava se, kao što svi znamo, legendarnom Nolitinom pričom o Akronjanima, koju je, nažalost, pregazilo vrijeme. Teško je danas shvatiti ozbiljno

supermike-a i akronjane pregazilo vrijeme??? ne slažem se

ferrijev crtež solidan poslije zagor priča???

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 08/03/2015 : 09:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

quote:

Evo da se ja malo osvrnem na sličnu situaciju, stim da sam ja ostavio strip 1988. godine i vratio se 20 godina kasnije. Neki dan sam gledao moje stare postove na recenzijama. Pa zvučao sam kao Inz(užas) i još neki ovde. A onda sam počeo polako davati priliku i drugim crtačima. Npr. Kjariola me je kupio sa maksijem Tajana ostrva i od tada mi je sasvim ok. Tu su naravno i Rubini i Andreoči. Bilo je odličnih crtača kao i loših. Vreme čini svoje. Najstrašnije mi je kada vidim tzv ''Zagorovce'' koji se nisu odmakli od 200 epizode Zenith seriala ili ti ZS. Šteta jer su propustili neke veoma dobre epizode. Ili su pak u njima manje uživali zbog takvog stava.

Ispočetka mi je bilo nemoguće prihvatiti nešto što se drastično razlikuje od staroga Zagora pa sam u razdoblju 2009.-2013. potpuno prestao pratiti redovnu seriju i nisam htio davati šansu niti jednoj novoj priči bez obzira na njene autore.
Sada sam dosta tolerantniji u vezi toga, pogotovo što se tiče crtača ali opet stoji činjenica da loša epizoda za mene i dalje ostaje loša bez obzira koliko ja nju forsirao. Ali barem mogu reći da sam svakoj dao šansu i o njoj ovisi kakav će dojam ostaviti na mene.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/03/2015 : 09:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ispočetka mi je bilo nemoguće prihvatiti nešto što se drastično razlikuje od staroga Zagora pa sam u razdoblju 2009.-2013. potpuno prestao pratiti redovnu seriju i nisam htio davati šansu niti jednoj novoj priči bez obzira na njene autore.
Sada sam dosta tolerantniji u vezi toga, pogotovo što se tiče crtača ali opet stoji činjenica da loša epizoda za mene i dalje ostaje loša bez obzira koliko ja nju forsirao. Ali barem mogu reći da sam svakoj dao šansu i o njoj ovisi kakav će dojam ostaviti na mene.

Upravo tako!
I meni je bilo potrebno vremena da prihvatim promjene, ali eto, vrijeme je ucinilo svoje. Nije se toliko tesko ni privici na lijepe stvari.
Medjutim, do dan danas ima nekoliko crtaca koji su mi uzasno losi. 20 i kusur godina je i vise nego dovoljno vremena da se formira misljenje.
Ima ljudi koji Bignottija smatraju jednim od najboljih, meni je on uvijek bio i ostao los crtac. Slicno je i sa Segnom.
Oni kod kojih sam na pocetku bio skeptican, pa su me razuvjerili da su kvalitetni autori su Boselli i Della Monica, izmedju ostalih.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/03/2015 : 10:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vknez

quote:

, moj novi utisak je bio sledeci:

2. Nolitin zlatni period: Od Američke odiseje, do "Poklič Sauka", tj. "Kazneni odred, kako već", svaka priča je fantastična na svoj način, iako je neke, npr. Supermajka pregazilo vrijeme.3. Već od Tigra, Nolitine priče variraju. Ima tu bisera, ima i priča Castelija i Canzia, ali sve u svemu, to nije los period. Zavrsava se, kao što svi znamo, legendarnom Nolitinom pričom o Akronjanima, koju je, nažalost, pregazilo vrijeme. Teško je danas shvatiti ozbiljno

supermike-a i akronjane pregazilo vrijeme??? ne slažem se

To su klasik priče, ali akronjani nisu baš nešto... razvučeno i lošnjikavo... Zagor sa strelicama i štitom protiv svemirske eskadrile? Nolllita podbacio u zadnjoj priči.

Supermike je dobar, ali zamisli da ista priča izađe danas i da je crta Chiarolla ili Laurenti... kladim se, da bi je ti prvi popljuvao. ;)
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 08/03/2015 : 10:12:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Evo sad procitah Put zlata. Ne znam za druge ali meni su u ovoj episzodi Di Vitto super odradili posao. Jedino sto mi je smetalo jeste kako crtaju Cika, ali im je Zagor ispao do jaja.

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page
Page: of 1209 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.52 seconds. Snitz Forums 2000