Author |
Topic  |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 16/03/2015 : 09:18:03
|
quote: Originally posted by Tutta
Ja sam ocekivao, da cemo ovdje o radu B.Wood'a razgovarati. Na moju kritiku, npr. to sa ispaljenim musketama, saljes ovo -
"Okidač izaziva trenje koje zapali municiju. Trenje izaziva vatru, ili točnije vatrene iskre.
Također, mislim da je kod izgleda stripa važnije da u krucijalnim momentima vidimo lica likova, a ne oblak dima. Realizam je u redu, ali dramaturgija je ipak važnija."
??? Jel ti vidis il se pravis, da ne vidis sto si napisao? Kakvo je to opravdanje, kiksa u crtezu?
Dobro, tebi je to ok i nema problema. Ja sam ipak zahtjevniji, ocekivam da vidim iskre i dim kod aktiviranja, zelim lice pomjesano sa dimom, koju kap znoja na celu, nakon dva tri pucnja, moze i malo od baruta zacadjeno bit.
Naravno da imam stripova, koji imaju losiji crtez i color, npr. Maus, Boxer, ...
Crtač je Andrea Mutti, a ne Brian Wood.
Poanta mog komentara je u tome da nedostatak dima kod okidača nije nužno kiks, već svjesna odluka autora da nešto ne ilustrira, kako to ne bi išlo na štetu emotivnog efekta i dramaturgije.
Ali opet, čudi me tvoje inzistiranje na "zahtjevnosti". S obzirom na koje stripove inače čitaš, sumnjam da si i kod njih jednako "zahtjevan" kod takvih detalja kao što su efekti oružja i prljavština na licu. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Tutta
Advanced Member

Germany
32479 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 16/03/2015 : 11:47:47
|
Ocekivao sam razgovor o "Rebels", uracunavajuci pozitivne i negativne kritike. Posto strip nemam i naravno nisam procitao, moje ocjenjivanje je ograniceno, na tih par stranica sto si stavio. Rekao sam svoje misljenje i stojim iza toga. Ti si rekao svoje i poceo si sa predrasudama, da analiziras mene i moj ukus stripova. Oduzimas mi pravo na kritiku. Ne sa mnom i automatski si se diskvalificirao kao ozbiljan sugovornik. Ugodan dan. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts
Posted - 16/03/2015 : 12:00:00
|
Ocekivao sam razgovor o "Rebels", uracunavajuci pozitivne i negativne kritike. Posto strip nemam i naravno nisam procitao, moje ocjenjivanje je ograniceno, na tih par stranica sto si stavio. Rekao sam svoje misljenje i stojim iza toga. Ti si rekao svoje i poceo si sa predrasudama, da analiziras mene i moj ukus stripova. Oduzimas mi pravo na kritiku. Ne sa mnom i automatski si se diskvalificirao kao ozbiljan sugovornik. Ugodan dan.
Pa, ne znam baš koliko je riječ o predrasudama, jer ima nekoliko tema na kojima vrlo jasno pokazuješ kakve stripove kupuješ i čitaš.
Ali cijela mi je ova situacija jako čudna. gotovo nikad ne komentiraš stripove, a tvoji postovi se uglavnom svode na postanje slika i videa koji često nemaju veze sa stripovima. I sad, kao grom iz vedra neba, dođeš ovdje, i ostaviš komentar o nekom sasvim nevažnom detalju. Ovo je zapravo najviše izazvalo moju reakciju. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 16/03/2015 : 12:56:02
|
Naravno da imam stripova, koji imaju losiji crtez i color, npr. Maus, Boxer, ...
Maus je CB strip i koliko ja znam, a nekaj znam nije nikada izišao u koloru, također ne bih rekao da "ima lošiji crtež", ta dobio je Eisnerovu nagradu, Pulitzerovu i neznam štošta još.... Također i Kleistov Boxer je CB strip ;o) |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12956 Posts
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
Posted - 16/03/2015 : 20:54:03
|
quote: Originally posted by boddhisatva
Maus je CB strip i koliko ja znam, a nekaj znam nije nikada izišao u koloru, također ne bih rekao da "ima lošiji crtež", ta dobio je Eisnerovu nagradu, Pulitzerovu i neznam štošta još.... Također i Kleistov Boxer je CB strip ;o)
To ako je dobio nagrade ne znači da je crtež dobar.
Hard truth cuts both ways  |
"There are no men like me. Only me"
Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
|
 |
|
boddhisatva
Senior Member

.jpg)
Croatia
1315 Posts
Member since 08/01/2013 |
Posted - 16/03/2015 : 21:07:28
|
quote: Originally posted by Smomo8
Hard truth cuts both ways 
Ok, uvazavam da je dozivljaj crteza - subjektivna kategorija ;o)) E sad jel su oba stripa crna ili bela ili obojita? |
Pike Bishop: Let's go! Lyle Gorch: Why not? |
Edited by - boddhisatva on 16/03/2015 21:08:37 |
 |
|
Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts
Member since 17/03/2012 |
Posted - 16/03/2015 : 22:09:54
|
quote: Originally posted by boddhisatva
quote: Originally posted by Smomo8
Hard truth cuts both ways 
Ok, uvazavam da je dozivljaj crteza - subjektivna kategorija ;o)) E sad jel su oba stripa crna ili bela ili obojita?
tu si u pravu ;) |
"There are no men like me. Only me"
Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
|
 |
|
Lavirinat!
New Member

260 Posts
Member since 27/08/2011 |
Posted - 19/03/2015 : 20:44:31
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Evo nam i foršpana. 

+sve ostale table...